-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197456197
- Titel
- Lisens soppor
- Författare
- Liselotte Forslin
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 93 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 257 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hummercappuccino, majssoppa med parmachips och hallon-zinfandelsoppa med kanel- och kardemummabiscotti Begrav dina gamla fördomar om soppa som något fantasilöst och alldagligt!
Hummercappuccino, majssoppa med parmachips och hallon-zinfandelsoppa med kanel- och kardemummabiscotti Begrav dina gamla fördomar om soppa som något fantasilöst och alldagligt! För, från att ha blivit styvmoderligt behandlad under flera decennier, har soppan nu upplevt en renässans i Sverige. Liselotte Forslins härliga bok, låter dig återupptäcka soppan inte sällan i en oväntad skepnad.
Liselotte delar frikostigt med sig av sina intryck och influenser från sina resor världen runt. Förutom en rad internationella klassiker innehåller boken mängder av spännande recept där hon låtit traditionellt svenska smaker möta mer exotiska aromer i nya, spännande kombinationer. Martin Bogrens frestande bilder ihop med de okomplicerade recepten gör Soppa! till en bok som tigger om att bli använd. Ofta. Bjud på en soppshot som aperitif nästa gång du har gäster, ersätt nattmackan med en gul gazpacho eller laga en mustig gulasch till kvällsmat mitt i veckan! Kort sagt: Lär dig njuta soppa på ett helt nytt sätt!
Kakao Förlag 9789197456197 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113050201
- Titel
- Mannerströms husmanskonst
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 996 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden."
Vinnarmotiveringen från Årets Svenska Måltidslitteratur 2006
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
"Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!", säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.
Norstedts 4 9789113050201 -
Gys-Inges kokbok : en kokbok av Inge Lindgren...
Inbunden bok. Gysinge : Inge Lindgren. 1998.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163075315
- Titel
- Gys-Inges kokbok : en kokbok av Inge Lindgren med de bästa recepten och flera roliga minnen från Gysinge wärdshus och Älvkarleby konferens- och turisthotell
- Författare
- Lindgren, Inge
- Förlag
- Gysinge : Inge Lindgren
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Gysinge : Inge Lindgren 9789163075315 -
¡Taco Loco! : mexikansk gatumat från grunden
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratu. 1 uppl. 2015. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127141834
- Titel
- ¡Taco Loco! : mexikansk gatumat från grunden
- Författare
- Jonas Cramby
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 250 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 817 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Inspirerande och välarbetat."
Elle Mat & Vin
I ¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden får du följa med på upptäcktsfärd genom ett av de mest spännande och outforskade gatumatsköken i hela världen. Smaka nyfriterade totopos stående vid ett rackligt stånd i någon av Mexico Citys kaotiska mercados. Äta den mystiska rätten barbacoa en get nergrävd i marken med glödande kol, ett krucifix och en flaska mezcal i ett skjul utanför byn Zaachila. Eller lugnt sippa på en iskall michelada under vulkanen i Oaxaca, en stad med en matkultur äldre och mer sofistikerad än de stora europeiska köken.
Du kommer att få lära dig hemligheterna och teknikerna för att återskapa rätterna hemma de bästa recepten på antojitos (smårätter), dulces (sötsaker) och bebidas (drycker). Men också hur du gör egna sockerdödskallar till Dia de los muertos-firandet, enklast mal majs till pinfärska nixtamal-tortillas samt vilka låtar som är absolut coolast att beställa av ett mariachiband.
Och, naturligtvis, så kommer du att lära dig göra tacos. Mängder med tacos. Otroligt mycket tacos. Mexikaner är som tokiga i tacos och efter den här boken kommer du garanterat vara det också. TACOS LOCOS FOREVER!
Jonas Cramby är frilansskribent, krogrecensent för Metro och krönikör i Café Magazine. Han har gett ut tre mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ och Mackor. Böckerna har översatts till sex språk.
"Efter att ha betat av texmex, barbecue och mackor är Jonas Cramby aktuell med ytterligare en kokbok. Denna gång gör han en djupdykning i den mexikanska gatumaten."
Elin Peters, Dagens Nyheter
Inspirerande och välarbetat.
Elle Mat & Vin
Natur & Kultur Allmänlitteratu 1 9789127141834 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187049644
- Titel
- Köttbullsboken
- Författare
- Grahn-Möller, Claes
- Förlag
- Kalla kulor förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 195 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 227 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den ultimata hyllningen till vår älskade köttbulle! Snygg och fullmatad med historia och recept på mängder av lättlagade och exotiska köttbullsvarianter, samt en äkta världssensation: den stekta, inlagda köttbullen.
Kalla kulor förlag 1 9789187049644 -
Veckans matsedel : middagsrecept från olika d...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2022. 171 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178874903
- Titel
- Veckans matsedel : middagsrecept från olika delar av världen
- Författare
- Mourtada, Zeina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 175 x 230 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Zeina är tillbaka! I denna hennes tredje bok ligger fokus på vardagsmat som funkar. Det betyder relativt korta tillagningstider och praktiska veckomenyer att luta sig mot när tid och fantasi tryter.Som alltid bjuder smaksäkra Zeina på ny och spännande mat från en rad olika länder, men också några av de största receptsuccéerna från hennes blogg. Här finns mängder av rätter som får alla att ivrigt samlas runt matbordet, som thai-köttbullar med jordnötssås, chocken tinga tacos, kubansk köttfärslimpa, venezuelansk ost- och potatissoppa och persisk kycklinggryta.Det är Zeinas nyfikenhet på mat och passion för matlagning som har gjort hennes recept till favoriter i tusentals kök. Här kommer ett helt gäng till – och alla blir mätta och glada!
Bonnier Fakta 9789178874903 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137099071
- Titel
- Sänk ditt ko
- Författare
- Pospisil, Edita - Schwandt, Peter - Richter, W. O. - Leijer, Dagmar - Malmberg, Louise - Mosny, Kerstin - Teubner, Odette
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1990
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137099071 -
Stora boken om efterrätter av alla slag
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1987. 171 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153410829
- Titel
- Stora boken om efterrätter av alla slag
- Författare
- Erlandsson, Mariann - Sahlén, Kerstin - Jardhammar, Kent
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153410829 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186187286
- Titel
- Soppor & bröd
- Författare
- Karlström, Ulla - Landqvist, Malin - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva
- Förlag
- Stockholm] : Allt om Mat
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm] : Allt om Mat 9789186187286 -
Middag på en kvart : snabbt, gott & enkelt
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2011. 112 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155256784
- Titel
- Middag på en kvart : snabbt, gott & enkelt
- Författare
- Hansson, Jon
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förr talades det om 17 minuter. Det var snittiden för vårt matlagande i vardagslag för några år sedan. Nu är vi nog nere på 15 – middag på en kvart!Det behöver inte betyda frysta piroger eller plasttrågsförpackade trivseljärpar som inte har den minsta likhet med bilden på kartongen. Nej, det går att fixa riktigt god, hemlagad mat på hyfsat kort tid.Men det innebär att du får skärpa till dig. Du kan inte stryka, hjälpa till med läxor eller kolla tv på samma gång. Det här kräver en smula koncentration – och gärna någon snäll som dukar. Men du fixar det på de där minuterna, med marginal ibland!Vad sägs om kokoslax, småburgare med BBQ-kryddning, kyckling med couscous och mynta, thai-biffsallad, lax med sockerärtor och basilikasås? Jon Hansson ger dig knepen som gör att du hinner laga god mat på bara en kvart!Och om inte det vore nog – han bjuder även på ett bonuskapitel där du bjuder gästerna på en festmeny du faktiskt hinner laga på fyrtiofem minuter: Fest på trekvart!
Bokförlaget Semic 9789155256784 -
Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2009. 128 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172417250
- Titel
- Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok
- Författare
- Dahlqvist, Annika
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 217 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 581 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter de populära böckerna Doktor Dahlqvists blogg och Doktor Dahlqvists guide till bättre hälsa och viktkontroll kommer nu den efterfrågade kokboken, fylld med läckra och lättlagade recept.LCHF ger dig stora hälsovinster
Välkända doktor Annika Dahlqvist förespråkar en kost som kallas LCHF. Förkortningen står för LowCarb-HighFat, alltså en kost som innehåller en låg andel kolhydrater och en hög andel naturligt fett. I den här boken visar Annika tillsammans med Airam, Maria Höglund, hur man äter nyttigt till vardags och fest.
Alla kan vinna på att gå över till LCHF-kosten, men den viktigaste hälsovinsten gör diabetiker och hjärtsjuka. De hjärtsjuka är nästan alltid insulinresistenta och därmed prediabetiker, de har det man kallar det metabola syndromet. Om du går över till LCHF finns stora hälsovinster att hämta. Som extra bonus går du troligen ner i vikt också.Recepten är gjorda på naturliga råvaror som är lätta att hitta i din vanliga butik! Airam, alias Maria Höglund, har själv levt efter LCHF-konceptet i flera år. Maria är sjuksköterska med ett förflutet som kock. Maria lagar god LCHF-mat till sin familj varenda dag.
Optimal Förlag 1 9789172417250 -
Lättlagad GI : lättlagade GI-recept för varda...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2010. 143 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174011036
- Titel
- Lättlagad GI : lättlagade GI-recept för vardag och fest
- Författare
- Ola Lauritzson
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 277 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- GI-gurun Ola Lauritzson inspirerar till en nyttigare vardag!
Alla vill vi leva sunt och må bra, men det kan vara svårt att få ihop med den effektivitet som genomsyrar mångas vardag idag. I den här boken presenteras, tillsammans med nyttiga och prisvärda recept, tips och tekniker till ett hälsosamt liv.
Snabbt, enkelt och nyttigt är de tre ledorden som genomsyrar recepten i den här boken. Här hittar du inspiration till dagens alla mål och de allra flesta rätterna tar mindre än 20 minuter att tillaga.
Boken innehåller
- recept på GI-frukostar, GI-luncher och GI-middagar
- recept på GI-drycker och goda GI-snacks
- introduktion till GI-metodens grunder
- vad du behöver tänka på för att nå framgång i din nya livsstil
- fakta om GI-värden
- en presentation av effektiva GI-sänkare.
Mått: 203x276
Tukan Förlag 1 9789174011036 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKViktVäktarna
-
Näringsrik & Naturlig LCHF : 6 veckomenyer fö...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 125 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113038056
- Titel
- Näringsrik & Naturlig LCHF : 6 veckomenyer för viktminskning och bättre hälsa
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 183 x 259 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fräscht, naturligt och balanserat. LCHF behöver inte vara svårt och med lite eftertanke går det att skaffa sig en varierad kost. Frukosten kan vara svår för den som vill avstå kolhydrater - men det finns absolut sätt att äta rätt även på morgonen.
Allt fler vänder sig till LCHF-dieter för att må bra och gå ner i vikt. Klara Desser tillhör dem som förespråkar mer grönt och mindre kolhydrater, samtidigt som hon påpekar värdet av att hitta balansen i fettet vi får i oss: mättat, enkelomättat och fleromättat. Det kan låta komplicerat, men en bra mix mellan Omega-3 och Omega-6 bidrar till bättre hälsa och stärker immunförsvaret. Och den balansen går att nå med enkla medel: kött, fisk, skaldjur, smör, kokosfett, nötter, frön, oliver och avokado.
För mycket kolhydrater - framför allt snabba - skapar oreda i blodsockernivån, i vår hormonstatus och ökar fettinlagringen. Genom att minimera eller utesluta dem ökar vi fettförbränningen och minskar sockersuget.
Ersätt stabbig mjölmat med grönsaker och långsamma kolhydrater i form av baljväxter och rotfrukter. Samtidigt är det viktigt att tänka på att vi är olika - somliga mår bäst av att avstår nästan helt från grönsaker och tillföra mer fett i maten, andra mår bättre av det gröna och väljer kanske bort mjölkprodukter.
Boken är uppdelad i menyer för sex veckor med lättlagade luncher och middagar anpassade till de olika dagarna. Frukostar för alla typer av morgonhumör, enkla mellanmål och några välsmakande efterrätter gör både vardagen och dig lättare! Med rätt mat kan vi uppleva verklig hälsa!
Norstedts 1 9789113038056 -
Snabblagad GI : 100 rätter på mindre än 30 mi...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2011. 144 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174013245
- Titel
- Snabblagad GI : 100 rätter på mindre än 30 minuter
- Författare
- Ola Lauritzson
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 278 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 723 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Verkar det helt omöjligt att kombinera en modern livsstil med att äta gott och nyttigt eller till och med gå ner i vikt?
Trots att ambitionerna är höga är det svårt att få tiden att räcka till. Men inte nu längre.
I Snabblagad GI hittar du 100 recept som alla klarar av att laga och som uppfyller de krav du ställer på att äta nyttigt. Recepten innehåller rikligt med protein, nyttiga kolhydrater och naturliga fetter. Du blir mätt, får en jämn blodsockerkurva och håller hög förbränning. Och går ner i vikt.
Alla recept är näringsberäknade och visar kolhydrater, protein, fett, energi och kalorier per portion!
Format: 203 x 276 mm
Fler titlar i samma serie: Lättlagad GI
Tukan Förlag 1 9789174013245 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153438175
- Titel
- Sommar med systrarna von Sydow
- Författare
- Ebba Kleberg von Sydow - Amy von Sydow Green
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 149 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 293 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1036 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Journalisten och författaren Ebba von Sydow bjuder tillsammans med storasyster Amy von Sydow, läkare och kompisgängets favoritkock, in till en färgsprakande, personlig och inspirerande bok fylld med lättlagade, snabba menyer för vardag och fest. Dröm dig bort, låt dig inspireras och bjud hem vännerna.
Följ med till deras sommarparadis Marstrand på västkusten där systrarna lagar syndigt god mat med sunda förtecken. Det är menyer ingen kan misslyckas med och som gästerna kommer att älska. Här får du också bästa tipsen för en lyckad fest - dessutom smarta knep för grillfesten, barnkalaset, dukningen, tjejlunchen, blommorna och sommarbuffén. Överskådligt och enkelt, allt samlat på ett ställe.
Liksom alla andra effektiva småbarnsmammor har de insett den stora lyxen i att snabbt få ihop en smart och smidig "helhetslösning" för varje festtillfälle. I den här boken vill de inspirera till mer kalas - med mindre stress. Då blir det roligare för både värd och gäster. Läs, laga och njut!
Ica Bokförlag 1 9789153438175 -
Snabblagat med ViktVäktarna
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2002. 160 sidor.
Nära nyskick. INKÖPSANTECKNING
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132326271
- Titel
- Snabblagat med ViktVäktarna
- Författare
- Algotson, Stina - Viktväktarna
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 217 x 257 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 704 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ibland rusar tiden iväg, och att få ihop en måltid som är både god, nyttig och kalorisnål känns kanske avlägset. Låt ViktVäktarna planera måltiderna åt dig. Här hittar du en mängd goda rätter som tar högst 30 minuter att laga till. Det är rätter som passar både som vardagsmat och till festligare tillfällen.
Eftersom alla recept anger både antalet kalorier och s.k. "Points" enligt ViktVäktarnas nuvarande kostprogram, blir det lätt att välja ut lämpliga rätter för att få en bra och snabblagad viktminskningsmeny.
B Wahlströms 1 9789132326271 -
VIKTVÄKTARNAS BÄSTA 2
Häftad bok. ViktVäktarna. 2014. 111 sidor.
ISBN 9789198041125
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKViktVäktarna 9789198041125 -
Den svenska korvresan : berättelser om ett ma...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2020. 200 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113103341
- Titel
- Den svenska korvresan : berättelser om ett mathantverk som förenar
- Författare
- Scherman, Jan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 748 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En korvbok med extra allt!
Korv är mat med uråldriga anor. Den har överlevt alla trender och blivit tradition, kultur, mångfald, social samvaro och njutning. Dessutom har den rört sig från fattigmanskost via snabbmat i kiosken till gourmetkorv på finkrogen.
Korvälskaren och debattören Jan Scherman har också gjort en resa. Han har farit genom hela landet, från norr till söder, för att hitta historierna och människorna bakom våra bästa korvar. Här skildras de ur en mängd perspektiv; produkter, platser och personer som säger något om vårt land och vår tid. Det blir till en berättelse om det Sverige som sällan får höras.
Författaren, som också fotograferat, besöker bland annat Jokkmokk, där korven utlöste bitter strid, de kungliga hovleverantörerna i Löttorp, och Gustafs i Dalarna där det som började som uttjänta arbetshästar slutade med en delikatess. Han gör stopp vid klassiska kiosker, innekrogar och moderna fabriker och träffar mathantverkare som kämpar mot utanförskap och sjuder av kraft.
Dessutom bjuder denna korvbok på allsköns fakta och riktigt bra korvrecept.
Norstedts 1 9789113103341 -
Roten till det goda : rätter med rotsaker
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 105 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428848
- Titel
- Roten till det goda : rätter med rotsaker
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut!
Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder.
Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.
Ica Bokförlag 1 9789153428848 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKOCTOPUS
-
Grill : Bonniers stora bok om att grilla
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 256 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245554
- Titel
- Grill : Bonniers stora bok om att grilla
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 283 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är det lätt eller svårt att grilla? Smaken av grillat är fantastisk. Den dova rökigheten är kraftfull, mångtydig och njutbar. Och liksom doften nyklippt gräs, ljuden av badplask och den bländande solen hör grillat ihop med sommaren. Men grillat är kanske mer än så. Det är något urmänskligt Det är bara att se sig om i världen; i snart sagt varje kultur lagar man mat över glöd. Detaljerna varierar, men de där härliga rökbrynta, rostade och ursprungliga smaktonerna är gemensamma. Ingredienserna kan marineras, torrkryddas, rimmas. Man kan rökgrilla rejäla stekar under lock i timmar. Snabbfräsa små spett på några minuter. Pensla med basting eller glaze. Grilla med rökspån och färska örter – eller med vin eller vatten som ångar vid sidan om det glödande kolet.Bokens många recept är hämtade över hela klotet. Koreanska bordsgrillade lövtunna skivor av marmorera entrecote samsas med till sötstark och saftig barbecue-bringa från Texas. Här finns förfinad saffranskyckling från Iran, argentinsk asado, braii från Sydafrika, fransk lammstek samt kebab både från nära och fjärran östern. Dispositionen med alla bitar i varsina kapitel – såser, tillbehör, huvudrätter – ger stor valfrihet. Samtidigt ges många kombinationstips.Är det då lätt eller svårt att grilla? Det beror förstås på. Man kan göra det enkelt och gott eller komplicerat och gott. Bonniers stora grillkokbok täcker in olika kunskapsnivåer. Den vill hjälpa nybörjaren att komma igång och få den erfarna grillaren att söka sig vidare, inspirera och instruera genom att berätta både sakligt och suggestivt. Fakta och aromer ryms sida vid sida. Det är en hjälpreda att återvända till.
Bonnier Fakta 9789174245554 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789134512511
- Titel
- Till bords med Proust
- Författare
- Borrel, Anne - Naudin, Jean-Bernard - Senderens, Alain - Billault, Nanou - Boyer, Marie-France - Carbonell, Agnès - Rehder, Agneta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9789134512511 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198639902
- Titel
- Käka gott månad för månad
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- The Book Affair
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 246 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 264 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tina Nordström, vår mest folkkära matprofil som inspirerar till god och lustfylld mat både i tv-rutan och i sina sociala kanaler, kommer nu med sin nya kokbok Käka gott månad för månad. Tinas devis är att det ska vara roligt att laga mat och det får gärna vara enkelt! Käka gott månad för månad är boken som gör det enkelt och kul att laga käk i säsong, där varje månad får ett eget kapitel med tips om vad man ska fylla skafferiet med och vad som är bra att frysa in och bjuda på när grannen oväntat knackar på. Och massor av goda recept och inspiration och peppning till alla matälskare där ute i köken så klart! Denna stora bok som täcker årets alla månader är fylld med recept för både vardag och helg, snabblagade rätter såväl som lite mer utmanande och även utmaningar, Tinas bästa tips och knep i köket, och inte minst kunskap och information om de härliga råvarorna för varje säsong. Tina påminner om goda råvaror som blodapelsin, polkabeta och rödkål i spännande nya kombinationer och hottar upp vardagsmaten vad sägs om till exempel en rotsellerisoppa med chiliolja och pancetta, pita med kycklinglår, portobelloburgare eller ossobuco med saffransris. Helgen firas med tillsammans-käk som dumplings i januari eller ostron- och hummerbonanza i september. Här bjuder vi också på lite goda och passande vintips! I Käka gott månad för månad slår Tina också ett slag för råkosten och varje månad har sitt eget nytänkande och hälsosamma råkostrecept. Du får också tips på spännande nya smaksättare som kan skapa revolution i din egen matlagning. Helt enkelt ren och skär matglädje med jäkligt gott käk, månad för månad! Tina Nordström arbetar med att inspirera och stötta matlagare på daglig basis med sina kokböcker, tv-program och i sociala medier. Hon har varit med i tv-program som Tina i fjällen, Hela Sverige bakar och som jurymedlem i Sveriges yngsta mästerkock. Tillsammans med kollegan Benny Cederberg jobbar Tina med allt från himmel och jord vin, koppar, fat och filtar, ja, listan kan göras lång. Tina är också djupt engagerad i sina hjärtefrågor som ambassadör för Barncancerfonden och Operation Smile.
The Book Affair 9789198639902 -
Hem- och konsumentkunskap : åk 6-9
Inbunden bok. Malmö : Interskol. 2004. 320 sidor.
Mycket gott skick. TVÅ SIFFROR RITAT MED ÖVERSTRYKNINGSPENNA I ÖVERKANT
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173066778
- Titel
- Hem- och konsumentkunskap : åk 6-9
- Författare
- Hedelin, Astrid
- Förlag
- Malmö : Interskol
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
Malmö : Interskol 9789173066778 -
Den tekniske kocken Recept och förklaringar...
Inbunden bok. Jure Förlag. 1 uppl. 2005. 176 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172232266
- Titel
- Den tekniske kocken Recept och förklaringar till varför vissa saker händer i köket
- Författare
- Per-Olof Hegg - Rikard Nilsson
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vet du hur man undviker att bearnaisesåsen skär sig?
Visste du att olivolja och rapsolja är lika nyttiga?
Vill du veta hemligheterna bakom ett bra resultat vid tillagning av kött och fisk?
DEN TEKNISKE KOCKEN är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson förklarar vad som händer när vi lagar mat. Grundtanken är att på ett begripligt sätt förmedla en kombination av livsmedelskunskap och matlagningskonst. Boken är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Livsmedelsprofessorn och kocken ger massor av praktiska råd och tips för att lyckas i köket. Arbeta efter den i köket eller läs ett kapitel framför brasan.
Denna kokbok är avsedd för alla matlagningsintresserade och innehåller såväl enkla recept som mer avancerade gourmetrecept som ger en känsla av lyx utan att kräva alltför lång tid i köket.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin
RIKARD NILSSON är en av våra första och mest folkkära TV-kockar. Han blev utnämnd till årets kock 1991 och har även varit medlem i Kocklandslaget. I samarbete med NASA har han dessutom utvecklat mat för rymdfärder. Författaren är numera engagerad i restaurangerna Solsidan och Kattegat Gastronomi & Logi i Torekov.
PER-ANDERS JÖRGENSEN är prisbelönt stillbildsfotograf inom områden som mat, porträtt och reklam. Han har gedigen kunskap inom matområdet och har fotograferat nästan alla stilbildande kockar och deras kreationer.
Jure Förlag 1 9789172232266 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189618060
- Titel
- Lilla lunchlådan
- Författare
- Liselotte Forslin
- Förlag
- Ordupplaget
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 173 x 223 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
Ordupplaget 1 9789189618060 -
Fest på våg : menyer ombord från urtid till n...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 199 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354234
- Titel
- Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
- Författare
- Nilsson, I
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!
Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.
Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.
Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.
Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.
Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.
Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.
Natur & Kultur 1 9789127354234 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198240702
- Titel
- Ett hum om vin (del 1)
- Författare
- Åkerberg, Mattias
- Förlag
- Please Copy Me
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 156 x 236 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 445 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du nyfiken på vin, men tycker att det verkar svårt och snobbigt? Är du osäker på om Chablis är en region eller en druva? Har du bara två viner som du ALLTID köper på Systemet, men önskar att du hade fler favoriter? Då är det här en bok för dig.
Ett hum om vin tar dig med genom tretton regioner i Europa, och berättar pedagogiskt om druvor och vinstilar. Region för region får du och dina vänner prova 45 utvalda viner till sansade priser – och hitta nya favoriter. Boken lär dig varför Bordeaux heter Bordeaux, hur man gör amarone, vilken som är dimmans druva i Piemonte, vad vinho verde betyder – och vem som är bossen i Beaujolais. Att dricka vin ska inte vara svårt. Att dricka vin ska vara enkelt, lärorikt och gott – med den här boken blir det precis så.
Bakom Ett hum om vin står Mattias Åkerberg och Karin Ohlsson. Mattias är copywriter och skriver texterna. Karin gör bokens illustrationer. Skål! www.etthumomvin.se Och vad tycker läsarna?
”Boken är så härligt prestigelöst och roligt skriven. Jag blir glad av den.” – Gunn Wannberg
”Boken lyckas presentera kunskaper om vin på en lagom nivå. Det är en utmärkt idé att utgå från vin som finns på Systembolaget, det underlättar mycket när det blir dags att införskaffa och prova.” – Tim Van Loo
”En vinbok för många, särskilt för den som inte kan så mycket.” – Elin Peters, Dagens Nyheter
”En riktigt trevlig vinbok – lättsamt och fint skriven, illustrerad på ett underbart sätt. En bok för ljusa stunder.” – Håkan Aludd
”Jag har bara hunnit bläddra genom boken och gillar den spontant, eftersom den är så lättillgänglig. Jag ser fram mot att läsa den.” – Bengt-Göran Kronstam, Svd
Please Copy Me 2 9789198240702 -
Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mäst...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 107 sidor.
Nära nyskick. SIGNERAD AV AMIR
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243949
- Titel
- Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mästerkock 2014
- Författare
- Kheirmand, Amir
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vad kan vara bättre än räkor frästa i kopiösa mängder vitlök och olivolja? Eller en sötsyrlig och het glasnudelsallad? Eller sötklibbiga colamarinerade revbensspjäll som bara faller av benet? Jag har uppnått en dröm, en milstolpe och ett mål. Jag har vunnit Sveriges mästerkock och får möjligheten att inspirera dig med världens bästa mat."Följ med Amir Kheirmand, vinnaren av Sveriges mästerkock, på en resa jorden runt. Ta del av de möten och kök som har inspirerat honom och hans matlagning. Låt dig förföras av det spanska köket som trollar fram fantastiska smaker på få ingredienser, det spännande thailändska köket med fräscha och heta asiatiska smaker och det amerikanska köket med mycket fett, sött och salt – extra allt av sådant som är så lätt att älska! Dessutom hans bästa såser och tillbehör samt mammas persiska kycklinglår. Det hela avslutas med den vinnande trerättersmenyn som tog Amir till seger. Förutom spännande recept och Amirs matfilosofi finns dryckestips till alla recept.
Bonnier Fakta 9789174243949
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn