-
Italien : den kompletta italienska kokboken
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2014. 511 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. I mer än 450 recept målas det kulinariska landskapet i Italien upp, från enkel husmanskost till raffinerade läckerheter från de stora städerna. Det här är den enda italienska kokbok du behöver, rikt illustrerad, ej namnad. 2 kg … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187161063
- Titel
- Italien : den kompletta italienska kokboken
- Författare
- Ingeborg Pils - Johannes B. Bucej - Stefan Pallmer
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 511 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 2264 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 512 sidor kärleksfull italiensk matlagning och kulinarisk kuriosa och intressant fakta om det italienska köket.
I det italienska köket förenas allt det som matälskare värdesätter mest: ingredienser av hög kvalitet, en rik kulinarisk historia och mängder
av regionala mattraditioner som har bibehållit sin lokala karaktär trots allt fler influenser från omvärlden. Vit tryffel, balsamvinäger, olivolja, oregano, parmesan och pasta har gjort den italienska maten världsberömd. Men det finns oändligt mycket mer att upptäcka i de genuina italienska vardagsköken. Italien. Den kompletta italienska kokboken är indelad i kapitel som
följer samma ordning som en typisk italiensk måltid. Den utforskar traditioner i olika delar av landet, presenterar de mest tongivande specialiteterna och ger en god överblick över hela det brokiga fältet av italienska viner. I mer än 450 recept målas det kulinariska landskapet i Italien upp, från enkel husmanskost till raffinerade läckerheter från de stora städerna. Det här är den enda italienska kokbok du behöver!
Format: 215x270 mm
Tukan Förlag 1 9789187161063 -
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 218 sidor.
Nyskick. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127148154 -
Den tekniske kocken : recept och förklaringar...
Häftad bok. Jure Förlag. 1 uppl. 2009. 176 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKJure Förlag 1 -
The world guide to whisky : scotch, irish, ca...
Inbunden bok. London : Dorling Kindersley. 1987.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780863182372
- Titel
- The world guide to whisky : scotch, irish, canadian bourbon, Tennessee sour mash and the whiskies of Japan plus a comprehensive taste-guide to single malts and the world's best-known blends
- Författare
- Jackson, Michael
- Förlag
- London : Dorling Kindersley
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- English
London : Dorling Kindersley 9780863182372 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100569716
- Titel
- Äpplen : en god svensk historia
- Författare
- Lithander, Kråke - Bergström, Pelle - Triberg, Annica
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100569716 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 288 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576233
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry MartiniBoken är rikt illustrerad i färg."Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"Expressen"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."Allt om Mat & VinOm författaren:Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9789100576233 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153424680
- Titel
- Italienska bufféer
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.
Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!
Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!
Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.
Ica Bokförlag 1 9789153424680 -
Mitt i livet : Mat, hälsa & glädje för kvinno...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 128 sidor.
Nyskick. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425175
- Titel
- Mitt i livet : Mat, hälsa & glädje för kvinnor
- Författare
- Marie Oskarsson - Annika Wesslén
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en uppmuntrande bok om mat och hälsa för kvinnor som kommit till menopaus. Journalisten Marie Oskarsson berättar om hur kroppen förändras i och med menopausen, och hur det kan påverka kosthållningen. Det är en tid i livet då det kan vara dags att se över sina kostvanor. Plötsligt har kroppen behov av andra saker än tidigare samtidigt som den har allt lättare att lägga på sig extra kilon.
Fysisk träning är också en bra väg till sundare liv, för alla åldrar. Men vad är bra att tänka på i den här åldern? Vilka träningsmetoder fungerar? Och är det en bra idé att skriva in sig på den tuffaste aerobickursen för att försöka få ungdomens kurvor tillbaks? Några medicinska problem som drabbar kvinnor efter menopausen är bl a benskörhet och hjärt- och kärlsjukdomar. Vad kan man göra åt det? Kan man äta sig frisk?
Med hjälp av research och intervjuer med experter lämnar vi några svar på dessa frågor i lättläst form. Det handlar om att inplantera ett måbartänkande i de kvinnor som klarat av stresstiden med småbarn och karriärhets, som har tid och pengar över att unna sig själva någonting. Då är det också dags att unna sig att må riktigt bra.
Receptdelen innehåller ca ett 40-tal recept med lättlagad, fräsch mat av dietisten Annika Wesslén. Mat som är anpassad för den här åldern. I receptdelen finns också insprängt små korta bra- att- veta-notiser med anknytning till recepten, så att man vet att detta är mat som är bra för benstommen, att ett visst näringsämne ger fin hy etc.
Ica Bokförlag 1 9789153425175 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151837901
- Titel
- Laga lätt soppor
- Författare
- Clements, Carol
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 3 nya titlar i Laga lätt-serien
Prisma 1 9789151837901 -
Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 144 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151843568
- Titel
- Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen
- Författare
- Clare Ferguson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 235 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 816 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Medelhavsköket är en oemotståndlig receptsamling med några av de godaste rätterna från Italien, Spanien, Grekland och Sydfrankrike. Det är rätter vi lärt oss älska på våra resor, och som samtidigt är nyttiga och hälsosamma. Alla talar ju om medelhavsdieten som nyckeln till ett långt liv!
Pröva förrätter som katalansk kikärtssallad, spansk tortilla de patata och grekisk saganaki (panerad ost).
Bland de läckra huvudrätterna finns bland annat la cassola (fisksoppa från Sorrento), camarguekyckling med rött ris, spansk paella, spansk anka med oliver och fläskfilé med marsalavin.
Medelhavsområdet är också känt för pasta, bröd och pizza, t.ex. fougasse, pizza napoletana, pesto alla genovese med pasta eller gnocchi, penne med tomater och mozzarella och pappardelle med basilikaolja.
Sallad och grönt rymmer läckra rätter som insalata misticanza, provensalska bönor, salade niçoise och grekisk papoutsakia (fyllda grekiska auberginer).
Naturligtvis bör måltiden avslutas med någon av Clare Fergusons sötsaker, vad sägs om tarte aux citrons, kourambiedes (grekiska mördegskakor), semifreddo al tiramisù, panna cotta med rosenlag eller choklad- och hasselnötsgelato.
Prisma 1 9789151843568 -
Bohuslänska gårdsbutiker & kaféer
Inbunden bok. Isaberg förlag. 1 uppl. 2013. 168 sidor.
Nyskick. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176948842
- Titel
- Bohuslänska gårdsbutiker & kaféer
- Författare
- Ann-Kristin Lindh - Ann-Charlotte Fägerlind
- Förlag
- Isaberg förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 255 mm Ryggbredd 200 mm
- Vikt
- 844 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tredje delen i denna omåttligt populära serie. Följ med på en resa genom ett mångskiftande kustlandskap där havets salta vindar satt sin prägel på de som lever där.
I över tusen år har sillens vandringar slagit följe med människornas och lämnat efter sig ett landskap där kala klippor, öar och kobbar lever sida vid sida med djupa skogar och berg. Följ med till små fiskelägen och undangömda gårdsidyller. Följ med till ett landskap som är lika skiftande som människorna som lever där - ömsom kargt och vindpinat, ömsom frodigt och rikt. Men alltid lika makalöst vackert.
I Bohuslänska Gårdsbutiker och Kaféer får vi möta människor som låtit det nya ta en gammal form och det gamla bli nytt. Följ med till bland annat till Töllås Fårgård Lamm, Café Zanzibar och Åstols Rökeri.
Resan kryddas precis som i de tidigare böckerna med en härlig blandning av recept!
Isaberg förlag 1 9789176948842 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185815319
- Titel
- Stora Saluhallen : allt det goda
- Författare
- Ingrid Eliasson - Bill Mason
- Förlag
- Votum Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 258 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt & grönt, fågel & kött, bröd, mejeri, choklad, kryddor och ost... Ett överflöd av varor möter besökaren när han eller hon kliver in i Stora Saluhallen. Dofter från världens alla hörn blandas med stadens sorl.
Stora Saluhallen belägen mitt i hjärtat av Göteborg har en lång historia och är väl förankrad hos såväl göteborgaren som besökare från andra delar av Sverige och världen.
Redan innan invigningen av Stora Saluhallen 1889, var detta en marknadsplats med lockande utbud.
Idag trängs handlare som erbjuder en uppsjö av frestande varor, både inne i saluhallen och på torget utanför. Vill du kan du äta färdiglagat på något av alla de matställen som finns här, köpa med dig ingredienser hem eller bara inandas atmosfären
I Stora Saluhallen kryssar vi runt bland marknadsstånden, men vi beger oss också ut till många av de lokala leverantörerna, där närproducerat och kvalitet är viktiga ledord.
Återigen ger sig Bill Mason och Ingrid Eliasson ut på jakt efter allt det goda. Reportage från Saluhallen, dess odlare och leverantörer blandas med frestande recept, sammansatta av Ingrid Eliasson.
Votum Förlag 9789185815319 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155231594
- Titel
- Annas svenska kök
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 194 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 346 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenska smaker är temat i Anna Bergenströms nya färgstarka och mycket inspirerande kokbok. I Anna Bergenströms mycket kompetenta händer har traditionella klassiska recept blivit nya, lätta och mycket lockande husmanskost i nya kläder Mamsells ägglåda, Kalles ansjovis, laxpudding, kräftströmming, sjömansbiff, oxrulader, slottsstek, älggryta, Wallenbergare, citronfromage, småländsk ostkaka, äppelkaka, lingonparfait... Smaka och njut.Som vanligt är det en oumbärlig bok av allas vår uppskattade matskribent och kokboksförfattare.ANNAS SVENSKA MAT innehåller ett 90-tal recept och är rikt illustrerad med Fanny Bergenströms vackra färgbilder och samarbetet har resulterat i en härlig kokbok att ge sig själv och andra EN GIVEN SUCCÉ!
Bokförlaget Semic 9155231594 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789157479402
- Titel
- Kina - Matens rike
- Författare
- Linlin
- Förlag
- Bilda förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 204 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 260 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 828 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du känna hettan av la och kittlingen av ma? Den fylliga smaken av ångande varma veteknyten eller Shanghaikökets raffinerade fräschör? Linlin, en av Kinas populäraste matskribenter, presenterar mångfalden av smaker i denna vackra kokbok som tar avstamp både i det moderna och det traditionella Kina. Recepten är genuina men valda efter ingredienser som finns i vanliga svenska matbutiker.
Du som vill kunna laga kinesisk mat, beställa på restaurang eller bara känna till vett & etikett inför en Kinaresa har stor behållning av boken.
Bilda förlag 9789157479402 -
Krogbok från Salt & sill
Inbunden bok. Klädesholmen : Salt & sill ; Stenungsund : Krogförlaget Tjörn. 2005. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Dekorerat pappbad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163175541
- Titel
- Krogbok från Salt & sill
- Författare
- Bjarneberg, Anna-Lena - Nestorson, Lisa - Sjögren, Jonas
- Förlag
- Klädesholmen : Salt & sill ; Stenungsund : Krogförlaget Tjörn
- Utgivningsår
- 2005
- Språk
- Svenska
Klädesholmen : Salt & sill ; Stenungsund : Krogförlaget Tjörn 9163175541 -
Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355772
- Titel
- Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
- Författare
- Marcus Samuelsson - Bo Madestrand
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 19 x 241 mm Ryggbredd 175 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är snabb, god och enkel att laga, och säger samtidigt mycket om ett lands kultur och matvanor. Boken vänder sig till både nybörjaren i köket och den redan inbitna matlagaren och innehåller ett 50-tal recept. De blandas med berättelser om gatukultur, om musik och om att laga gatumat hemma. När Marcus utbildade sig till kock arbetade han i köket på några av Europas bästa restauranger. Bakom kulisserna träffade han unga kockar från hela världen. När de var lediga lagade de husmanskost från sina hemländer åt varandra, men ibland åt de ute billig snabbmat, eftersom de inte hade så mycket pengar. Streetfood innehåller Marcus favoritrecept på snabbmat för dygnets alla timmar frukost, brunch, lunch, fika, middag och nattmat och det är mat från många platser i världen och alla kan laga den. Här finns recept på räksallad som han lärde sig i ett gatukök i Smögen, krabburgare med spetskål, riskakor med sötsur sås, satayspett, munk med chokladgelé och mycket mera. Under hösten 2004 och våren 2005 sänder TV4 20 program om Marcus och hans mat, inspelade i Sverige och i New York.
Natur & Kultur 1 9127355772 -
Wabi-sabi welcome [Elektronisk resurs]
Inbunden bok. Artisan. 2017.
Nyskick. Helt i nyskick. Fortfarande inplastad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781579656997
- Titel
- Wabi-sabi welcome [Elektronisk resurs]
- Författare
- Adams, Julie Pointer
- Utgivningsår
- 2017
- Språk
- English
Artisan 9781579656997 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137126776
- Titel
- Vin : uppslagsboken över världens viner
- Författare
- Stevenson, Tom - Eklöf, Margareta
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Språk
- Svenska
Stockholm : Forum 9137126776 -
25 års matglädje och intresse samlat i Marmit...
Inbunden bok. Marmiterna i Malmö. 1989. 118 sidor.
Nyskick. Dekorerat pappband 30x21 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMarmiterna i Malmö -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9132317972
- Titel
- Bli vinkännare
- Författare
- Anna-Greta Gezelius
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1993
- Omfång
- 198 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9132317972 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEsselte kartor
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137073605
- Titel
- Det smala franska köket
- Författare
- Guérard, Michel - Guérard, Michel - Sandberg, Marianne
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Stockholm : Forum 9137073605 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9132422520
- Titel
- Bli vinkännare
- Författare
- Anna-Greta Gezelius
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1991
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 168 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 3 9132422520 -
Jewish Cookery Book: On Principles of Economy...
Inbunden bok. Andrews McMeel Publishing. 2012.
ISBN 9781449423155
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAndrews McMeel Publishing 9781449423155 -
Pressat : 170 juicer och smoothies
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2006. 351 sidor.
Nyskick. Inbunden. mjuk kartonage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100109681
- Titel
- Pressat : 170 juicer och smoothies
- Författare
- Newby, Francesca
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 351 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu har äntligen försäljningssuccéerna Skakat och Pressat kommit till Sverige. Tillsammans har de i Europa sålts i över 70.000 exemplar.Vill du släcka törsten med något välsmakande, välgörande och vackert- som dessutom går snabbt och lätt att göra? Med recept på över 170 utsökta frukt- och grönsaksblandningar avslöjar Pressat hur en dryck kan vara allt det här på en gång. Här finns en juice för alla smaker såväl som krämiga smoothies. Dessutom innehåller Pressat unika recept på extra nyttiga mjölkfria smoothies, som i stället för mjölk innehåller till exempel cocosmjölk (Whipped nougat) eller sojamjölk (Tropical morning soy smoothie). De många vackra inspirerande färgfotografierna ger dig en rejäl dos skaparanda. Lys upp ditt liv med fantastiska juiceblandningar! Allt du behöver är lite färsk frukt och grönsaker, en saftpress eller mixer och Pressat.
Albert Bonniers Förlag 9100109681 -
Yes, Chef: A Memoir
Inbunden bok. Random House. 2012. 318 sidor.
ISBN 9780385342605
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. INBUNDEN Engelska, 2012-06-01
From a very early age, there was little question what Samuelsson was going to be when he grew up. This story chronicles his remarkable journey from Ethiopia to Sweden to some of the most demanding and cutthroat restaurants i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRandom House 9780385342605 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174011067
- Titel
- Ölboken
- Författare
- Hampson, Tim - Broman, Ellinor
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 242 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1303 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En unik guide till över 2000 ölmärken från hela världen.
Ölboken all världens öl är indelad geografiskt efter olika ölproducerande länder och alla kapitel inleds med tydliga översiktskartor. Därefter presenteras olika ölsorter med ingående fakta om smak och utmärkande drag. Insprängt i kapitlen finns uppslag med olika tema. Här kan man till exempel läsa om diverse anrika och berömda bryggerier som Guinness, Pilsner Urquell och Weltenburger Kloster med flera. Genomgångar av olika bryggningstekniker och olika slags öl till exempel ale, malt, lager och veteöl ges naturligtvis också särskilt utrymme.
I Ölboken får man också lära sig om betydelsen av flaskans och glasets form, olika smaksättningar, hur man kombinerar mat och öl med mera.
Många öl är värda en omväg bara för att få avnjutas i rätt miljö och författarna ger förslag på olika inspirerande ölrundturer i bland annat Prag, Bryssel samt tyska Bamberg.
Längst bak i boken finns även ordlista samt ett protokoll som kan användas vid egna ölprovningar.
Denna bok är en inspirerande vägvisare för alla som vill upptäcka och lära sig mer om all världens öl.
210x240 mm
Tukan Förlag 1 9789174011067 -
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. EA Förlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Nära nyskick. Kartonnage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520 -
Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Nyskick. NYSKICK
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355772
- Titel
- Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
- Författare
- Marcus Samuelsson - Bo Madestrand
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 19 x 241 mm Ryggbredd 175 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är snabb, god och enkel att laga, och säger samtidigt mycket om ett lands kultur och matvanor. Boken vänder sig till både nybörjaren i köket och den redan inbitna matlagaren och innehåller ett 50-tal recept. De blandas med berättelser om gatukultur, om musik och om att laga gatumat hemma. När Marcus utbildade sig till kock arbetade han i köket på några av Europas bästa restauranger. Bakom kulisserna träffade han unga kockar från hela världen. När de var lediga lagade de husmanskost från sina hemländer åt varandra, men ibland åt de ute billig snabbmat, eftersom de inte hade så mycket pengar. Streetfood innehåller Marcus favoritrecept på snabbmat för dygnets alla timmar frukost, brunch, lunch, fika, middag och nattmat och det är mat från många platser i världen och alla kan laga den. Här finns recept på räksallad som han lärde sig i ett gatukök i Smögen, krabburgare med spetskål, riskakor med sötsur sås, satayspett, munk med chokladgelé och mycket mera. Under hösten 2004 och våren 2005 sänder TV4 20 program om Marcus och hans mat, inspelade i Sverige och i New York.
Natur & Kultur 1 9127355772 -
Moderna mamman : [12 moderna italienska mammo...
Inbunden bok. Stockholm : Lactalis AB. 2010.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163382222
- Titel
- Moderna mamman : [12 moderna italienska mammor avslöjar sina bästa familjerecept]
- Författare
- Adsbøl, Mikkel
- Förlag
- Stockholm : Lactalis AB
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm : Lactalis AB 9789163382222
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn