Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
ORONS ÅR - Historisk krönika om uppviglare och uppviglade i 1870-talets Sverige

ORONS ÅR - Historisk krönika om uppviglare och uppviglade i 1870-talets Sverige

Inbunden bok Gidlunds. 1 uppl. 1990. 385 sidor.

Nyskick. PRESENTSKICK! Hösten 1870. Sverige står på tröskeln till en ny tid, i svallvågorna efter fransk-tyska kriget, Pariskommunens och Internationalens tid som också når Norden. Konflikter utbryter på svensk arbetsmarknad - landsomfattande fackliga organisationer, starkare fackliga aktioner, strejkbrytare, svartlistning, arbetarledare tvingas i landsflykt, massutvandringen till Amerika inleds. Nya spänningar rör om på ett sätt som för Sverige mot det moderna demokratiska folkhem 1900-talet utvecklas till. Inbundet illustrerat pappband. 8:o. 215x140x30 mm. 640 g. [9612] /---/ Dra fördel av enhetsfrakten och beställ fler böcker i samma leverans. Klicka på säljarens länk nedan (alternativt ovan: "Sökalternativ", skriv "House of Estelle" i fältet för säljare) samt ange sökord (författare, titel, specifikt sökord...) i fältet "Sök...". Trunkera (*) del av ord (t ex handb* för handbok, handböcker, handbook(s) etc) så blir sökträffarna fler.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9178441587
Titel
Orons år : historisk krönika om uppviglare och uppviglade i 1870-talets Sve
Författare
Bunny Ragnerstam
Förlag
Gidlunds förlag
Utgivningsår
1990
Omfång
385 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
Ryggbredd 30 mm
Vikt
637 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hösten 1870 flyttade låssmeden Lars Erik Åkerlund med hustru Emma och fyra barn till Göteborg. Familjen var hårt prövad och drömde om att äntligen få leva ett gott liv. Det var fransk-tyska krigets, Pariskommunens och "Internationales" tid. Och svallvågorna från kontinentens stora händelser nådde Norden. De kom att dramatiskt förändra familjens liv. Vad som tidigare beskrivits som en stillsam tid i svensk historia, är i Ragnerstams krönika några orons år. Genom en rad människoöden tecknar han tidens gång med alla dess nya spänningar - spår av landsomfattande fackliga organisationer, en hittills okänd svensk sektion av Internationalen, kraftfullare fackliga aktioner än tidigare Men även strejkbrytarföretag, svartlistning, arbetarledare som tvingas i landsflykt och inledningen till den massemigration som skulle drabba landet I sin bok visar Ragnerstam åter prov på sin unika förmåga att gestalta ett tidsskede genom människors vardagliga liv. Boken är det imponerande resultatet av ett flerårigt forskningsarbete. Den levandegör konkret och dramatiskt ett samhälle på tröskeln till en ny tid.