Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ät mer : och gå ner - 6 mål om dagen med lågt GI

Ät mer : och gå ner - 6 mål om dagen med lågt GI

Häftad bok Bokförlaget Forum. 2007. 127 sidor.

Nyskick. Häftad i styvt omslag med invikta flikar (danskt band) och i skick som ny.
Överdådigt rikt, vackert och instruktivt illustrerad med härliga foton i färg. Fördelen med att äta lite och ofta är att ämnesomsättningen hålls igång hela tiden, kroppen behöver inte lagra föda och onödigt fett förbränns. Ett annat plus är att insulinproduktionen hålls på låg och stabil nivå och du drabbas inte av plötsligt sockersug. Här får du hjälp av 270 måltidsidéer och 45 recept.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789137130446
Titel
Ät mer : och gå ner
Författare
Helen Foster
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2007
Omfång
127 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
196 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
467 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Är det möjligt att gå ner i vikt utan att känna sig hungrig?Svaret är ja. Genom att äta tre mindre måltider och tre små mellanmål om dagen kan man gå ner så mycket som sex kilo på sex veckor. Det säger sig självt att det också handlar om att äta rätt sorts mat i lagom stora portioner. Och eftersom det också är viktigt att njuta av varje måltid finns här över 270 måltidsidéer och 45 recept att välja bland. Det är alltså enkelt att själv sätta ihop en meny som passar. Den ska helst bestå av mat med lågt GI. Fullkornsprodukter är att föredra framför andra varianter; grönsaker, rotfrukter, frukt och bär är nyttigt och bra och som också ger stor mättnadskänsla. Däremot ska man vara försiktig med animaliskt fett liksom med salt och socker.
 Fördelen med att äta lite och ofta är att ämnesomsättningen hålls i gång hela tiden, kroppen behöver inte lagra föda, onödigt fett förbränns och ombildas till energi. Ett annat plus är att insulinproduktionen hålls på en jämn och låg nivå och man drabbas inte av plötsliga sockersug. Vilket i sin tur skulle innebära småätande mellan måltiderna.
 Att äta lite och ofta normaliserar också utsöndringen av det hormon som kontrollerar aptiten. Man hinner helt enkelt inte bli hungrig mellan måltiderna. Ytterligare en effekt av denna metod med många och små måltider är plattare mage, eftersom regelbundna måltider minskar mängden av det hormon som orsakar fettinlagring runt buken.
 Att man känner sig friskare och piggare i och med att man tappar sina överflödskilon är givet. Studier har också visat att små och regelbundna måltider i många fall kan minska risken för hjärt-kärlsjukdom och diabetes.
  Utöver idéer om vilken mat man bör äta och rena recept finns praktiska råd om hur man får fart på viktminskningen och tips om hur man sedan behåller sin idealvikt.
 Det är också bra att försöka öka sin muskelmassa. Muskler förbränner fler kalorier än fett, även vid vila, så ju mer muskler man har desto snabbare blir ämnesomsättningen. Det bästa sättet att bygga upp muskler är genom styrketräning, gärna några halvtimmespass i veckan. Vill man inte gå på gym går det bra att träna hemma med vikter.
 Promenader, aerobicspass, joggning, simning eller någon annan form av motion skadar heller aldrig. Se bara till att äta rätt och i rätt tid för att orken inte ska ta slut. Ett annat tips är att skaffa en stegräknare. Ett bra riktmärke kan vara att komma upp i 10 000 steg per dag. Det kan låta mycket men varje liten tur till fots räknas och målet är inte omöjligt att nå.Helen Foster skriver om hälsa, skönhet och kroppsvård i flera brittiska tidskrifter och tidningar. Hon har tidigare givit ut böcker om mat med lågt GI och bantning. På svenska finns Fem om dagen.