Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
HÄRSKARPLANEN - Himmlers jakt på det ariska ursprunget

HÄRSKARPLANEN - Himmlers jakt på det ariska ursprunget

Inbunden bok Historiska Media. 1 uppl. 2007. 479 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK! Nazisterna och SS gjorde flera forskningsresor för att finna den ariska rasens ursprung, bl a till Sverige 1936 och Himalaya 1938. Inbundet förlagsband med skyddsomslag. 8:o. 230x155x40 mm. 980 g. [81024] /---/ Dra fördel av enhetsfrakten och beställ fler böcker i samma leverans. Klicka på säljarens länk nedan (alternativt ovan: "Sökalternativ", skriv "House of Estelle" i fältet för säljare) samt ange sökord (författare, titel, specifikt sökord t ex rasideologi, andra världskriget...) i fältet "Sök...". Trunkera (*) del av ord (t ex nazi* för nazism, nazist, nazi-Tyskland etc) så blir sökträffarna fler.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789185507306
Titel
Härskarplanen : Himmlers jakt på det ariska ursprunget
Författare
Heather Pringle
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2007
Omfång
479 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
156 x 230 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
995 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det har gått nära 30 år sedan krigen i Vietnam tog slut 1979. Trots det har det saknats en svensk modern, politiskt neutral bok som förklarar Vietnamkrigens bakgrund och förlopp. Kriget, som egentligen inte var ett utan flera, startade som ett kolonialkrig på 1880-talet då Frankrike erövrade Vietnam, Kambodja och Laos och skapade Franska Indokina. Efter en japansk ockupation under andra världskriget bröt Indokinakriget ut 1946. Kriget tog slut 1954, då vietnamesiska styrkor besegrat fransmännen. Vietnam delades i ett kommunistiskt Nord och ett USA-stött Syd. USA, starkt påverkat av det kalla kriget, drogs successivt in i Vietnamkonflikten. 1965 rådde öppet krig. I Vietnamkrigen förklarar Marco Smedberg den komplicerade historien ur ett militärt och säkerhetspolitiskt perspektiv. Grundat på ett omfattande källmaterial ger han svar på vad som hände, och varför. Historien breddas med ögonvittnesskildringar från båda sidor. Smedberg visar också hur krigen i Vietnam har tydliga kopplingar till dagens konflikter: I såväl Afghanistan som Irak och Mellanöstern har högteknologiska militära styrkor haft svårt att hantera motståndare som använder sig av gerillataktik. Marco Smedberg är militärhistoriker, överstelöjtnant i reserven och ledamot av Kungliga krigsvetenskapsakademien. Han är expert på militär ledning och har tidigare skrivit flera militärhistoriska böcker.