-
Mera veckans favoriter : middag på bara 30 mi...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 189 sidor.
Mycket gott skick. Boken är i mycket välbevarat skick!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113072166
- Titel
- Mera veckans favoriter : middag på bara 30 minuter
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 232 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 783 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vissa helger kan det vara supermysigt att göra långkok och storbak och att vistas i köket i timmar. Men ärligt talat består livet till 70 % av vardagar och när alla kommer hem från jobb, skola och dagis och är trötta och hungriga måste det gå fort - och oftast är det ont om kreativa idéer.
Nu är uppföljaren till succéboken Veckans favoriter här. Med rätt knep och lite planering går det lätt att laga god och variationsrik middag på under en halvtimme. I Mera veckans favoriter finns allt som gör vardagsmaten mer lättlagad: tydliga och temabaserade kapitel, tips på inköpslistor, smarta veckomatsedlar, allt i en form-recept, smarriga soppor, matiga sallader, middagar som blir matlåda nästa dag. Här finns också ett kapitel med enkla, barnanpassade recept som tillåter en stunds vila på soffan medan ungarna lagar middagen.
Boken är dessutom fullspäckad med små, geniala kocktips som höjer såväl lägstanivån som högstanivån på matlagningen!
Norstedts 1 9789113072166 -
Konditori Vete-Katten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2003. 240 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127355057
- Titel
- Konditori Vete-Katten
- Författare
- Brolin, Agneta
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 703 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vete-Katten är ett begrepp både i den svenska och den internationella konditorvärlden. I deras rika utbud av kaffe- och matbröd, bakade på äkta smör och med hemgjorda fyllningar, finns något för alla smakriktningar. Katalaner, chokladbiskvier, briocher – det är bara att välja och vraka. Nu kommer deras egen bok, som innehåller recept på mycket mer än sju sorters kakor!
Många av klassikerna – som bondkakor, vaniljdrömmar, mazariner – finns med. Det gör även karlsbadergifflar och ett flertal recept på bullar, t ex mjölnargårdsbulle (som bara går att få på Vete-Katten) och krämbullar. Mjuka kakor, wienerbröd, olika sorters skorpor, mandelpraliner och syltade apelsinskal finns också med. Och de goda tårtorna och bakelserna, t ex frukttarteletter, toscatårta och fruktmazarintårtan. Förutom bakverken finns recept på matbröd, som kumminknäcke, fransk baguett, jalapeñjos, och mycket mer.
Personligt skrivna essäer av Carl-Johan de Geer, Jan-Öjvind Swahn, Kerstin Hallert och Sven-Olof Forselius, om konditoriernas historia i allmänhet och detta konditoris
i synnerhet, varvas med Vete-Kattens alldeles egna recept.
Konditoriet lär ha fått sitt namn när första ägaren, Ester Nordhammar, på frågan om vad hennes rörelse skulle heta svarade "det vete katten". Ester drev Vete-Katten från 1928 fram till sin död 1961, då fyra av de anställda fick ta över konditoriet på Kungsgatan 55 i centrala Stockholm – det enda svenska konditori som kan stoltsera med den prestigefyllda utmärkelsen Pour la Merite Gastronomique. Dagens ägare månar om de gamla traditionerna från Esters tid. Mycket av den legendariska inredningen finns kvar – också ett av Vete-Kattens kännetecken.
Agneta och Östen Brolin äger och driver Vete-Katten sedan 1979. Det är Östen som är konditor och svarar för recepten.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127355057 -
Friendly bread : baka glutenfritt från baguet...
Inbunden bok. Max Ström. 2014. 143 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262585
- Titel
- Friendly bread : baka glutenfritt från baguette till brownie
- Författare
- Moberg, Karin
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 268 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 768 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Vårt glutenfria bröd giv oss idag... och inled oss gärna i frestelse!«DN.»Fantastiska recept«ELLE Mat & Vin Att kunna baka glutenfritt bröd som är gott och saftigt är inte svårt – bara man får lite hjälp på traven. Karin Moberg och Oscar Målevik delar här med sig av sina bästa recept och ger många smarta tips. I sin bok bjuder de på 49 bakverk. Vad sägs om tomatbröd, solros- och havrebröd eller delikatessknäcke? Kanske smulpaj eller kanelbullar? Till festen finns kladdkaka, mandelkaka eller chokladmoussetårta med hallonpannacotta.Denna bok är till glädje inte enbart för alla dem som är glutenintoleranta – eller som har familj eller vänner som inte tål gluten – utan också för dem som följer en LCHF-diet och ändå vill äta bröd, men utan vete.Hembakt utan vete eller gluten har nu blivit enkelt, och resultatet blir fantastiskt. Ingen ska behöva vara utan gott bröd!
Max Ström 9789171262585 -
Brygga öl : från nybörjare till avancerad ölb...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2023. 175 sidor.
Nyskick. Övre plan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155265014
- Titel
- Brygga öl : från nybörjare till avancerad ölbryggare - tips, metoder och recept
- Författare
- Lindh, Gustav
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 265 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 626 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla kan brygga fullt drickbart öl utan någon expertkunskap. Det menar hembryggarentusiasten och ölbloggaren Gustav Lindh. Men du har allt att vinna på att förstå vad som faktiskt händer i ditt bryggverk under bryggningens olika faser. Gustav Lindh tar dig här med rakt ner i ölkoket och förklarar kul, kunnigt och inspirerande all den kemi, biologi och magi som till slut resulterar i den ädla dryck vi kallar öl.Gustav Lindhs egen förtjusning och fascination för bryggningens alla betydelsefulla faktorer och små nyanser smittar verkligen av sig när du läser hans bok, som utmynnar i en lika enkel som sporrande uppmaning: våga experimentera och variera din bryggmetod för att hitta ditt alldeles eget mästaröl. När du väl behärskar grunderna är variationsmöjligheterna oändliga.Personligt och inte sällan med en portion humor kring sina egna misslyckade försök genom åren, leder Gustav Lindh dig steg-för-steg mot nya ölbryggningshöjder. Den som är bekant med bloggen Lindh Craft Beer vet också att han ständigt drabbas av uppfinnarlust och är framme och modifierar sin bryggutrustning. I boken bjuder han på många av sina bästa tips och knep för att utveckla och finslipa hemmabryggeriet oavsett vilken nivå du har på din utrustning.
Bokförlaget Semic 9789155265014 -
Påtår : fika som räcker till många
Inbunden bok. Libris förlag. 2008. 274 sidor.
Mycket gott skick. Lite lätt tillstött hörn upptill främre pärm. Boken är i mycket fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171959706
- Titel
- Påtår : fika som räcker till många
- Författare
- Emma Eneborg - Jan Carlquist - Marie Tonkin Reda - Jens Baagoe - Inga-Lina Lindqvist - Magnus Magnusson - Gunlög Rosén
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 274 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 238 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 996 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Får det lov att vara lite till? Det finns mer att bjuda på och mer att säga om vårt älskade kyrkkaffe, och nu är uppföljaren till överraskningssuccén Kyrkkaffe - bullar, böner och berättelser här.
I Kalmar har det satts världsrekord. I Umeå gräddar Elsa och hennes vänner pannkakor på torget. I Askersby lär Mats ut konsten att baka Elnas äppelkaka. I Sjömanskyrkan i Skagen gräddar Barbro och Hans-Åke rågkusar. I Malmö kan man stanna på fruktstund efter veckomässan. I Glommersträsk bor Aina som kan berätta om bönemöten med våffelhjärtan förr i tiden.
Och så är det ju recepten: Marjuts hemliga havrebullar, Syjuntans delikatess, Mormor Annas filmjölkslimpa ... Här är recept att baka snabbt, i stora satser och av billiga ingredienser. Sockersnålt, glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt och extra barnvänligt finns också. Välkommen till världens bästa fika - det vi fixar åt varandra! Texter av Emma Enebog, Jan Carlquist, Marie Tonkin Reda, Jens Baagoe, Inga-Lina Lindqvist, Magnus Magnusson, Gunlög Rosén och många fler.
Libris förlag 9789171959706 -
Herbalife Nutritions Kokbok - 80 signaturrece...
Inbunden bok. Herbalife nutrion. 2020. 198 sidor.
Mycket gott skick. Boken är i mycket välbevarat skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHerbalife nutrion -
Mativation : 50 paleorecept och konsten att s...
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2017. 172 sidor.
Mycket gott skick. Övre plan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163615542
- Titel
- Mativation : 50 paleorecept och konsten att skapa en bestående förändring
- Författare
- Sjöö, Annika
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känner du att det är dags att börja äta sundare? Men att du saknar energi? Då är du inte ensam. Idag har många svenskar ett onödigt komplicerat förhållande till mat. Vi hoppar på den ena dieten efter den andra, men ingenting håller i längden. Med den här boken i din hand får du steg för steg-hjälp att förbereda dig mentalt inför en varaktig kostförändring.
Förutom pepp med motivationen får du njuta av 50 enkla paleorecept helt utan gluten, mjölk och socker naturlig och näringsrik mat när den smakar som allra bäst.
Annika Sjöö är utbildad idrottslärare och kostrådgivare. Hon har tidigare bland annat gett ut böckerna Annikas paleokök och Paleo 30 dagar med Annika Sjöö. Åsa Nyvall är utbildad samtals- och parterapeut och yogalärare. Hon möter och coachar dagligen människor som på olika sätt står inför förändringar i livet.
Pagina Förlags 1 9789163615542 -
Örebro barnkokbok
Inbunden bok. Örebro Bankokbok. 2012.
Mycket gott skick. Lite hanteringsspår pärmarna.
Övre plan.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÖrebro Bankokbok -
Viva la pasta!
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2011. 191 sidor.
Mycket gott skick. Pastahälsningar till Rune från författaren skrivet andra uppslaget.
Boken är i mycket välbevarat skick!
Övre plan.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436560
- Titel
- Viva la pasta!
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 253 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Viva la pasta! - köksbibeln för alla som älskar pasta tar Bo Hagström med oss till pastaköken Italien runt. För även om pastan är Italiens odiskutabla nationalrätt så finns det en enorm variationsrikedom bland recepten. Nästan varenda by har sin egen pastasort, förankrad i lokala traditioner.
Boken inleds med en pastaskola, i vilken Bo Hagström delar med sig av kunskapen han fått genom alla besök i värdshus på den italienska landsbygden. Lär dig hur de olika pastasorterna kommer bäst till sin rätt, hur du vet att pastan är perfekt al dente och hur du lyckas med hemgjord pasta.
Sedan bär det av på en pastaresa från norr till söder, som resulterar i recept med bovetepasta som den lagas i Alperna, spaghetti med kantarellsås från bergsbyarna i centrala Italien och Sophia Lorens napolitanska älsklingsrätt, pasta i citronsås. Recepten varvas med gastronomisk historik och anekdoter. Visste du till exempel att pastasorten mafalde var ett försök att efterlikna prinsessan Mafaldas krusiga hår?
Ica Bokförlag 9789153436560 -
Stenålderskost : Paleo - kokbok för moderna m...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2013. 260 sidor.
Mycket gott skick. Boken är i mycket välbevarat skick.
Övre plan.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412613
- Titel
- Stenålderskost : Paleo - kokbok för moderna människor
- Författare
- Rode Andersen, Thomas
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 260 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 250 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1140 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten som dina gener är vana vid!
Paleo är en förkortning av paleolitikum, den vetenskapliga benämningen på stenåldern. Recepten i den här boken baseras på den senaste forskningen om den kost som vi är genetiskt anpassade för. Stenålderskost. I Tomas Rode Andersens evolutionärt intelligenta recept står de naturliga råvarorna och smakerna i centrum.
Stjärnkocken Tomas Rode Andersen har varit kökschef på Kong Hans Kælder i Köpenhamn i snart tjugo år. 2008 förverkligade han sin dröm och gjorde om menyn på sin lyxkrog. Nu serverar han modern stenålderskost i gourmetklass.
I boken finns fler än 80 fantastiska recept som bygger på stenålderskostens principer, där kött, fisk grönsaker, ägg, frukt, bär och nötter utgör basen. Naturligt och hälsosamt. Till glädje för gommen, magen och hela kroppen.
Paleo innebär också att ta hand om hela sin kropp och att se kosten och träningen i ett helhetsperspektiv. Som en livsstil. I boken delar Thomas med sig av sina bästa träningstips.
Författaren
Thomas Rode Andersen Mr Paleo är en av Danmarks mest kända kockar. Han har arbetat på två- och trestjärniga Michelinkrogar i Danmark, Österrike och Tyskland. Rode Andersens bok har sålt 75 000 exemplar i Danmark på åtta månader.
Hemsida
länk
Optimal Förlag 1 9789172412613 -
Hello green : ett äventyr i växtriket : enkla...
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2014. 163 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623432
- Titel
- Hello green : ett äventyr i växtriket : enkla och näringsrika recept med mycket smak
- Författare
- Jäger, Josefine
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 163 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 789 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till Josefine Jägers växtrike.
Näringsrik mat med mycket smak, vackert presenterad i all enkelhet.
Upptäck en värld med gröna råvaror som blir till friska juicer och smoothies, gröträtter och puddingar, färgrika soppor och matiga sallader. Traditionella rätter i ny tappning, näringstäta snacks och ljuvliga desserter. Du får också kunskap om vad växtbaserad mat är och guidas bland redskap och kloka tips i köket.
Josefine bjuder på 90 lustfyllda recept, helt utan gluten, socker och mejeriprodukter, och lockar med rätter som blåbärsyoghurt, rödbetsburgare med apelsindipp, zucchinipasta i mintpesto, chokladtryffeltårta och krämig bananmjukglass.
Boken är din inträdesbiljett till ett grönare och friskare liv om du väljer att säga Hello Green!
Om Josefine Jäger
Josefine Jäger är kock och entreprenör, känd för sitt arbete inom rawfood och det växtbaserade köket. Hon är utbildad inom mat och hälsa både i Sverige och USA. Josefine driver det egna företaget Jfine Cuisine med inriktning på grön och hälsosam mat.
Nygren & Nygren 1 9789186623432 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174245240
- Titel
- Baka glutenfritt med Ulrika
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 613 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen in i Ulrikas bakstuga! Här får du lära dig hur du blir en hemmabagare som bakar nyttiga och glutenfria alternativ som smakar ljuvligt. Du kan fortfarande unna dig goda bakverk fastän du undviker gluten som många idag är känsliga för.Förutom över 60 recept med goda bakverk får du, som nybörjare på glutenfri bakning, råd och tips på hur du lyckas med att jäsa degen så att den bli lika fluffig och fin som du är van vid trots att inget vete används. Ulrika använder ett flertal olika hälsosamma alternativ som havremjöl, bovetemjöl, rismjöl, kokosmjöl, mandelmjöl, jyttemjöl och teffmjöl samt fiberhusk istället för vete. Riktigt goda matbröd, baguetter, limpor, tortillas, knäckebröd och pizzor hittar du här och Ulrika bjuder dessutom in till kakkalas med glutenfria tårtor, muffins, småkakor, cheesecake, kladdkakor och andra mjuka kakor som till exempel morotskaka och kardemummakaka – alla fantastiskt goda, och dessutom bakade utan socker!
Bonnier Fakta 9789174245240 -
Fredskockarna : i grytorna för freden : om ma...
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2007. 215 sidor.
Nära nyskick. Övre plan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329649
- Titel
- Fredskockarna : i grytorna för freden : om maten och livet i utlandstjänsten
- Författare
- Per Lennartsson - Anki Behrens
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 230 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1200 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad har Operakällaren, Hos Pelle, Grand Hotel, Sturehof och Söderköpings Brunn gemensamt med en sönderskjuten kokvagn och en baktändande bensin spis bland råttor och småkryp i världens oroshärdar? Mer än du kan ana. Flera av fredskockarna dyker upp i finköken efter avslutat uppdrag med vässad fantasi och skicklighet.
Den här boken är ingen vanlig kokbok. Den berättar osminkat om fredskockarnas vedermödor och äventyr genom fem decennier. Den bjuder både på annorlunda upplevelser och läckra recept. Allt summerat av två som själva njutit maten och lagt på ett par kilo i missionen.
Förresten, så måste det inte vara pungråtta. Det går lika bra med fläskkarré.
Författarna:
Annkatrin Behrens är journalist med ett förflutet på bland annat TT, G-P, TV2 och TV4. Idag driver hon egen verksamhet inom produktion och kommunikation.
Per Lennartsson är grafisk formgivare och mediakonsult, han delar sin tid mellan Justnu-kedjan och eget företagande. Han har arbetat inom Försvarsmakten som informatör, med inköp och andra administrativa uppgifter.
Grenadine 1 9789185329649 -
Ciderboken : tillverka cider hemma
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2019. 123 sidor.
Nyskick. Övre plan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188639516
- Titel
- Ciderboken : tillverka cider hemma
- Författare
- Eronson, Peter M
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 495 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Världens bästa bok!
Nu är det dags att lära dig att göra cider! Denna fermenterade äppel- och/eller pärondryck som har sina rötter i romarriket är i dag mest populär i England, Frankrike, Spanien, USA och Sverige. I boken beskrivs hur du enkelt kan tillverka cider hemma i ditt eget kök eller ute i trädgården och samtidigt ta till vara på dina äpplen. Men du behöver inte ha egna äppelträd för att göra cider. Det går även bra att köpa färdig must från många av musterierna i Sverige och en lista på dessa hittar du givetvis i boken.Ciderboken innehåller både ett avsnitt för nybörjare och ett för dem som vill dyka ner på djupet direkt, beroende på hur bevandrad du är. Dessutom har vi plockat med ett gäng recept på bland annat turbocider, torrhumlad cider, iscider och graf.Lycka till, cidermakare! Gourmand Awards har utsett denna bok till "Best in the World" i kategorin "Drink special Awards", i och med detta kommer den att hedras på finalen i Gourmand Cookbook Awards våren 2020. Peter M Eronson är bosatt i Göteborg och Ambjörnarp. Han har varit aktiv hembryggare sedan 2007 och bryggt över 250 brygder hemma i sitt eget kök. Han har skrivit 9 böcker om öl och hembryggning. Bland annat Ölbryggarboken brygg ditt öl hemma, Brygga stiltypiskt (med Magnus Vasilis) och Beer, Brewing & Bastards Herman Hednings brutalkompletta seriebibel om öl (med Jonas Darnell). Tillsammans har de sålt över 100 000 exemplar. Läs mer om hembryggning och öl på hans hemsida www.eronson.com
Stevali 1 9789188639516 -
Systrarna Perssons högtider och vardagsfest :...
Inbunden bok. Bokförlaget Polaris. 2022. 181 sidor.
Nyskick. Övre plan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177958451
- Titel
- Systrarna Perssons högtider och vardagsfest : gemenskap, glädje och grön mat
- Författare
- Persson, Malin
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 181 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 258 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 785 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »En underbar bok för den som vill äta nyttigt, gott och festligt.« BibliotekstjänstLåt oss fira tillsammans! Efter framgången med Systrarna Perssons skafferi är nu Malin och Linda Persson tillbaka med en personlig och vacker bok om det som håller oss samman: samvaron med nära och kära kring det dukade bordet. Om det så är högtidsbord med yviga dikesbuketter och dignande fat eller vardagsmåltider som snabbt och lätt förvandlas till fest. Det är där vi möts och hämtar kraft och styrka tillsammans, det är där livets viktigheter händer. För Malin och Linda är årets alla högtider som lysande fyrar som guidar och lyser upp längs livets väg. De längtar, dekorerar och experimenterar tillsammans. Med säsongens råvaror bakas och lagas utsökt goda gröna rätter. Och där emellan blir även många av vardagens måltider ett tillfälle att spontanfira och förgylla tillvaron. Malin och Linda får ofta frågan hur de gör för att få till sina vackert sprakande festmåltider. I boken Systrarna Perssons högtider & vardagsfest får du svaren. Åtta favorithögtider med systrarnas bästa vegetariska och växtbaserade recept, tips och inspiration för att skapa en magisk stämning och vacker miljö. Allt det där som gör livet till en fest.
Linda Persson är matkreatör och kock. Efter att under åtta år drivit Sveriges första rawfood-restaurang, Raw Food House i Malmö, ägnar hon sig idag åt att inspirera och utbilda människor i grön mat och en hälsosam, hållbar livsstil. Malin Persson är kreativ influencer, inredningsstylist och programledare och redaktör för SVT:s Trädgårdstider. Allt hon gör grundar sig i filosofin att en hållbar livsstil är en vacker livsstil.
Bokförlaget Polaris 9789177958451 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189707177
- Titel
- Dine with the Devil
- Författare
- Hilmi, D'ler
- Förlag
- Whip Media
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 226 x 277 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 988 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dine with the Devil Dler Hilmis sjuåriga dröm: från en framgångsrik Instagramprofil till en bok om världens mest kända kärlekshistoria. Vi pratar då inte om Romeo och Julia, vi pratar om mat och dryck.I boken varvas häftiga mat- och dryckeskombinationer med olika berättelser och recept från världens alla kök. Efter varje kapitel presenteras recepten på de godbitar som serverats i berättelsen.Detta är en bok för matälskare, men också för dem som uppskattar en lekfull och erotisk berättelse sammanflätad med innovativa kulinariska äventyr. Boken inbjuder till kreativitet och närhet i köket tillsammans med sin partner. Dler Hilmi hoppas att läsaren ska njuta av historierna, attraheras av recepten och uppskatta de unika vintipsen.
Whip Media 1 9789189707177 -
Hunger och törst : svensk måltidshistoria frå...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2015. 282 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Många mathälsingar till Birgitta från Richard Tellström skrivet andra uppslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137143446
- Titel
- Hunger och törst : svensk måltidshistoria från överlevnad till statusmarkör
- Författare
- Tellström, Richard
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 282 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 220 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 444 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I början av 1900-talet var kosten i det närmaste ett nödvändigt ont. Idag uppfattar en förkrossande majoritet minsta kanelbulle som en angelägenhet för hela världen. Richard Tellström försöker svara på varför vi egentligen är så fixerade vid vad, hur och när vi äter – och ger oss nya halsbrytande perspektiv på vårt förhållande till det mest mänskliga av alla kulturuttryck: måltiden.Det är måltiden som gör oss människor till just människor. Varje dag, genom hela livet, uttrycker vi vår kulturella tillhörighet med det vi äter. Det är våra livsmedelsval som visar varifrån vi kommer, vad vi är medvetna om och vilken karriär vi gjort. Men vi mörkar och småljuger också om vad vi äter, helst lyfter vi fram de mest tilltalande bitarna.Richard Tellström är mannen bakom de mathistoriska kunskaperna i tv-succéerna ”Historieätarna” och ”Landet Brunsås”. I den här boken berättar han historien om vår svenska vardagsmatkultur, från småhärsket fläsk till tacopaj, och om måltidens betydelse för våra relationer. Följ med och förstå resan som har gjort oss till homo gastronomicus.
Bokförlaget Forum 1 9789137143446 -
SåsAtlas : hållbar njutning
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2022. 136 sidor.
Nyskick. Övre plan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180371254
- Titel
- SåsAtlas : hållbar njutning
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 188 x 257 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 626 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mer sås? Det finns många skäl att tacka ja. Med några nya ingredienser och ändrade proportioner tar kocken Paul Svensson och livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius i den här boken 49 av världens mest älskade såser till nya höjder. Det som gör gott att äta, är också ofta hållbart producerat vilket inte gör saken sämre. Förslag på vad såserna passar bra ihop med listas intill varje recept. Och skulle du få en skvätt över åtföljs de även av smarta tips på nya goda rätter att laga. Hållbar njutning i flera led med andra ord. Mai-Lis Hellénius brukar kallas livsstilsprofessor. Hon är verksam vid Karolinska Institutet i Stockholm och har i flera decennier arbetat som läkare, forskare och lärare inom sitt område. Mai-Lis Hellénius är en efterfrågad expert och föreläsare, också internationellt. Flera av hennes tidigare böcker har blivit prisbelönta och hon har fått många utmärkelser för såväl sin forskning som för sitt folkhälsoarbete. Paul Svensson brinner för hållbarhetsfrågor och strävar efter att laga mat som genererar zero waste, något han även föreläser om. Till vardags hittas han på Paul Taylor Lanthandel i Sundbyberg och på den cirkulära experimentrestaurangen Studio 2000 i Stockholm. Han var under elva år kreativ ledare för Fotografiska, som har utsetts till världens bästa museirestaurang och tilldelats en grön stjärna i Guide Michelin. Paul Svensson är även en prisad kokboksförfattare och en av våra mest kända tv-kockar.
Tukan Förlag 1 9789180371254 -
Sébastiens vinter : fransmansfasoner och nya...
Inbunden bok. Mondial. 2022. 199 sidor.
Nyskick. Övre plan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180022118
- Titel
- Sébastiens vinter : fransmansfasoner och nya traditioner
- Författare
- Boudet, Sébastien
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 257 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 911 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sébastiens vinter är den enda bok du behöver för att njuta fullt ut av vinterns unika smaker. På ett sprudlande lustfyllt sätt inspirerar Sébastien till att tänka om kring vinterns högtider. Med såväl matiga recept som söta bakverk guidar han dig hela vägen från oktober till februari. Det bjuds på hållbara, festliga och personliga recept, så att du kan fira allhelgona, advent, jul, nyår och fettisdag med gott samvete, och ännu godare mat på bordet.*Sébastien Boudet är fransmannen som limpa för limpa tagit sig in i svenska folkets hjärtan. Med sina böcker, sina kurser, sitt bageri och sin filosofi kring bakning, småskalighet och ekologiska råvaror har han varit drivande i att revolutionera hur vi ser på bröd och bakning. Sébastiens vinter är hans fjärde bok.
Mondial 9789180022118 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113105888
- Titel
- Mitt indiska liv
- Författare
- Mendel, Malin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 250 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 609 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med på en smakresa till det verkliga Indien - där maten, hälsan men även klimatet står i centrum. För om vi alla åt som indierna, det vill säga tio gånger mer grönsaker, bönor och linser, skulle det göra gott, inte bara för våra kroppar utan också för klimatet.
Malin Mendel lever till vardags i två skilda världar, som korrespondent i Indien och hemma med familjen i Sverige. Därmed har hon en unik möjlighet att skildra såväl indiskt vardagsliv som mat och yoga. Den här boken bjuder på vegetariska rätter som vem som helst kan laga, många av dem inspirerade av grannar och vänner i Bombay. Det är genuin och enkel mat som gör gott - som en dal från Kerala med kokos eller ragi roti, tunna mjuka bröd bakade på hirs.
En annan del av det indiska livet är yogan, som är mer än träning. Det handlar om hur vi beter oss mot djur och natur, vikten av måttfullhet och att inte slösa. I boken utvecklar författaren sina tankar om yogans filosofi, och hur den faktiskt kan göra oss klimatsmartare.
Norstedts 1 9789113105888 -
När ditt barn inte äter : praktiska råd för a...
Häftad bok. Roos & Tegner. 1 uppl. 2015. 152 sidor.
Mycket gott skick. Boken är i mycket välbevarat skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187905087
- Titel
- När ditt barn inte äter : praktiska råd för att hitta matlusten
- Författare
- Laurin, Kajsa Lamm
- Förlag
- Roos & Tegner
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 135 x 215 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nästan hälften av alla föräldrar upplever någon gång svårigheter med sitt barns ätande. Föräldrar till barn som har svårt att äta känner sig ofta ensamma och utlämnade.
Kommentarer som barn svälter inte i Sverige eller han äter när han är hungrig gör inte saken lättare, inte heller välmenande råd som sällan är baserade på fakta och forskning. Det kan finnas en mängd olika skäl till barnets matkrångel. Dels kan det vara fysiska orsaker, som svårigheter med munmotoriken eller överkänslighet, dels att barnet varit sjukt och inte kommer igång med ätandet igen. Det kan också ha helt andra förklaringar, som att det är för stressigt vid bordet. Viktigt att komma ihåg är att barn aldrig krånglar med mat av medvetet trots eller elakhet. I "När ditt barn inte äter" går författaren Kajsa Lamm Laurin igenom olika anledningar till matkrångel och fokuserar sedan på praktiska tips och råd om hur man på både kort och lång sikt kan hjälpa sitt barn att känna matglädje. Här finns även intervjuer med föräldrar som berättar om sina erfarenheter av matkrånglande barn, samt de nyaste rönen inom forskningen på området.
KAJSA LAMM LAURIN är logoped och har under många år arbetat med ätsvårigheter hos barn och ungdomar. Hon håller även uppskattade föreläsningar i ämnet och är väl påläst i de vetenskapliga studier som bedrivs inom området.
Roos & Tegner 1 9789187905087 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178871667
- Titel
- Julbak deluxe
- Författare
- Skattberg, Frida
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 226 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I bakdrottningen Frida Skattbergs tredje bok är det dags att ta julbaket till nya höjder. Som i hennes tidigare böcker är det en härlig blandning mellan klassiska recept med en twist och nya spännande tillägg till adventsfikat. Frida skapar bakverk som är lätta att lyckas med och som smakar fantastiskt gott. Här bjuder hon på allt från kakor och godis till desserter och tårtor som både överraskar och imponerar. Oreotryfflar, saftiga saffransbullar med vaniljfyllning, brownies med vit choklad och polkagris eller pepparkaksmorotskaka – vilken blir din nya julfavorit?
Bonnier Fakta 9789178871667 -
Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan He...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 240 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Signerad av Jan Hedh över första tomma bladet.
Boken är i mycket välbevarat skick. Lite hanteringsspår på skyddsomslaget,Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023458
- Titel
- Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1392 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Nybakat bröd till frukost, lunch och middag borde vara en rättighet i den mänskliga tillvaron! Bevare oss för bröd i plastpåsar med konserveringsmedel och tillsatser, bröd ska vara färskt och nybakat, det är då det är som bäst och smakar som det ska!"
Idag finns det inte ett bageri i varje hörn som det gjorde förr, och i takt med att vi mer och mer börjar ifrågasätta vad stormarknadsbrödet och andra matvaror innehåller har brödbakandet hemma fått en renässans. Då är det läge för ännu en brödbok av Jan Hedh efter succén från 2004. Denna gång även med söta bröd.
Återigen har Jan Hedh samlat recept på klassiker och mer okända brödtyper, svenska och utländska, i ett praktverk som doftar nybakat; ett 80-tal bröd och knäckebröd, och nästan lika många kaffebröd.
Här förmedlar han sin kärlek till konsistenser, dofter och texturer; lika sinnligt som han beskriver hur härligt ett wienerbröd smälter i munnen, lika fördömande är han mot allt som inte är äkta vara och han skräder inte orden i sina omdömen om det industritillverkade och konstgjorda: "… den smörja som kallas för vaniljkräm på många ställen och är kallrörd med modifierad stärkelse och vanillin och en massa andra hokus pokus-ingredienser som inte har ett dugg att göra med riktigt kokt vaniljkräm."
Inspirerad av sin barndoms bakverk, resor och möten med berömda bagare strör han anekdoter omkring sig om bakverk han njutit genom livet. Här möter vi en Jan Hedh på gott humör och med en härlig humor: "Italienskt bigabröd passar till all mat utom till surströmming, där jag vill ha norrländskt tunnbröd och snaps och kall öl."
Norstedts 1 9789113023458 -
Så bygger du din vinkällare
Inbunden bok. Silander & Fromgholtz Förlags AB. 1 uppl. 2007. 127 sidor.
Mycket gott skick. Lite små hanteringsspår på pärmen. Boken är i mycket välbevarat skick.
Övre plan.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197424927
- Titel
- Så bygger du din vinkällare
- Författare
- Johan Magnusson
- Förlag
- Silander & Fromgholtz Förlags AB
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så bygger du din vinkällare är boken som vänder sig till den som vill anlägga och inreda sin egen vinkällare. Men också den som redan förfogar över en vinkällare får många kloka råd och värdefulla tips. Naturligtvis har även läsaren med ett allmänt intresse för vin mycket att hämta här. Boken tar självklart upp vinets lagringsegenskaper, vinkällarens inredning och utrustning.
Här får läsaren djupa men lättfattliga inblickar i vinbedömning, vinprovning och druvsorter. Årgångs-tabeller, vininvestering och säkerhet är annat som boken lär ut.
Silander & Fromgholtz Förlags AB 1 9197424927 -
Frankensteins köttkvarn : och andra omvälvand...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2020. 185 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177751267
- Titel
- Frankensteins köttkvarn : och andra omvälvande mathistorier
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 220 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 320 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- HUR GICK DET TILL när glasspinnar började överskölja västvärlden? Och har snabbmat alltid varit stigmatiserad »fattigmansmat«? Genom historien har människors ätande gått hand i hand med tekniska innovationer och följt med tidens strömningar. På samma sätt har det vi har på tallriken ofta påverkat vår blick på samhället. Ett exempel är den ikoniska köttkvarnen, som inte bara är ursprunget till hamburgare och varmkorv, utan även används som en metafor för politik, krig och arbetsliv. Och kan det förresten verkligen vara en slump att den är samtida med Mary Shelleys hoptråcklade monster? I Frankensteins köttkvarn gör Jens Linder ett antal nedslag i vår gemensamma mathistoria. Han berättar om hur allt från eld och is till krukor, knivar och klimatförändringar har påverkat vårt ätande. Boken innehåller också ett dussin recept med historisk anknytning."Lustfylld läsning som också bereder plats för nya smaksensationer i de recept som finns i slutet i varje kapitel, en utmaning för hemmakockar. Matlagningens konst är variationsrik och bara bristen på fantasi sätter gränser."
Dala-Demokraten, Lena S. Karlsson
Ordfront Förlag 9789177751267 -
Rom : upptäck de gyllene dropparna
Inbunden bok. Bokförlaget Polaris. 1 uppl. 2017. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Övre plan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188647153
- Titel
- Rom : upptäck de gyllene dropparna
- Författare
- Brøchner Hansen, Rasmus
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 255 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glöm rom & cola! Nu tar romdrickandet klivet in i de fina salongerna. Att njuta av en god rom, och veta varifrån den kommer och dess historia, spås bli nästa trend efter whisky och mikrobryggd öl. Dessutom är en god flaska rom den perfekta presenten. Romboken är skriven av två rom-nördar som kommer att berätta allt som finns att veta om denna nya favoritdryck. Den innehåller en allmän introduktion till rom och bjuder på 40 olika lagrade typer och stilar. Vi får också följa med till romproducerande länder och lära oss om deras specialiteter och produktionen från sockerrör och jäsning till destillering och lagring.
Bokförlaget Polaris 1 9789188647153 -
Solens mat : en matreseguide till Italien
Häftad bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 222 sidor.
Mycket gott skick. Boken är i mycket välbevarat skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171306111
- Titel
- Solens mat : en matreseguide till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 162 x 233 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att Bo Hagström är en passionerad och hängiven matturist har inte kunnat undgå någon som sett den kritikerrosade TV-serien SOLENS MAT. Drömmer du också om att få dofta och smaka på det genuina Italien bortom allfarvägarnas turistfällor? Då är det bara att packa väskorna, ta fram den stora kylväskan och hänga med. Nu bär det av på fem matresor för alla sinnen till landskapen Toscana, Umbrien, Marche, Emilia-Romagna och Lazio.
I denna matturistens reseguide delar Bo Hagström generöst med sig av all sin kunskap om den italienska matkulturen. Du får hjälp att hitta okända smultronställen såsom matmarknader, vingårdar, färgstarka byfester, små lokala matproducenter och lantliga trattorier där man fortfarande lagar de genuina rätterna.
Bo Hagström bjuder in till en värld fylld med spännande smaker och dofter som oftast annars går turistens sinnen förbi. I ett utförligt kapitel ges även praktiska råd om hur man hittar, bär hem och använder skatterna från det italienska köket.
Boken är gjord i samarbete med SVT. Den är rikt illustrerad med bilder tagna av fotograf Per Anders Rudelius.
"Jag reser i smakernas och dofternas värld. Här heter vägarna vin, olivolja, ost, skinka och bröd. Mina monument är fåraherdar, vinbönder, olivplockare och en gammal mamma i köket. Och souvenirerna jag bär med mig hem är doftminnen och smakupplevelser i både tid och rum; här finns människornas historia, och här finns alla platsers innersta väsen, geografin och klimatet."
BO HAGSTRÖM
Damm förlag 1 9789171306111 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189215788
- Titel
- Surdeg : Lär dig hantverket
- Författare
- Jakobsson, Kenny
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag är storligen imponerad över denna handbok i surdegsbakningens sköna konst. För det handlar om både konst, metod och teknik att uppnå bröd som är goda att äta och vackra att se på. Jakobsson har uppenbarligen lagt mycket kraft på att vara pedagogisk i sitt upplägg. I det stora hela är detta en lysande bok." BTJAtt baka surdegsbröd har blivit något av en folksport i Sverige. En av dess främsta spelare är göteborgaren Kenny Jakobsson, som driver det egna bageriet Surdegsgott och dessutom sprider sina gedigna kunskaper om surdeg i uppskattade youtubeklipp och på instagram. Kenny Jakobssons första bakbok Surdeg. Lär dig hantverket inleds med det grundläggande. Hur startar man en surdeg, hur blandar man degen, hur jäser man den och hur gräddar man den? Därefter kommer fördjupningen. På vilka sätt kan man baka med surdeg? Vad skiljer det ena mjölet från det andra? Hur påverkar temperaturen jäsningen? Och hur skiljer sig en bröddeg från en pizzadeg? Boken avslutas med det allra bästa: recepten. Vi får ta del av Kennys alla populära favoriter, från lantbröd och baguetter, via hantverksknäcke, danska rågbröd, grötbröd med äpple och honung till potatis- och pestopizzor. Här finns allt du behöver veta för att nå framgång i jakten på den fulländade surdegslimpan, det är bara att sätta igång och öva. Boken tar dig från ax till limpa; steg för steg, timme för timme och dag för dag. Lär dig baka som ett proffs och ta med dina surdegsälskande vänner till nya gastronomiska höjder.
Bokförlaget Polaris 9789189215788 -
Modern självhushållning
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2022. 335 sidor.
Nyskick. Övre plan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127173644
- Titel
- Modern självhushållning
- Författare
- Rydell, Anders
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 335 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 258 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1359 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vann guld i Publishingpriset 2023 i kategorin Fackböcker.
Utsedd till Bäst alla kategorier i Årets svenska måltidslitteratur 2022. Boken vann också kategorin Livsstilslitteratur.
En matnyttig och hållbar bok som aldrig kommer att gå ur tiden
Allers
Vacker och handfast bok
Gård & torp
Detta är en självhushållningsbok för 2020-talet. Alva Herdevall och Anders Rydell förenar traditionella metoder med moderna idéer för att visa att en högre grad av självhushållning är möjlig för alla.
I Modern självhushållning får du lära dig biskötselns hemligheter, hur du odlar egna snittblommor och hur du plockar en anka. Hur du gör gin och tonic från grunden, kärnar och syrar smör och rör ihop skovax. Förvandlar mördarsniglar till foie gras och rabarberstjälkar till läskande sommarvin. Och varför inte tillverka hudkräm, kläcka kycklingar och göra din egen filbunke?
I hemmet utanför Uppsala driver Alva Herdevall och Anders Rydell ett självhushåll i liten skala med blomsterodling, köksträdgård, höns, ankor och bin.
Sagt om boken:
Framför allt handlar boken om hur man gör sitt liv mysigare, den egna maten godare och hemmet mer väldoftande och mer estetiskt tilltalande.
Po Tidholm, Ord&bild
En handbok för småskaligt odlande och gårdsliv, men lika mycket en drömma-sig-bort-bok för den som börjar tröttna på storstaden
Kupé
Jag tycker den här boken är jätterolig. Den ger en introduktion till det mesta man kan vilja producera själv.
Jesper Lindkvist, Meny i P1
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127173644 -
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2011. 96 sidor.
Mycket gott skick. Övre plan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865133
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9789175865133
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn