Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Äldst, yngst eller mittemellan : din placering i syskonskaran och hur den påverkar dig

Äldst, yngst eller mittemellan : din placering i syskonskaran och hur den påverkar dig

av

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 237 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Varför är det många storasyskon i regeringen men bara småsyskon i Idol? När vi talar om vad som påverkar oss i barndomen tas ofta bara föräldrarelationerna upp. Men våra syskonrelationer präglar oss hela livet. Inte sällan gifter sig en lillebror med en storasyster. Och är du mellanbarn i syskonskaran kommer du att agera medlare även på din arbetsplats.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789137133270
Titel
Äldst, yngst eller mittemellan : din placering i syskonskaran och hur den påverkar dig
Författare
Elisabeth Schönbeck
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsdatum
20080903
Omfång
237 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
144 x 219 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
453 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Varför är det så många storasyskon i regeringen, men bara småsyskon som ställer upp i Idol?När vi talar om vad som påverkar oss i barndomen tas ofta bara föräldrarelationerna upp. Men våra syskonrelationer präglar oss hela livet. Inte sällan gifter sig en lillebror med en storasyster. Och är du mellanbarn i syskonskaran kommer du att agera medlare även på din arbetsplats. Det är egentligen inte så konstigt. Det vi har tränat oss på sedan vi var små blir vi i allmänhet bra på. Är du storasyster kommer du att ta på dig ansvar även på jobbet, och utnyttja dina storasysterkunskaper.Men vad händer när en storebror gifter sig med en storasyster, när det bara är mellanbarn i ledningsgruppen och när två endabarn bildar familj? Hur förändras syskonskarorna av nybildade familjer, och finns det en idealisk syskonplacering?Äldst, yngst eller mittemellan är en intressant och tankeväckande bok om de relationer som har hamnat utanför vårt psykologiska fokus: syskonrelationerna.Här tas även upp begrepp som pseudotvillingar (syskon som bara har ett och ett halvt år åldersskillnad) och funktionella endabarn (om det är sex år eller mer mellan syskon, eller syskon som vuxit upp i olika hushåll). Här tas även vikten av den individuella miljön upp, orsaken till att syskon med samma föräldrar kan bli uppfostrade på så vitt skilda sätt. Visste du att nobelpristagare med få undantag är det förstfödda barnet de flesta chefer är äldsta barn fallskärmshoppare nästan alltid är småsyskonElisabeth Schönbeck är beteendevetare, diplomerad småbarnspedagog och specialintresserad av syskonforskning. Hon arbetar sedan tio år tillbaka på heltid med att hålla kurser och föredrag om syskonrelationer och hur de påverkar oss och anlitas ofta av medierna som expert i ämnet. Som mentor för sina syskonstudier har hon haft den internationellt berömde psykiatern och syskonforskaren Oluf Martensen Larsen.Får Elisabeth Schönbeck själv välja, säger den här beskrivningen av henne det mesta: Elisabeth är storasyster till två bröder och mamma till två söner, mamman var storasyster till en bror och pappan endabarn. "Då skulle den i ämnet invigde förstå ungefär vilka vägar jag valt i livet och att jag gift mig med en lillebror. En lillebror som i sin tur tränat på att göra som storasyster säger, eller ännu hellre, tränat på att få storasyster att göra som han vill", säger Elisabeth Schönbeck.