-
BRÖD BRÖD BRÖD – Recept, råd och genvägar
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 256 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder!
Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse.
• I Bröd, bröd, bröd ger Mart läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247053
- Titel
- Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 191 x 231 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 929 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!
Bonnier Fakta 9789174247053 -
BAGARNAS BÄSTA BRÖD OCH BAKVERK
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Ordalaget Bokförlag. 2013. 175 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Hêlain, äppelflarn, tryffel - låt bagarna få fresta med sådant du själv kan baka! Över 100 recept från några av Sverige främsta bagare och konditorer!
• Besök några av Sveriges bästa bagerier och konditorier och f läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690552
- Titel
- Bagarnas bästa bröd och bakverk
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hêlain, äppelflarn, tryffel - låt bagarna få fresta med sådant du själv kan baka! Över 100 recept från några av Sverige främsta bagare och konditorer!
Besök några av Sveriges bästa bagerier och konditorier och få recepten på godsakerna. Bakom varje väldoftande bröd finns en bagare, ofta prisbelönt för sin kreativitet och kunskap.
Möt legendaren Jan Hedh, som startat och driver Olof Viktors på en åker på Österlen, och bagaren bakom Riddarbageriet. Få recept på Fabian Flinks Enköpingslimpa och Heléne Johanssons Hêlain. Roy Fares, känd från Go'kväll, delar med sig av fem favoriter och den franske bagarn Sebastien Boudets ger dig recept på tartellete au citron och andra franska läckerheter.
Recepten är i varierad svårighetsgrad. Här finns såväl fantastiska sötsaksskapelser som klassiska matbröd. Här finns också vetebullar, knäckebröd, praliner och wienerbröd. Och mycket mer. Recept för alla smaker och i alla nivåer.
Boken är smakfullt formgiven och illustrerad med en mängd smaklökskittlande foton.
Åsa Swanberg är matskribent och har tillsammans med formgivaren Malou Holm gett ut en rad uppmärksammade kok- och bakböcker: Smaker från Saltå Kvarn, Sweet dreams, Tjejmiddag m m. De gör också tidningen Baka tillsammans.
–– FÖRLAGSNY! –– Ordalaget Bokförlag 9789174690552 -
SÅ BAKAR DU BRÖD – Steg för steg till lyckade...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2012. 175 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
En stämningsfull och vacker brödbok som visar hur du lyckas med brödbaket.
• Sammanlagt finns här recept till 60 olika bröd och olika varianter på samma slags bröd. Boken tar upp såväl vanliga jäsbröd läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174014358
- Titel
- Så bakar du bröd : steg för steg till lyckade bröd och bakverk
- Författare
- Emmanuel Hadjiandreou
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 261 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1061 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En stämningsfull och vacker brödbok som visar hur du lyckas med brödbaket.
Sammanlagt finns här recept till 60 olika bröd och olika varianter på samma slags börd. Boken tar upp såväl vanliga jäsbröd som surdegsbröd och bröd med bikarbonat och bakpulver - allt kompletterat med vackra fotografier.
Så bakar du bröd tar avstamp i ett enkelt vitt matbröd och visar hur man med enkla medel kan göra två varianter på detsamma. Därefter tar vi oss vidare genom grundläggande mat- och frukostbröd med vete och råg, pizzadeg, bagels, ciabatta och söta bröd.
Om du inte innan lyckats med ditt surdeg så får du nu god vägledning till att lyckas.
Mått:225x261
Tukan Förlag 9789174014358 -
BAKA BRÖD – Enkla recept för stora och små
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 108 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, oläst! – Obetydliga små märken på pärmarna. – Stort format, ca 23x30 cm! – Se fler bilder! ––
Från scones och honungslimpa till nattjästa baguetter och smöriga kardemummabullar. Här får du recept på 25 bröd, bröd som alla läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249620
- Titel
- Baka bröd : enkla recept för stora och små
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 300 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från scones och honungslimpa till nattjästa baguetter och smöriga kardemummabullar. Här får du recept på 25 bröd, bröd som alla kan baka! Boken vänder sig till dig som kanske inte tidigare bakat dina egna bröd – antingen för att du tänkt att det är krångligt och stökigt, eller för att du helt enkelt är ett barn och inte haft tillåtelse att sätta på ugnen tidigare. Eller så har du kanske känt att tiden inte räcker till för recepten i klassiska bakböcker?Förutom de enkla recepten får du massor av tips på hur du kan variera bröden så att de passar just din smak. Dessutom berättar Martin vilken skillnad det blir med olika typer av mjöl och hur du hanterar en kladdig deg utan att kladda ner dig själv.
Bonnier Fakta 9789174249620 -
BAKA NYTT – Ännu godare bröd utan gluten
Inbunden bok. Massolit Förlag. 2015. 127 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – (Obet. hörnmärken på pärmarna.) – Se fler bilder! ––
Aldrig förr har det varit så enkelt och så gott att äta glutenfritt bröd!
• I Baka nytt delar Maria Blohm och Jessica Frej med sig av de allra senaste teknikern läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785207
- Titel
- Baka nytt : ännu godare bröd utan gluten
- Författare
- Blohm, Maria
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Uppföljaren till storsäljande Nytt brödAldrig förr har det varit så enkelt och så gott att äta glutenfritt bröd! I Baka nytt delar Maria Blohm och Jessica Frej med sig av de allra senaste teknikerna och ingredienserna som gör det glutenfria brödet så saftigt och luftigt att det är omöjligt att skilja från ett traditionellt bakat bröd. Och precis som i tidigare böcker använder de sig enbart av rena råvaror som t ex potatismjöl, rismjöl och majsmjöl.Det främsta skälet att följa deras recept behöver dock inte vara att man har celiaki. Bröden smakar helt enkelt som riktigt gott bröd ska smaka!"Författarna har tidigare utkommit med Nytt bröd (2013), Nytt fikabröd (2014) och Laga nytt (2015).Sagt om Nytt fikabröd:Jessica Frej och Maria Blom har gjort det igen! Provlagat sig fram till en ny fantastisk kokbok enbart innehållandes glutenfria recept.() Resultatet är helt lysande! Tasteline.se
Massolit Förlag 9789187785207 -
BRÖD HEMMA – Bakrecept som fungerar i ditt kö...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2011. 125 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
En slev, en bunke och en ugn – fler redskap behöver du inte för att baka ditt eget supergoda bröd! Trenden inom brödbak går mot det enkla och här går Mette tillbaka till grunderna och visar det urs läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861392
- Titel
- Bröd hemma : bakrecept som fungerar i ditt kök
- Författare
- Mette Ankarloo
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 258 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En slev, en bunke och en ugn fler redskap behöver du inte för att baka ditt eget supergoda bröd!
Trenden inom brödbak går mot det enkla och här går Mette tillbaka till grunderna och visar det ursprungliga, avskalade sättet att baka bröd. Tricket för lyckade matbröd är lite jäst och lång jäsningstid en utmärkt möjlighet att till exempel få nybakt bröd till frukost! Du får också lära dig hur enkelt det är att lyckas med surdegsbrödet och dessutom bjuder Mette på goda tillbehör till ditt nybakade bröd marmelad, färskost, röror...
Mette sprider här sin entusiasm för brödbak med full kraft det är roligt att baka och med den här boken också enkelt att lyckas!
Måltidsakademin tilldelar boken Bröd hemma pris, Årets svenska måltidslitteratur - Matbröd.
Motiveringen lyder: "Mette Ankarloo vill att brödbak ska vara enkelt och lustfyllt även vid bak med rågsur- och vetesurdegar. Det ska gå snabbt och enkelt att blanda degarna och ta lång tid att jäsa. Boken sprider kreativitet i hemmets bakstuga."
Gourmand World coobook awards tilldelar Bröd Hemma pris som bästa brödbok på svenska. (2011-12-12)
Kakao Förlag 9789185861392 -
BRÖD & KAFFEBRÖD – Baka på riktigt med Jan He...
Inbunden bok. Norstedts. 2010. 240 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
Jan Hedh samlat recept på klassiker och mer okända brödtyper, svenska och utländska, i ett praktverk som doftar nybakat; ett 80-tal bröd och knäckebröd, och nästan lika många kaffebröd.
• Här förmedlar läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113029122
- Titel
- Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh
- Författare
- Hedh, Jan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 225 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1379 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Nybakat bröd till frukost, lunch och middag borde vara en rättighet i den mänskliga tillvaron!
Bevare oss för bröd i plastpåsar med konserveringsmedel och tillsatser, bröd ska vara färskt och nybakat, det är då det är som bäst och smakar som det ska!"
I dag finns det inte ett bageri i varje hörn som det gjorde förr, och i takt med att vi mer och mer börjar ifrågasätta vad stormarknadsbrödet och andra matvaror innehåller har brödbakandet hemma fått en renässans. Jan Hedhs Bröd & kaffebröd gjorde succé när den kom förra året. Nu ges den ut i kartonnageupplaga.
Återigen har Jan Hedh samlat recept på klassiker och mer okända brödtyper, svenska och utländska, i ett praktverk som doftar nybakat; ett åttiotal bröd och knäckebröd, och nästan lika många sorters kaffebröd.
Här förmedlar han sin kärlek till konsistenser, dofter och texturer; lika sinnligt som han beskriver hur härligt ett wienerbröd smälter i munnen, lika fördömande är han mot allt som inte är äkta vara. Han skräder inte orden i sina omdömen om det industritillverkade och konstgjorda: "… den smörja som kallas för vaniljkräm på många ställen och är kallrörd med modifierad stärkelse och vanillin och en massa andra hokus pokus-ingredienser som inte har ett dugg att göra med riktigt kokt vaniljkräm."
Inspirerad av sin barndoms bakverk, resor och möten med berömda bagare strör han anekdoter omkring sig om bakverk han njutit genom livet. Här möter vi en Jan Hedh på gott humör och med härlig humor: "Italienskt bigabröd passar till all mat utom till surströmming, där jag vill ha norrländskt tunnbröd och snaps och kall öl."
Norstedts 9789113029122 -
101 BRÖD du måste baka innan du dör
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! – Stevali. 2014. 239 sidor.
Nyskick. – HELT FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Med denna bok vill vi förmedla glädjen i att bjuda på färskt bröd bakat i egen ugn. Bröd är basföda och livsviktigt för många runt om ivärlden. • Boken visar på flera länders brödkultur i många varierande former och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287634
- Titel
- 101 bröd du måste baka innan du dör
- Författare
- Törnblom, Marie
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 153 x 224 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sveriges bästa bok om Matbröd 2014 enligt Måltidsakademin i Grythyttan. Juryns motivering:
"Doften av nybakat bröd sprider kärlek och omtanke. Här finns kornbröd från Norrland, rågbröd från skåne och invandrade bröd från när och fjärran. Marie och Leif Törnblom förmedlar stort kunnande i recept och bild"
Finns det något mer välkomnande och hemtrevligt än
doften av nybakat bröd? Med denna bok vill vi förmedla
glädjen i att bjuda på färskt bröd bakat i egen ugn.
Bröd är basföda och livsviktigt för många runt om i
världen. Den här boken visar på flera länders brödkultur
i många varierande former och smaker.
Här ges recept på både vanliga och lite speciella bröd,
några enkla och andra med mer tidskrävande bakning.
Det gemensamma är att det är väl värt mödan. Att få
känna den elastiska och formbara degen mot mjölade
händer är sinnligt! Vilken härlig belöning att sedan njuta
av det nybakade brödet med lite smör!
Till många av recepten ges tips om varierande
utbakning, smaksättning och vad som är extra gott att
servera tillsammans med just det brödet. Vissa bröd ska
mogna några dagar medan andra bäst äts nygräddade
och ljumma. Några gräddas på spisen, en del ska kokas
och de flesta gräddas i ugn. Att baka sitt eget bröd är
lustfyllt, rustikt och rogivande. Brödbakets härliga dofter
och smaker kittlar alla våra sinnen!
Marie Törnblom är matskribent med många års erfarenhet som
matkreatör och stylist. Hon har skrivit flera böcker och medverkar
flitigt i våra dags-, vecko- och mattidningar med spännande recept,
artiklar och vackra arrangemang. Leif Törnblom har fotograferat
bilderna i boken.
–– FÖRLAGSNY! – Stevali 9789186287634 -
BRÖD OCH PIZZA – Surdegsbröd, fullkornsbröd,...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Natur & Kultur. 2012. 157 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
I den här boken bakar Martin Johansson surdegsbröd, fullkornsbröd, långjästa och snabbjästa pizzor och sina allra godaste bullar.
• Surdegsbröd för att han hela tiden jagar den perfekta metoden att baka de bästa s läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133198
- Titel
- Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Bröd och pizza bakar Martin Johansson surdegsbröd, fullkornsbröd, långjästa och snabbjästa pizzor och sina allra godaste bullar.
Surdegsbröd för att han hela tiden jagar den perfekta metoden att baka de bästa surdegsbröden hemma. Det är nu enklare än någonsin, och godare!
Fullkornsbröd därför att saftiga och goda bröd med grovt mjöl och hela korn blivit orättvist akterseglade av stora, ljusa, franska surdegsbröd.
Pizzor därför att det finns ett antal knep som gör hemmapizzan flera snäpp godare. Det blir den godaste pizzan du ätit!
Kanelbullar därför att det är detta söta bakverk som han inte kan få nog av, att baka eller att äta.
Alla recept i boken går att baka knådfritt, utan degblandare, men vill man köra degarna i maskin går det också bra. I Bröd och pizza går Martin också på upptäcktsfärd i bröd- och mjölvärlden. Han hälsar på i jästfabriken, vandrar runt i mjölkvarnen och pratar med bagare, forskare och dietister om hur nyttigt brödet egentligen är.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
–– FÖRLAGSNY! –– Natur & Kultur 9789127133198 -
LINDAS BRÖD & KAKOR – De 50 populäraste recep...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2018. 111 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – (Obet. ytmärken på pärmarna.) – Se fler bilder! ––
Linda Andersson driver en av Sveriges största bakbloggar – Lindas bakskola – med flera hundra tusen besökare varje vecka. Recepten är oemotståndligt goda och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155265793
- Titel
- Lindas bröd & kakor : de 50 populäraste recepten från Lindas bakskola
- Författare
- Andersson, Linda
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Linda Andersson driver en av Sveriges största bakbloggar – Lindas bakskola – med flera hundra tusen besökare varje vecka. Recepten är oemotståndligt goda och enkla att följa med många steg-för-steg-bilder.Efter succén med Lindas bröd och Lindas kakor kommer här en efterlängtad samling med de 50 populäraste recepten från bloggen – både matbröd och bakverk – de som gillats och delats mest och som läsarna gång på gång återvänder till. Det är en riktigt pålitlig bakbok med ljuvligt doftande nybakta mjuka kakor, kladdkakor, pajer, cheesecakes, muffins, tårtor, matbröd, limpor, frukostbröd och frallor – njutning för alla tillfällen!
Bokförlaget Semic 9789155265793 -
BAKA ENKLA BRÖD – Frallor, limpor, vetebröd,...
Inbunden bok. Expressen. 2016. 144 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Det är snabba röra-ihop-bröd som inte behöver jäsa, härliga frukostfrallor, bröd till sommarens utflykter och en vetekrans som du snabbt rör ihop om du får oväntat besök. För det ska vara roligt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198205497
- Titel
- Baka enkla bröd : frallor, limpor, vetebröd, knäcke
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 275 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är snabba röra-ihop-bröd som inte behöver
jäsa, härliga frukostfrallor, bröd till sommarens
utflykter och en vetekrans som du snabbt rör ihop
om du får oväntat besök. För det ska vara roligt
och avkopplande att baka. Hellre baka
ett enkelt bröd än inget bröd alls!
Expressen 9789198205497
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn