JÄRNSPISAR, HACKEKORV & TABBERAS – 164 recept ur Astrid Lindgrens värld
Inbunden bok. Ersatz. 2008. 255 sidor.
Nyskick.
–– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – (Obet. märken på pärmarna.) – Se fler bilder! ––
I Astrid Lindgrens berättelser intar maten en central plats, hos såväl fattiga som rika. Vad dukade Emil fram på bordet när han bjöd in fattighjonen till det stora tabberaset i Katthult? Vad åt Madicken när hon följde med sin pappa redaktören till borgmästarinnans välgörenhetssupé på stadshotellet?
• Följ med på en resa genom Astrid Lindgrens värld av smaker och dofter, från snåldoppa och kalvdans till vaktelsallad med kantareller.
• Göran Lager berättar inlevelsefullt och kunnigt om våra svenska mattraditioner och lockar fram smakminnen som sånär fallit i glömska. Den svenska husmanskosten från Emils tid i slutet av 1800-talet till Saltkråkans 60-tal är ett spännande matarv som bara väntar på att återupptäckas.
• Hur smakade maten? Hur lagade man den? Det här är en bok om mat, om vår svenska matkultur, kompletterad med 164 recept att laga själv.
• Boken är rikligt illustrerad av Claes Jurander, f.d. professor i måleri på Konstfack.
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789188858597
- Titel
- Järnspisar, hackekorv & tabberas : mat, smak & tradition i Astrid Lindgrens värld
- Författare
- Göran Lager
- Förlag
- Ersatz
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 737 g
- Språk
- Svenska