Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Svenska sjöofficerare under 1500-talet

Svenska sjöofficerare under 1500-talet

Inbunden bok Roos & Tegner. 1 uppl. 2016. 648 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187439339
Titel
Svenska sjöofficerare under 1500-talet
Författare
Ingvar Sjöblom
Förlag
Roos & Tegner
Utgivningsår
2016
Omfång
648 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 237 mm Ryggbredd 56 mm
Vikt
988 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den svenska flottan expanderade kraftigt under 1500-talet. De större fartygen kunde ha hundratals personer ombord, från sjöfolk till infanterister och artillerister. Och uppdragen kunde variera från att anfalla eller kapa fientliga fartyg till att skydda svenska handelsintressen, diplomatiska uppdrag eller kungliga frierier.

Mot en fond av 1500-talets makthavare, krig och individuella utmaningar berättar den här boken historien om framväxten av den svenska flottans militära befälhavare, sjöofficerarna. De kom inte bara från aristokratin utan representerade hela samhällshierarkin. Ombord var de kungens delegerade makt och deras uppgift var allt annat än enkel.

I krig var det ett stort ansvar att leda en sjöoperation med över 40 fartyg. Det krävdes hårda tag att upprätthålla disciplinen ombord under brinnande strid eller på en galär under Dackefejden för att bekämpa småländska motståndsmän. För sjöofficerarna var det inte bara fråga om krig och sjöstrid. De hade dessutom ansvar för mer vardagliga bestyr som personalrekrytering, proviantering och rättsskipning, och att dagligen läsa ur bibeln för besättningen.