Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
De stora dammarna

De stora dammarna

av

Inbunden bok. Modernista. 1 uppl. 2015. 254 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. stämplad inuti. Portot gäller oavsett antal böcker. - roman om kriget och dess effekter. Två byar, Chiolu och Aliakoro, vars krigare förut stridit sida vid sida, befinner sig i fejd med varandra över rättigheterna till fisket i dammen Wagaba. Konflikten eskalerar genom en rad dramatiska händelser, gestaltad av en författare lika hemvan i romantraditionen som i dramatiken

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789174995534
Titel
De stora dammarna
Författare
Elechi Amadi
Förlag
Modernista
Utgivningsdatum
20150818
Omfång
254 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 215 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
476 g
Språk
Svenska
Baksidestext
»Amadis sorgliga saga De stora dammarna är ett angrepp på dogmatiska patriarkala system, på religioners maktanspråk, på den historiska kausalitetens och det historiska skrivandets lättfärdighet.« | ur RAOUL J. GRANQVISTS FÖRORD »Elechi Amadis roman De stora dammarna om en strid mellan två byar i östra Nigeria är dialogburen, men samtalen varvas med en krönikeartad saklighet som ger prosan klassisk resning.« MAGNUS ERIKSSON, SVD »Gastkramande läsning.« KERSTI BERGOLD, NORRTÄLJE TIDNINGAR De stora dammarna är en roman om kriget och dess effekter. Två byar, Chiolu och Aliakoro, vars krigare förut stridit sida vid sida, befinner sig i fejd med varandra över rättigheterna till fisket i dammen Wagaba. Konflikten eskalerar genom en rad dramatiska händelser, gestaltad av en författare lika hemvan i romantraditionen som i dramatiken. En västafrikansk klassiker i översättning av Torsten Hansson och med ett förord av litteraturvetaren Raoul J. Granqvist. ELECHI AMADI [f. 1934] är en nigeriansk romanförfattare och dramatiker, vars verk ofta handlar om hemlandet för kontakten med väst. Han är mest känd för den fristående romantrilogin Konkubinen [The Concubine, 1966], De stora dammarna [The Great Ponds, 1969] och Slaven [The Slave, 1978], vilka alla utspelar sig före kolonialtiden.