Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Fedons grekiska

Fedons grekiska

Inbundna böcker. Bokförlaget Forum. 2005. 192 sidor.

Fedons grekiska är Fedon Lindbergs personliga guide till det grekiska köket. Receptdelen föregås av en introduktion till landets mattradition, kultur och historia, som tar läsaren på en resa till ett Grekland bortom charterturismen. Författaren visar att mat, livsstil och hälsa hänger samman. Traditionell medelhavskost i kombination med en avslappnad inställning till tillvaron förebygger sjukdom och förbättrar hälsan.Med utgångspunkt i både antik och modern kokkonst presenteras rätter som är en njutning för både öga och gom. Inbjudande foton i både färg och svartvitt illustrerar recepten på bland annat:·        meze (smårätter): tzatziki, auberginepuré, stekt ost, grekiska vårrullar, grillad bläckfisk, kikärtspinnar, fetaost- och lammfärspaj·        sallader och grönsaker: grekisk sallad, squashbiffar·        fisk och skaldjur: fiskgryta, räkor med fetaost och tomatsås·        kött och fågel: köttfärsbiffar med spiskummin, moussaka·        desserter, bröd och kakor: grekiskt ostbröd, fikon med honungsyoghurtI Grekland lever man för att äta. Maten är enkel, vardaglig och opretentiös. Grönsaker, baljväxter och nötter står ofta på bordet. Det typiskt grekiska är enligt författaren vindruvan, båten och olivträdet. Han berättar om grekiskt vin, olivolja, nötter och fetaost. Varje kapitel inleds med information om typiska råvaror; hur de har använts förr och deras betydelse idag. Receptens grekiska namn anges, vilket skapar en autentisk atmosfär. Här finns dessutom några recept från antiken.Fedon Lindberg är läkare och författare. Han har sina rötter i Grekland men lever idag i Norge. Där grundade han 1999 Oslos första klinik för behandling av övervikt och livsstilsrelaterade sjukdomar. Han är specialist på invärtesmedicin och har utvecklat en uppmärksammad kostlära som bygger på GI-metoden som han skriver om i sina tidigare böcker: Naturligt slank, GI-metoden, Naturligt slank Fedons GI-kokbok.

Förlagsfakta

ISBN
9789137128146
Titel
Fedons grekiska
Författare
Lindberg, Fedon
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2005
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
205 x 267 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
901 g
Språk
Svenska