Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Att hjälpa sig själv - Om hoppet, modet och lyckan

Att hjälpa sig själv - Om hoppet, modet och lyckan

Inbunden bok Forum. 2003. Inbunden.

Nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Miljontals människor världen över har fängslats av Dave Pelzers trilogi om sin barndom och väg in i vuxenlivet. Det är en skakande berättelse om misshandel, svält och förnedring men samtidigt en livsbejakande skildring av ett barns mod och styrka att överleva mot alla odds. Med denna sin fjärde bok vill Dave Pelzer visa hur man trots svåra upplevelser kan gå vidare och skapa sig ett lyckligt och meningsfullt liv. Med enkla, handfasta råd, och sina egna erfarenheter som belysande exempel, guidar han läsaren mot en mer positiv livssyn och en större självtillit. Dave Pelzer är författare och mycket uppskattad som föreläsare i frågor rörande barnmisshandel. På svenska finns också hans tre självbiografiska böcker: Pojken som kallades Det, Pojken som inte fanns och Pojken som överlevde. Dave Pelzer är bosatt i södra Kalifornien. Han är gift och har en son.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9137121839
Titel
Att hjälpa sig själv : om hoppet, modet och lyckan
Författare
Dave Pelzer
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2003
Omfång
215 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


Miljontals läsare världen över har gripits av Dave Pelzers tre böcker om sin barndom och väg in i vuxenlivet. Bara fyra år gammal blev han sin mammas offer. Han isolerades från den övriga familjen, misshandlades, svalt och förnedrades. Han fråntogs till och med sitt namn – han blev pojken som kallades Det. Han var tolv år den dagen han till slut räddades, sedan skolan slagit larm och myndigheterna ingripit. Det som då avslöjades visade sig vara ett av de värsta barnmisshandelsfallen i Kaliforniens historia.
Idag är Dave Pelzer en vuxen man och har mot alla odds lyckats skapa sig ett meningsfullt liv. Bland annat har han arbetat han med att förebygga övergrepp mot barn.
Med denna sin fjärde bok vill Dave Pelzer visa hur man trots svåra upplevelser kan gå vidare och forma ett lyckligt, tryggt och framgångsrikt liv. Med enkla, handfasta råd, och sina egna erfarenheter som belysande exempel, guidar han läsaren mot en mer positiv livssyn och en större självtillit. Här finns tips om hur man skaffar sig nya, välfungerande rutiner som leder framåt i livet – även små förändringar har betydelse. Här finnas råd om hur man minskar stressen i tillvaron, hur man vänder negativa erfarenheter till positiva krafter att använda sig av. Vidare talas om vikten av att reda ut sina nära relationer, kanske avveckla vissa och främja andra. Här betonar författaren också hur viktigt det är att ha någon att tala med, någon man verkligen har förtroende för, någon som man vågar gå på djupet med. Om detta och mycket annat skriver Dave Pelzer på ett personligt, livsbejakande och inspirerande vis.
Dave Pelzer är författare och uppskattad föreläsare i frågor rörande barnmisshandel. Han har tilldelats ett flertal priser, både i USA och på andra håll i världen, för sitt arbete med att förebygga övergrepp mot barn. Trilogin om hans liv består av Pojken som kallades Det, Pojken som inte fanns och Pojken som överlevde. Dave Pelzer är bosatt i södra Kalifornien. Han är gift och har en son.