Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Stora Karlsö : fåglarnas och blommornas ö

Stora Karlsö : fåglarnas och blommornas ö

Inbunden bok Dialogos Förlag. 1997. 79 sidor.

Mycket gott skick. prydligt inplastad, stämplad inuti. Portot gäller oavsett antal böcker. - Som hägringar mellan hav och himmel reser sig Karlsöarna ur Östersjön. Branta och platta som tårtor svävar de på havet. De ser ut att ligga gäckande nära, men avståndet dit ut är längre än man tror. När man nalkas dem förändras tårtorna till kalkklippor och man ser de storslagna geologiska formationerna - klippor, grottor, överhäng och raukar. Men framför allt är öarna ett fåglarnas och blommornas rike, som erbjuder häckningsplats åt otaliga sjöfåglar och gynnsamma betingelser åt en i långa stycken unik flora.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
917843114X
Titel
Stora Karlsö : fåglarnas och blommornas ö
Författare
Barbro Ejendal - Håkan Hollström
Förlag
Dialogos Förlag
Utgivningsår
1997
Omfång
79 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
Ryggbredd 12 mm
Vikt
477 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Som hägringar mellan hav och himmel reser sig Karlsöarna ur Östersjön. Branta och platta som tårtor svävar de på havet. De ser ut att ligga gäckande nära, men avståndet dit ut är längre än man tror. När man nalkas dem förändras tårtorna till kalkklippor och man ser de storslagna geologiska formationerna - klippor, grottor, överhäng och raukar. Men framför allt är öarna ett fåglarnas och blommornas rike, som erbjuder häckningsplats åt otaliga sjöfåglar och gynnsamma betingelser åt en i långa stycken unik flora. Barbro Ejendal och Håkan Hollström har tidigare givit ut flera böcker om Gotlands natur. Här tar de med oss till Stora Karlsö. Inte bara under sommarens turistsäsong utan dessutom på våren, då fåglarna häckar, på höstens harjakt och på vintern, då öns natur gått till vila.