-
Made by Marys gröna frukost : 40 ljuvligt god...
Inbunden bok. Pagina Förlag. 1 uppl. 2016. 77 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163611896
- Titel
- Made by Marys gröna frukost : 40 ljuvligt goda recept
- Författare
- Strömberg Bååth, Maria
- Förlag
- Pagina Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 77 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 235 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Made by Mary är en av Sveriges populäraste matbloggare. Hennes läckra vegetariska och veganska recept har fått matälskare på fall världen över. I denna kokbok har hon tagit fram nytänkande gröna frukostar både för stressiga vardagsmorgnar och lata helgbruncher.
Här presenteras nya favoriter som våffelwraps, matchalatte och nana ice cream, varvat med klassiker i ny tappning, såsom frukostmilkshake, smoothiebowls och miniscones.
Låt dig inspireras av de ljuva bilderna och skapa dina egna frukoststunder som en bra start på dagen!
Recension från BTJ, Erika Storme Martinger: Maria Strömberg Bååth har en matblogg där hon kombinerar vegetariska och veganska recept med vackra fotografier. I denna snygga bok om frukostar levererar hon 40 fina recept på mat och dryck som kan förgylla en morgon. Vegetarisk och vegansk mat kan fortfarande dras med en tråkstämpel, så är ingalunda fallet här. Variationen på smaker är stor och allt som visas på bilderna är vackert för ögat. Följer man receptet på chailatte får man smaka på något helt annat än de pulverbaserade drycker som säljs under samma namn på café. Eller vad sägs om chokladgranola med chokladrostat bovete som omväxling till butikens flingor. Made by Marys gröna frukost är en trevlig bok med ovanliga recept, såsom röbetshummus eller kryddig paprikaröra med solrosfrön som pålägg. Nya varianter på frukostens standardingredienser, till exempel bananbrödet som tar till vara på övermogna bananer. Fotografierna av författaren är värda stort beröm, de är vackra och ger lust att prova recepten.
Pagina Förlag 1 9789163611896 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9119612222
- Titel
- Vad markerna ger
- Författare
- Haglund, Elsa
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9119612222 -
Trollemos och gräddehorn : efterrätter, kakor...
Häftad bok. Simrishamn : Fören. för fornminnes- och hembygdsvård i sydöstra Skåne. 1989. 378 sidor.
Nära nyskick. Något nötta pärmkanter. Oläst. Delvis blekt pärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186220136
- Titel
- Trollemos och gräddehorn : efterrätter, kakor och bröd
- Författare
- Lejing, Margit
- Förlag
- Simrishamn : Fören. för fornminnes- och hembygdsvård i sydöstra Skåne
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Simrishamn : Fören. för fornminnes- och hembygdsvård i sydöstra Skåne 9186220136 -
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153422708
- Titel
- Maten och livet i Provence
- Författare
- Ingrid Wikholm
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 737 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ livet på den provensalska landsbygden under ett år! I Provence är boulespel, olivskörd, fruktviner och mistralen en del av vardagslivet, liksom tryffeljakt, julkrubbor, begravningar, romerska lämningar och vedeldade ugnar. Men passionen för matlagning överskuggar nog allt annat. Maten är alltid det givna samtalsämnet. Vad man har ätit, ska äta, matutbudet på marknader eller i affärer, bra eller dåliga restauranger, den första sparrisen för säsongen, bagarens baguetter. Boken är rikt illustrerad med foton som verkligen förmedlar atmosfären i Provence. 101 färgfoton, 145 recept.
Ica Bokförlag 1 9153422708 -
Vad markerna ger
Inbunden bok. Stockholm : AWE/Geber. 1984.
Nyskick. Liten stötskada i ett pärmhörn, eljest nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9120070438
- Titel
- Vad markerna ger
- Författare
- Haglund, Elsa - Brusewitz, Gunnar
- Förlag
- Stockholm : AWE/Geber
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : AWE/Geber 9120070438 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789529206377
- Titel
- Varsågod! : smakliga rätter från växtriket
- Författare
- Engblom, Ann-Christine - Stolpe, Annele
- Förlag
- Vasa : Hem & Hälsa
- Utgivningsår
- 2007
- Språk
- Svenska
Vasa : Hem & Hälsa 9789529206377 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9187406241
- Titel
- Drinkar & tilltugg : en guide
- Författare
- Eriksson, Leif - Person, Catharina
- Förlag
- Stockholm : Systembolaget
- Utgivningsår
- 2006
- Språk
- Svenska
Stockholm : Systembolaget 9187406241 -
Det provensalska köket : klassiska recept frå...
Inbunden bok. Forum. 1979. 288 sidor.
Nära nyskick. Något blekt o lagerskadad rygg. Eljest i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137069160
- Titel
- Det provensalska köket : klassiska recept från Sydfrankrike
- Författare
- Johnston, Mireille - Cavallini, Birgitta
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 1979
- Språk
- Svenska
Forum 9137069160 -
Menu : en samling kulinariska anteckningar me...
Pocketbok. Stockholm : MånPocket. 1983.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9176421465
- Titel
- Menu : en samling kulinariska anteckningar med noggrant utprovade recept och gastronomiska anvisningar samt kommentarer
- Författare
- Wretman, Tore - Svalander, Yngve
- Förlag
- Stockholm : MånPocket
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : MånPocket 9176421465 -
Format - Kokboken
Inbunden bok. Max Ström. 1997. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Skyddsomslaget i plast har revor, lagade med dokumenttejp
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197257451
- Titel
- Format - Kokboken
- Författare
- Landqvist, Malin
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1237 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Format blev på tre år en av Stockholms populäraste restauranger. Krögarna Malin Landqvist och Lotta Seipel fick med sitt originella och personliga kök stockholmarna att vallfärda till det lilla huset på Skeppsholmen mitt i stan. Trots sina relativt unga år så har de fått flera gastronomiska utmärkelser för sin matlagning. Att beskriva deras koncept är inte helt lätt, men om man tar en portion svensk husmanskost, en portion medelhav och en stor portion kreativitet och humor så kanske det ger en aning om Formats kök. Malin och Lotta har nu gått vidare mot nya utmaningar men Format lever vidare i köken hos dem som har kokboken. Formats kokbok innehåller över 130 av de bästa recepten, presenterade med färgfotografier av Ulf Svensson. Insprängt mellan de olika matavsnitten ligger Petter Karlssons texter om maten, krögarna, restaurangen och dess gäster, med svartvita reportagebilder av Paul Hansen. Formgivningen är signerad Patric Leo.
Max Ström 9197257451 -
Les petits plats et les grands
Inbunden bok. Denoël - La demeure historique . 1977.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Två pärmhörn stukade.Språk: franska. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDenoël - La demeure historique -
Ät gott med Carl Butler
Inbunden bok.
ISBN 9195800622
Nära nyskick. Medverkan av Roger Kedemar ...
Askild & Kärnekull, 1978.
Lagernött på pärmens nedre kantInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9195800622 -
Dejlige danske kroer och deras bästa recept
Inbunden bok. Höganäs : Wiken. 1990. 223 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Liten reva på skyddsomslaget, lagad med dokumenttejp.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170245185
- Titel
- Dejlige danske kroer och deras bästa recept
- Författare
- Samuelson, Christine - Samuelson, Jan - Hjorth, Michel
- Förlag
- Höganäs : Wiken
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Höganäs : Wiken 9170245185 -
De hemliga recepten från Frankrikes bästa res...
Inbunden bok. Helsingborg : [Allers]/Allerbok. 1978.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175060167
- Titel
- De hemliga recepten från Frankrikes bästa restauranger
- Författare
- Bertholle, Louisette - Björklund, Gertrude
- Förlag
- Helsingborg : [Allers]/Allerbok
- Utgivningsår
- 1978
- Språk
- Svenska
Helsingborg : [Allers]/Allerbok 9175060167 -
Meny : det bästa ur radioprogrammet
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 200 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Mycket små nötskador på skyddsomslagets hörn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132333315
- Titel
- Meny : det bästa ur radioprogrammet
- Författare
- Fransson, Karin - Broberg, Maths
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet till ett av Sveriges Radios allra mest populära. I mer än tio år har matälskare delat med sig av sina favoritrecept till lyssnarna och programledarna Karin Fransson, Sven Ekberg och Måns Rossander.
Nu får vi möjlighet att inte bara lyssna till matupplevelserna utan också se och inspireras av bilder på några av de olika rätter som tillagats och berättats om. Den här boken är fylld med nästan 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat Meny och från lyssnare som skickat in sina favoritrecept.
B Wahlströms 1 9132333315 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163610769
- Titel
- Vegankokboken
- Författare
- Quinn, Sue
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 240 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1072 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ät nyttigt och hållbart kom igång med det veganska köket!
I dag är det allt fler som väljer att äta en vegansk kost. Den här vackra boken innehåller 140 läckra recept för dig som vill minska eller helt frångå användningen av animaliska produkter av etiska eller hälsomässiga skäl eller bara vill experimentera med nya och spännande sätt att laga mat. Boken innehåller också förslag på hur du enkelt kan göra veganska versioner av exempelvis crème fraiche, ost, ägg och smör samt visar hur du "veganiserar" ett traditionellt recept.
Boken innehåller bland annat:
· hur du gör egen mjölk, yoghurt, grädde, smör, majonnäs, pasta, buljong, pajdeg, smoothies
· förrätter och tilltugg
· soppor och kalla sallader
· varma sallader och sidorätter
· pasta, ris och nudlar
· varma huvudrätter
· kakor, bakelser och efterrätter
· glass
· menyförslag
Pagina Förlags 1 9789163610769 -
Visor för törstiga [Musiktryck]
Häftad bok.
Nära nyskick. Dryckesvisor, text o noter. Solna : Intersong-förlagen : 1980. 123 s. Något lagerskadad pärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
The Complete Vegan Cookbook
Häftad bok.
Nära nyskick. Paperback | 352 pages
Dimensions 186 x 228 x 19mm | 598g
2001.Publisher Prima Publishing,U.S.
Diskret stämpel. Oläst. Språk: engelska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780761529514
- Titel
- The Complete Vegan Cookbook
- Författare
- Geiskopf-Hadler, Susann
- Förlag
- Crown Publishing Group
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 187 x 232 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 476 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Now vegan means vitality and vibrant taste! A simple definition: The vegan diet consists exclusively of foods from the vegetable kingdom and excludes all animal products—meat, poultry, fish, seafood, eggs, dairy, and honey—as well as products which are processed using animal ingredients.
Good health and great flavor have finally come together! Whether you're a full-time vegan or simply looking for an occasional "ideal" meal—one low in saturated fat and cholesterol and high in health-enhancing nutrients and great taste—here is your definitive source for easy and innovative vegan cooking.
It's proven that eating an abundance of foods from the vegetable kingdom leads to a healthier—and perhaps longer—life. But healthful eating doesn't have to be bland and boring! The Complete Vegan Cookbook is your step-by-step guide to creating delicious and satisfying vegan dishes for breakfast, lunch, dinner, and dessert. You'll discover more than 200 tempting recipes as well as exciting meal plans for special family meals and entertaining. Now you can experience the health benefits of the vegan diet while enjoying hearty meals and mouthwatering flavor!
Enticing recipes include:
• Southwest Corn, Chard, and Potato Soup
• Yellow Beet and Arugula Salad with Dried Cranberries
• Bulgur and Red Lentil Pilaf with Kale and Olives
• Eggplant Enchiladas with Almond Mole
• Spaghetti with Artichoke-Pistachio Pesto
• Arborio Rice Pudding with Pears
• Oat and Buckwheat Pancakes with Blueberry Sauce
• And many, many more
9780761529514 -
Medelhavets öar; mediterrana delikatesser
Inbunden bok. H.F. Ullmann. 2007. 190 sidor.
ISBN 9783833144455
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Diskret stämpel på smutstitelsidan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKH.F. Ullmann 9783833144455 -
Sill & strömming
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1997.
Nära nyskick. Diskret stämpel på första tomma sidan, eljest i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153418107
- Titel
- Sill & strömming
- Författare
- Andersson, Lise-Lott - Jardhammar, Kent - Ica provkök - Ica-kuriren
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153418107 -
Ekologisk mat i storkök
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1998. 88 sidor.
Nära nyskick. Diskret stämpel, eljest i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127349950
- Titel
- Ekologisk mat i storkök
- Författare
- C Magnusson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 88 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur ställer man om storköket till ekologiskt kök med oförändrad ekonomi? Carola visar vägen. Recept med ett tema per veckodag, tips och råd för
övergång till ekologisk mat och exempel på kalkyler ger hjälp. Rikt illustrerad i färg.
Natur & Kultur 1 9127349950 -
Svensk mat
Inbunden bok. Page One Publishing. 1999.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Diskret stämpel, eljest i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250662
- Titel
- Svensk mat
- Författare
- Halling, Björn - HemEl
- Förlag
- Page One Publishing
- Utgivningsår
- 1999
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
Page One Publishing 9171250662 -
Barnens nyttiga & roliga kokbok
Inbunden bok. Globe förlaget. 2007. 128 sidor.
Nära nyskick. Diskret stämpel på första tomma sidan, eljest i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171660947
- Titel
- Barnens nyttiga & roliga kokbok
- Författare
- Graimes, Nicola
- Förlag
- Globe förlaget
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 224 x 282 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare översättare: Granqvist, Anna
Ytterligare översättare: Hegelund, Erik
Ytterligare författare: Graimes, Nicola
Ytterligare fotografer: Shooter, Howard
Ytterligare redaktörer: Saunders, Catherine
Ytterligare redaktörer: March, Julia
Ytterligare redaktörer: Noble, Elizabeth
Globe förlaget 9789171660947 -
En bok sprit : om Sveriges brännerier och spr...
Inbunden bok. Stevali. 2005. 126 sidor.
Nära nyskick. Diskret stämpel på första tomma sidan, eljest i nyskick. Slutsåld i bokhandeln
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185329096
- Titel
- En bok sprit : om Sveriges brännerier och spritkultur
- Författare
- Örjan Westerlund
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok sprit svenska brännerier
I Sverige är vi erkänt duktiga på mat och dryck. Vi är
också framgångsrika både avseende olagrad vodka och
lagrade godsaker som Grönstedts konjak och Black
Ribbon whisky. Dessa kommer från Vin & Sprit.
Något som inte avhandlats tidigare i en bok är de
mindre tillverkarnas entreprenörsanda. Ute i landet
finns en rad mindre företag som framställer svensk
kvalitetssprit. Det görs sockerbetsrom på Gotland,
maltvodka i Nyköping, det bränns i Roslagen och det
glöder under whiskypannorna hos Mackmyra i Gävle.
Denna bok knyter samman dessa tillverkare och beskriver
dem och deras visioner, var för sig. Till deras
produkter knyter författarna en mängd grundläggande
fakta om sprittillverkning och historia, liksom en god
laddning roliga detaljer om hembränning, ekfat,
råvaror och så några myter.
Kulinarisk historia och spritkunskap i en bok
En bok sprit svenska brännerier berättar om den
unika kultur som svensk snaps bär med sig, inklusive
visor och allt. Boken får läsaren att höja på ögonbrynen,
tack vare detaljer som här samlats på ett ställe.
Till detta kommer en rad recept av Marie Törnblom. I
samarbete med författarna har hon komponerat några
rätter med anknytning till de olika tillverkarna.
Boken är ovanligt nog upplagd i mindre portioner,
utan långa utläggningar om tillverkningsdetaljer etc.
Detta är en modernt designad genomgång av vårt
kulturarv och spirande företagaranda i den kulinariska
spritindustrin!
Rubrikerna på kapitel eller faktarutor:
Träkumla bränneri på Gotland
Roslagens bränneri i Norrtälje
Nils Oscar maltvodka
Mackmyra Whisky, en otrolig historia om en
blivande kioskvältare.
Whiskypannorna i Nöbbelöv, historien om hur
Skåne fick en vänort i Skottland
Ek: Sparbankens, vishetens och vintillverkarens träd
Hembränning puttrande stugor, farliga brygder
och FOA-brännare
Krydda snaps ; inte svårare än matlagning
Spritens råvaror ; vete, potatis, sparris och äpplen.
Om författarna
Författarna är Jerry Lindahl och Örjan Westerlund.
Båda är väl bevandrade i konnässörskunnande kring
destillat, mat och andra lagliga njutningsmedel. De
skrev och fotograferade senast den storsäljande En
handbok choklad som genom sitt lättsamt faktamättade
upplägg har rönt stor uppskattning. Örjan
Westerlund har även skrivit En bok whisky, debutboken
från 2004 som hittills sålt i över 15.000 exemplar,
även den med foton av Lindahl.
Stevali 9185329096 -
Mat för liv och lust
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 3 uppl. 2004. 400 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Diskret stämpel på första tomma sidan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100102539
- Titel
- Mat för liv och lust
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande vägledning till ett sundare och friskare liv! Att få diagnosen hjärtkärlsjukdom, diabetes eller fetma kan fungera som en väckarklocka. Plötsligt inser man att något snabbt måste göras om inte hälsan ska försämras ytterligare. Matvanorna måste förändras, men det är långt ifrån alla som omedelbart vet hur det ska gå till. Många har aldrig ens tänkt på näringsinnehållet i det de äter och är kanske heller inga vana matlagare. I det läget behövs en bok som berättar vilka förändringar som behöver göras och hur man kan gå till väga för att de nya vanorna ska bli både behagliga och bestående. Den klassiska baskokboken Mat för liv och lust har länge rekommenderats på sjukhusen till alla dem som antingen vill eller måste förändra sina matvanor. Nu kommer den i en tredje, helt reviderad utgåva där man på ett lätt och inbjudande sätt beskriver hur man kan påverka sin hälsa i positiv riktning genom att äta god och näringsriktig mat. En stor del av recepten är nya och samtliga de ljusa, inspirerande bilderna är nytagna. Boken är dessutom försedd med en helt omarbetad och genomillustrerad faktadel om goda livsvanor för den som vill förebygga eller har diabetes, hjärtkärlsjukdom eller övervikt. Receptdelen omfattar allt från lätta grönsaksrätter till festliga kött- och fiskrätter och läckra desserter och bakverk. Samtliga rätter är lättlagade och passar både den som vill leva sunt och den som behöver tänka på exempelvis vikten eller blodfetterna. Med hjälp av den här kokboken blir det lätt att göra de små, men bestående förändringar som leder till mer hälsosamma vanor och en bättre hälsa. Mat för liv och lust passar inte bara den som av hälsoskäl måste förändra sina matvanor. Den fungerar även utmärkt för den som helt enkelt vill leva ett sundare och friskare liv. Detta är en heltäckande kokbok som är lika lustfylld som livsnödvändig. Ur innehållet: Mat och vanor, Näringsfakta, Vegetarisk mat, Om BMI, Glykemiskt index, Att ändra vanor, Rörelse och motion Receptdelen: Bröd, Såser och röror, Grönsaksrätter, Sallader, Kött, Fisk, Soppor, Ris och gryn, Pasta, Potatis, Pizza, paj och omelett, Efterrätter, Bullar och kakor
Albert Bonniers Förlag 3 9100102539 -
Mat special : Råd och recept vid överkänsligh...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 224 sidor.
Nära nyskick. Mycket diskret stämpel på första tomma sidan, eljest i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100577022
- Titel
- Mat special : Råd och recept vid överkänslighet och allergi
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen en lustfylld och innehållsrik kokbok för allergiker och överkänsliga som hela familjen kan samlas kring! Med över 100 aptitretande fotografier och bildinstruktioner och mängder av recept och råd är detta den stora kokboken för alla som måste tänka på vad man äter. Här finner man närmare 300 bra recept både för allergiker och icke-allergiker som vill njuta av god mat. Läckra frukostar, mellanmål, luncher och middagar. Också notoriskt svåra rätter för allergiker - som t ex pannkakor - ordnar man lätt oavsett vad man tål eller ej. Dessutom en mängd recept på bullar, småkakor, muffins, sockerkakor och tårtor. Mat Special innehåller allt från grönsaker till godis. Det som gör boken speciell är att recepten tydligt informerar om vad rätten inte innehåller. På så sätt är det lätt att snabbt hitta lämpliga recept. Många recept innehåller dessutom alternativa lösningar, så att rätterna kan anpassas efter behov. Till sin hjälp har läsaren också ett utmärkt register, där man får översikt över alla recept utan gluten, laktos, mjölk, soja, vete och ägg. Inledningsvis går författarna kortfattat igenom vad det innebär att vara allergisk och överkänslig. I ett längre avsnitt behandlas varje enskilt livsmedel utifrån vad det innehåller. Men även receptdelen är full av råd och tips. Hur ersätter man t ex ägg när man bakar sockerkaka? Här finns svar på många frågor i register och tabeller. Kort sagt, Mat Special är en välkommen kokbok för den som tryggt vill kunna hänge sig åt matlagning och lätt finna rätt recept till rätt tillfälle. Mat Special är faktagranskad av Louise Malmberg på Dietistbyrån i Solna.Gunilla Lindeberg (f. 1954) och Annika Wesslén (f. 1955) är erfarna dietister och konsulter. Gunilla Lindeberg har tidigare tillsammans med Margit Eliasson skrivit Mat för liv och lust (Albert Bonniers Förlag, 1991) arbetar på vårdcentral, föreläser och skriver regelbundet i olika tidningar. Annika Wesslén har skrivit böckerna Handbok i barnmat (1991) och Barnens bästa mat (1993), och har under många år arbetat med att fortbilda personal i skola, förskola och inom barnhälsovården.
Albert Bonniers Förlag 9100577022 -
Sweet spots of New York : bakverk och sötsak...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 191 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245370
- Titel
- Sweet spots of New York : bakverk och sötsaker från New York
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 260 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 900 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mästerkonditorn Roy Fares är tillbaka i USA. Och denna gång är det östkusten, eller rättare sagt New York, som finkammas i jakten på de allra bästa bakverken och sötsakerna. ”The Big Apple” blir i Roys sällskap ett enda stort, sött kanderat äpple – fullt av häpnadsväckande godsaker.Det här är uppföljaren till den prisade LA-baserade bakboken United states of cakes. Följ med Roy till New Yorks söta värld. Klassiskt amerikanska pajer och doughnuts samsas med det senaste nya inom konditorvärlden, såsom den franska, nygamla delikatessen kouign-amann – ett karamelliserat och frasigt underverk. Och som en extra ”treat” – som bara de många kulturernas stad kan bjuda på – churros, gelato, egg tarts och andra spännande godsaker från världen över.Roy tar med oss till både kända och okända konditorier där han bjuds på ett överflöd av cookies, pajer, glass, cheesecakes och sundaes och annat absolut livsnödvändigt. Och känner du dig sugen på ett riktigt sött äventyr kan du dessutom hänga med honom på ett sockrat ”Food truck Rally” i Brooklyn.Ett litet urval av recepten han fick med sig:Coconut cookies • Dulce de leche cheesecake • Tiramisu cake • Mango sorbet • Sticky buns • Matcha cheesecake • Cornflakes ice cream • Pear and lavender pie • Cronuts • Black and white cookies
Bonnier Fakta 9789174245370 -
Peace, Love and Food by Renée Voltaire
Inbunden bok. Renée Voltaire. 1 uppl. 2007. 212 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163301667
- Titel
- Peace, Love and Food by Renée Voltaire
- Författare
- Renée Voltaire
- Förlag
- Renée Voltaire
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 212 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 176 x 225 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jag har jobbat med mat hela mitt vuxna liv och jag har mer och mer fastnat för det enkla, goda, vackra och ekologiska. Det är så kul med nyttig mat!
PEACE - Jag åker gärna omvägar för att få tag på råvaror som är varsamt producerade, de ger mig peace inombords. Är maten ren så blir sinnet rent.
LOVE - Kärlek är den viktigaste ingrediensen när jag lagar mat. All mat blir bättre, godare och nyttigare. Jag känner mig frisk, stark och får massvis av bra energi!
FOOD - När jag äter bra mat blir allt annat också bra. Jag älskar enkel mat som är lätt att laga, med få ingredienser. Mycket nötter, roliga frön, nyttiga fetter, härliga grönsaker. Recepten är vegetariska och passar alla, men går jättebra att servera med kött eller fisk om man så vill.
Peace, Love and Food handlar om mat som stimulerar våra sinnen. Mat som är så god, vacker och nyttig att själen har lust att bo i den.
Renée Voltaire 1 9789163301667 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163363238
- Titel
- Salig blandning
- Författare
- Voltaire, Renée
- Förlag
- Renée Voltaire
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 705 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den efterlängtade uppföljaren till Renée Voltaires kokbok Peace, Love & Food kommer i slutet av maj ut i handeln.
- Den här boken är verkligen min alldeles egna kokbok. En salig blandning av maträtter som jag lagar varje dag och inte kan leva utan. Härlig mat som är både lätt, rolig och vacker och lagad med de bästa råvarorna, säger författaren och matinspiratören Renée Voltaire, känd från TV och för sina många kokböcker.
För Renée är mat något mer än det man stoppar i munnen, det är en livsstil.
- Jag vet hur mycket maten påverkar min kropp, energi och livsglädje. När jag äter maten i den här boken mår jag som allra bäst.
I Salig Blandning finns recept för vardag och fest; supersmoothies, sköna frukosttips och drömlika desserter. Ett kapitel är tillägnat barnfamiljen med recept som passar både vuxna som små.
- Det mesta i boken är vegetariskt, men med inslag av fisk- och kötträtter, precis som jag vill ha det, säger Renée.
Renée älskar raw food (mat som inte är upphettad) och lär oss använda nya tekniker och råvaror i köket. I kapitlet Skärp mig har Renée samlat sina bästa tips om hur man gör för att bryta dåliga vanor.
- Alla spårar vi ju ur ibland och behöver en nystart.
Renée Voltaire 1 9789163363238
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn