-
91:an Kokbok : det bästa ur svensk husmanskos...
Inbunden bok. Egmont Kärnan. 1 uppl. 2005. 60 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Spiralbunden.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172696974
- Titel
- 91:an Kokbok : det bästa ur svensk husmanskost
- Författare
- Martin Carlenstam
- Förlag
- Egmont Kärnan
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 60 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 207 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 322 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 91:an är en basse som ofta är hungrig och gillar god mat, framförallt korv och annan gammal svensk husmanskost. Det är något han inte är ensam om, men tyvärr så är kunskapen om hur man lagar god humanskost på väg att försvinna. Därför vill vi med hjälp av kocken Martin Carlenstam, sous chef på restaurang Prinsen i Stockholm, slå ett slag för gammal fin husmanskost och lite annat smått och gott i den här boken.
Egmont Kärnan 1 9172696974 -
En god bit Västerbotten
Inbunden bok. Umeå : Västerbotten läns hushållningssällskap.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163039575
- Titel
- En god bit Västerbotten
- Författare
- Nilsson, Ella - Västerbottens läns hushållningssällskap
- Förlag
- Umeå : Västerbotten läns hushållningssällskap
- Språk
- Svenska
Umeå : Västerbotten läns hushållningssällskap 9163039575 -
Tornedalsmat på Margits vis
Inbunden bok. Helsingfors : A la carte böcker i samarbete med Kukkolaforsen Turist & konferens. 2011.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789525913064
- Titel
- Tornedalsmat på Margits vis
- Författare
- Stenros, Manne - Spolander, Margit - Lundholm, Kjell - Kukkolaforsen Turist & konferens
- Förlag
- Helsingfors : A la carte böcker i samarbete med Kukkolaforsen Turist & konferens
- Utgivningsår
- 2011
- Språk
- Svenska
Helsingfors : A la carte böcker i samarbete med Kukkolaforsen Turist & konferens 9789525913064 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK2
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Hungrig på Västerbotten
Inbunden bok. North Chapter AB. 1 uppl. 2017. 220 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Stor del av främre försättsblad utrivet. Mindre smutsfläck på bakre pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188445087
- Titel
- Hungrig på Västerbotten
- Författare
- Wennberg, Erik
- Förlag
- North Chapter AB
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 220 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 228 x 287 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1125 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från fjäll till hav är Västerbotten berikat med en mängd hängivna gårdsproducenter vars enda tillsatts är god kärlek och omsorg om djuren. Här har grisarna knorr på svansen och kalvarna diar tills de är åtta månader gamla, Limousinerna är inte bilar och det bjuds på opera i fårhuset om sommaren! Det ger smaker utöver det vanliga, så klart. Följ med matentusiasten Erik Wennberg, vinnare av ett flertal matlagningstävlingar, på en guidad tur runt i länet där smakerna är stora och gårdarna genuina. Med recept som gör dig - Hungrig på Västerbotten!
North Chapter AB 1 9789188445087 -
Sju sorters kakor
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2006. 188 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425502
- Titel
- Sju sorters kakor
- Författare
- Ica provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sju sorters kakor är något så ovanligt som en modern klassiker. Sedan 1945 har denna populära bakbok bjudit på läckra småkakor, vetebröd, mjuka kakor, tårtor m.m. som förgyller kakfaten. Under åren har den moderniserats och förbättrats, och de nära 300 recepten har kryddats med nya bakverk som ligger i tiden samtidigt som klassikerna har bevarats.
Ica Bokförlag 9153425502 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198188950
- Titel
- Lägereldens mat
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Storartad förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 210 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matlagning över eld för jägare, fiskare och friluftsfolk. Från en av Sveriges mest kunniga vildmarkskockar (med 15 böcker i ämnet) och en överlevnadsexpert. Alf Anderssons och Juhas Rankinens vildmarkskokbok beskriver den svenska naturen och allt i den som du kan använda, tillaga och äta. Steg för steg beskriver de i text och bilder hur du behandlar och tillagar fisk och kött med olika metoder. De använder i regel primitiva metoder som öppen eld men också friluftskök.
Fotografen Jonas Gerdle har följt de båda och hans bilder skildrar på ett instruktivt sätt hur du kan lära dig att laga vildmarksmat som de här båda experterna. Hygienfrågor och redskapen du behöver för att lyckas behandlas också på ett pedagogiskt sätt.
Alla som är intresserade av natur och friluftsliv kommer att hitta något som angår dem i den här boken. Oavsett om de är jägare, fiskare, scouter eller bärplockare.Skogens skafferi och hur du lagar mat i det vilda.Alf och Juha har flyttat ut matlagningen i naturen och tillreder sin mat över lägerelden. Det här är en handbok i konsten att laga mat över eld för alla friluftsmänniskor. Man får lära sig eldkunskap, fjorton olika tillagningsmetoder, torka livsmedel, laga mat över eld med steg-för-steg-bilder. Även tillverkning av egna verktyg, hygien, att handskas med och förbereda råvaror på bästa sätt och näringslära finns med i denna grundliga bok.
Du hittar menyförlag för olika turer, tillagningstider, såsförslag, kryddor, skogens skafferi och grundrecept med bilder baserat på kött, fisk, fågel osv. Det här är helt enkelt en basbok för jägare, fiskare, scouter och alla andra friluftsmänniskor som tycker om att vistas i naturen.
Kort om de båda författarna:Alf Andersson har skrivit 15 böcker för jägare, fiskare och friluftsmänniskor om styckning av vilt, rökning av kött, fisk och handböcker som eftersök av vilt. Alf fick 2015 hedersdiplom av Hallands Matakademi för ”ett hållbart och etiskt nyttjande av de råvaror som står till buds i den halländska naturen”.
Juha Rankinen är en av grundarna till Vildmarksgymnasiet i Unnaryd där ungdomar lärde sig leva med naturen. Han har jobbat många år över hela världen som huvudinstruktör i vildmarkskunskap för engelska Ray Mears och kan sägas vara expert på människans förhållande till, och brukande av naturen.
Storartad förlag 9789198188950 -
Sportfiskarens kokbok : om fröjden att sportf...
Inbunden bok. Stockholm : Sportfiskarna. 1985.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186786113
- Titel
- Sportfiskarens kokbok : om fröjden att sportfiska och tillaga sin fångst
- Författare
- Malmström, Lars - Johnson, Gunnar
- Förlag
- Stockholm : Sportfiskarna
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Sportfiskarna 9186786113 -
Lergrytor & långkok
Inbunden bok. Stevali. 2 uppl. 2013. 125 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287474
- Titel
- Lergrytor & långkok
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 241 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matlagning i lergryta är en uråldrig tradition med anor långt bortom 1970-talets svenska kokböcker. Det är en fenomenaltillagningskonst som utvecklats under flera tusen år och som idag används i kök världen över.
Livsnjutaren och kokboksförfattaren Frederik Zäll guidar dig här bland lergrytor och gjutjärnspannor för att visa på långkokets många fördelar - maträtter som är hälsosamma, smakrika och framförallt enkla att lyckas med.
Bokens färgsprakande och delikata recept hämtar inspiration från matkulturer runt om i världen, däribland det svenska. Välj och vraka bland mustiga grytor, ugnsbakade stekar och värmande soppor.
Boken är praktiskt indelad i kapitel för fågel, fisk, vegetariskt, fläskkött, nötkött och vilt.
Frederik Zäll är författeren bakom bokserien "Lyxlagat". Samtidigt bloggar han om matlagning för tidningen "Allt om mat. Sedan 2013 ses Frederik även som programledare för "Överraskningen" i SVT Barnkanalen. Förutom att skapa kulinarisk njutning är han gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halv miljon sålda skivor.
Stevali 2 9789186287474 -
Utemat : vid lägerelden, på skidturen, pickni...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 126 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100113605
- Titel
- Utemat : vid lägerelden, på skidturen, picknicken, barnkalaset, fisketuren, paddlingen och vandringen
- Författare
- Schröder, Christel
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tänk att börja varje morgon på fjällvandringen med varmt bröd, som bakats direkt över glöden? Eller att efter avslutad fisketur ta fram ett foliepaket med potatissallad, som värms över lägerelden? Pannkakor som steks över öppen eld smakar betydligt bättre än de kalla rullar man haft med sig i plastlåda hemifrån. Och då det är gnistrande kallt kan en het böngryta med chorizo, tillagad på trangiakök, göra att man orkar några kilometer extra i skidspåret.Mat smakar aldrig så gott som då man äter under bar himmel. Så varför nöja sig med frystorkat, varmkorv och smörgåsar när man med enkla medel kan tillaga en hel festmåltid i det fria? Genom att skära, hacka och blanda ingredienserna i förväg kan man lätt ta med sig alltsammans i plastpåsar i ryggsäcken utan att packningen blir speciellt mycket tyngre. När man sedan har kommit fram till den plats där man vill äta sin middag kan man halstra den direkt över öppen eld, kanske i foliepaket eller på grillgaller.Christel Schröders och Pär Nilssons Utemat är en vädertålig kokbok med recept på maträtter som är lätta att äta, bära och laga utomhus. Bokens kapitel handlar om typiska utesituationer och här finns rätter som passar särskilt bra för skidturen, på paddligen, picknicken, vandringen och barnkalaset. Här finns klassiker som pinnbröd, varm choklad och grillade majskolvar, men även nyheter som italiensk spagettipizza, het zucchinipanna, svamppytt och en mängd desserter som pannacotta, glassbakelser, citronfromage och vildmarksgino. Boken innehåller även ett stycke om vilken utrustning man kan behöva för att laga mat i det fria.Ur innehållet: Barnkalaset, fisketuren, paddlingen, lägerleden, picknicken, skidturen, vandringen.
Albert Bonniers Förlag 9789100113605 -
Lergrytor, stekar och långkok
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2011. 239 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287160
- Titel
- Lergrytor, stekar och långkok
- Författare
- Frederik Zäll
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 241 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1044 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker är så lätta att lyckas med som matlagning i lergryta. Låt dig inspireras till denna hälsosamma, smakrika och enkla kökskonst av livsnjutaren Frederik Zäll matbloggare, författare till en rad storsäljande kokböcker och, inte minst, gitarrist i Eskobar.
Matlagning i lergryta har alltid legat nära Frederiks hjärta, och han har tidigare delat med sig av sina favoritrecept i storsäljaren Lyxlagat i lergryta. Nu kommer en större, uppdaterad samling recept som innehåller en rad olika varianter på lergrytor, som till exempel Tagine, den afrikanska lergrytan. Bland de 110 recepten finns dessutom en mängd favoriter för gjutjärnsgryta såväl som läckra stekar och mustiga långkok. Självklart bjuder Frederik även på sina bästa tips och råd för att du ska bli en riktig mästare vid grytorna.
Slutligen genomsyras boken av Frederiks egen livsnjutarfilosofi: maten ska vara lyxlagad. Att lyxlaga innebär att ha en lyxig tid i köket, vad som än tillagas. Som alltid bjuds läsaren därför på ett fint stycke musik att lyssna till medan man lagar mat och även tips på vad som passar bra att smutta på under tiden löken hackas och lammbogen putsas. Allt för att kockens välbefinnande ska hålla samma nivå som gästernas!
OM FÖRFATTAREN
Frederik Zäll har ett stort intresse för matlagning och delar med sig av detta både i denna hans sjätte bok för Grenadine, och sedan tidigare även på en blogg hos tidningen Allt om mat (blogg.alltommat.se/lyxlagat). Han är författaren bakom den mycket populära Lyxlagat-serien som inleddes 2009 med Lyxlagat hemma. Här kan också nämnas att Lyxlagat i lergryta har nominerats i World Cookbook Awards. Slutligen, förutom att skapa njutning för gom och öga, är Frederik även gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halv miljon skivor sålda.
Ytterligare författare: Zäll, Frederik
Ytterligare designers: Maranik, Eliq
Ytterligare designers: Maranik, Alan
Stevali 1 9789186287160 -
Mat i Västerbotten
Häftad bok. Umeå : Västerbottens museum : Två förläggare. 1985.
Gott skick. Inlagan i bra skick. Två mindre stötskador på rygg och främre pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185920231
- Titel
- Mat i Västerbotten
- Författare
- Carlsson, Göran - Västerbottens museum
- Förlag
- Umeå : Västerbottens museum : Två förläggare
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Umeå : Västerbottens museum : Två förläggare 9185920231 -
Tunnbrödsbakning i Emil Pettersons gamla baga...
Övrigt tryckt och skrivet. 1971. 15 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Prismas stora bok om örter : med över 170 läc...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 255 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835177
- Titel
- Prismas stora bok om örter : med över 170 läckra recept
- Författare
- Arabella Boxer
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1564 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151835177 -
Vinprovningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 215 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100579610
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Måste man tala flytande franska och ha en näsa av en blodhunds kaliber för att bli vinkännare? Inte alls. Det viktigaste är att man är intresserad, använder sina sinnen och sitt sunda förnuft.Lars Torstenson, Sveriges egen supervinmakare, lär utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin.
Albert Bonniers Förlag 9100579610 -
Recept som förändrar världen (PKL)
Inbunden bok. Max Ström. 2019. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171264923
- Titel
- Recept som förändrar världen (PKL)
- Författare
- Rockström, Johan
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök. Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna miljöpåverkan måste minska, behöver jordens växande befolkning förses med hälsosam mat där produktionen håller sig inom planetens gränser.
Svaren är inte alltid enkla och entydiga. Forskare över hela världen brottas med dessa utmaningar. Alla är dock överens om att det finns enormt mycket som går att göra hemma i köket – det är där som den egna förändringsresan måste börja.
Denna kompakta version presenterar mer än femtio recept på mat som är både hälsosam och hållbar. Att laga och äta mat kan vara fyllt av njutning – särskilt om man vet vad man kan äta med gott samvete. Recepten har huvudsakligen inspirerats av det nordiska köket, men med många inslag av medelhavsmat – och lite råvaror från Asien och Sydamerika. Ingredienserna i bokens recept är alla miljösmarta – och maten blir garanterat god!
Boken har skapats av professor Johan Rockström, som står för det vetenskapliga underlaget, och kocken Malin Landqvist, som står för recepten. Doktoranden Victoria Bignet skriver texterna och inledningen skrivs av stiftelsen Eats grundare Gunhild Stordalen. Här finns också en omfattande Q&A som svarar på de vanligaste frågorna kring produktion och konsumtion av mat.
Detta är en generös, inspirerande och viktig kokbok som verkligen kan få dig att göra skillnad – hemma i ditt eget kök.
Max Ström 9789171264923 -
Laga vilt : från skog och sjö
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2011. 144 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255817
- Titel
- Laga vilt : från skog och sjö
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du måste varken vara jägare eller macho för att laga vilt. Det som skogen och sjöarna bjuder kan alla äta – och det är både enkelt och gott att laga till. Dessutom är det både ekologiskt hållbart och hälsosamt!Oavsett om du ger dig ut i naturen eller i stormarknaden kommer du att hitta massor med läckerheter. Och med systrarna Carina och Ulrika Brydlings hjälp blir du en mästare på att laga till riktigt bra och ekologisk mat både till vardags och till fest. Det fina i kråksången är att du även kan hitta nästan alla tillbehör du behöver i skogen, den dignar ju av svamp och bär och kryddor, bara du vet var du ska hitta dem!Boken är indelad efter djurslag och innehåller både vackra natur- och matfoton och instruktiva bilder och styckningsscheman.
Bokförlaget Semic 9789155255817 -
Mathantverk : så gör mathantverkaren : gör de...
Inbunden bok. Jengel Förlag. 1 uppl. 2012. 223 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188672940
- Titel
- Mathantverk : så gör mathantverkaren : gör det själv
- Författare
- Backlund, Inez
- Förlag
- Jengel Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 280 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare designers: Karlsson, Mikael
Ytterligare fotografer: Lombard, Stéphane
Ytterligare fotografer: Karlsson, Mikael
Ytterligare fotografer: Pontho, Jan
Ytterligare fotografer: Stafrén, Tina
Ytterligare fotografer: Weilert, Bengt
Ytterligare fotografer: Andersson, Tommy
Ytterligare redaktörer: Cornell, Bodil
Ytterligare redaktörer: Backlund, Inez
Ytterligare institutioner: Eldrimner,
Jengel Förlag 1 9789188672940 -
Kondisboken : klassiska svenska kaféer och ko...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1996.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100561983
- Titel
- Kondisboken : klassiska svenska kaféer och konditorier
- Författare
- Thulin, Maria - Kindblom, Johan - Lindman, Åke E:son - Walström, Susanne
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9100561983 -
Kokkonst för den självläkande människan
Inbunden bok. Bonnierförlagen. 2000. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116479
- Titel
- Kokkonst för den självläkande människan
- Författare
- Ehdin, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 244 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kocken och immunologen dukar upp god och läcker mat som gör gott för både kropp och själ! Maten vi äter är så mycket mer än bara något vi stoppar i oss. Den ger smaker och dofter som förknippas med olika minnen, den ger oss livskraft och energi. Redan under antiken slog Hippokrates fast att maten ska vara vår medicin, och inom folkmedicinen har maten alltid ingått som en viktig del. I den här nytänkande matboken skriver forskaren Susanna Ehdin om vad vi ska äta för att stärka immunförsvar, kropp och psyke och få balans i kroppen. Kocken Malin Söderström har sammanställt omkring hundra recept på frestande rätter, exempelvis citronpumpasoppa, karibisk fisksallad och sega bananbitar. Fotografen Pål Allan har tagit inbjudande färgbilder. Susanna Ehdin, fil.dr, är verksam som fri forskare och författare. Hon har skrivit den uppmärksammade boken Den självläkande människan (1999), är en uppskattad föreläsare och medverkar ofta i tidningar, radio och TV, samt är även konstnär. Malin Söderström är en av Sveriges mest välkända kvinnliga kockar. Hon har varit medlem i det svenska kocklandslaget och medverkar flitigt i matprogram i TV, men hon är också känd från radioprogram, tidningsreportage och matböcker.
Bonnierförlagen 9137116479 -
Stora bärboken : våra svenska bär i historien...
Inbunden bok. Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör. 1:2 uppl. 1988. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Men med en namnskrift överstruken med kulspetspenna på främre pärms insida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129569575
- Titel
- Stora bärboken : våra svenska bär i historien, naturen och hushållningen
- Författare
- Ingmanson, Inger - Holmberg, Pelle - Delin, Marika
- Förlag
- Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör 1:2 9129569575 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 915183863x
- Titel
- Svampkokboken
- Författare
- Dieter Endom - Ingrid Holmberg - Pelle Holmberg - Anders Pedersén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 357 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Trattkantarellsoppa med gorgonzola och rucula, karljohanssnacks, ostgratinerad torskfilé med musslor och mandelkremla, kyckling med pepparriska, lammgryta med spetskål och svamp, taggsvampspiccata med tomatsås...
Pelle och Ingrid Holmberg har under decenniers arbete i svampupplysningens tjänst mött tusentals svampentusiasters frågor om och synpunkter på hur man bäst tar till vara och tillagar matsvampen. Tillsammans med vännen, köksmästaren och svampkännaren Dieter Endom har de här samlat sina bästa svamprecept, alla grundligt utprovade och vackert fotograferade av Anders Pedersen.
Prisma 1 915183863x -
Till bords med Saltöborna
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1 uppl. 2006. 190 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146213619
- Titel
- Till bords med Saltöborna
- Författare
- Lärn, Viveca
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 234 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Viveca Lärn tar oss tillbaka till Saltön och låter oss lyfta på locken, sticka näsan i grytorna och kika in i skafferierna hemma hos MacFie, Emily, Sara, Johanna och alla de andra gamla bekanta från romanerna och tv-serien om Saltön. I en aptitlig röra samsas här läckra favoritrecept med kuriosa ur de matglada Saltöbornas liv. Boken, som är årstidsindelad liksom romanerna, är rikt illustrerad med såväl författarens egna marginalteckningar som matbilder av allehanda slag och inspelningsfoton av Carin Mannheimers hyllade tv-serie. Det här är ingen vanlig kokbok: i Till bords med Saltöborna bjuds du in i Viveca Lärns eget kök och får bläddra i hennes privata receptsamling: mycket personlig, lätt galen och ständigt överraskande. Och maten är alltid lika god!
Wahlström & Widstrand 1 9146213619 -
Äpplen, päron & plommon
ICA bokförlag. 1997. Dekorerat, laminerat kartonnageband. I bra skick. 180 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153417860
- Titel
- Äpplen, päron & plommon
- Författare
- Rolf, Signe
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
9153417860 -
5:2 KOKBOKEN. Läckra recept på måltider med 1...
Tukan förlag. Tredje uppl. 2013. Dekorerat kartonnageband, i mycket bra skick. 610 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174017687
- Titel
- 5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kcal
- Författare
- Dowden, Angela
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 253 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 682 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken som kan förändra ditt liv!
5:2-dieten är på väg in över Sverige med stormsteg.
Bloggare och matjournalister, t.o.m. Vetenskapens värld på SVT, talar nu alla om 5:2-dieten.
Enligt 5:2-dieten fastar man två dagar i veckan och äter vad man vill resten av dagarna. De två fastedagarna behöver inte var sammanhängande och man fastar inte fullt ut - män får äta max 600 kalorier och kvinnor max 500.
Resultatet av 5:2-dieten är inte enbart viktnedgång utan att man minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt cancer och Alzheimers, enligt forskningsresultat.
5:2 Kokboken beskriver utförligt dieten och innehåller 100 läckra, kaloriberäknade recept för frukost, lunch och middag,
menyförslag för 4 veckors fastedagar, förslag på kalorisnåla mellanmål för att hålla
hungern borta, kaloritabell, tips för att underlätta fastedagarna och på hur du kan fort-
sätta med 5:2 även när du har nått din målvikt.
Läs, ät, njut och bli smalare!
Författaren Angela Dowden har en examen i livsmedelslära från Nottingham
University, England, och har arbetat som nutritionist inom livsmedelsindustrin.
De senaste 15 åren har hon varit verksam som
journalist och bland annat skrivit för World Cancer Research Fund
och livsstilsmagasinet Closer om allt från energitäthet och fetthalten
i köttfärs till den senaste kändisdieten.
2012 tilldelades hon priset
Writer/Broadcaster of the Year som delas ut av Nutrition and Health i
England.
9789174017687 -
5:2 - dieten & korttidsfasta - så lyckas du!
Tukan förlag. 2013. inbunden med skyddsomslag, i mycket bra skick. 420 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174018578
- Titel
- 5:2 dieten & korttidsfasta : så lyckas du!
- Författare
- Ola Lauritzson
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 232 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 426 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- - Kan korttidsfasta leda till att man lever längre, får bättre minne och minskar risken för sjukdomar när man blir äldre?
- Funkar 5:2-dieten om man vill gå ner i vikt?
- Kan man träna och jobba som vanligt under fastedagarna?
- Vilken mat får man äta på fastedagarna och vad ska man dricka?
- Vad ska man äta de dagar då man äter som vanligt?
- Hur länge måste man fasta för att få positiva hälsoeffekter?
Hälsoprofilen Ola Lauritzson fick allt oftare den här typen av frågor och bestämde sig för att ta reda på svaren genom att testa själv. Följ med på Olas spännande resa genom korttidsfastans värld.
I 5:2-dieten och korttidsfasta - så lyckas du! berättar Ola personligt och underhållande om sina egna upplevelser och varvar praktiska tips med fakta. Med hjälp av egna erfarenheter och aktuell forskning vägleder Ola dig i att lägga upp ett eget fasteprogram och få det att fungera i vardagen. Boken innehåller dessutom 40 kaloriberäknade, enkla recept för fastedagarna, förslag på bra mellanmål samt utförliga kaloritabeller.
Ola Lauritzson är en av Sveriges mest produktiva och bäst säljande fackboksförfattare. Sedan tio år arbetar han heltid som kostrådgivare, författare och föreläsare. Hans böcker har sålts i närmare 1 miljon exemplar och finns översatta till ett flertal europeiska språk.
9789174018578 -
STENÅLDERSKOST. Bli smal och frisk med den ko...
Optimal förlag. 2003. Förlaget dkoreade kartonageband, i mycket bra skick. 470 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172411031
- Titel
- Stenålderskost - Bli smal och frisk med den kost vi är skapta för
- Författare
- Loren Cordain
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 260 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 161 x 234 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smal, frisk och energisk med
hälsosam, läcker och enkel mat.
Nya dieter kommer och går, men våra gener förblir desamma. Dr. Loren Cordain är världens främsta expert på paleolitisk kost, d.v.s. hur man åt på stenåldern, och hur denna kost, anpassad till moderna tider, ger oss bästa hälsa. Du blir inte mammutjägare med denna magra och proteinrika diet, men du blir smal, frisk och energisk, enligt Cordain.
Lär dig hemligheten från våra tidiga förfäder
Ät magert och proteinrikt så maximerar du ämnesomsättning och energi
Förebygg och förbättra din hälsa vad gäller hjärtsjukdomar, cancer och syndrom X
Över 100 läckra recept och 6 kompletta veckomatsedlar
9172411031 -
UTTTI FRUTTI. En bok om frukt och frestelser
Schibsted förlagen. 2007. Förlagsband, i bra skick men med första blanka sidan bortriven. 715 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177387510
- Titel
- Tutti Frutti : en bok om frukt och frestelser
- Författare
- Klas Lindstrand - Tomas Lestrup - Maria Lindstrand
- Förlag
- Schibsted Förlagen
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är saftiga, sinnliga, smakrika. Och nyttiga. Numera kan vi dessutom botanisera bland mängder av exotiska och fantasieggande frukter i livsmedelsbutikerna. En del är till och med så nya för oss att vi inte vågar prova. Hur smakar de, hur vet man att de är mogna och framför allt vad ska man göra med dem?
Tutti Frutti är en urläcker, färgsprakande bok som ger både fakta, recept och inspiration om kända och okända frukter och bär. Recepten är supergoda och enkla, fotografierna är en njutning för ögat och faktatexterna ger nyttig information och kul kuriosa. Förutom alla ovanligare frukter som tamarillo, pitahaya, granatäpple, cherimoya, rambutan och sharon finns också gamla kända favoriter som t.ex. apelsin, hallon, björnbär, blåbär, banan och jordgubb. En skattgömma för den som vill hitta nya, läckra dessertvarianter!
9789177387510
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn