Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Textilrikets hemligheter (FÖRLAGSNY BOK)

Textilrikets hemligheter (FÖRLAGSNY BOK)

av

Nyskick. Natur och kultur / LTs förlag. Skyddsomslag finns i nyskick. 2002. 160 sidor, inbunden med skyddsomslag. Rikt fotoillustrerad. 25 x 29,5 cm. Fraktkostnad 45 inom Sverige. (April 2016). Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK


Förlagsfakta

ISBN
9127354164
Titel
Textilrikets hemligheter
Författare
Inger Dahlin-Ros
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsdatum
20021016
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1121 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Textilriket, beläget i Borås och Sjuhäradsbygden, gläntar på dörren till sina hemligheter. Följ med in i hundraåriga företag, möt textilindustrins mest tongivande designers och skolan där morgondagens formgivare får utlopp för all sin skaparlust. Se de läckra färgbilderna på förstklassig textil design. Nu berättas den spännande historien om det textila arvet, och ger bl a svar på frågan om varför det var just i Borås och Sjuhäradsbygden som den textila näringen fick fäste och kunde växa sig framgångsrik. Ett tiotal textildesigners porträtteras, både klassiska och nu verksamma: Astrid Sampe, Carl-Johan de Geer, Sven Fristedt, Ulla E-son Bodin, Marianne Abelson, Eivor Nilsson, Britt-Marie Henriksson, Carina Pagold, Gunilla Lagerhem-Ullberg, Björn Schollin m fl. Många tror att dagens textilnäring handlar om nedläggning och utflyttning. Faktum är att den svenska textilexporten i dag är större än det sammanlagda värdet av svensk musikexport, exporten av svenskt stål och exporten av Absolut Vodka! Detta tack vare textilföretag som satsar hårt på kvalitet och design, t ex Kinnasand, Borås Wäfveri, Kasthall, Eton, Almedahl och många fler. Boken berättar om dessa i dag verksamma och framgångsrika textilföretag och deras bästa textilprodukter visas i strålande färgbilder. Vi får också följa med till textila utbildningar, t ex Textilhögskolan, Stickakademin i Gällstad och Almåsgymnasiets skrädderiutbildning och besöka museer, t ex Trikåmuseet i Gällstad och Textilmuseet i Borås. En fängslande berättelse, och bilderna skänker ögonfröjd även för dem med högt ställda krav. Särskilt intressant för designintresserade i allmänhet och textilintresserade i synnerhet, bredvidläsningsbok för alla textilundervisningar.