Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Diktaren i sitt sekel

Diktaren i sitt sekel

Inbunden bok Atlantis. 1 uppl. 2006. 289 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK! Artiklar, tillfällesdikter och opublicerade manuskript av Bertil Malmberg, diktare och ledamot av Svenska Akademien. Bl a framträder 1930-talets ambivalens mellan demokrati/anti-nazism och entusiasm för Hitler. Urval Peter Luthersson, Anders Mortensen. Svenska humanistiska förbundet och Bertil Malmberg-sällskapet. Svenska humanistiska förbundets skrifter, 120. Inbundet förlagsband med skyddsomslag. 8:o. 215x140x25 mm. 530 g. [9611] /---/ Dra fördel av enhetsfrakten och beställ fler böcker i samma leverans. Klicka på säljarens länk nedan (alternativt ovan: "Sökalternativ", skriv "House of Estelle" i fältet för säljare) samt ange sökord (författare, titel, specifikt sökord...) i fältet "Sök...". Trunkera (*) del av ord (t ex handb* för handbok, handböcker, handbook(s) etc) så blir sökträffarna fler.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9173531138
Titel
Diktaren i sitt sekel : artiklar, tillfällesdikter och opublicerade manuskript
Författare
Bertil Malmberg
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
2006
Omfång
289 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
534 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I den mån eftervärlden har en bild av Bertil Malmberg, diktaren och ledamoten av Svenska Akademien, domineras den av föreställningar om politisk betänklighet och estetik för estetiken skull. Peter Luthersson och Anders Mortensen har ställt samman en antologi som syftar till att ändra den bilden. Man ger rika exempel på Malmbergs starka upptagenhet av samtidsfrågor, på hans pregnanta iakttagelseförmåga och för en svensk ovanligt omfattande omvärldserfarenhet och omvärldskunskap. Man skyggar inte för de ungdomsskrifter där Malmberg kunde ställa sig skeptisk till demokrati och visa viss entusiasm för Hitler. Men man lyfter också fram 1930- och 1940-talets engagerade antinazist och judevän. Malmberg tonar fram som en ciceron genom 1900-talet, en kommentator med personlig integritet, moralisk resning och osedvanligt skarpsinne.