Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Tutankhamens förbannelse : den oändliga historien om en egyptisk kung

Tutankhamens förbannelse : den oändliga historien om en egyptisk kung

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 2013. 311 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - I sin hyllade bok tittar Joyce Tyldesley med nya ögon på Tutankhamens grav för att rekonstruera hans familjehistoria, hans regering och tilltänkta liv efter döden, samtidigt som hon utforskar västvärldens långlivade fascination för mumier och deras förbannelser.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789113049625
Titel
Tutankhamens förbannelse : den oändliga historien om en egyptisk kung
Författare
Joyce Tyldesley
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2013
Omfång
311 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 232 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
706 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Öppnandet av Tutankhamens grav 1922 kom att bli ett av de mest spännande ögonblicken i arkeologins historia. Berättelsen innehåller allt: guld, skatter, en plötslig död, en mumifierad kung och en förbannelse - alla det som gör att forntidens Egypten ständigt fascinerar.
I den här boken utgår Joyce Tyldesley från graven och dess historia när hon berättar om de avgörande händelserna i Egypten under det Nya riket, samtidigt som hon undersöker hur vi förhåller oss till det förflutna.

Tutankhamen (död 1327 f.Kr.) vilade i en guldkista omgiven av en fantastisk samling imponerande gravgåvor: där fanns allt från religiösa symboler och statyer i nästan naturlig storlek till enkla höftskynken. Det enda som saknades var ett bibliotek. Att graven var så märkligt tom på skriftlig information gjorde att många egyptologer ansåg att innehållet inte hade något särskilt värde, förutom att tjäna som exempel på egyptiernas konstnärliga och tekniska landvinningar under det Nya riket. Ingenting kunde vara mera fel. I dag vet vi att varje enskilt föremål från graven har en egen historia att berätta, historier som experterna med hjälp av moderna vetenskapliga metoder lyckats rekonstruera utifrån gravgåvorna, graven själv och kungens mumifierade kropp.

I sin hyllade bok tittar Joyce Tyldesley med nya ögon på Tutankhamens grav för att rekonstruera hans familjehistoria, hans regering och tilltänkta liv efter döden, samtidigt som hon utforskar västvärldens långlivade fascination för mumier och deras ”förbannelser”.