Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Drömguden : myten om Angus

Drömguden : myten om Angus

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2007. 159 sidor.

Gott skick. Klämskada i pärmkant, inlagan är i mycket gott skick. Inga anteckningar. Skyddsomslag finns, skavt i kanter. Om drömguden Angus från den keltiska mytologin.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100113216
Titel
Drömguden : myten om Angus
Författare
Alexander McCall Smith
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
159 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Drömguden heter Angus i den keltiska mytologin, och är en av de äldsta och mest älskade gudarna. Angus är även kärlekens och ungdomens gud, och otaliga är de skotska historierna om hur han lurar människor och gudar att ge sig hän i stundens och drömmarnas dårskap. Angus är son till guden Dagda och en vattennymf, och av sin mamma har han ärvt det svårfångade, föränderliga och gäckande. I Alexander McCall Smiths bidrag till den världsomspännande Mytserien blir drömguden Angus en självklar bild för själva sagan och det mytiska. Angus domän är just det som inte går att fånga, det gåtfulla och skygga längst inne i människans väsen, som ännu inte låtit sig fångas av civilisation och samhälle. I den keltiska sagans tid är han en gud; i vår tid kanske en psykoanalytiker, en byfåne eller bara den knappt hörbara rösten i skymningen, som lockar till otrohet och flykt.Med lätt hand rör sig Alexander McCall Smith mellan mytisk sagotid och dagens Skottland, där hans drömgud Angus uppträder än med bestämdhet än med skygghet - men alltid på de älskandes och drömmandes sida. Med den drastiska, jordnära fantasi som finns hos både keltiska och afrikanska gudasagor smälter McCall Smith samman dröm och verklighet. Professor McCall Smith, som var med och grundade juridiska fakulteteten i Botswana, iscensätter här en sorts kärlekens drömda domstol, där de älskande alltid får rätt.