Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
En vinterdagbok

En vinterdagbok

Inbunden bok H:ström Text & Kultur. 1 uppl. 2008. 190 sidor.

Gott skick. Dekorerat pappband med klotrygg. Översättning Emelie Moulettes. Efterord Sofi Qvarnström. Har tillhört bibliotek. Stämpel på titelsidan och bak i boken, klistermärke på bakre omslag.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189447721
Titel
En vinterdagbok
Författare
Emmanuel Bove
Förlag
H:ström Text & Kultur
Utgivningsår
2008
Omfång
190 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 220 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
433 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Emmanuel Bove är en av förra seklets främsta franska författare. Mest känd är Bove för den svenska läsaren genom romanen Mina vänner som utkom 1986 i översättning av Katarina Frostensson. De glädjelösa romanerna av Bove var mycket beundrade bland de intellektuella i mellankrigstidens Europa, inte minst denna, nu föreliggande. I En vinterdagbok från 1931 för en hjärtlös mästare i självömkan, Louis Grandeville, en högdragen och noggrann dagbok över folk i sin trånga bekantskapskrets, och under flera månader beskriver Grandeville i detalj sitt känslomässigt döende äktenskap med den unga hustrun Madeleine. En vinterdagbok är en själfull roman om modernitetens tillkortakommanden. "Det är inte ofta man känner en sådan fascination redan inför de första sidorna som när man läser den franske författaren Emmanuel Boves En vinterdagbok. Därmed inte sagt att dessa fiktiva dagboksanteckningar, nedtecknade av en neurotisk äkta man, skulle vara särskilt upplyftande". (DN)