-
Historiska smaker från fyra århundraden : sv...
Inbunden bok. Universus Press AB. 2024. 96 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187439827
- Titel
- Historiska smaker från fyra århundraden : svenska handskrivna recept av kvinnor under 1200-, 1600-, 1700- och 1800-talen
- Författare
- Söderlind, Ulrica
- Förlag
- Universus Press AB
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 348 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Upptäck den fascinerande världen av historisk matlagning i denna banbrytande bok! Vi utforskar fyra århundraden av handskrivna recept, huvudsakligen författade av svenska adelskvinnor, och avslöjar en rik mat- och måltidskultur som sträcker med likheter över tid. Från bakverk till kött, fisk, grönsaker och efterrätter – denna bok täcker allt.Ett urval gjordes ur receptsamlingarna och dessa recept realiserades vid en måltid vid forskningsrestaurangen vid Umeå universitet, en måltid som spänner över 400 år. Vid den kulinariska resan undersöktes bland annat hur de olika rätterna upplevdes av gäster som är vana vid dagens moderna smakprofil.Boken innehåller även ett spännande arkeologiskt matlagningsexperiment, baserade på Cajsa Wargs kokbok från 1755, för att utforska skillnaderna i tillagning och smak mellan traditionella och moderna metoder, alltså med vedspis- och ugn respektive modern utrustning.Studien är en perfekt blandning av historisk och experimentell arkeologi, och visar hur vi kan levandegöra vårt immateriella kulturarv genom gamla receptsamlingar. En perfekt bok för matentusiaster, historiker och kulturarvsälskare.
Universus Press AB 9789187439827 -
Från nävgröt till gråärt - om människor, mat...
Häftad bok. Agneta Magnusson Kultur. 1 uppl. 2023. 288 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151987583
- Titel
- Från nävgröt till gråärt - om människor, mat och livet på Skansen
- Författare
- Magnusson, Agneta
- Förlag
- Agneta Magnusson Kultur
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 763 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- MATMINNEN FRÅN SKANSEN
Ett pussel av möten med människor och traditioner från hela landet. En myllrande bild i kalejdoskopet av det vi här har gemensamt - tidens gång och den märkliga plats som Skansen är. Följ med på en vindlande färd genom vardag och fest, från nävgröt och tunnbröd till gråärter, rovtårtor och smörstekta kålrotsskivor!
Agneta Magnusson Kultur 1 9789151987583 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163614965
- Titel
- Tilltugg för alla tillfällen
- Författare
- Westerhausen, Shelly
- Förlag
- Chronicle Books LLC
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 192 x 262 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här hittar du recepten som du behöver när du vill bjuda till, oavsett det är afternoon tea, brunch, myskväll eller frukost på sängen. Med tilltalande och tydliga bilder är de omöjligt att inte lyckas göra en snygg och aptitretande bricka som passar till både små och stora fester.
Vem kan motstå en galet god bricka med ost, kex, nötter, choklad, jordgubbar eller en charkbricka med egengjord tomat- och timjanmarmelad och nygjorda crostinis?
Chronicle Books LLC 1 9789163614965 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113027821
- Titel
- Recept från sena kvällar i New York
- Författare
- Johansson, Linnea
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 265 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Recept från sena kvällar i New York är en kokbok när du vill bjuda på något speciellt. Allt från en festlig fredagsmiddag för två till ett lyckat cocktailparty för många. Den New York-baserad festfixaren Linnea Johansson har i många år ordnat middagar och fester för den amerikanska nöjesindustrins elit - med kända namn som Kardashians, Jennifer Lopez, Richard Gere, Sarah Jessica Parker på gästlistan. Här delar hon med sig av sina bästa recept, smarta tips och personliga historier från ett händelserikt liv i New Yorks nöjesvärld.
Recept från sena kvällar i New York bjuder på recept, drinkar och menyer - allt från en festlig fredagsmiddag för två till ett lyckat cocktailparty för många.
Norstedts 1 9789113027821 -
The food traveler : runt världen på 60 recept
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 151 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127136816
- Titel
- The food traveler : runt världen på 60 recept
- Författare
- Sokcic, Zvonko
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bäst just nu
Annika Leone, Expressen
Läckra recept anpassade till hemmaköket varvas med berättelser från gatukök, restauranger och marknader världen över.
Ica-Kuriren
Ett extra plus är att recepten är enkla och pedagogiska.
Aftonbladet Resa
Att äta är att resa. The Food Traveler berättar hur du lagar Vietnams, Filippinernas eller Kaliforniens mat hemma i ditt eget kök, så att den faktiskt smakar som den gör där. Vilka ingredienser ingår i en grön papayasallad? Vad äter lokalborna helst i New York? Och hur får du till en riktigt bra breakfast burrito?
När vi reser till nya platser är en stor del av behållningen att få smaka på så mycket mat som möjligt från just det landet – från den enklaste vardagsmaten i en undanskymd gränd till restaurangerna vi läser om i internationell press.
Här finns användbara recept, beskrivningar av matupplevelser från olika delar av världen och smarta tips som hjälper dig att lyckas med din middag. Maten i boken är varken lyxig eller exklusiv, men den är äkta och bär med sig sitt ursprung. Ställ dig vid köksbänken och känn med matens hjälp att du är på det där lilla haket i Barcelona eller den thailändska matmarknaden. De flesta av oss kan inte resa jämt, men lagar mat gör vi varje dag!
Zvonko ”Zwampen” Sokcic är efter 30 år som kock i toppskiktet en av Matsveriges tungviktare. Han har bland annat varit kökschef på Edsbacka krog, Berns och Sundbyholms slott och delägare i KB och Conny & Zwampen. Aptiten på allt som är gott har även gjort Zvampen till matresefixare, vinimportör och matbloggare. Genom åren har han tagit sig till närmare 70 länder, alltid med mat och vin i fokus, och enligt mottot ”jag vill inte dö nyfiken”.
Att få maten i sitt eget kök att smaka precis som den gör i hemlandet är en kokkonst i sig. Följ med toppkocken Zvonko Sokcic och lär dig knepen för den riktigt genuina matupplevelsen - som en tapastallrik god nog att få dig att resa i tanken till ett litet lokalt kvartershak i Spanien.
Caroline Elfving, Books & Dreams
Det här är en bok du riktigt kan njuta av som både gör dig ressugen och hungrig.
Ann-Christin Antonsson, Tranås-Posten
Finns det någon som inte älskar, att resa runt och äta gott? Jag tror knappast det men för de allra flesta räcker varken tiden eller pengarna till alla de resor man vill göra. Turligt nog har det då kommit en ny kokbok som tillåter oss alla att resa jorden runt hemma i köket.
Emma Fahlstedt, Södermanlands Nyheter
En av Sveriges mest välrenommerade kockar, med en bakgrund på bland annat Edsbacka krog, har samlat på sig många recept från sina resor världen över. I boken finns även resebetraktelser, smarta tips och insiktsfulla knep för hur man får maten att smaka autentiskt.
Cecilia Billgren, Aftonbladet Söndag
Genomgående för boken är hur genuina recepten känns och hur gott allt ser ut att vara. Innan nästa gastronomiska resa föreslås ett snabbt öga på restaurangtipsen längst bak i boken. Eller varför inte bara fixa smakerna i ditt eget kök?
Stockholm Krog
Många av recepten kommer direkt från kockarna som serverar dem och rätterna presenteras med sköna matminnen och anekdoter. Jag vill genast boka en resa till Bali.
Sara Berg, Kvällsposten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127136816 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177835431
- Titel
- Nya matvanor på 4 veckor
- Författare
- Essen, Eleonora von
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Förmodligen har du någon gång funderat över dina matvanor. För miljön eller hälsan, för djurens eller dina barns skull. Kanske har du velat äta mer grönt. Eller mer grönt och mindre kött. Eller rätt kött. Eller inget kött. Mindre socker, mer bra kolhydrater, mandelmjölk i kaffet kanske, eller glutenfritt för magens skull. Men en resten-av-livet-förändring kan kännas både stor och utmanande, och blir ofta inte av. Nå, nu kan du prova – en vecka i taget. 28 dagar totalt. Det klarar du!”
Med Nya matvanor på 4 veckor testar du det goda livet som flexitarian, vegetarian, clean eater och vegan, allt under en månad. Sedan väljer du själv vilka förändringar du vill ta med dig in i framtiden.
Eleonora von Essen är receptkreatör och matstylist, och vurmar lite extra för det gröna. Med sin femte kokbok vill hon hjälpa alla som överväger nya matvanor att faktiskt ta steget och prova.
Tukan förlag 9789177835431 -
Buffé helt enkelt : 101 rätter för alla feste...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2010. 122 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255510
- Titel
- Buffé helt enkelt : 101 rätter för alla fester
- Författare
- Hansson, Jon
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 122 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 522 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matskribenten Jon Hansson är en van bufféfixare. I jobbet på Aftonbladet blir det mycket av den varan. Nästan alltid när det ska göras matreportage inför storhelger eller när det ska vara extra festligt är bästa lösningen en buffé. Det blir ju så mycket gott att välja på.Här har han samlat sina bästa recept och tips i en bok. Tio kapitel att plocka ifrån. Det är spett, bollar, såser, efterrätter och mycket, mycket mera. 101 recept! Allt som behövs för att bordet ska digna. En massa gott att välja på, helt enkelt och mycket gott att titta på. Camilla Sjödin har tagit de aptitretande bilderna.
Bokförlaget Semic 9789155255510 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197718042
- Titel
- Fredagskocken
- Författare
- Mattias Larsson
- Förlag
- Mat & Vänner Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Halvfranskt
- Mått
- 208 x 252 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1106 g
- Språk
- Svenska
Mat & Vänner Förlag 1 9789197718042 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174619386
- Titel
- Power bowls : allt du behöver i samma skål
- Författare
- Turner, Kate
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 68 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 160 x 202 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 320 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Power Bowls är din guide till den senaste trenden inom hälsosam mat - nyttiga skålar fyllda till brädden med näringsrika och goda ingredienser som hjälper dig att hålla jämn energinivå hela dagen.
Att få i sig dagsbehovet av frukt och grönt blir enkelt med ett tjugotal recept som både gör och smakar gott.
Enkla instruktioner underlättar i vardagen och fina bilder inspirerar, vare sig du vill ha något snabbt i farten eller en hälsosam middag.
I Power Bowls finns superföda till frukost, lunch och middag - till och med som mellanmål när du är på språng.
Frukt, grönsaker och spannmål - här blir det lätt att hitta din nästa supermåltid och fylla din kropp med naturlig energi.
Lind & Co 9789174619386 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789176170311
- Titel
- En liten bok om choklad
- Författare
- Harris, Joanne
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 192 x 193 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 430 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Joanne Harris roman Chocolate var en formidabel braksuccé som tog hela världen med storm och resulterade i en stämningsfull film av Lasse Hallström med Juliette Binoche och Johnny Depp i rollerna.
En liten bok om choklad är en hyllning till Vivianne Rochers underbart dekadenta chokladbutik. Joanne Harris har arbetat tillsammans med Fran Warde och bjuder generöst på recept och chokladlore så att magin från romanen spiller över och rinner rakt in i ditt kök.
Format: 185x185 mm
Tukan Förlag 1 9789176170311 -
Delia's Vegetarian Collection: Over 250 Recip...
Inbunden bok. BBC Books. 1 uppl. 2002. 264 sidor.
ISBN 0563488182
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBBC Books 1 0563488182 -
Sally Clarke's Book: recipes from a restauran...
Inbunden bok. MacMillan. 1999. 300 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Sally’s first book, which won the Glenfiddich Award for best food book and was shortlisted for the Guild of Food Writers Award, remains an essential guide to seasonal cooking. With recipes for everything from main courses to marmalades, Sally Clarke’s Boo läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0333745671
- Titel
- Sally Clarke's book : recipes from a restaurant, shop & bakery
- Författare
- Clarke, Sally - Waters, Alice
- Förlag
- London : Macmillan
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- English
MacMillan 0333745671
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn