Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
hon älskade

hon älskade

Inbunden bok Brombergs. 2008. 295 s. Inbunden. 21,5x14cm. 430 gram.

Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. Henschens roman om sin farmor Signe Thiel, född 1885 och dotter till den kände bankiren och konstmecenaten Ernst Thiel.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789173370349
Titel
Hon älskade
Författare
Helena Henschen
Förlag
Brombergs
Utgivningsår
2008
Omfång
293 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
139 x 219 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
440 g
Språk
Svenska
Baksidestext
»Det är lysande gjort, helt enkelt. Språkligt lyhört, närvarande, sökande i minneslagren, innehållsligt gediget och rikt. Litteratur som förmedlar historia. Historiskt stoff som blir litteratur.«

- Anneli Dufva, Kulturnytt, P1

»När Signe dog fick jag några av hennes efterlämnade föremål. Hon hade själv bestämt att just jag skulle ha dem. När jag många år senare av en tillfällighet hittar kartongen, träffas jag i hjärtat av påfågelsfjädern, hennes stora hårkam av sköldpadd och en liten flaska med knappt förnimbar doft av ambra.

Det är som om Signe viskar till mig: Här är jag!«

Så inleder Helena Henschen romanen om sin farmor Signe Thiel, född 1885 och dotter till den kände bankiren och konstmecenaten Ernest Thiel.

Som ung kvinna i sekelskiftets Sverige revolterar hon mot sin far och sin uppväxt. Hon är borgardottern som syns i Stockholmsvimlet med anarkister och blåstrumpor och rör sig i kretsen runt Ellen Key. Under andra världskriget öppnar hon sitt hem för judiska flyktingar och inför hotet om en tysk ockupation av Sverige deltar hon i arbetet med en svensk motståndsrörelse.

Men hennes drivkraft är också kärleken. Hon får sex barn, gifter sig och skiljer sig två gånger och inleder sedan ett livslångt och passionerat förhållande med den tyske hjärnforskaren Oskar Vogt, på 1920-talet Berlins mest efterfrågade hypnotisör.

Signe dör 1969. I hennes testamente finner man önskan att det på gravstenen ska stå: Hon älskade.