Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Nyttigheter & Njutningar

Nyttigheter & Njutningar

Nyskick. Urban Nyberg & Angela Steinbrenner delar här med sig av sina hemligheter på sina mest uppskattade kreationer, uppdelat i avsnitt för kryddor, choklad och sädeslag där gedigna recept på praliner, tårtor och bröd döljer sig, som t ex whiskytryffel, kär Angela Steinbrenner och Urban Nyberg träffades 1991. Det var egentligen lite märkligt, eftersom Urban flyttat till Stockholm medan Angela hamnat i Göteborg (nu som konditor på Sheraton) efter en sejour i Schweiz. Urban hade dock koll på Angela ? en arbetskamrat berättade en hel del om den fantastiska konditorn. Han och Angela hade pluggat tillsammans på Ester Mosessons gymnasium, och Urban förstod snabbt att hon var klassens klarast lysande stjärna, och därtill en tjej med mycket skinn på näsan. Både Urban och Angela hade dessutom tidigare (men inte samtidigt) jobbat på Konditori Max. Därför visste han mycket om henne, när hon presenterades som ny medlem i Svenska Kocklandslaget. Angela var femte generationens konditor, och hade alltså en lång släkttradition att falla tillbaka på. Det hindrade dock inte att hon var rejält nervös när hon stegade in för att träffa sina nya landslagskolleger för första gången. Hon öppnade dörren, och den förste hon fick syn på var en rufsig kille med ett brett, smittande leende. Hennes kunskaper och meriter blev viktiga för det fortsatta lagbygget. Angela brann för konditoryrket med en intensitet och ett temperament som Urban aldrig stött på tidigare. De blev ett radarpar, som snart umgicks även efter att arbetet var över för dagen. "Det var förstås mycket passion först även yrkesmässigt! men det visade sig snart att vi hade samma språk, tankar och drivkrafter", berättar Urban. "Vi kompletterar varandra. Jag är smakmässigt och tekniskt orienterad, Angela mera konstnärlig." 1991 tog Angela och Urban över Konditori Max, och året därpå startade de Conditoriet Kort & Gott. Tidigt föddes både lysande och galna idéer; en del var fel och andra helt rätt. Detta blev starten på det som 1998 döptes om till Steinbrenner & Nyberg. Sortimentet fick nu ett samlat varumärke, och profilerades som en ledare i konditoribranschen. Idén var att erbjuda vanliga kunder det som tidigare varit förbehållet lyxhotellen. Fantastiska tårtor, exklusiva praliner och bröd bakat i stenugn. "Tidigare levererade vi till hotellen, men var inte kända utåt", säger Angela. Omgivningen var ibland skeptisk. Skulle verkligen göteborgare vilja ha något annat än princess, schwarzwald eller gräddtårta? Men Urban och Angela var övertygade. De var uppfyllda av att få utnyttja den egna kreativiteten, och ville inte fastna i den klassiska konditorfällan: att tillverka allt, och göra det på samma sätt som det alltid gjorts. "Vi var säkra på att vi kunde få nya kunder genom att tänka i nya banor", säger Urban. "Och det fick vi." Idag driver Steinbrenner & Nyberg ett bageri och flera butiker i Göteborg. "Men det handlar inte bara om produkterna", berättar Urban. "So

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish