-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174610994
- Titel
- Steffos spritbibel
- Författare
- Törnquist, Steffo
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 344 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 307 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1840 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Steffo Törnquist blandar calvados i vispgrädden, sprutar rom i osten och vet exakt vilken ålder en cognac bör ha för att göra cigarren gudomlig. Han har lett SM för sommelierer, gjort spritdokumentärer i tv, utbildat på universitet, är kunglig hovleverantör i spritkunskap, sitter i styrelsen för Vin- och sprithistoriska museet och åker land och rike runt som spritmissionär.
I den här boken har Steffo samlat all sin kunskap och erfarenhet av sprit, och han bjuder på sina favorittips hur man bäst njuter den och med vilka tillbehör. I 50 fullspäckade, rikt illustrerade kapitel guidar han läsaren genom spritvärlden, från udda sorter som absint och arrak till giganter som whisky, cognac och vodka. Han krossar myter, beskriver processer, berättar anekdoter och tryfferar med topplistor och tips.
Vilken tequila är kanon till Pollygodis, vilken snaps är gudomlig till ananas ... här får du veta det och mycket, mycket mer. Detta praktverk innehåller dessutom ett dussintal mat- och drinkrecept. Samt snapsvisor!
STEFFO TÖRNQUIST är programledare i tv, föreläsare, krönikör och har tidigare gett ut en handfull böcker om livets njutningar.
Medieröster om författarens tidigare titlar:
"Kunnigt och kul [...] lockar fram många glada skratt"
Svenska Dagbladet
"Årets julklapp"
TV3
"Lättläst, läcker och garnerad med odödliga sentenser"
Dagens Nyheter
Lind & Co 1 9789174610994 -
Systrarna Eisenmans mingelmat : 565 snittar,...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 317 sidor.
Mycket gott skick. Ngt sliten rygg
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240832
- Titel
- Systrarna Eisenmans mingelmat : 565 snittar, snacks & smårätter
- Författare
- Eisenman Frisk, Lisa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 267 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1373 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt systrarna Eisenman hjälpa dig med mingelpartyt! Deras oslagbara mingelmatsbibel innehåller 565 recept på snacks, snittar och smårätter. Förutom smaker från Norden och Medelhavet via USA och Mexico till Asien, hittar du recepten du behöver när du vill bjuda fastrarna på afternoon tea, grannarna på brunch och tjejkompisarna på smarriga desserter. Dessutom stilfulla drinkar och snacks till cocktailpartyt.Här finns allt för både små och stora fester! Lite enklare pizzor eller pajer i miniformat eller lyxiga amuse bouche med pilgrimsmusslor eller ostron med tillbehör? Välj bland kanapéer, volauventer, crostinis, smörrebröd, terriner, plättar, filodegsknyten, kex, röror och mycket mycket mer. Allt serverat i glas, på sked, på spett eller som små munsbitar för ett riktigt lyckat mingelparty.Boken ger också praktiska tips och råd som gör det lätt att ordna fest, exempelvis hur mycket som går åt beroende både på antalet gäster och på hur länge festen pågår, hur olika tilltugg kombineras på bästa sätt och hur du får till alla de där vackra snittarna på bilderna. För allt som det finns ett recept till finns på bild – snyggt fotograferat av Roland Persson.16 fullmatade kapitel med recept:Moderna klassiker - Pajer & plättar - Soppor, sallader & spett - Amuse bouche - Fisk & skaldjur - Norden - Tapas & meze - USA & Mexico - Asien - Italien & Frankrike - Ostbricka - Bröd & röror - Afternoon tea & brunch - Snabba snittar - Drinkar & snacks - DesserterVid Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 fick boken pris som Årets bästa kokbok. Den vann också i kategorierna Ceremoniella måltider och Folkets röst på bokmässan i Göteborg.
Bonnier Fakta 9789174240832 -
basics to Brilliance
Inbunden bok. Fourth Estate. 2016. 398 sidor.
ISBN 9781460751428
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFourth Estate 9781460751428 -
Från Amerika till Svea – recept och historier...
Inbunden bok. Glory Days Media. 2018. 200 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163987281
- Titel
- Från Amerika till Svea – recept och historier från The Barn
- Författare
- Martinsson, Marcus
- Förlag
- Glory Days Media
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 935 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den amerikanska matkulturen i det svenska köket är mycket mer än bara burgare. I den här boken lagar vi gott käk från grunden på noga utvalda råvaror. Och inte minst kombinerar vi maten med dryck som lyfter hela smakupplevelsen. Bland recepten hittar du allt från Rockefeller-ostron och Sivans cheese balls, till milkshakes och drinkar. Men boken bjuder också på läsning som gör att den passar lika bra på nattduksbordet som i köket. Om du till exempel vill veta varför snaps är ett klockrent dryckesval till burgare, hur du bygger din egen rök eller hur en riktigt god ost blir till – ja, då är det här helt enkelt en bok för dig.
The Barn är en restaurang i Göteborg som serverar amerikansk mat i svensk tappning. Restaurangen grundades 2013 av de fyra vännerna Alfred, Linus, Maher och Marcus. The Barn har utsetts till Årets Spritkrog, bästa burgarna i Göteborg och har flera år i rad varit omnämnda i White Guide.
Glory Days Media 9789163987281 -
Mycket kärlek och en nypa salt : Österlen, ma...
Häftad bok. Kammaren. 1 uppl. 2018. 227 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163987618
- Titel
- Mycket kärlek och en nypa salt : Österlen, mat och andra frestelser
- Författare
- Bengtsson, Staffan
- Förlag
- Kammaren
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 227 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 210 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 555 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag släpps en ny kokbok i Sverige. Men precis som matrecepten behöver genren förnyas, lyfta fram nya smaker. Staffan Bengtsson och Pia Staël von Holstein gör här ett sådant försök att bryta ny mark. Boken kallar de ”matbok” och förutom de obligatoriska recepten bjuder författarna på underhållande nedslag i deras österlenska landskap kryddat med färgstark kulturhistoria om formgivning och matlagning. Egna texter, egna foton, egna teckningar - resultatet har blivit en högst personlig och överraskande frispråkig skröna om kokekonst och kärlek.
Ur bokens förord
”Den här boken (så hoppas vi helhjärtat) sjunger snarare enkelhetens än krånglighetens lov. Ärligt och gott, så vill vi ha det på bordet. Modern husmanskost med en och annan raffinerad twist. Som att inte glömma spiskummin i köttbullarna eller att spara vattnet du kokte jordärtskockorna i till pastakoket. Vackert skall det vara när vi dukar. Tidiga 1800-tals tallrikar med blå-vit dekor får glänsa porslinsvita i skimret av levande ljus. Och öl och vin smakar bäst i 1800-talets lätta sodaglas fyndade på auktion…”
Författarparet är:
Staffan Bengtsson
Tv-producent (K-märkt, Bästa formen, K Special) och
författare och föreläsare
Pia Stael von Holstein
Antikexpert (Antikrundan, svt), värderingsman
och föreläsare
Kammaren 1 9789163987618 -
The Gastronomist, an Alphabetical List of th...
Inbunden bok. H. S. Nichols and CO. 1893. 85 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKH. S. Nichols and CO. -
Bullens kokbok
Inbunden bok. Åhlens & Åkerlunds Boktryckeri . 1 uppl. 1934. 612 sidor.
Mycket gott skick. Leonard Gustafssons bokbinderi, enkelt mörkrött pappband , dedikation
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlens & Åkerlunds Boktryckeri 1 -
Gustafva Björklunds kokbok för husmödrar
Inbunden bok. 12 uppl. 1885. 464 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade klotband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK12 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCentraltryckeriet
-
Vegetarisk kokbok
Inbunden bok. Skandinaviska Förlagsexpeditionen. 1924. 348 sidor.
Mycket gott skick. Förlagsband , pappband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSkandinaviska Förlagsexpeditionen -
Kokbok för husmödrar
Inbunden bok. Huldbrrgs bokförlag - aktiebolag. 14 uppl. 1880. 376 sidor.
Gott skick. Bra inlaga
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHuldbrrgs bokförlag - aktiebolag 14 -
Au Pied de Cochon - L'Album, un Libre de 55...
Inbunden bok. 2006.
ISBN 9782980949838
Mycket gott skick. Rikligt illustrerad, med DVD, boken på franska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9782980949838 -
One: The Only Way to Cook for You, Your Famil...
Inbunden bok. Harper Collins UK. 2021. 330 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780008172480
- Titel
- One: The Only Way to Cook for You, Your Family and the Planet
- Författare
- Jones, Anna
- Förlag
- Harper Collins UK
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 330 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 252 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1195 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Award-winning cook Anna Jones blazes the trail again for how we all want to cook now: quick, sustainably and stylishly. In this exciting new collection of over 200 simple recipes, Anna Jones limits the pans and simplifies the ingredients for all-in-one dinners that keep things fast and easy. These super varied every night recipes celebrate vegetables and deliver knock-out flavour but without taking time and energy. There are one-tray dinners, like a baked dahl with tamarind-glazed sweet potato, quick dishes like tahini broccoli on toast, one-pot soups and stews like Persian noodle as well as one-pan fritters and pancakes such as golden rosti with ancho chilli chutney. One brings together a way of eating that is mindful of the planet. Anna gives you practical advice and shows how every small change in planning, shopping and reducing waste will make a difference. There are also 100 recipes for using up any amount of your most-eaten veg and ideas to help you use the foods that most often end up being thrown away. This book is good for you, your pocket and the planet.
Harper Collins UK 9780008172480 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9780857856982
- Titel
- The taste culture reader : experiencing food and drink
- Författare
- Korsmeyer, Carolyn
- Utgivningsår
- 2018
- Språk
- English
- Baksidestext
- Taste is recognized as one of the most evocative senses. The flavors of food play an important role in identity, memory, emotion, desire, and aversion, as well as social, religious and other occasions. Yet despite its fundamental role, taste is often mysteriously absent from discussions about food. The Taste Culture Reader examines the sensuous dimensions of eating and drinking and highlights the centrality of taste in human experience. Combining both classic and contemporary sources from anthropology, philosophy, sociology, history, science, and beyond, the book features excerpts from texts by David Hume, Immanuel Kant, Pierre Bourdieu, Brillat-Savarin, Marcel Proust, Sidney Mintz, and M.F.K. Fisher as well as original essays by authors such as David Sutton, Lisa Heldke, David Howes, Constance Classen, and Amy Trubek. This edition has been revised substantially throughout to include the latest scholarship on the senses and features new introductions from the editor as well as 10 new chapters.
Includes bibliographical references and index.
Imported from: catalog.library.cornell.edu:7090/voyager (Do not remove)
Bloomsbury 9780857856982 -
Att äta : steg för steg i 8 veckor med mindfu...
Inbunden bok. Bladh by Bladh. 1 uppl. 2017. 287 sidor.
Nära nyskick. Mjukband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188429247
- Titel
- Att äta : steg för steg i 8 veckor med mindful eating och självmedkänsla
- Författare
- Ryd, Veronika
- Förlag
- Bladh by Bladh
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 160 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Steg för steg i 8 veckor med mindful eating & självmedkänsla
2014 kom författarnas Mindful Eating, en viktig och banbrytande bok om kropp och vikt. Nu kommer den praktiska handboken i samma ämne!
Är du redo för en ny relation till mat, ätande och din kropp?
En relation som präglas av självkännedom, trygghet och vänlighet?
En relation som ger dig frihet?
Då är den här boken något för dig! Syftet är att mat och kropp ska bli något positivt och ge energi. Under 8 veckor guidas du varsamt i att utforska din relation till mat, ätande och kroppen. Den resan präglas av ett medvetet, medkännande och varmt förhållningssätt.
I vårt samhälle finns en enorm rädsla för att bli överviktig och vi får återkommande nya råd om olika dieter. Samtidigt lever vi i ett ofantligt överflöd när det kommer till mat med nya matlagningsprogram, kokböcker och fredagsmys i mängder. Det är inte så lätt att få ihop de här två budskapen. Många har förlorat förmågan att lyssna på kroppens behov och att tycka om den. Det har bl a gjort det svårare att äta när vi är hungriga, sluta när vi är mätta och skilja mellan fysisk och känslomässig hunger.
Den här boken visar steg för steg hur du kan införliva mindful eating och självmedkänsla i din egen relation till mat, ätande och kropp. Fokus är mer på hur och varför vi äter än på vad vi äter. Genom övningar i mindful eating får du lära sig att lyssna till kroppens signaler för olika former av hunger, mättnad, sug och känslomässiga behov. Du får verktyg att bryta negativa ätmönster, som exempelvis stress.
Med boken följer ljudfiler med mindful eating-, mindfulness- och självmedkännandeövningar.
OM FÖRFATTARNA
Anna Wikfalk är beteendevetare, mindfulnessinstruktör och yogalärare,
och driver yoga- och mindfulnessstudion Bara Yoga i Aspudden.
Veronika Ryd är beteendevetare, KBT-terapeut och
mindfulnessinstruktör med egen terapimottagning på
Södermalm.
Anna och Veronika är även projektledare för det nationella mindful eatingprojektet; Att Äta Mindfulness för kropp och knopp, och driver tillsammans mindfuleatinggruppen.se.
Bladh by Bladh 1 9789188429247 -
Den tekniske kocken 2 : en kokbok om molekylä...
Häftad bok. Jure Förlag. 1 uppl. 2009. 251 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172233256
- Titel
- Den tekniske kocken 2 : en kokbok om molekylär gastronomi
- Författare
- Hegg, Per Olof
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 251 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- - Vid vilken temperatur ska kött och fisk tillagas för bästa resultat?
- Går det att förvandla rött vin till vitt?
- Hur undviker man att bearnaisesås skär sig?
- Hur gör man gammalt bröd färskt igen?
DEN TEKNISKE KOCKEN 2 är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson, förklarar vad som händer när vi lagar mat. Denna bok följer upp och kompletterar tekniken som beskrivs i författarnas förra bok, DEN TEKNISKE KOCKEN.
Här införs molekylbegreppet och ges nya fakta om livsmedelsstrukturer. Kokboken ger kunskaper om de kemiska aspekterna på matlagning och därmed en mer komplett bild av kökets tekniska mysterier – vi talar om molekylär gastronomi. Båda böckerna kan tillsammans användas som ett praktiskt livsmedelstekniskt uppslagsverk.
DEN TEKNISKE KOCKEN 2 är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Grundtanken är att på ett begripligt sätt förmedla en kombination av livsmedelskunskap och matlagningskonst. Här ges massor av praktiska råd och tips för att lyckas i köket. Boken innehåller allt från enkla recept till avancerade gourmetrecept.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
RIKARD NILSSON är en av våra första och mest folkkära TV-kockar. Han blev utnämnd till årets kock 1991 och har även varit medlem i kocklandslaget. Rikard Nilsson har även gjort experiment och övningar på NASA i Houston och undervisat på Lunds Tekniska Högskola.
PER-ANDERS JÖRGENSEN är prisbelönt stillbildsfotograf inom områden som mat, porträtt och reklam. Han har gedigen kunskap inom matområdet och har fotograferat nästan alla stilbildande kockar och deras kreationer.
"...kul läsning med idel aha-upplevelser."
Agneta Ullenius, Svenska Dagbladet
"Om inte detta blir årets julklapp för oss hemkockar lovar jag att bära kockmössa hela januari månad"
Kari Ruokonen Andersson, Receptomaten
"...riktigt roligt för den som trivs i köket..."
Karin Liliedahl, Helsingborgs Dagblad
Jure Förlag 1 9789172233256 -
Ciderrevolution! : Din diy-guide till cider &...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 159 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127157101
- Titel
- Ciderrevolution! : Din diy-guide till cider & pét-nat
- Författare
- Nypelius, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Sverige står vi varje höst med ett överflöd av frukt i villaträdgårdar och gamla fruktlundar. ”Vilket slöseri”, tänkte vi och startade vår ciderrevolution. Med enkel utrustning och ett öppet sinne kan vem som helst tillverka god och spännande cider jäst från våra äpplen, päron, plommon och bär.
Vår revolution grundar sig i inställningen att vår frukt är värd att hylla. För oss är inget är förbjudet, ciderns traditionella avgränsningar mot öl och vin egentligen bara är nonsens. Med lite kreativitet, lyhördhet inför naturen och en dos kunskap om naturliga jäsningsprocesser går det att skapa cider med ärliga smaker och härlig komplexitet. Genom att dra lärdomar från ölbryggare och vinmakare vill vi i denna bok visa dig hur du kan jäsa små och medelstora batcher cider som verkligen gör våra svenska frukter rättvisa.
"Ciderrevolution! fungerar främst som en introduktion och handbok för nybörjare. Huvudavsnitten behandlar grunderna i cidertillverkning, inklusive skörd, mustning, utrustning, jäsning samt lagring och jäsning på flaska. Fotografierna är ofta rent dokumentära och texterna jordnära och inspirerande med handfasta råd. (...) Boken riktar sig till alla som vill lära sig att ta hand om sin frukt och göra den drickbar året runt." BTJ
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127157101 -
Grön magi : grönsaker på nytt sätt och goda r...
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2016. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785795
- Titel
- Grön magi : grönsaker på nytt sätt och goda recept
- Författare
- Jidenholm, Mikael
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 991 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med på en upptäcktsresa i den gröna världen! Här bjuds det på både kunskap och nyskapande recept. Här finns tips på nya sätt att tillaga våra klassiska, odlade grönsaker, men även förslag på hur du tar tillvara sådana vilda ätliga växter som vi nästan glömt bort.
Vi får veta hur växternas olika delar - blad, blommor, stjälkar och rötter - och alla deras olika stadier och skepnader från grodd till färdig grönsak kan beredas till läckra rätter.
Mikael Jidenholm är stjärnkockarnas favoritleverantör. Han odlar ekologiskt på sin gård i Halland, och förser restauranger som Noma i Köpenhamn, Mattias Dahlgren, Operakällaren och många fler med grönsaker. Recepten är framtagna tillsammans med Lisa Lemke. Tomas Tengby står för text och Magnus Carlsson för foto.
Massolit Förlag 1 9789187785795 -
Adrians skafferi : familjens bakbok
Inbunden bok. Rubin Förlag. 1 uppl. 2015. 102 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163757112
- Titel
- Adrians skafferi : familjens bakbok
- Författare
- Larsson, Veronica
- Förlag
- Rubin Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 102 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 285 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 754 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Adrians skafferi - familjens bakbok" är uppföljaren till den prisbelönade kokboken. Denna bakbok bjuder på en massa härliga recept som uppskattas av både stora och små. Med enkla steg-för-steg anvisningar och underbara bilder bakas det bland annat hallongrottor, chocolate chip cookies, dammsugare, gräddbullar, sex lager chokladtårta, muffins, cup cakes, snickers, kexchoklad och lollipops och mycket mer av Adrian och hans gästbagare.
Rubin Förlag 1 9789163757112 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151905327
- Titel
- Jennies familjefavoriter
- Författare
- Kåreblom, Jennie
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
9789151905327 -
Vegetarian cooking for everyone, revised
Inbunden bok. Ten Speed Press. 2017. 655 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781607745532
- Titel
- Vegetarian cooking for everyone, revised
- Författare
- Madison, Deborah
- Utgivningsår
- 2017
- Språk
- English
Ten Speed Press 9781607745532 -
Prepp : vegorecept för en smartare vardag
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 183 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249521
- Titel
- Prepp : vegorecept för en smartare vardag
- Författare
- Bergqvist, Ylva
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 256 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 845 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Preppa på söndag och slipp stressen kring vardagsmiddagarna! Med den här boken behöver du inte tänka ut vad du ska äta och springa och handla varje dag. Om du ägnar lite tid åt att förbereda får du maten på bordet på nolltid. I "PREPP" finns menyer med vegetariska recept för ett helt kvartal. Bambatantens bästa, Franska fläktar, Waste no waste ... Vilken blir din favoritvecka? Många recept är veganska eller kan enkelt justeras så att de blir det.Precis som i Ylva Bergqvists senaste bok "Vego på 30 minuter" är rätterna lättlagade och smaksäkert komponerade med inspiration från hela världen. Så vänta inte! Ta fram kastrullerna och börja preppa. Livet blir så mycket enklare – och godare.
Bonnier Fakta 9789174249521 -
Gucka : världens röra
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 95 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132333026
- Titel
- Gucka : världens röra
- Författare
- Henrik Francke - Mia Öhrn - Anders Kroon - Fredrik Lindstål
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 185 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gucka: en röra, dipp eller spread. Mixad, mortlad, mosad, puréad, passerad, pressad, krossad, hackad eller på annat sätt finfördelad. Går att skopa upp med någon typ av ätbart verktyg. Världens bästa partymat. Passar självklart även perfekt som sås till kött, fisk och vegetariska rätter i alla möjliga sammanhang.
Källa: Svenska Guckalandslaget
Heta bönröror, kryddiga chutneys, fräscha salsor och smakrika färskoströror. Det inofficiella Svenska Guckalandslaget bjuder här på ett 60-tal recept på sina favoritguckor. Dessutom tipsas om läckra dippverktyg i form av annorlunda baguetter, hemgjorda rotfruktschips, filopinnar och örtkryddade brytbröd.
I guckalandslaget återfinns bland andra Henrik Francke, vars bok Brödälskare utsågs till Årets bästa brödbok 2005, och Mia Öhrn som tidigare skrivit boken Kladdkakor. Bli själv medlem i Guckalandslaget genom att tipsa om din älsklingsröra på www.guckalandslaget.se.
Bokens läckra foton är tagna av Sara Danielsson och formgivningen är gjord av Evelina Thörnberg.
B Wahlströms 1 9789132333026 -
Gordon Ramsay's Ultimate Home Cooking
Inbunden bok. Hodder & Stoughton. 2013. 288 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781444780789
- Titel
- Gordon Ramsay's Ultimate Home Cooking
- Författare
- Ramsay, Gordon
- Förlag
- Hodder & Stoughton
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 272 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1440 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Delicious and simple recipes from one of Britain's greatest chefs.
'My rules are simple. Home cooking has to be easy. It got to be fast. It's got to be delicious. If you think you can't cook amazing food at home, think again. I'm going to prove that however busy you are it's still possible to cook stunning food. These are the only recipes you'll ever need.' GORDON RAMSAY Gordon Ramsay's Ultimate Home Cooking is a collection of over 120 delicious new recipes that are infused with Gordon's expertise and skill gleaned from his years in professional kitchens. Divided into chapters to see you through the whole day from weekday breakfasts through to Saturday night dinners, the book is all about the pleasure of cooking and sharing the very best home-cooked food with family and friends.
Hodder & Stoughton 9781444780789 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198495935
- Titel
- Vad ska vi äta? : om mat och etik
- Författare
- Höglund, Anna T.
- Förlag
- Appell Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 139 x 217 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 328 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur produceras vår mat, hur påverkar den hälsa, miljö och klimat och hur hanteras djuren i matproduktionen? Såväl produktion som konsumtion av mat aktualiserar en mängd etiska värden och därför uppstår det lätt konflikter i valen av vad vi ska äta och vår kosthållning. Är det till exempel viktigast att maten är ekologiskt producerad eller att jordarna ger så stora skördar som möjligt? Att maten är närproducerad eller billig? Hälsosam eller god?Som konsumenter behöver vi en viss etisk kompetens för att hantera dessa frågor, menar Anna T. Höglund. Hon ger läsaren kunskap och praktiska hjälpmedel, genom att visa vad vi bör tänka på vid val av mat och ger vägledning inför alla dessa beslut som gärna gör oss till filosofer, men som också präglar vår vardag.Hon berättar även om hur de etiska resonemangen om mat sett ut i den västerländska historien – från det antika Greklands måttlighetsideal, genom medeltidens syn på frosseri som en dödssynd och vidare till dagens hälsoideal och maten som verktyg för att skapa identitet. Anna T. Höglund är docent i etik och verksam vid Centrum för forsknings- och bioetik vid Uppsala universitet.
Appell Förlag 9789198495935 -
Home. made. - recipes & more : Ankarsrum
Inbunden bok. Ankarsrum. 2019. 262 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163994074
- Titel
- Home. made. - recipes & more : Ankarsrum
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 262 sidor
- Språk
- Svenska
Ankarsrum 9789163994074 -
Så handlägger vi födoämnesöverkänslighet : en...
Inbunden bok. Mölndal : Glaxo Wellcome. 2000. 176 sidor.
Mycket gott skick. Namnteckning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188286525
- Titel
- Så handlägger vi födoämnesöverkänslighet : en praktika
- Författare
- Eriksson, Nils E. - Glaxo Wellcome
- Förlag
- Mölndal : Glaxo Wellcome
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- Svenska
Mölndal : Glaxo Wellcome 9188286525 -
Expedition mathantverk : från stoppad korv ti...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 171 sidor.
Mycket gott skick. Ett litet hål på främre pärmen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132658
- Titel
- Expedition mathantverk : från stoppad korv till nedgrävd tupp
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.
Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.
PROJEKT: * Kokgrop *Hemmamejeri *Matlagning över öppen eld *Ostronskivlingsodling *Rustika ugnar *Korvstoppning *Syrning, konservering och inläggning *Hemmacharkuteri *Torkning *Snigelfarm *Rökning *Hemmabryggeri.
Utsedd till Årets Grundkokbok av Måltidsakademien. Juryns motivering:
En av höstens intressantaste kokböcker handlar om att återerövra gamla matlagningstekniker. Riktiga råvaror möter eld och rök, salt och socker. En riktig kokbok i takt med tiden.
"Mums för matnörden!"
Expressen
Expedition mathantverk är i sin tur mer fartfylld i sin framtoning, och får åtminstone mig att bli mer omedelbart sugen på att sätta igång med matskapandet."
Östersunds-Posten
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."
Sundsvalls Tidning
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."Sundsvalls Tidning
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127132658 -
Underbart gott i en Crock-Pot
Inbunden bok. Lava Förlag. 1 uppl. 2015. 138 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187769375
- Titel
- Underbart gott i en Crock-Pot
- Författare
- Anette Rosvall
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 238 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt grytan göra jobbet! Att göra långkok i en elektrisk gryta är en smart lösning för dig som älskar mat men har ont om tid. Välkommen till höstmys, långhelg och slow food med Crock-Pot!
Med en slowcooker eller Crock-Pot lagar du maten på ett enkelt, hälsosamt, lätt och roligt sätt. Lägg i köttet, grönsakerna, vattnet, ja allt du vill ha i din maträtt på morgonen. När du kommer hem efter jobbet är grytan klar. Maten tillagas i en låg temperatur och blir fantastiskt mör och smakrik.
I en slowcooker kan praktiskt taget allt tillagas: kött, fisk, fågel, desserter, bröd Senast receptet från USA finns också med bland de 50-talet recepten i boken: grillat kött som tillagas i bit medan du arbetar eller ligger och sover.
Anette Rosvall, matkreatör, sommelier och författare som älskar att laga mat till många, har bearbetat och utvecklat recepten för den svenska marknaden. Crock-Pot lanserades i USA redan 1971 och kom till Sverige 2011.
I USA säljs det 8 miljoner grytor varje år och i Sverige ökar intresset stadigt. Idag finns grytorna att köpa på de flesta ställen där husgeråd säljs.
Ytterligare författare: Rosvall, Anette
Ytterligare fotografer: Gawell, Charlotte
Ytterligare designers: Siwe, Fredrika
Lava Förlag 1 9789187769375 -
Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och nju...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2013. 143 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155259198
- Titel
- Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet
- Författare
- Nordgren, Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm är en oas för alla som älskar trädgård, inredning och god design. Som kronan på verket står varje vardag en överdådig vegetarisk buffé uppdukad i Trädgårdscaféet. Där finns soppor, sallader och varmrätter, skapade av Trädgårdscaféets kreativa kockar. Allt lagat av säsongens råvaror och med influenser från världens alla hörn.Allt fler funderar över sitt köttätande och intresset för vegetarisk mat ökar liksom efterfrågan på recept till goda, lättlagade vegorätter. Recepten är idealiska när man vill bjuda på en annorlunda buffé. Rätterna har en grön bas, men det går utmärkt att servera dem tillsammans med kött, fågel och fisk om man så önskar. Boken innehåller ca 100 recept som omfattar allt från gröna varmrätter och pastasåser till sallader, bröd, läckra bakverk och till och med julmat. Här finns reggaepizza, karibisk ananasgryta och den berömda hummusen.Boken berättar om odlingarna i Slottsträdgården, vi får till exempel följa en rödbeta från frö till biff! Men här finns också exempel på hur man själv kan odla i liten skala. Vill du kanske odla sockerärtor på balkongen eller kryddor i krukor? Vad gör man om broccolin får både jordloppor och konstiga larver? Vad är viktigt när det gäller jord, gödsel och skötsel av en köksträdgård? Bosse Rappne, Slottsträdgårdens välkände trädgårdsmästare, berättar och kommer med sina bästa tips.Detta är en överdådigt vacker bok om den fantastiska miljön på Ulriksdal med mängder av härliga bilder.
Bokförlaget Semic 9789155259198
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn