Medelhavsmat för svenska kastruller
Häftade böcker. Kakao Förlag. 1 uppl. 2010. 156 sidor.
Olivolja, vitlök och färsk basilika Vi är många som har tagit Medelhavsmatens dofter och smaker till vårt hjärta! I den här boken hittar du ljuvliga pastarätter, klassiker som moussaka och lasagne men också halloumisallad, salta cantucciskorpor och marockansk lammburgare med harissa. Råvarorna kunde ha kommit från basarerna i Marrakech eller från dignande saluhallar i Italien och Spanien, men bor man i Sverige så gör man. Därför har recepten i den här boken anpassats till svenska kök och vi lovar att du kan handla de flesta av råvarorna i en vanlig svensk matbutik. Så låt ditt kök fyllas av den mustiga doften av nordafrikansk chermoula eller en underbar provencalsk ratatouille!
Matkonstnären Cecilia Vikbladh har bott och arbetat i flera av länderna kring Medelhavet. Den här boken innehåller hennes egna recept på lokala specialiteter från regionens alla hörn.
Nu kommer den äntligen i nytryck!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789185861293
- Titel
- Medelhavsmat för svenska kastruller
- Författare
- Cecilia Vikbladh
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 448 g
- Språk
- Svenska