-
Stora julbordet : [med all den goda maten frå...
Inbunden bok. Vällingby : Strömberg. 1994. 95 sidor.
Gott skick. namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917151029x
- Titel
- Stora julbordet : [med all den goda maten från advent till trettonhelgen]
- Författare
- Lagerblad, Ulla - Algotson, Stina - Appeltofft, Bo
- Förlag
- Vällingby : Strömberg
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Vällingby : Strömberg 917151029x -
Maten från Italien : en resa för matälskare
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 296 sidor.
Gott skick. namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848198
- Titel
- Maten från Italien : en resa för matälskare
- Författare
- Sophie Braimbridge - Jo Glynn
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 239 x 305 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1792 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi svenskar älskar italiensk mat! Vare sig vi lagar tisdagspasta eller planerar en stor buffé till festen. Pastan, tomatsåsen, parmesanosten, olivoljan, de härliga råvarorna, de goda kryddorna... Det är vår nya husmanskost som alla älskar. Och den är lika nyttig som härligt god!
Kokboken Maten från Italien är en billig resa till världens bästa matland! Sällan har så många goda rätter samlats i en så innehållsrik och prisvärd bok!
I Italien pratar man inte om vädret – i Italien berättar man vad man åt till middag eller just ätit till lunch. Denna italienska passion för mat genomsyrar boken.
Det är en resa från Siciliens gatumarknader, till Neapels ostar, Toscanas vingårdar och Bolognas restauranger. Boken innehåller: antipasto; sallad & soppor; fisk & skaldjur; fågel, vilt & kött; grönsaker; pizza & bröd; polenta, ris & pasta och desserter.
Speciella kapitel berättar mer om den italienska mattraditionen; det utsökta köttet (från slaktaren i Norcia), ost (de berömda ostarna i Parma), pizza (världens bästa pizza finns i Neapel!), pasta (konsten att laga riktig spaghetti), kaffe (från espresso till macchiato), vin (från de berömda Toscana-vinerna till marsala från Sicilien).
En ordbok reder också ut de italienska matbegreppen; från al dente till zucchini.
De utslitna begreppen ”inspirerande” och ”det vattnas i munnen” får en helt ny innebörd när man bläddrar i denna rikt illustrerade matbibel.
Prisma 1 9789151848198 -
Den nya maten : smalkostkokbok
Inbunden bok. Stockholm : Askild & Kärnekull. 1977. 383 sidor.
Gott skick. namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170086885
- Titel
- Den nya maten : smalkostkokbok
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Paulsen, Anna-Greta
- Förlag
- Stockholm : Askild & Kärnekull
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska
Stockholm : Askild & Kärnekull 9170086885 -
Maten och miljön : råvaror, resurser, recept
Inbunden bok. Stockholm : Naturskyddsfören. 1996. 157 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155819966
- Titel
- Maten och miljön : råvaror, resurser, recept
- Författare
- Lundgren, Lars
- Förlag
- Stockholm : Naturskyddsfören
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Naturskyddsfören 9155819966 -
Den nya maten : smalkostkokbok
Inbunden bok. Stockholm : Askild & Kärnekull. 1977. 283 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170086885
- Titel
- Den nya maten : smalkostkokbok
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Paulsen, Anna-Greta
- Förlag
- Stockholm : Askild & Kärnekull
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska
Stockholm : Askild & Kärnekull 9170086885 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9100429309
- Titel
- Den franska maten
- Författare
- Reece, Eileen - Brunius, Gull
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1979
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9100429309 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9100429309
- Titel
- Den franska maten
- Författare
- Reece, Eileen - Brunius, Gull
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1979
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9100429309 -
Den nya maten : smalkostkokbok
Inbunden bok. Stockholm : Askild & Kärnekull. 1977. 383 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170086885
- Titel
- Den nya maten : smalkostkokbok
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Paulsen, Anna-Greta
- Förlag
- Stockholm : Askild & Kärnekull
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska
Stockholm : Askild & Kärnekull 9170086885 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 279 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 1 9789170373893 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153400062
- Titel
- Den godaste maten : mat för vardag och fest från Ica provkök
- Författare
- Olsson, Brita - Östenius, Asta
- Förlag
- Västerås : Ica-förl
- Utgivningsår
- 1972
- Språk
- Svenska
9153400062 -
Den nya maten
Inbunden bok. Askild & Kärnekull. 1977. 383 s. Inbunden. 22x18cm. 815 gram.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170086885
- Titel
- Den nya maten : smalkostkokbok
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Paulsen, Anna-Greta
- Förlag
- Stockholm : Askild & Kärnekull
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska
9170086885 -
Den bästa mikrougns maten
Inbunden bok. 1989. 135 s. Inbunden. 22x20cm. 527 gram.
Gott skick. fuktskrynklad i foten.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Den nya maten smalkostkokbok
Inbunden bok. A & K. 1977. 383 s. Inbunden. 22x18cm. 831 gram.
Mycket gott skick. namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170086885
- Titel
- Den nya maten : smalkostkokbok
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Paulsen, Anna-Greta
- Förlag
- Stockholm : Askild & Kärnekull
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska
9170086885
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn