Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Berlin : Slutstriden 1945

Berlin : Slutstriden 1945

Pocketbok Historiska Media. 2006. 543 s. Pocket. 21x13,5cm. 430 gram.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185507092
Titel
Berlin : slutstriden 1945
Författare
Antony Beevor
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2006
Omfång
543 sidor
Bandtyp
Storpocket
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
430 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I samma stund som de tyska trupperna marscherade in i Sovjetunionen blev Röda arméns mål att storma Berlin. Först i januari 1945 nådde den revanschlystna armén Tysklands östgräns och på vägen mot Berlin krossades allt motstånd besinningslöst. Röda arméns framfart kom att kännetecknas av massvåldtäkter, mord, plundring och förstörelse. Miljontals människor drevs på flykt västerut och hundratusentals kvinnor och barn avrättades eller dog till följd av köld, svält och sjukdomar.

BERLIN är en oförglömlig berättelse om stolthet, fanatism och grymhet. I centrum står två av den moderna historiens mest kända aktörer: Hitler och Stalin. Från sin bunker i Berlin ger Hitler allt vildare och mer desperata order. Och Stalin är beredd att offra ett oändligt antal soldater för att erövra Berlin före de allierade. Författaren Antony Beevor visar än en gång prov på sin stora berättarförmåga. Samtidigt som det militära förloppet skildras initierat och med stor detaljrikedom låter han synliggöra enskilda människoöden. Vi möter pojksoldater i för stora hjälmar som försöker se sturska ut trots att deras axlar skakar av rädsla. Här finns förtvivlade mödrar som försöker amma sina förfrusna spädbarn och prickskyttar som skjuter på allt som rör sig, till och med morgonkvittrande småfåglar. Författaren har haft tillgång till opublicerat källmaterial ur såväl ryska som tyska, amerikanska, brittiska, franska och svenska arkiv.

Antony Beevor tjänstgjorde som officer i den brittiska armén men lämnade sina militära uppdrag för att ägna sig åt historiska studier och sitt författarskap. Sedan början av 1970-talet har han givit ut fler militärhistoriska böcker som har fått stort internationellt genomslag. 1982 publicerades The Spanish Civil War och 1991 Crete: The Battle and the Resistance. 1998 utkom Stalingrad, som handlar om ett av andra världskrigets mest beryktade fältslag. Boken blev snabbt en internationell bästsäljare och har givits ut på 19 olika språk. Antony Beevor har erhållit en rad utmärkelser för Stalingrad. Bland annat belönades han 1999 med Samuel Johnson-priset, det mest aktade facklitterära priset i Storbritanien. Samma år invaldes han som medlem i det brittiska Royal Society of Literature. År 2000 gav Historiska Media ut Stalingrad på svenska. Historiska Media har även gett ut Kreta: Erövring och motstånd
(2004).

Pressröster:
"Jag vet ingen annan bok om andra världskriget som så effektivt och levande ger en bild av krigets demoniska krafter, dess destruktiva inverkan på människors liv och drömmar. I detta avseende är Beevors arbete en kulturgärning."
Håkan Arvidsson
Sydsvenska Dagbladet

"En bok som berör och som bör läsas av alla - och kanske i synnerhet av de som tror att krig kan lösa världens problem."
Jan- Åke Lundgren
Skaraborgs Allehanda

"Till det inte minst märkliga i hans bok hör över huvud taget hans förmåga att i denna värld av kompakt grymhet ändå alltid finna enstaka goda människor och självuppoffrande handlingar som trotsar omänskligheten."
Per Landin
Dagens Nyheter

Om Stalingrad:
"En briljant och mycket stort genomförd bok."
Svenska Dagbladet

" ett storslaget verk! Beevor har en suverän förmåga att berätta."
Björn Rosdahl
Helsingborgs Dagblad