-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca bokförl. 1978. 145 sidor
-
ICA-kuriren recept 1962 Veckomatsedlar och sp...
Inbunden bok. ICA-kurirens nyttobibliotek 1962.171 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKICA-kurirens nyttobibliotek 1962.171 sidor -
Skånsk mat & kultur - 40 recept
Inbunden bok. Arena. 2000. 127 s.Rikt fotoillustrerad i färg. Inbunden.
Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i hyfsat skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9178431018
- Titel
- Skånsk mat & kultur
- Författare
- Salomonsson, Anders - Hellhager, Sam - Magnusson, Gunnar - Görmangruppen
- Förlag
- Stockholm : Arena ; Malmö : Görmangruppen
- Språk
- Svenska
9178431018 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Nötter - 100 recept med nyttiga nötter
Inbunden bok. Forum. 2005. 143 s. Inbunden.
Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Hälsning på titelsidan med kulspets.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137127958
- Titel
- Nötter : 100 recept med nyttiga nötter
- Författare
- Fredin Skoog, Maria
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 237 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 685 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I länderna kring Medelhavet och i Mellanöstern finns en levande tradition att använda nötter och mandlar i maten. Trots att det i Sverige finns en del vilda hasselnötter är det sällan någon som tar hand om dem. Vi köper hem en påse till jul, sitter där och knäcker tills påsen är slut. I januari beklagar vi oss över att hur vi än dammsuger så hittar vi granbarr och nötskal överallt. Det är lite orättvist mot hasselnöten och alla de andra goda nötterna och mandlarna. Det känns som om vi skulle behöva återerövra våra ursprungligaste livsmedel. Och bli som de pigga ekorrarna som skuttar runt friska som nötkärnor. Vi är många som skulle må bättre av enklare kost, men den behöver inte vara mindre god för det. Nötter och mandlar kommer utmärkt till sin rätt i olika krämer och röror som tillbehör i stället för feta såser. Deras knaprighet kan höja intresset för en i sig välsmakande rätt men som kanske har lite för trist konsistens och för tamt tuggmotstånd. För vegetarianer och veganer är nötter av alla de slag en viktig källa till näringsämnen som är väsentliga. Använd hackade eller malda nötter till all mat som ska paneras; byt helt enkelt ut skorpmjöl och mjöl. Pistagenötter ger extra vacker färg i en panad eller i ett gratängtäcke. Rostade nötter och mandlar sätter pricken över I:et i en sallad eller i vilken maträtt som helst. För att inte tala om att de kan bli ett lätt och gott mellanmål eller tilltugg till drinken. I denna samling recept ingår inte bara vanliga hasselnötter och sötmandlar utan här finns också mer exotiska sorter som exempelvis cashewnötter, macadamianötter, pecannötter och pistaschnötter. Ur den rikhaltiga menyn, som omfattar mer än 100 spännande recept på förrätter, sallader, soppor, fisk-, fågel- och kötträtter, grönsaksrätter, såser, efterrätter och bröd, kan några aptitretande exempel ges: zucchiniband med mandelspån och ost; pasta med macadamianötter; pilgrimsmusslor med endiver, grapefrukt och valnötter; kycklinggryta med cashewnötter och oliver; lammjärpar med pinjenötter; risotto med svamp och valnötter; gorgonzola i pecannötshack; hasselnötsstrutar; crêpes med hasselnötter och choklad; scones med pecannötter och ost; valnötstårta samt pistaschmuffins. Förutom recept på många läckra rätter finns fakta och kuriosa om de olika nötsorterna. Och Nötter är rikt och vackert illustrerad med inbjudande bilder av Gunnar Nydrén.Maria Fredin Skoog är frilansjournalist och skriver gärna om mat och resor. Hon undervisar också både unga och äldre i matlagning, hemkunskap och näringslära. Hon har sedan barnsben varit intresserad av matlagning och har lärt sig av såväl sin farmor som sin mamma. Våren 2005 utkom på Forum boken Stenåldersmat för moderna människor som rönt stor uppmärksamhet och fått ett rikt gensvar.
9789137127958 -
Det provensalska köket - Klassiska recept frå...
Häftad bok. Forum. 1984. Häftad.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137084755
- Titel
- Det provensals.Köket
- Författare
- Johnston, Mireille - Cavallini, Birgitta
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1984
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 340 g
- Språk
- Svenska
9137084755 -
Fest för finsmakare. Historia och kuriosa kri...
Generalstabens litografiska anstalts förlag. 1968. 238 s. Förlagets dekorerade pappband.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Kycklingköket : 100 recept tillagade och foto...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 159 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151837005
- Titel
- Kycklingköket : 100 recept tillagade och fotograferade på Restauranghögskolan i Grythyttan
- Författare
- Bruno Ehrs - Tony Manieri - Malin Söderström
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kyckling är en av svenska folkets mest populära råvaror när det gäller mat till vardag och fest. Från husmanskost till gourmetanrättningar, från sallader till mustiga grytor – möjligheterna är obegränsade. Kycklingköket är en kokbok full med inspiration och smakliga recept på kyckling i alla former.
Boken är uppdelad i kapitel som tapas och smårätter, lunchlåda, snabbt tillagat, picknick, sallad, soppa, wok, gryta och bakad, kokad och pocherad, grillad och marinerad samt klassiker.
Här finns spännande rätter med inspiration från Europa, Asien, Latinamerika och Afrika, smaksatta med citron, chili, fänkål, kryddpeppar, mynta, rosmarin, salvia, timjan, vitlök och färska örter...
Här finns små spett, vårrullar, pajer, mackor, kyckling i lergryta, pot au feu, kokt och rimmad kyckling, barbecue och Djävulsk kyckling marinerad i stark senap bland mycket annat smakligt och lockande.
De över hundra recepten är sammanställda av elever på restauranghögskolan i Grythyttan tillsammans med Malin Söderström och rätterna är fotograferade på skolan.
Malin Söderström med bakgrund i Kocklandslaget är idag kockkonsult. Tony Manieri, bokens formgivare, utkommer i höst med sin första roman, thrillern Under huden. Bruno Ehrs är en av landets mest framstående fotografer.
Prisma 1 9151837005 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153412850
- Titel
- Doktorns bästa recept
- Författare
- Rössner, Stephan - Pettersson, Nisse
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
9153412850 -
Romersk mat Recept och kulturhistoria
ICA-Förlaget. Dekorerat laminerat pappband .
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn