Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mat att minnas

Mat att minnas

Inbunden bok. Alba. 1986. 69 sidor.

Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.


En del maträtter faller i glömska och försvinner frân repertoaren. En del hittar aldrig hit till oss. Det spelar ingen roll hur populära de än är i sina hemländer.
En del kommer hit i så förvanskat skick att man knappt känner igen dem på ort och ställe.

Det är synd på så mycket god mat, för det handlar om mat som är värd att minnas.
Lars Åke Berling gör tillsammans med tecknaren Hasse Erikson - båda välkända från Dagens Nyheter - kulinariska strövtâg i
gastronomiens skuggrike, d v s bland dessa glömda, förändrade eller okända maträtter.
Bland maten som bör minnas kan nämnas palatschinken - pannkakorna fran pustan i östra Ungern, ölsupan som har medeltida anor, Roast Beef and Yorkshirepudding - den mest brittiska av alla rätter, wienarnas bästa schnitzel som inte är Wienerschnitzel och svenska specialiteter som sillen som är både kokt och stekt.

Recept på alla delikatesserna finns i texten, varför det bara är att sätta igâng att laga, sedan Lars Åke Berling och Hasse Erikson retat aptiten med läckra beskrivningar
och teckningar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9174588206
Titel
Mat att minnas
Författare
Berling, Lars Åke - Erikson, Hasse
Förlag
Stockholm : Alba
Utgivningsår
1986
Språk
Svenska