Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Hej Nostradamus!

Hej Nostradamus!

av

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2004. 240 sidor.

Nära nyskick. biblioteksbindning stämplad Såld inuti. Portot gäller oavsett antal böcker. - Det är en helt vanlig skoldag. Men inte för Cheryl. Hon har just fått veta att hon är med barn. Det är också den här dagen som tre killar rusar in i skolmatsalen och skjuter vilt omkring sig. Cheryl är den sista som dödas. Hej Nostradamus! är en gripande bok om fyra människor och den ohyggliga skolmassaker som kommer att påverka deras liv för all framtid.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789113013466
Titel
Hej Nostradamus!
Författare
Douglas Coupland
Förlag
Norstedts
Utgivningsdatum
20040921
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 190 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
408 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det är en helt vanlig skoldag. Men inte för Cheryl. Hon har just fått veta att hon är med barn. Det är också den här dagen som tre killar rusar in i skolmatsalen och skjuter vilt omkring sig. Cheryl är den sista som dödas. Hej Nostradamus! är en gripande bok om fyra människor och den ohyggliga skolmassaker som kommer att påverka deras liv för all framtid. Cheryl, som blir dödad, berättar sin version från ett slags limbo. Hon och pojkvännen Jason har nyligen gift sig i hemlighet för att kunna göra det. De är nämligen båda medlemmar av en religiös ungdomsgrupp. Cheryl sitter i lunchmatsalen och pratar med sina kompisar när tre killar plötsligt rusar in och börjar skjuta vilt omkring sig. Hon är den sista som de dödar. På sin skolmapp har Cheryl klottrat ”Gud är närvarande. När var han det. Ett meddelande som får en spöklik innebörd när mappen hittas i en blodpöl vid hennes döda kropp. Det är en allvarligare Coupland som vi möter här. Han har fortfarande, om inte ännu mer, sin typiska Doug-style, och sin alldeles egna metaforiska stil. Men han intresserar sig alltmer för de stora frågorna om livet, Gud och alltings mening i ljuset av de skolmord som närmast blivit en följetong i amerikanskt vardagsliv. Framför allt handlar det om trons kraft, både den destruktiva och den helande. Romanen bygger på de tragiska händelserna i Columbine, som dokumentärfilmaren Michael Moore så framgångsrikt skildrat i sin film Bowling for Columbine. Douglas Coupland föddes 1961 och är uppvuxen och bosatt i Kanada. Hans debutroman Generation Xgjorde enorm succé när den kom ut 1991, och Coupland har sedan dess hyllats som världens främste generationsförfattare. Orig titel Hey Nostradamus! Översättning Jessika Gedin Omslag Lotta Kühlhorn