-
Smått & gott - till vardags och fest
Inbunden bok. Williams Förlags AB. 1979.
Mycket gott skick. SMÅTT OCH GOTT TILL VARDAGS OCH FEST har skrivits av Kirsten Hüttemeier. Hon ger impulser och värdefulla idéer till alla som inte är mästerkockar men som ändå vill bjuda familj och vänner pâ något extra gott.
Här finns tips till improviserade vickningar, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWilliams Förlags AB -
Gott Om Korv
Inbunden bok. Natur och Kultur / LTs förlag. 2001. Inbunden.
Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. Korv har blivit kult. Det är barndomsminnen och utlandsresor och snabbmat och vardagsmiddag och tilltugg. Och rätt ofta räddaren i nöden. Den här boken blir till både form och innehåll något helt annat än man kanske förestäl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127353532
- Titel
- Gott om korv
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 12 x 0 mm Ryggbredd 112 mm
- Vikt
- 335 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Korv har blivit kult. Det är barndomsminnen och utlandsresor och snabbmat och vardagsmiddag och tilltugg. Och rätt ofta räddaren i nöden. Den här boken blir till både form och innehåll något helt annat än man kanske föreställer sig. Föredömligt enkelt och inspirerande. Med vackra, rena bilder.
Sida vid sida med klassiska barndomskorvar finns i denna kokbok recept och smaker från resten av världen, för alla åldrar och alla familjer och tillfällen. Vad sägs om ugnstorkade salamichips till drinken eller bjudsoppan? Enkelt och raffinerat.
Här finns också snabbt fixade tilltugg till TV-n på kvällen, korvspett med tomatcouscous, trevlig middag i både slott och koja! Naturligtvis finns också de klassiska familjerätterna, men i lite ny tappning där falukorven får piggare smak med fetaost och oliver. Och Caroline glömmer aldrig sin farmors julkorv, här finns receptet och allt för korvstoppardagen!
Detaljer och helhet är Carolines signum, det kommer till uttryck i kokbokens komposition där hon naturligtvis också vill ha med goda och spännande tillbehör till korv. T ex varierar hon det klassiska potatismoset och föreslår att man smaksätter det med citron och basilika eller soltorkade tomater och getost. Så lyfts en utsliten korvmiddag till gastronomisk nivå! Stuvad vitkål, som är så lätt att göra och så gott, klyftpotatis med lite kumminfrön eller rosmarinpotatis och tomatsalsa är andra höjdare.
Boken lämpar sig såväl för nybörjare i köket som för vana matlagare.
Rubrikerna i den här lilla kompletta kokboken om korv är Smårätter, I all enkelhet, Nya klassiker, Grytor och Gott till.
Caroline Hofberg är matskribent i ett flertal tidningar och har tidigare arbetat på restaurang, både i Sverige och utomlands.
Hon har nyligen utkommit med de mycket uppskattade böckerna Husmanskost – helt enkelt och Inlagt och hemlagat – i glas och på burk.
9127353532 -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt - ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recep läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ä...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 136 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande o läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846200
- Titel
- Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen.Celiaki är en livslång sjukdom men när diagnosen väl är ställd vänder det. Med rätt mat tillfrisknar tarmen och allmäntillståndet blir de närmaste månaderna bättre. Diffusa krämpor från mage och tarm försvinner, kanske även huvudvärk, värk i skelettet och nedstämdhet.Den här boken förklarar vad celiaki är och visar hur man kommer till rätta med sin sjukdom. Maten är mycket viktig ? både som friskfaktor och som glädjekälla. Här finns exempel på spännande alternativ till pastan, mjölet och andra livsmedel som innehåller gluten. Men även recept på glutenfria varianter av pizza, pannkaka, paj, grovt och mättande bröd, läckra kakor och luftiga efterrätter.Lars Stenhammar, docent och överläkare vid barnklinikerna i Östergötland har forskat och skrivit om celiaki i 30 år. Här beskriver han sjukdomens historia, orsaker, symptom och behandling.För recept, goda livsmedelsval och praktiska matråd står Lotta Brinck ? matjournalist och dietist med ett antal kokböcker bakom sig, de flesta utgivna av Prisma.
Prisma 1 9789151846200 -
Sitt still och njut! : ät gott och gå ner i v...
Inbunden bok. MBM Förlag. 2006. 143 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Två läsband. Ett gult och ett grönt.
Sitt still och njut! är en kokbok skriven av Annika Jacobson, fil. dr i pedagogik som själv har ett rörelsehinder, och Annika Unnbom med bakgrund både som matskribent och personlig assistent.
Annika J beskriver här läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 919754583x
- Titel
- Sitt still och njut! : ät gott och gå ner i vikt : kokbok för dig som har svårt att röra dig
- Författare
- Annika Jacobson - Annika Unnbom
- Förlag
- MBM Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 259 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 678 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sitt still och njut! är en kokbok skriven av Annika Jacobson, fil. dr i pedagogik som själv har ett rörelsehinder, och Annika Unnbom med bakgrund både som matskribent och personlig assistent.
Annika J beskriver här sin viktminskningshistoria, men också hur hon planerar sina måltider och organiserar arbetet för sina personliga assistenter. Boken innehåller åttio recept för vardag och fest, tydliga tillagningsinstruktioner samt många helsidesfotografier i färg. Den är den enda boken i sitt slag, en ovärderlig resurs för alla som har svårt att röra sig, för dig som använder eller själv arbetar som personlig assistent, och inte minst som kokbok för alla som vill gå ner i vikt utan att röra en fena.
MBM Förlag 919754583x -
Celiaki - Att inte tåla gluten : Må bra och ä...
Inbunden bok. Prisma. 2006. Inbunden. Dekorerat laminatband.
Nyskick. Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen. C läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846209
- Titel
- Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen.Celiaki är en livslång sjukdom men när diagnosen väl är ställd vänder det. Med rätt mat tillfrisknar tarmen och allmäntillståndet blir de närmaste månaderna bättre. Diffusa krämpor från mage och tarm försvinner, kanske även huvudvärk, värk i skelettet och nedstämdhet.Den här boken förklarar vad celiaki är och visar hur man kommer till rätta med sin sjukdom. Maten är mycket viktig ? både som friskfaktor och som glädjekälla. Här finns exempel på spännande alternativ till pastan, mjölet och andra livsmedel som innehåller gluten. Men även recept på glutenfria varianter av pizza, pannkaka, paj, grovt och mättande bröd, läckra kakor och luftiga efterrätter.Lars Stenhammar, docent och överläkare vid barnklinikerna i Östergötland har forskat och skrivit om celiaki i 30 år. Här beskriver han sjukdomens historia, orsaker, symptom och behandling.För recept, goda livsmedelsval och praktiska matråd står Lotta Brinck ? matjournalist och dietist med ett antal kokböcker bakom sig, de flesta utgivna av Prisma.
9151846209 -
Smart & Gott - Kanonrecept som gör nytta
Inbunden bok. Kakao förlag. 2007. Inbunden.
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Oräkneliga är alla dieter som skrikit åt oss från löpsedlarna de senaste åren. Vad är egentligen nyttigt? Vilka fällor bör man undvika? Vad är myt och vad är sanning när det gäller mat? Vi är många som vill må lite bätt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197619066
- Titel
- Smart & Gott : kanonrecept som gör nytta
- Författare
- Liselotte Forslin
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 903 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Oräkneliga är alla dieter som skrikit åt oss från löpsedlarna de senaste åren. Vad är egentligen nyttigt? Vilka fällor bör man undvika? Vad är myt och vad är sanning när det gäller mat?
Vi är många som vill må lite bättre, komma igång med att röra oss och äta rätt utan att slå knut på oss själva. Sunt förnuft är grundstenen i Smart & gott. Liselotte Forslin lagar underbart god mat som gör att man mår bra. Lagom är bäst, klok och smart mat är hälsosamt och dessutom gott och faktiskt ganska enkelt. Bra råvaror och användarvänliga recept gör att det blir lätt att tänka långsiktigt, Smart & gott kommer helt enkelt få dig att må bättre.
Frukost, lunch och middag varvat med mellanmål är vad som behövs och här får du massor av recept och tips på vilka vitaminer och mineraler man behöver och var man hittar dem. I traditionell Kakaoanda är boken full med lockande bilder för att verkligen få igång matlagaren i dig.
9789197619066 -
Förföriskt gott - 14 menyer för två
Inbunden bok. Albert Bonniers förlag. 2006. Inbunden. Klotband.
Mycket gott skick. Vad kan vara mer romantiskt än att laga mat till den man älskar? Förföriskt gott är en överdådigt vacker kokbok som innehåller fjorton trerättersmenyer att laga till eller tillsammans med sin käraste. Samtliga menyer har ett tema, som till exempel fransk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100112257
- Titel
- Förföriskt gott
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 204 x 232 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kristina Eriksson och Anna Clarén utkom våren 2006 med den läckra dessertboken Syndigt gott. Nu är de tillbaka med Förföriskt gott, en överdådigt vacker kokbok som innehåller fjorton trerättersmenyer att laga till eller tillsammans med sin käraste. Samtliga menyer har ett tema, som till exempel franskt, italienskt, vegetariskt och asiatiskt, men här finns också mer oväntade förslag, som till exempel norrländskt och bondromantiskt. Temamenyn Gränslös kärlek innehåller nya kombinationer av italienska och svenska ingredienser, medan I havsbandet bjuder på ostron, björnbär och fisk. I den norrländska menyn hittar vi hjortron och renkött, medan Kärlek het som chili föreslår kryddstarka karibiska rätter. En grundtanke i boken är att traditionella svenska smaker som vinbär, hjortron, lingon, dill och enbär varvas med mer exotiska ingredienser som kokosmjölk, mango, passionsfrukt, mynta och fikon. Resultatet är överraskande läckert och fräscht. Här finns nyskapande rätter som wasabiparfait, men även klassiker som kalvfilé i marsalasås och limemarinerad lax. Förföriskt gott innehåller mat för alla smaker och tillfällen, med romantiken som gemensam nämnare. Anna Claréns vackra bilder är lika sensuella och inbjudande som recepten och ger en känsla av fest och romantik. Fira kärleken med en oförglömlig måltid!Ur innehållet:Kärlek het som chili, Norrländskt guld, Charmanta vegetarianer, Oriental evening, Asiatisk mystik, Le menu français, Parliamo italiano, I havsbandet, Sommar och sol, Det första kärleken, Bondromantiskt, Gränslös kärlek, Nyhetens behag, I juletid
9789100112257 -
I gott sällskap bjudmat för alla tillfällen
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2002. 192 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Picknick, plockmat, middag i köket, festmat, barnens favoriter och hemlagad choklad. Fotografier av Marie-Pierre Morel.
Trish Deseines kärlek till mat och människor slår igenom i generösa och inspirerande recept och tips på lät läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132327781
- Titel
- I gott sällskap
- Författare
- Trish Deseine
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 303 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 1196 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Trish Deseine är en irländsk fyrabarnsmamma bosatt i Frankrike som lyckats med bedriften att få två prestigefulla priser för bästa franska kokbok 2001. Hennes kärlek till mat och människor slår igenom i generösa och inspirerande tips och recept på lättlagade och läckra rätter för små och stora sällskap. Det mesta kan också novisen vid spisen klara!
Här finns allt från spännande plockmat, fräscha picknickluncher, enkla köksmiddagar och gudomlig hemlagad choklad till påhittiga barnkalas och flotta middagsbjudningar. En fest för gommen och i lika hög grad för ögat - de mer än 140 recepten i boken är illustrerade med fantastiska färgfoton av Marie-Pierre Morel.
B Wahlströms 1 9132327781
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn