Matlagning
Inbunden bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 1994. 370 sidor.
Mycket gott skick. Blekt rygg och baksida.........../// Matlagning är en metodhandbok med alla grundläggande tillagningsmetoder som förekommer i ett rationellt kök: pochera, koka, bräsera, steka, fritera osv. Här finns även de metoder som har utvecklats som en följd av den tekniskt avancerade utrustning som idag återfinns i produktionsköken. ........... Även recept - såväl klassiska som moderna - presenteras här, alltifrån typiska svenska sillinläggningar till ostar och varma och kalla desserter.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9124164062
- Titel
- Matlagning
- Författare
- J-E Hallberg - A Hjelmberg
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 370 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 1190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För utbildningen på de treåriga restaurang- och kallskänkslinjerna i gymnasieskolan och motsvarande utbildningar.
I Matlagning finns allt samlat i en volym: traditionella och dagsaktuella metoder, överskådliga kapitel om alla slags råvaror, fungerande standardrecept och goda tips från yrkesfolk.
Boken är skriven av gymnasielärare, som har grundlig yrkeserfarenhet och goda kontakter med dagens restauranger. Materialet har också i sin helhet granskats av yrkesfolk.
Läs mer om boken på studentlitteratur.se