-
Schücks sommarmat
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1996. 176 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Hanteringsspår på omslaget. En reva (-2,5 cm) som tejpats från insidan. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134516557
- Titel
- Schücks sommarmat
- Författare
- Schück, Cathrine - Håkansson, Albert - Watz, Birgitta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9789134516557 -
Montignacs svenska kök : 75 inspirerande rece...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2004. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Hanteringsspår samt skavda hörn och kanter på omslaget. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137125915
- Titel
- Montignacs svenska kök : 75 inspirerande recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 242 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fransmannen Michel Montignac är välkänd för oss genom sin väl beprövade metod att gå ner i vikt. Han förkastar alla traditionella bantningsmetoder där det är kaloriräkning som gäller. Han säger att problemet är inte att vi äter för mycket utan att vi äter fel. Han menar att västvärlden har minskat sitt kaloriintag med 3540 procent under de senaste femtio åren men antalet feta människor har ökat med 400 procent. Därför ligger inte problemet i hur mycket kalorier eller fett vi äter utan i hur mycket dåliga kolhydrater vi sätter i oss. Det vill säga de kolhydrater som får insulinproduktionen att öka och blodsockerhalten att skjuta i höjden. Det är kolhydraterna med lågt glykemiskt index (GI) vi ska satsa på. På så sätt känner vi oss mätta längre och frestas inte att småäta mellan måltiderna. Effekten blir en låg och jämn blodsockernivå som gör att kroppen förbränner mer fett och lagrar desto mindre. Bra kolhydrater tillsammans med grönsaker, frukt, nyttig fisk, mycket protein samt lite fett leder till ett friskare och sundare liv. Cathrine Schück har vid besök hos Montignac och genom ständig kontakt fått klartecken att ge ut en samling egna recept inspirerade av hans metod, Montignacs svenska kök, det vill säga med råvaror som är vanliga här. Hon bjuder på 75 fantastiska vardagsrecept som ska underlätta livet i alla avseenden för oss som gärna äter gott men kanske lite fel och därför inte mår så bra som vi borde. Utöver rena recept som omspänner snacks och smårätter, måltider med lågt GI, kolhydratmiddagar utan fett och efterrätter finns massor av tips på lämplig frukost, lunch på restaurang, mellanmål och utflyktsmat, middag på krogen.Cathrine Schück arbetar som kock, matskribent, författare och kostrådgivare. Hennes senaste bok heter Helt naturligt. Mat med lågt GI. Under vintern-våren 2004 syns hon mycket i TV4:s Nyhetsmorgon, dels med middagstips (tillsammans med Claes Hultling), dels som stödperson och rådgivare åt en man som bantar enligt Montignacmetoden. Han tävlar mot en person som använder konventionell bantning. Målet är att på 10 veckor gå ner 10 kg!
Bokförlaget Forum 9137125915 -
LCHF för tjejer : supermaten på medelhavsvis
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2011. 160 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412118
- Titel
- LCHF för tjejer : supermaten på medelhavsvis
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 218 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 669 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Medelhavet möter LCHF
Nu kan vi i en nyskriven kokbok och faktabok förena det bästa från två världar!
Medelhavskosten med dess rika innehåll av kött, fisk och olivolja möter LCHF, den nordiska varianten av stenålderskost.
Boken är fotograferad på vackra Mallorca och Medelhavet är ständigt närvarande mellan sidorna. Recepten (ca 70) är skapade av erfarna och skickliga kocken Cathrine Schück. Den inledande faktadelen om LCHF är skriven av Lars-Erik Litsfeldt och innehåller också korta berättelser från kvinnor om hur deras liv har förbättras med hjälp av LCHF-kosten.
Ett friskare och bättre liv kan faktiskt uppnås genom god mat.
LCHF (Low Carb High Fat) är en kosthållning med låg andel kolhydrater och hög andel naturligt fett som ger bättre hälsa och en normaliserad vikt.
Läs Sten Sture Skaldemans recension av boken i LCHF-magsinet nr 1 2011
Optimal Förlag 1 9789172412118
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn