Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sent i september

Sent i september

av

Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 121 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. ISBN: 978-9127-13786-8. 524 g. 24/16 cm. (Omslaget övre bakkant lite slitage, plus ett par små fläckar.) Illustrerad i akvarell av Ane Gustavsson.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK


Förlagsfakta

ISBN
9789127137868
Titel
Sent i september
Författare
Jujja Wieslander
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsdatum
20140830
Omfång
121 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 225 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
524 g
Språk
Svenska
Baksidestext
 "...en lyckosam utflykt i en annan genre, dagboksbetraktarens" Sven Smedberg, Arvika Nyheter "Den doftar jord, sprakar av färg och man kan nästan höra hur små plantor växer upp. De vackra akvarellerna förhöjer intrycket. En bok med längtan efter att se helhet, finna tröst och trygghet i naturens kretslopp i vår förunderliga värld". Helena Svensson, Dagen "Det här är en bok man vill vara i. Vila i. En bok som manar till långsam läsning. Samtidigt som man längtar efter lässtunden vill man suga på den här karamellen länge." Lotta Gometz, Västerviks-Tidningen "Jujja klarar av att balansera både humor och smärta. Boken är underbar att läsa!" Bokdjungeln Det här är ingen vanlig trädgårdsbok, ingen handbok i hur man odlar rosor eller anlägger en tjusig kantrabatt. Det är en bok om det som lever, växer och dör - i trädgården och i livet. Vi får följa Jujja Wieslander under ett trädgårdsår och ta del av mödan, drömmarna och belöningen. Det är handfast kunskap om arbetet med jorden men också reflektioner och tankar som uppstår i arbetet med den. Intresset för det som växer har Jujja ärvt av sina föräldrar och genom att ta del av deras berättelse, får vi också en viktig bit av Sveriges. Här finns lyckan över det som växer men också ett stråk av svärta när mörkret och tungsinnet sätter in. Vi börjar och slutar sent i september när växthuset städas ur inför vintern. Med detaljskärpa, självdistans och humor har Jujja Wieslander skrivit en personlig och trösterik bok som man gärna återvänder till. Jujja har själv läst in texterna till ljudboken, som finns både i Mp3 och CD-format. CD-boken kommer ut hos ljudboksförlaget A Nice Noise: http://anicenoisereleases.com// De vackra illustrationerna i akvarell och gouache är gjorda av Ane Gustavsson. Under bokmässan i Göteborg samtalade Jujja med Kerstin Hellefors Persson på Se människans scen. Se samtalet här. "Sent i september innehåller poetiska dagboksanteckningar och minnesskildringar. Memoarer om man så vill. Ömsom delar författaren med sig av barndomsminnen, ömsom möter vi henne i nuet där hon stretar på och svettas i sin trädgård och njuter av det. Allt kretsar kring naturen, trädgården, jorden, skogen, människan och djuren. Och inte minst runt livet och döden. Slocknande och pånyttfödelse.  Det här är en bok man vill vara i. Vila i. En bok som manar till långsam läsning. Samtidigt som man längtar efter lässtunden vill man suga på den här karamellen länge." Lotta Gometz, Västerviks-Tidningen  En liten pärla till bok med ljuvliga illustrationer av Ane Gustavsson./.../ En klok liten bok att återvända till gång på gång. Gunilla Sandell, Allers