-
ViktVäktarnas favorite
Inbunden bok. B Wahlströms. 3 uppl. 1996. 224 sidor.
Mycket gott skick. Ett urval favoriter. Samtliga recept är anpassade till Kostprogrammet, Personligt Val och antalet kalorier anges per portion. Det kan inte bli enklare. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132315805
- Titel
- ViktVäktarnas favorite
- Författare
- Jean Nidetch
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1991
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 778 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 3 9132315805 -
Hamlets bog om Is og Sorbet
Inbunden bok. Forlag Hamlet. 1985. 48 sidor.
ISBN 8773212504
Mycket gott skick. Om glassens och sorbetens historia och tillredning, 20 recept. Språk: danska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForlag Hamlet 8773212504 -
Jorden runt på 80 rätter
Inbunden bok. AWE Gebers förlag. 1959.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Jorden runt på åttio rätter är inte bara en kokbok, utan också en fyndig och spännande resa i Phileas Foggs spår. Till det vintermörka London, till ökenhettan i Arabien, till vindspolade fiskelägen vid Medelhavet, till kosackerna som grillar kött på svärd läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAWE Gebers förlag -
Nya mat för liv och lust
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2000. 336 sidor.
Mycket gott skick. För alla som tycker om god mat och som samtidigt vill äta vettigt för att må bra och hålla sig friska. Faktadel om bra mat för den som vill förebygga eller har diabetes, höga blodfetter, högt blodtryck eller övervikt, för äldre och för den som idrottar sa läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100569720
- Titel
- Nya mat för liv och lust
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 174 x 215 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är den här! Den efterlängtade NYA Mat för liv och lust. En inspirerande och läckert illustrerad kokbok för alla som tycker om god mat ¿ nu omarbetad och utökad med många nya recept. Att äta vettigt är grundförutsättningen för att vi ska må bra och vara friska, inte mindre viktigt är att ätandet är lustbetonat. Trevligt nog går det att kombinera.Dietisterna Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg ger här recept på näringsriktig mat, mat som man äter med glädje och som samtidigt ger positiva effekter på hälsan. Särskilt viktigt är det för den som vill förebygga eller har diabetes, höga blodfetter, högt blodtryck eller övervikt. Det gäller att göra små, men bestående förändringar som man trivs med och som skapar välbefinnande. I boken ingår en faktadel och råd om vad var och en som vill må bra bör tänka på.Boken innehåller ca 110, delvis nytagna färgfotografier av Holger Edström.
Albert Bonniers Förlag 9100569720 -
Grönsaker : tillbehör och garnityr
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 224 sidor.
Mycket gott skick. Innehåller bara personliga favoriter. Recept han ständigt återkommer till, mat han lagar hemma och smaker som finns i rätterna på hans krogar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127140097
- Titel
- Grönsaker : tillbehör och garnityr
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 250 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Mästerkocken Tommy Myllymäki går på djupet med sina favoritgrönsaker och visar hur elegant en grönsaksrätt också kan vara."
Allt om Mat
"Det är i princip omöjligt att inte bli sugen på att laga och äta mat när man bläddrar igenom Tillbehör och garnityr av Sveriges kanske främste kock just nu: Tommy Myllymäki."
Svenska Dagbladet
”När du börjar laga hela grönsaker i ugn upptäcker du många nya smaker och nyanser som du kanske inte tidigare upplevt hos en grönsak. Jag älskar till exempel kombinationen av rostad blomkål – frasigt yttre, mjukt mellanlager och krispig mitt – med brynt smör, kapris och citron.”
Utifrån sina favoritgrönsaker skapar Tommy spännande goda tillbehör och sidorätter med grönsaken i fokus. De flesta rätter fungerar både som ett av flera tillbehör till exempelvis kött eller fisk men går också att äta som huvudrätt. Vid varje rätt står det tips på hur den kan serveras och till vad den passar bäst.
Det är recept på både varm och kall mat. Allt från grillad purjolök med getost och pinjenötter och bakad jordärtskocka med grädde och mandel till gurk- och avokadosallad med fisksås. Maten är enkel men med finess. För den som vill finns det även steg för steg-anvisningar till mer avancerade garnityr som Tommy tävlat med i Bocus d’Or.
Tillbehör & garnityr ger dig kunskap om hur du får in grönt i matlagningen och en grund i olika tillagningstekniker som helbaka, ånga och rårimma. Boken innehåller över 120 recept.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. Han medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2011 silver i Bocuse d’Or och 2014 tog han guld i Bocuse d’Or Europe och tävlar i januari 2015 i den internationella upplagan av tävlingen. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Sjön i Jönköping och kreativ ledare för Taverna Brillo i Stockholm. 2013 gav han ut sin första egna kokbok – Såser.
"Fantastiskt vacker! Väldigt konstruktiv som kokbok, den håller."
Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige
"Här får du inspiration till hur du får in mer grönt i matlagningen."
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"Metodavsnitt kombinerade med ursnygga bilder gör att man vill provlaga allt. Och jo, i slutet väntar också hela vinnarmenyn från Bocuse d'Or."
Helena Jansson, MatMagasinet
"Här är det lustfyllt, vackert, inspirerande - recept och bilder så lockande att det är en njutnung bara att läsa och titta."
Elle Decoration
"Recepten är tänkta att fungera som komplement till vilka huvudråvaror det än må vara men rätterna fungerar också i många fall som kompletta måltider."
Vin & Bar-Journalen
"Den är ursnyggt formgiven och mycket inspirerande."
Katrineholms-Kuriren
"Grönsaker, tillbehör, garnityr" är full av schysta recept på grönsaksbaserade rätter som inte alls måste kompletteras med kött eller fisk för att kännas fullvärdiga."
Kvälls-PostemEn finsmakares grönsaksbibel!Elle Decoration
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127140097 -
Min kalkonkokbok
Inbunden bok. Simrishamn] : [Artograf] : Grafo-tr. : L. Jönsson. 1997. 150 sidor.
Nära nyskick. Enbart kalkonrecept plus tillbehör och inledande historik.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186360256
- Titel
- Min kalkonkokbok
- Författare
- Jönsson, Lena - Jönsson, Bo Ingvar
- Förlag
- Simrishamn] : [Artograf] : Grafo-tr. : L. Jönsson
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Simrishamn] : [Artograf] : Grafo-tr. : L. Jönsson 9186360256 -
Den törstiges val : Dryckernas svenska histor...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2003. 350 sidor.
Nära nyskick. Dricka utan att vara törstig och bedriva älskog vid alla tider på året, är det enda som skiljer människorna från de andra djuren.
Den första skildringen av dryckernas historia i Sverige, en historia som sträcker sig från stenålderns bönder till de modern läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9113012134
- Titel
- Den törstiges val : Dryckernas svenska historia
- Författare
- Niklas Ericsson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 350 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 210 mm
- Vikt
- 565 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad har svensken druckit genom tiderna? Dracks det verkligen mer alkohol förr? Hur blandar man lättast en effektiv kärleksdryck?
I en lättläst, lärd och humoristisk ton berättar historikern Niklas Ericsson om dryckernas svenska historia från vikingarnas mjöd till Arlas jordgubbsmjölk.
Alla måste vi dricka lite då och då för att må bra. Vi måste ha vatten för att överleva, mjölk för att bli starka och sprit för att stå ut. Men varför dricker vi det vi dricker? Vad drack man förr? Är det sant att man tog sängfösaren på morgonen i gamla tider?
Historikern Niklas Ericsson tar I den törstiges val ett samlat, om än inte heltäckande, grepp om den svenska dryckeskulturen: från väringarnas honungsmjöd till dagens smaksatta mjölk och alkoläsk. Det mesta handlar dock om tiden fram till andra världskriget, pilsnerfilmen och motboken, eftersom tonvikten är lagd på det kulturhistoriska. Mängder av anekdoter och historiska personer levandegör den svenska dryckeshistorien.
I en lärd och elegant ton berättar han om alkoholdryckerna, den stabila bas varpå vår nation vilar; om kolonialdryckernas intåg under 1700-talet då importen av kaffe och te rubbade handelsbalansen så kraftigt att de förbjöds; om vardagsdryckerna läsk och mjölk; och slutligen om kärleksdryckerna: alla vet väl vad ett glas eller två kan göra för kärleken ...
Norstedts 1 9113012134 -
Mat för nybörjare
Pocketbok. Stockholm : Alfabeta förl. Barrikaden. 1985. 174 sidor.
Gott skick. Det här är inte ytterligare en kokbok. Här får du recepten på makt och näring för tanken. Det är en bok om makten över maten, över välstånd och nöd, över liv och död. I text och teckningar presenteras matens historia, från de första nomaderna till dagens läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177120256
- Titel
- Mat för nybörjare
- Författare
- George, Susan - Paige, Nigel - Löfgren, Mats
- Förlag
- Stockholm : Alfabeta förl. Barrikaden
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Alfabeta förl. Barrikaden 9177120256 -
Stora soppboken
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2010. 352 sidor.
Nära nyskick. Använd färska ekologiska närodlade råvaror för att laga goda soppor som bidrar till en mer hållbar framtid för vår jord. Handfasta steg-försteg instruktioner bland annat om hur du kokar din egen buljong. Använd tomat eller rotfruktsskörden från den egna t läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174011173
- Titel
- Stora soppboken
- Författare
- Grigson, Sophie
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 241 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1261 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En heltäckande soppbibel i rejält format och med
över 200 recept!
Kapitelindelning efter råvarusäsonger tar hänsyn till både pris och lokalproducerat.
Teknikkapitel gör egen buljong, skära grönsaker, redningar och räddningar, m.m.
Ett separat kapitel med korsreferens hitta soppa efter smak: vegetarisk, kall, mustig, mättande eller kryddig och het, m.m. (Komplett med sidhänvisningar till recepten.)
Soppor för alla smaker och läggningar!
Tukan Förlag 1 9789174011173 -
Mat & dryck : en guide
Inbunden bok. Stockholm : Systembol. 1992. 168 sidor.
Nära nyskick. En bok om just kombinationen mat och dryck. Visar hur dryckesvalet förändras av tillagningsmetod och tillbehör. Du bör kunna lite om matlagning för att ha mest glädje av recepten. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9187406039
- Titel
- Mat & dryck : en guide
- Författare
- Systembolaget
- Förlag
- Stockholm : Systembol
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Stockholm : Systembol 9187406039 -
Maros kök : grekisk mat - ett sätt att leva
Inbunden bok. Tyresö : Fontana Food. 2003. 120 sidor.
Nära nyskick. Grekisk linssoppa, moussaka, baklavas, fyllda auberginer, grekiska ostar och mycket mer.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163135698
- Titel
- Maros kök : grekisk mat - ett sätt att leva
- Författare
- Papadopoulou, Maro - Jansson, Leif R.
- Förlag
- Tyresö : Fontana Food
- Språk
- Svenska
Tyresö : Fontana Food 9163135698 -
Rosendals trädgårdscafé
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 1998. 223 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Eget trädgårdsland och 188 recept. "Du visar det sköna och gör det goda." Bege er till trädgårdslandet. Baka morotskakan, marinera vitlöken, börja sylta, koka soppan, lägg in päronen eller låt bara ögat vandra genom de många bilderna och läs om jordgubbar läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151832224
- Titel
- Rosendals trädgårdscafé
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första upplagan av Rosendals Trädgårdscafé utkom hösten 1994. Med Monika Ahlbergs härliga, Medelhavsinspirerade recept, sina underbara foton och fulländade formgivning väckte den enorm uppmärksamhet och blev startskottet för den kokboksboom som vi ser ännu idag.
Rosendals Trädgårdscafé är en bok för sinnena, gommen och hjärtat. Den innehåller 188 läckra recept: bakat, förädlat och lagat. Vackra bilder fotograferade av Ewa-Marie Rundquist, sinnliga teckningar av blommor och bakverk, ett antal personliga texter av kära vänner. Den innehåller också praktiska råd för matlagningen och bakningen och dessutom ett kapitel med enkla så- och skördetips. Allt paketerat i Kent Nybergs nyskapande form.
Prisma 3 9151832224 -
Poeternas kokbok
Inbunden bok. Stockholm : FIB:s lyrikklubb. 1981. 193 sidor.
Gott skick. Hans Alfredsson; lärkor och kåldolmar. Lars Forsell; Evert Taubes fisksoppa. I en värld som vår - när skillnaden mellan frosseri och svält är större än någonsin - är det måhända skamlöst att dikta om mat och ätande. Nu är det emellertid gjort. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155025943
- Titel
- Poeternas kokbok
- Författare
- Sjöstrand, Östen - Werup, Jacques
- Förlag
- Stockholm : FIB:s lyrikklubb
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Stockholm : FIB:s lyrikklubb 9155025943 -
Goda sidorna : [34 recept på svenska landskap...
Inbunden bok. Stockholm] : Telemedia. 1994. 75 sidor.
Nära nyskick. Björn Halling står för urvalet. Efter många år på restauranget som Stallmästaregården, Operakällaren och Gutekällaren i Visby är han en av vårt lands mästare i köket.
Vad är en landskapsrätt? En rätt som har uppstått genom de råvaror som finns på plat läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163029987
- Titel
- Goda sidorna : [34 recept på svenska landskapsrätter]
- Författare
- Halling, Björn - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm] : Telemedia
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm] : Telemedia 9163029987
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn