Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Muhammed : En biografi

Muhammed : En biografi

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2003. 312 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Vem var han egentligen, mannen som utropade sig till den siste profeten? Karen Armstrong är en av samtidens mest betydande religionshistoriker - här tecknar hon en nyanserad bild av profeten Muhammed och religionen islam.

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137122207
Titel
Muhammed : En biografi
Författare
Armstrong, Karen - Brogren, Margareta
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2003
Omfång
312 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
163 x 235 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
674 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vem var han egentligen, Muhammed? Mannen som utropade sig till den siste profeten och lade grunden till islam – den religion som växer mest av alla i världen idag, och som bevarat vårt västerländska kulturarv. För utan arabernas avskrifter av grekiska originaltexter, hade stora delar av den vetenskapliga och poetiska litteraturen från klassisk grekisk tid varit förlorad för alltid. Medan den kristna västvärlden ägnade sig åt inkvisition och häxprocesser, blomstrade vetenskapen och kulturlivet i den muslimska världen.
I väst finns det många myter och missuppfattningar kring Muhammeds person. Han har framställts som en blodtörstig, manipulativ och ondskefull Antikrist. I Karen Armstrongs biografi möter vi människan bakom visionerna och uppenbarelserna. Muhammed var inte bara profet – han var även far, make, statsman, krigare och general. En gudsman och realpolitiker som varken väjde för politiska mord eller intriger.
När Muhammed fick sina uppenbarelser år 610 var folken på den arabiska halvön splittrade och de olika stammarna dyrkade sina egna gudar. Muhammed samlade dem kring en enda gud och utvecklade även ett nytt rättssystem, ett nytt statsskick, till och med en ny estetik – och de första moderna universiteten.
Det är nästan omöjligt att till fullo förstå den muslimska kulturens inflytande över vår egen. Karen Armstrongs välskrivna bok är en bra början om man vill lära känna mannen som gav oss Koranen – och som åberopas både av fundamentalister och av förnyare.
Författaren tecknar en nyanserad bild av islam. Hennes arbete är grundligt, men lätt att tillgodogöra sig. Det är en spännande bok om ett högintressant och mycket aktuellt ämne. Karen Armstrong var katolsk nunna i sju år och lämnade sedan klosterlivet för religionsvetenskapliga studier i Oxford. 1999 emottog hon Muslim Public Affairs Council Media Award för sin bok om Muhammed. Armstrong är en mycket läst och uppskattad författare och har tidigare skrivit ett flertal bästsäljande och prisbelönta böcker, bland annat Historien om Gud som översatts till mer än trettio språk.