-
Konsten att inte dö : upptäck maten som enlig...
Inbunden bok. Soulfoods. 1 uppl. 2016. 571 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Något gulnad inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197992671
- Titel
- Konsten att inte dö : upptäck maten som enligt vetenskapen ger ett längre och friskare liv
- Författare
- Greger, Michael
- Förlag
- Soulfoods
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 571 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 241 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 901 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Konsten att inte dö kan låta som en underlig titel på en bok – vi ska ju alla dö så småningom. Men den handlar om vad vi kan göra för att inte dö i förtid. Det här är en högaktuell och efterlängtad bok i en tid då allt fler blir medvetna om hur stor betydelse våra kostval har för vår egen hälsa, och även för djuren och miljön. Med en god portion humor och ett starkt stöd i forskningen presenterar läkaren och näringsexperten Michael Greger den växtbaserade kostens enorma hälsofördelar. Visste du till exempel att en växtbaserad kost ofta är överlägsen både mediciner och kirurgi när det handlar om att förebygga och behandla västvärldens vanligaste dödliga sjukdomar? Och att kosten har en avgörande betydelse för om vi utvecklar en ärftlig sjukdom eller inte? I bokens första del undersöker Michael Greger orsakerna bakom femton av västvärldens vanligaste sjukdomar och visar hur vi kan både förebygga och behandla bland annat hjärt-kärlsjukdomar, Alzheimer, depression, diabetes och flera former av cancer med hjälp av kosten.I bokens andra del får du en konkret och inspirerande guide till hur du kan äta och motionera för att ge din kropp de allra bästa förutsättningarna för ett längre och friskare liv. Michael Greger beskriver här detaljerat vilka livsmedel som har de största hälsofördelarna och hur du kan tillaga dem för att få ut maximalt med näring och dra fördel av deras läkande egenskaper. Konsten att inte dö skingrar en rad myter kring vilken kost som är optimal för människan och ger dig en större förståelse för den växtbaserade kostens potential. Läs, inspireras och förvandla ditt liv!
Om bokens författare:Michael Greger, M.D. är läkare, författare och håller föredrag över hela världen inom nutrition, livsmedelssäkerhet och folkhälsofrågor. Han driver den populära webbplatsen NutritionFacts.org, en ideell, vetenskapsbaserad offentlig tjänst som dagligen tillhandahåller nya filmer och artiklar om det senaste inom näringsforskning. Dr. Greger är även ansvarig för folkhälsofrågor i djurrättsorganisationen Humane Society of the United States.Gene Stone har skrivit flera böcker om växtbaserad näring, inklusive New York Times-bästsäljaren Forks Over Knives. Han har även varit medförfattare till bästsäljarna Engine 2 Diet och Living the Farm Sanctuary Life.Det svenska förordet har skrivits av David Stenholtz, överläkare i onkologi och ordförande för Läkare för framtiden.
Soulfoods 1 9789197992671 -
Lisa på landet : maten och livet på gamla prä...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 207 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244595
- Titel
- Lisa på landet : maten och livet på gamla prästgården
- Författare
- Lemke, Lisa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 247 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om att laga och äta den bästa maten. Om att leva sin dröm. En tjuvkik in i en matgalen författares liv.Följ med hem till påhittiga Lisa och hennes kök i den gamla prästgården. Ett kök där hon inspireras av allt runt omkring i byn men även resorna hon gör. Ägg, björnbär, höns, lokala grönsaker, ost och nöt- och lammkött möter smaker från Mexico, USA, Italien, Japan och så vidare – svensk landsort möter den stora världen.Det här är en kokbok men den bjuder på så mycket mer – en inblick i ett hektiskt och sprudlande liv med renovering, matlagning, odling, tv-inspelningar, familjeliv, djur, (några vedermödor) och en minst sagt aktiv stenugnspizzeria som Lisa driver tillsammans med sin man. På den gamla prästgården kan vad som helst hända och här får du ta del av mängder av enkel, rustik och fantasifull mat, men även kunskap och inspiration: bästa pizzasåsen, hur man nackar en höna, gör eget bacon, kärnar smör, gör egen ricotta. Drömmen som så många har om livet på landet bland likasinnade grannar, drömmen om att leva mitt i det närodlade, om att driva krog, om att ha djur. Kort sagt – drömmen om frihet och världens bästa och godaste mat.Recept: HönshusetFårhagen (och andra djur)Prostens pizzaGrillenKöksträdgårdenGrannfestenFrukt & bärBikupornaSädesfältenHavet
Bonnier Fakta 9789174244595 -
Om blommor : i buketter, i trädgården, i mate...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1997. 205 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Hälsning och namn skrivet i bläck på försättsblad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134518759
- Titel
- Om blommor : i buketter, i trädgården, i maten
- Författare
- Bergenström, Fanny
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9789134518759 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113071978
- Titel
- Pluras bästa : kärleken till maten
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 232 x 259 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1685 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- God mat är viktigt, och den ska lagas med kärlek. Det vet Plura, inte minst efter att i decennier ha rest genom Sverige på Eldkvarns turnéer och fått äta både fantastisk och mindre fantastisk mat. Intresset för mat har dock alltid funnits; Pluras mamma Magda lagade alltid husmanskost, och det gjorde hon just med mycket kärlek och omsorg.
Det har blivit fem härliga kokböcker genom åren, med favoritmat från Spanien, Frankrike, London, Venedig, New York, Koster och Stockholm. Husmanskost, medelhavsmat, mycket fisk och skaldjur, inälvsmat, julens alla turer och allt tänkbart gott som kan läggas på grillen. Som en röd tråd genom alla böcker går Pluras lugna och underfundiga röst som berättar om stort och smått i livet.
I Pluras bästa presenteras favoriterna från Pluras kokboksskatt, blandat med personliga texter och några av Pluras underbara målningar. Kliv in i den sanna livsnjutarens värld och låt dig förföras av det enkla och det goda. Skål för kärleken till livet och maten!
Norstedts 1 9789113071978 -
Maten som botar : Functional food och andra l...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838731
- Titel
- Maten som botar : Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
- Författare
- Lind, Per-Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 474 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
Kan man verkligen äta sig friskare? Svaret är ja. Det enda som behövs är kunskap om olika livsmedels och kökskryddors hälsobringande effekter, och kunskap och förmåga att välja rätt i floran av functional food, mat med olika hälsobefrämjande tillsatser. Boken förklarar och reder ut. Ur innehållet: Mat som medicin - gränsen mellan livsmedel och läkemedel suddas ut. Vad är functional food? Skillnaden mellan naturläkemedel och kosttillskott. Vilka sjukdomar kan functional food motverka? Vilka functional food-produkter finns att köpa, och var? Doktor Per Ove Lind har lång erfarenhet som allmänpraktiserande läkare och har givit ut en lång rad böcker om egenvård.
Prisma 1 9789151838731 -
Den nya amerikanska maten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nyskick. . Förlagsny. Rec ex. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322 -
Konsten att överleva sin 50-årsdag. För män....
Inbunden bok.
Nyskick. ICA. 2002. 131 s. Inbunden. Mycket gott skick. Gratulation inklistrad på smutstitelsidan. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153422853
- Titel
- Konsten att överleva sin 50-årsdag
- Författare
- Nero - Claes - Thunbeg - Krister
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
9789153422853 -
Den perfekta maten
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2002. 180 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197414623
- Titel
- Den perfekta maten
- Författare
- de Hoog, Oscar
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 180 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 228 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 722 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- (Titeln är utgången)Tycker du att det är svårt att hålla reda på näringsfaktorer som glykemiskt index, fettsyror och proteinkvalitet? I den här nyskapande kokboken har näringsfysiologen Fredrik Paulún och hälsokocken Oscar de Hoog hjälpt dig med det. Fredrik har bevakat näringsinnehållet och Oscar har komponerat fantastiska smakupplevelser. Resultatet är en perfekt receptsamling med 103 lågglykemiska och näringsriktiga recept. Det enda som återstår är att laga och njuta!
Fitnessförlaget 9789197414623 -
Bli vän med kroppen och maten : en bok om äts...
Pocketbok. Fitnessförlaget. 2005. 327 sidor.
Nyskick. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185225347
- Titel
- Bli vän med kroppen och maten : en bok om ätstörningar
- Författare
- Porsman Reimhult, Camilla
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 327 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 186 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bli vän med kroppen och maten vänder sig till ätstörningsdrabbade och deras anhöriga. Här finns fakta om olika former av ätstörningar och tidiga varningssignaler, liksom olika behandlingsmetoder och förslag till självhjälpsprogram för den som inte lyckats få hjälp genom sjukvården. Utöver handfasta råd om mat, matvanor och träning bjuder boken också på börja-äta-igenmenyer och övningar för att stärka kroppssjälvförtroendet. Boken rymmer även intervjuer med ätstörningsdrabbade och med personer som arbetar med ätstörningsbehandlingar av olika slag. Camilla Porsman är journalist och författare med träning, kost och hälsa som specialitet. Hon är utbildad personlig tränare och kostrådgivare, och medverkar bland annat som tränings- och kostexpert på Stadiums hemsida och som motionsexpert i Aftonbladets Viktklubben.
Fitnessförlaget 9789185225347 -
Maten och framtiden : vart är vi på väg?
Häftad bok. On Line Förlag AB. 2012. 204 sidor.
Nära nyskick. Lite skav pärmens hörn. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186481018
- Titel
- Maten och framtiden : vart är vi på väg?
- Författare
- Gäre, Susanne - Lyckhage, Gunnar
- Förlag
- Mölndal] : On Line Förlag AB
- Utgivningsår
- 2012
- Språk
- Svenska
On Line Förlag AB 9789186481018 -
Vin til maten
Inbunden bok. BS Konsept. 2004. 135 sidor.
ISBN 9788276833454
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsny. På norska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBS Konsept 9788276833454
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn