Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
ETT ALLDELES SÄRSKILT LAND – 150 år i Italien

ETT ALLDELES SÄRSKILT LAND – 150 år i Italien

av

Inbunden bok. Norstedts. 2012. 447 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. – ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Obet. kantskador på skyddsomslaget. – Se fler bilder! –– Italiens historia slutar för svenskar på 1500-talet. För italienarna börjar den kring 1860, då det moderna Italien ersatte småstaterna på halvön. Göran Hägg tecknar ett porträtt av ett land vars sentida historia är en nyckel till dagens händelser. Det moderna Italien rymmer väl så många fascinerande öden och ödesdigra händelser som under renässansfurstarnas tid. Garibaldis 1000 frihetskämpar som slog tjugofalt starkare trupper på Sicilien. Katastrofen vid Caporetto i första världskriget. Fristaten i Fiume där syndikalismen infördes. Fascismens märkliga blandning av social omsorg och brutalitet, modernism och mystisk våldsromantik. Den märkliga Mussolini-nostalgi som fortfarande hemsöker delar av landet. De egendomliga kolonialäventyren i Libyen och Etiopien. Maffians uppkomst och återkomst med amerikansk hjälp efter andra världskriget. Röda brigaderna och mordet på Moro. Den nedtystade nyfascistiska statskuppen 1970. Den moderna mutkulturen och politiska roffarmentaliteten och dess rötter i traditionerna. Inget av det som omvärlden förfasade sig över när det gällde Berlusconis sexäventyr eller ekonomiska manipulationer är någon nyhet - det nya är att man trots allt reagerade även på hemmaplan. Vi möter de storartat provokativa poeterna D'Annunzio och Marinetti, dramatiker som Pirandello, berättare som Alberto Moravia och Umberto Eco, de futuristiska målarna och arkitekterna, bakgrunden till operor som Verdis Rigoletto och Mascagnis Cavalleria rusticana, sångare som Beniamino Gigli och Domenico Modugno. Vi ser filmskapare som Fellini, Rossellini och Ettore Scola, vars film givetvis inspirerat till bokens titel, liksom stjärnor som Anna Magnani, Sophia Loren och Marcello Mastroianni. Varpå vi via San Remo-festivalen i fjol ändå når det trots allt hoppfulla läge som nu uppstått i detta alldeles särskilda land. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish

ETT ALLDELES SÄRSKILT LAND – 150 år i Italien ETT ALLDELES SÄRSKILT LAND – 150 år i Italien ETT ALLDELES SÄRSKILT LAND – 150 år i Italien ETT ALLDELES SÄRSKILT LAND – 150 år i Italien ETT ALLDELES SÄRSKILT LAND – 150 år i Italien

Förlagsfakta

ISBN
9789113038827
Titel
Ett alldeles särskilt land : 150 år i Italien
Författare
Göran Hägg
Förlag
Norstedts
Utgivningsdatum
20120910
Omfång
447 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
180 x 248 mm Ryggbredd 34 mm
Vikt
1370 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Italiens historia slutar för svenskar på 1500-talet. För italienarna börjar den kring 1860, då det moderna Italien ersatte småstaterna på halvön. Göran Hägg tecknar ett porträtt av ett land vars sentida historia är en nyckel till dagens händelser. Det moderna Italien rymmer väl så många fascinerande öden och ödesdigra händelser som under renässansfurstarnas tid. Garibaldis 1000 frihetskämpar som slog tjugofalt starkare trupper på Sicilien. Katastrofen vid Caporetto i första världskriget. Fristaten i Fiume där syndikalismen infördes. Fascismens märkliga blandning av social omsorg och brutalitet, modernism och mystisk våldsromantik. Den märkliga Mussolini-nostalgi som fortfarande hemsöker delar av landet. De egendomliga kolonialäventyren i Libyen och Etiopien. Maffians uppkomst och återkomst med amerikansk hjälp efter andra världskriget. Röda brigaderna och mordet på Moro. Den nedtystade nyfascistiska statskuppen 1970. Den moderna mutkulturen och politiska roffarmentaliteten och dess rötter i traditionerna. Inget av det som omvärlden förfasade sig över när det gällde Berlusconis sexäventyr eller ekonomiska manipulationer är någon nyhet - det nya är att man trots allt reagerade även på hemmaplan. Vi möter de storartat provokativa poeterna D'Annunzio och Marinetti, dramatiker som Pirandello, berättare som Alberto Moravia och Umberto Eco, de futuristiska målarna och arkitekterna, bakgrunden till operor som Verdis Rigoletto och Mascagnis Cavalleria rusticana, sångare som Beniamino Gigli och Domenico Modugno. Vi ser filmskapare som Fellini, Rossellini och Ettore Scola, vars film givetvis inspirerat till bokens titel, liksom stjärnor som Anna Magnani, Sophia Loren och Marcello Mastroianni. Varpå vi via San Remo-festivalen i fjol ändå når det trots allt hoppfulla läge som nu uppstått i detta alldeles särskilda land.