Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Att vara jag

Att vara jag

Inbunden bok.

Nära nyskick. Lilla Piratförlaget. 2015. opaginerad s. Inbunden. I Att vara jag får vi möta Rosa 13 år. Rosa vill inte se sig själv utifrån, genom någon annans ögon. Hon vill se själv och söker förklaringar. Hur ser det ut egentligen? Vad är det för känsla av skam som har kletat sig fast på hennes kropp? Och varför får killar göra fel - utan att vara fel? Att vara jag är en djupt personlig bok om jämställdhet i vardagen, ur en 13-årig flickas perspektiv, gestaltad med hjälp av text, måleri, collage och tecknade serier. Anna Höglund är en av Sveriges främsta illustratörer och är flerfaldigt prisbelönad. 2013 utkom hennes bok Om detta talar man endast med kaniner - en poetisk bok om högkänslighet, som utnämndes till Årets bästa bilderbok, tilldelades Nils Holgersson-plaketten och nominerades till Augustpriset.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789187707377
Titel
Att vara jag
Författare
Höglund, Anna
Förlag
Lilla Piratförlaget
Utgivningsår
2015
Omfång
80 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 210 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
350 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Igenkänningen är stor, men Anna Höglunds exakthet väjer hela tiden bort från risken att teckna schablonbilder av tonåren ... en bok som i sin klarhet och i sin intellektuella stringens påminner om Nina Björks banbrytande bok "Under det rosa täcket", och har stora möjligheter att för en yngre läsekrets få samma betydelse."

Tove Jonstoij, Dagens Nyheter"Anna Höglund har, i bild och text, skapat en skarp filosofisk kollageroman som slår allting annat i år. Obligatorisk läsning för Sveriges samtliga högstadieelever och deras föräldrar."

Svenska Dagbladet

"Höglunds porträtt av Rosas uppvaknande är både personligt och gripande. "Att vara jag" är från början till slut en mycket känslig och angelägen diskussion om normer och konsekvenser. Att boken dessutom har ett bildmaterial som det slår gnistor om gör den till en mycket häftig läsupplevelse."

Jonna Fries, Kristianstadsbladet

I Att vara jag får vi möta Rosa 13 år. Rosa vill inte se sig själv utifrån, genom någon annans ögon. Hon vill se själv och söker förklaringar. Hur ser det ut egentligen? Vad är det för känsla av skam som har kletat sig fast på hennes kropp? Och varför får killar göra fel - utan att vara fel?

Att vara jag är en djupt personlig bok om jämställdhet i vardagen, ur en 13-årig flickas perspektiv, gestaltad med hjälp av text, måleri, collage och tecknade serier.

Anna Höglund är en av Sveriges främsta illustratörer och är flerfaldigt prisbelönad. 2013 utkom hennes bok Om detta talar man endast med kaniner - en poetisk bok om högkänslighet, som utnämndes till Årets bästa bilderbok, tilldelades Nils Holgersson-plaketten och nominerades till Augustpriset.

"Igenkänningen är stor, men Anna Höglunds exakthet väjer hela tiden bort från risken att teckna schablonbilder av tonåren. ...Det är så väl avlyssnat, det är så rikt i uttrycket och så omfångsrikt till innehållet. ... en bok som i sin klarhet och i sin intellektuella stringens påminner om Nina Björks banbrytande bok "Under det rosa täcket", och har stora möjligheter att för en yngre läsekrets få samma betydelse. Samtidigt är den ett poetiskt bildverk av rang. Hatten av."

Tove Jonstoij, Dagens Nyheter

"Det här är en viktig bok främst för tjejer, men förhoppningsvis kommer den att läsas av många, många andra!"

Ulla Britt Westelius, BTJ

Ytterligare medarbetare:
Författare: Höglund, Anna
Designers: Höglund, Nino