Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Drömmar om rosor och eld

Drömmar om rosor och eld

Pocketbok Albert Bonniers Förlag. Originalet gavs ut 1949. uppl. 2002. 395 sidor.

Mycket gott skick. "Romanen är baserad på verkliga häxprocesser i den sydfranska staden Loudun på 1600-talet. Den handlar om en besatthetsepidemi bland nunnor i ett kloster och den fritänkande prästen Urban Grainier som blir anklagad för häxeri, torteras och bränns på bål. Liksom andra historiska romaner av Eyvind Johnson rymmer berättelsen allegoriska paralleller till samtiden och totalitära ideologier som nazism och kommunism.
Den vackre och vältalige Urbain Grainier kommer som ny katolsk präst till staden. Han gör snart några av stadens borgare till sina fiender, eftersom de avundas honom hans högmod och framgång hos kvinnorna. Hans fiender sammansvär sig för att göra sig av med honom, men misslyckas. En annan källa till konflikt är nedbrytandet av stadsmurarna. Kardinal Richelieu har beslutat att alla tidigare hugenottbefästningar skall förstöras. En grupp av stadens invånare, bland dem Grainier, kämpar för att bevara stadsmurarna mot Richelieus anhängare. En skara nunnor slår sig ner i staden och de börjar drabbas av egendomliga drömmar. Deras biktfader misstänker att de är besatta av demoner och tillkallar en demonutdrivare. Denne får nunnorna att avslöja att det är Grainier som är orsaken till demonernas ankomst. Grainiers fiender tar tillfället i akt för att få prästen dömd för häxeri. Trots en chans att undkomma och tortyr vägrar Grainier att erkänna sig skyldig till häxeri och trolldom utan väljer istället martyrskapet som ett vapen för att besegra sina motståndare. Hans ursinniga och gäckade anklagare släpar honom till slut till bålet och bränner honom som kättare på stadens torg." [Wikipedia]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789100581022
Titel
Drömmar om rosor och eld
Författare
Eyvind Johnson
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2002
Omfång
395 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
212 g
Språk
Svenska
Baksidestext