CHILI – 222 sorter att odla och äta
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2018. 240 sidor.
Nära nyskick.
–– VERKAR OLÄST men har en obetydlig liten tillverkningsmiss nedtill på pärminsidan samt millimetersmå kantmärke på några sidor! – Se fler bilder! ––
Du kan odla chili för skönheten, för smaken, eller för att det är trendigt – och roligt! Eller allt på en gång.
• Intresset för att odla och äta chili har ökat explosionsartat. Alla vill odla chili. Det är lätt att förstå för chili är rolig att odla och ger stor skörd, även om den kan vara krävande i det nordiska klimatet. Och det bästa av allt är att det finns mängder av sorter att prova – allt ifrån de allra hetaste sorterna som Trinidad Moruga Scorpion och Carolina Reaper till milda sorter som Jimmy Nardello och Padron.
• Här presenteras utförligt 222 olika sorter med odlingstips, bild och smakguide. Eva Robild och Kerstin Rosengren är två hängivna chiliodlare som visar dig grunderna i chiliodling i nordiskt klimat, från sådden under vinterhalvåret till flytten ut och sommarens skötsel och skörd.
• Vi får också lära oss hur man håller en chiliprovning där man går från den svagaste till den starkaste. Men chili handlar inte bara om styrka. Vissa sorter kan också ha oanade nyanser av citron eller ananas.
• Författarna ger också tips på hur du kan ta hand om och förvara chilin och recept på heta såser och maträtter. Inspireras du också att odla och äta din egen chili, troligtvis det hetaste du kan göra just nu.
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789174246346
- Titel
- Chili : 222 sorter att odla och äta
- Författare
- Robild, Eva
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1081 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du kan odla chili för skönheten, för smaken, eller för att det är trendigt – och roligt! Eller allt på en gång.Intresset för att odla och äta chili har ökat explosionsartat. Alla vill odla chili. Det är lätt att förstå för chili är rolig att odla och ger stor skörd, även om den kan vara krävande i det nordiska klimatet. Och det bästa av allt är att det finns mängder av sorter att prova – allt ifrån de allra hetaste sorterna som Trinidad Moruga Scorpion och Carolina Reaper till milda sorter som Jimmy Nardello och Padron.Här presenteras utförligt 222 olika sorter med odlingstips, bild och smakguide. Eva Robild och Kerstin Rosengren är två hängivna chiliodlare som visar dig grunderna i chiliodling i nordiskt klimat, från sådden under vinterhalvåret till flytten ut och sommarens skötsel och skörd.Vi får också lära oss hur man håller en chiliprovning där man går från den svagaste till den starkaste. Men chili handlar inte bara om styrka. Vissa sorter kan också ha oanade nyanser av citron eller ananas. Författarna ger också tips på hur du kan ta hand om och förvara chilin och recept på heta såser och maträtter.Inspireras du också att odla och äta din egen chili, troligtvis det hetaste du kan göra just nu.