Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
SVERIGES HISTORIA I ÅRTAL

SVERIGES HISTORIA I ÅRTAL

Nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Historiska media 2003 (sv.originaluppl.), 312s. B/H=17,5x21. Vikt = 803g. Bok i kanonfint skick. Fraktkostnad 45 inom Sverige. (April 2015).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9189442717
Titel
Sveriges historia i årtal
Författare
Lars M Andersson
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2003
Omfång
312 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
803 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det är inte lätt att orientera sig i den svenska historiens virrvarr av händelser. När hände egentligen vad och vem regerade när?

Sveriges historia i årtal är den självklara boken för den som söker en händelse, plats eller person som påverkat Sverige på ett eller annat sätt. Här kan den nyfikne följa alla de skeenden som legat till grund för Sveriges utveckling från forntid till dags dato år för år.

Boken är indelad i epoker där varje ny epok inleds med en kortare introduktion som i stora drag redogör för innehållet i den aktuella tidsperioden. I slutet av boken finns bland annat lättöverskådliga uppställningar över Sveriges regenter, statsministrar, valresultat och politiska partiledare.

Innehållet i Sveriges historia i årtal bygger på material som har samlats in av studenter vid Lunds universitet och som sedan har granskats av några av Sveriges främsta arkeologer och historiker. Materialet har sammanställts av Lars M Andersson, docent i historia vid Uppsala universitet, och Lena Amurén, förlagsredaktör med mångårig erfarenhet av historiska texter.