-
Från brasserie till franskt lantkök
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2015. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623562
- Titel
- Från brasserie till franskt lantkök
- Författare
- Baudone, Marco
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 267 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1100 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från brasserie till franskt lantkök är en bok som frossar i den franska maten. Oavsett om man vill bjuda på en lyxig romantisk middag med vita dukar och levande ljus eller en enkel middag med rustik känsla så finns recepten här. Boken är vackert illustrerad och ger även lite bakgrundshistoria till den nu så populära brasseriekulturen. Kocken Marco Baudone har lång erfarenhet i restaurangköket från Gualtiero Marchesi i Milano, Guy Savoy i Paris till Operakällaren och Riche. Han öppnade den italienska restaurangen Locanda och har drivit Brasserie Le Rouge i Stockholm. I skrivande stund driver han Kornhamnstorg no 53.
Nygren & Nygren 1 9789186623562 -
Bondens skafferi : recepten & teknikerna för...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2017. 158 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113077260
- Titel
- Bondens skafferi : recepten & teknikerna för att äta bättre
- Författare
- Kämpargård, Niklas
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 244 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 668 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I flera hundra år har bonden förädlat gårdens mat på hemmaplan. Tagit del av säsongens utbud av färska delikatesser och bevarat smak, doft och välbehag inför vintern. I Niklas Kämpargårds nya bok Bondens skafferi får läsaren lära sig att ta hand om gårdens, skogens och de öppna viddernas råvaror, får ta del av de nedärvda knepen om hur man med hjälp av klassiska tekniker kan göra det absolut bästa av dem. Det är en kokbok med gott om recept, men här hittas också så mycket mer än så: Här får man kunskaper om hela kedjan, från odlingstips till förädlingstekniker.
Kapitlen har namn som Mjölkens fröjd, Skogens skafferi, Blommor och bin, Baka en kaka, Naturliga smakförstärkare, Sött och salt, och i boken finns också resonemang kring mathantverk och tradition.
Boken utgår från livet på en mindre gård, men självklart kan läsaren få tag på råvarorna på andra sätt: köpa köttet i sin lokala butik, odla tomaterna på balkongen och plocka bären i skogen osv. Man behöver inte vara bonde för att äta som en.
Norstedts 1 9789113077260 -
Det goda livet : maten som gör skillnad för d...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2020. 271 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870424
- Titel
- Det goda livet : maten som gör skillnad för din hälsa
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 267 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1181 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med sin nya kokbok vill Tareq Taylor och Sara Ask inspirera och vägleda alla som vill förbättra sin hälsa genom maten. Tillsammans har de gjort en gedigen kokbok med mat för hela dagen och hela veckan, ja, hela livet, varvat med peppande fakta om hur maten kan påverka vår hälsa. Genom att göra mindre (eller större) förändringar i vår livsstil kan vi faktiskt uppnå stora hälsovinster.Recepten är enkla att både följa och variera och ingjuter självförtroende i läsaren. Smakernas mästare Tareq Taylor borgar för att allt blir riktigt gott – han gör aldrig avkall på smaken bara för att det ska vara hälsosamt. Maten är färgglad och vacker och består av mycket grönsaker, frukt, baljväxter, fisk, skaldjur, nötter, frön och nyttiga oljor, och mindre mängder kyckling, rött kött, charkprodukter och socker.Dietisten Sara Ask står för hälsofaktan och är en garant för alla goda råd som utgår från väl grundad hälsoforskning som vi vet fungerar. Hon går också in på hur vi människor fungerar och varför vi äter det vi äter och gör de val vi gör. Varför har vissa lätt att hålla vikten och andra inte? Och hur byggs en bra måltid upp egentligen? En sak är säker, det finns inget facit för hur man ska äta och leva utan många olika sätt som kan bli rätt.Det mesta passar den som vill försöka förebygga ohälsa liksom den som drabbats av vanliga folkhälsosjukdomar som övervikt och fetma, diabetes och hjärt-kärlsjukdom – som ofta går att påverka genom en förändrad livsstil.
Bonnier Fakta 9789178870424 -
Skapa din hälsa : med renande och stärkande m...
Inbunden bok. Vulkan. 2016. 154 sidor.
Mycket gott skick. Namnteckning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163923876
- Titel
- Skapa din hälsa : med renande och stärkande mat, motion och positiva tankar
- Författare
- Hedberg, Yvonne
- Förlag
- Vulkan
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 154 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm
- Vikt
- 800 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bättre immunförsvar, piggare och gladare, lugnare mage och bättre hy. Ja det kan vara några av de positiva effekterna du upplever om du börjar äta mer "ren" mat. Här hittar du lättlagade och goda recept utan gluten, komjölk och vitt socker. Frukost, bröd, luncher, middagar, röror, krämer, mellanmål, sallader, dryck, fika, snacks och godis inom kategorierna eatclean, glutenfritt, mjölkfritt eller låglaktos, lowcarb, paleo, vegetariskt, vegan, rawfood, fisk och fågel. Boken inleds med en kortare genomgång av ämnet näringslära följt av några tips på rörelse vid stillasittande arbete eller fritid. Den innehåller även ett avsnitt som handlar om hur du kan arbeta med den universella "attraktionslagen" för att lättare nå dina mål i livet.
Vulkan 9789163923876 -
Hirams bästa kokbok
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2011. 192 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127131811
- Titel
- Hirams bästa kokbok
- Författare
- Huldt, Märit
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 215 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få matskribenter har betytt så mycket för så många som Märit Huldt, eller Hiram som hon kallades. I 25 år bjöd hon Svenska Dagbladets läsare på sina enkla och roliga recept. Många har vuxit upp på Hirams svartvinbärssylt, änglapaj och fru Bråttoms räkris. Hiram var en trendsättare när det gällde matlagning. Hennes filosofi var att maten skulle vara lättlagad och hon påtalade tidigt vikten av råvaror med hög kvalitet.
I Hirams bästa kokbok har Milena Bergquist samlat ca 140 av matlegendens bästa recept och Anna Lind Lewin har varsamt förvaltat Hirams klassiska formgivning och karaktäristiska små illustrationer. Hiram var en föregångare på många sätt och hennes böcker är lika gångbara idag som då de skrevs. 2012 skulle Hiram ha fyllt 100 år.
Milena Bergquist är redaktör, journalist och författare och har arbetat som bitr. featurechef på SvD med bland annat ansvar för matsidorna.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127131811 -
Druvan bakom vinet
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2002. 320 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146183495
- Titel
- Druvan bakom vinet
- Författare
- Rand, Margaret
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 262 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1305 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Druvan är den självklara grunden för all vinproduktion. Ändå är den styvmoderligt behandlad när det handlar om att beskriva olika viners egenskaper. Det finns stora variationer druvsorterna emellan och har man kunskap om druvornas olika karakteristika, så har man en god grund för att utveckla och förhöja njutningen av vin. Druvan bakom vinet är den kompletta guiden till världens alla druvsorter och till de viner som de frambringar. Boken beskriver över 300 druvor varav de 17 mest klassiska beskrivs mer utförligt, både historiskt och i modern tid. Oz Clarke är en av Europas främsta vinkännare och har tidigare givit ut bland annat Vin från hela världen (2001).
Wahlström & Widstrand 9789146183495 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178435166
- Titel
- Min skånska kokbok
- Författare
- Billing, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 270 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1146 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är egentligen skånsk mat? Är det gamla recept, nya tillagningsmetoder, innovationer inom jordbruket eller rätt och slätt den mat som tillagats på skånska råvaror? Var börjar ens de skånska smakerna och var upphör de danska och de tyska?
I Min skånska kokbok tar matskribenten och författaren Anna Billing ett personligt grepp om den skånska maten och anpassar traditionella recept till nutida middagsbord. Med hjälp av årstidernas skiftande utbud av skånska råvaror, gamla och nya kunskaper om tillagning och inspiration från grannländernas kök, fogar hon samman en brokig väv av den skånska maten igår, idag och kanske i morgon.
Här ingår förstås alla recept på läckra, skånska klassiker som knaprig ugnsstekt gås, frisk Brantevikssill, maffig äggakaka och värmande brännesnuda, men också nyare inslag i den skånska vardagsmaten som friterad falafel och syrade kåldolmar.
Vi firar dansk jul med anka i körsbärssås och födelsedag med pompa och arrakspudding; eleganta smörrebröd varvas med rejäla kavringar, skyddad spettekaka med beslöjade bondflickor, vildsvinsragù med polsk surkålsgryta. Vi följer i sillaprånglerskornas spår och stuvar ogräs från leråkern. Boken innehåller cirka 200 recept med underhållande faktatexter om råvaror, tillagning och historik.
Anna Billing är en skånsk matskribent och kokboksförfattare. Senaste boken Alla hönsen hemma och färska ägg i köket belönades med Måltidsakademiens pris Årets svenska Måltidslitteratur.
Bokförlaget Arena 9789178435166 -
basics to Brilliance
Inbunden bok. Fourth Estate. 2016. 398 sidor.
ISBN 9781460751428
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFourth Estate 9781460751428 -
Från Amerika till Svea – recept och historier...
Inbunden bok. Glory Days Media. 2018. 200 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163987281
- Titel
- Från Amerika till Svea – recept och historier från The Barn
- Författare
- Martinsson, Marcus
- Förlag
- Glory Days Media
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 935 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den amerikanska matkulturen i det svenska köket är mycket mer än bara burgare. I den här boken lagar vi gott käk från grunden på noga utvalda råvaror. Och inte minst kombinerar vi maten med dryck som lyfter hela smakupplevelsen. Bland recepten hittar du allt från Rockefeller-ostron och Sivans cheese balls, till milkshakes och drinkar. Men boken bjuder också på läsning som gör att den passar lika bra på nattduksbordet som i köket. Om du till exempel vill veta varför snaps är ett klockrent dryckesval till burgare, hur du bygger din egen rök eller hur en riktigt god ost blir till – ja, då är det här helt enkelt en bok för dig.
The Barn är en restaurang i Göteborg som serverar amerikansk mat i svensk tappning. Restaurangen grundades 2013 av de fyra vännerna Alfred, Linus, Maher och Marcus. The Barn har utsetts till Årets Spritkrog, bästa burgarna i Göteborg och har flera år i rad varit omnämnda i White Guide.
Glory Days Media 9789163987281 -
Mycket kärlek och en nypa salt : Österlen, ma...
Häftad bok. Kammaren. 1 uppl. 2018. 227 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163987618
- Titel
- Mycket kärlek och en nypa salt : Österlen, mat och andra frestelser
- Författare
- Bengtsson, Staffan
- Förlag
- Kammaren
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 227 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 210 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 555 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag släpps en ny kokbok i Sverige. Men precis som matrecepten behöver genren förnyas, lyfta fram nya smaker. Staffan Bengtsson och Pia Staël von Holstein gör här ett sådant försök att bryta ny mark. Boken kallar de ”matbok” och förutom de obligatoriska recepten bjuder författarna på underhållande nedslag i deras österlenska landskap kryddat med färgstark kulturhistoria om formgivning och matlagning. Egna texter, egna foton, egna teckningar - resultatet har blivit en högst personlig och överraskande frispråkig skröna om kokekonst och kärlek.
Ur bokens förord
”Den här boken (så hoppas vi helhjärtat) sjunger snarare enkelhetens än krånglighetens lov. Ärligt och gott, så vill vi ha det på bordet. Modern husmanskost med en och annan raffinerad twist. Som att inte glömma spiskummin i köttbullarna eller att spara vattnet du kokte jordärtskockorna i till pastakoket. Vackert skall det vara när vi dukar. Tidiga 1800-tals tallrikar med blå-vit dekor får glänsa porslinsvita i skimret av levande ljus. Och öl och vin smakar bäst i 1800-talets lätta sodaglas fyndade på auktion…”
Författarparet är:
Staffan Bengtsson
Tv-producent (K-märkt, Bästa formen, K Special) och
författare och föreläsare
Pia Stael von Holstein
Antikexpert (Antikrundan, svt), värderingsman
och föreläsare
Kammaren 1 9789163987618 -
The Gastronomist, an Alphabetical List of th...
Inbunden bok. H. S. Nichols and CO. 1893. 85 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKH. S. Nichols and CO. -
Gustafva Björklunds kokbok för husmödrar
Inbunden bok. 12 uppl. 1885. 464 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade klotband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK12 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCentraltryckeriet
-
Vegetarisk kokbok
Inbunden bok. Skandinaviska Förlagsexpeditionen. 1924. 348 sidor.
Mycket gott skick. Förlagsband , pappband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSkandinaviska Förlagsexpeditionen -
Kokbok för husmödrar
Inbunden bok. Huldbrrgs bokförlag - aktiebolag. 14 uppl. 1880. 376 sidor.
Gott skick. Bra inlaga
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHuldbrrgs bokförlag - aktiebolag 14 -
Au Pied de Cochon - L'Album, un Libre de 55...
Inbunden bok. 2006.
ISBN 9782980949838
Mycket gott skick. Rikligt illustrerad, med DVD, boken på franska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9782980949838 -
One: The Only Way to Cook for You, Your Famil...
Inbunden bok. Harper Collins UK. 2021. 330 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780008172480
- Titel
- One: The Only Way to Cook for You, Your Family and the Planet
- Författare
- Jones, Anna
- Förlag
- Harper Collins UK
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 330 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 252 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1195 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Award-winning cook Anna Jones blazes the trail again for how we all want to cook now: quick, sustainably and stylishly. In this exciting new collection of over 200 simple recipes, Anna Jones limits the pans and simplifies the ingredients for all-in-one dinners that keep things fast and easy. These super varied every night recipes celebrate vegetables and deliver knock-out flavour but without taking time and energy. There are one-tray dinners, like a baked dahl with tamarind-glazed sweet potato, quick dishes like tahini broccoli on toast, one-pot soups and stews like Persian noodle as well as one-pan fritters and pancakes such as golden rosti with ancho chilli chutney. One brings together a way of eating that is mindful of the planet. Anna gives you practical advice and shows how every small change in planning, shopping and reducing waste will make a difference. There are also 100 recipes for using up any amount of your most-eaten veg and ideas to help you use the foods that most often end up being thrown away. This book is good for you, your pocket and the planet.
Harper Collins UK 9780008172480 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9780857856982
- Titel
- The taste culture reader : experiencing food and drink
- Författare
- Korsmeyer, Carolyn
- Utgivningsår
- 2018
- Språk
- English
- Baksidestext
- Taste is recognized as one of the most evocative senses. The flavors of food play an important role in identity, memory, emotion, desire, and aversion, as well as social, religious and other occasions. Yet despite its fundamental role, taste is often mysteriously absent from discussions about food. The Taste Culture Reader examines the sensuous dimensions of eating and drinking and highlights the centrality of taste in human experience. Combining both classic and contemporary sources from anthropology, philosophy, sociology, history, science, and beyond, the book features excerpts from texts by David Hume, Immanuel Kant, Pierre Bourdieu, Brillat-Savarin, Marcel Proust, Sidney Mintz, and M.F.K. Fisher as well as original essays by authors such as David Sutton, Lisa Heldke, David Howes, Constance Classen, and Amy Trubek. This edition has been revised substantially throughout to include the latest scholarship on the senses and features new introductions from the editor as well as 10 new chapters.
Includes bibliographical references and index.
Imported from: catalog.library.cornell.edu:7090/voyager (Do not remove)
Bloomsbury 9780857856982 -
Att äta : steg för steg i 8 veckor med mindfu...
Inbunden bok. Bladh by Bladh. 1 uppl. 2017. 287 sidor.
Nära nyskick. Mjukband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188429247
- Titel
- Att äta : steg för steg i 8 veckor med mindful eating och självmedkänsla
- Författare
- Ryd, Veronika
- Förlag
- Bladh by Bladh
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 160 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Steg för steg i 8 veckor med mindful eating & självmedkänsla
2014 kom författarnas Mindful Eating, en viktig och banbrytande bok om kropp och vikt. Nu kommer den praktiska handboken i samma ämne!
Är du redo för en ny relation till mat, ätande och din kropp?
En relation som präglas av självkännedom, trygghet och vänlighet?
En relation som ger dig frihet?
Då är den här boken något för dig! Syftet är att mat och kropp ska bli något positivt och ge energi. Under 8 veckor guidas du varsamt i att utforska din relation till mat, ätande och kroppen. Den resan präglas av ett medvetet, medkännande och varmt förhållningssätt.
I vårt samhälle finns en enorm rädsla för att bli överviktig och vi får återkommande nya råd om olika dieter. Samtidigt lever vi i ett ofantligt överflöd när det kommer till mat med nya matlagningsprogram, kokböcker och fredagsmys i mängder. Det är inte så lätt att få ihop de här två budskapen. Många har förlorat förmågan att lyssna på kroppens behov och att tycka om den. Det har bl a gjort det svårare att äta när vi är hungriga, sluta när vi är mätta och skilja mellan fysisk och känslomässig hunger.
Den här boken visar steg för steg hur du kan införliva mindful eating och självmedkänsla i din egen relation till mat, ätande och kropp. Fokus är mer på hur och varför vi äter än på vad vi äter. Genom övningar i mindful eating får du lära sig att lyssna till kroppens signaler för olika former av hunger, mättnad, sug och känslomässiga behov. Du får verktyg att bryta negativa ätmönster, som exempelvis stress.
Med boken följer ljudfiler med mindful eating-, mindfulness- och självmedkännandeövningar.
OM FÖRFATTARNA
Anna Wikfalk är beteendevetare, mindfulnessinstruktör och yogalärare,
och driver yoga- och mindfulnessstudion Bara Yoga i Aspudden.
Veronika Ryd är beteendevetare, KBT-terapeut och
mindfulnessinstruktör med egen terapimottagning på
Södermalm.
Anna och Veronika är även projektledare för det nationella mindful eatingprojektet; Att Äta Mindfulness för kropp och knopp, och driver tillsammans mindfuleatinggruppen.se.
Bladh by Bladh 1 9789188429247 -
Den tekniske kocken 2 : en kokbok om molekylä...
Häftad bok. Jure Förlag. 1 uppl. 2009. 251 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172233256
- Titel
- Den tekniske kocken 2 : en kokbok om molekylär gastronomi
- Författare
- Hegg, Per Olof
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 251 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- - Vid vilken temperatur ska kött och fisk tillagas för bästa resultat?
- Går det att förvandla rött vin till vitt?
- Hur undviker man att bearnaisesås skär sig?
- Hur gör man gammalt bröd färskt igen?
DEN TEKNISKE KOCKEN 2 är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson, förklarar vad som händer när vi lagar mat. Denna bok följer upp och kompletterar tekniken som beskrivs i författarnas förra bok, DEN TEKNISKE KOCKEN.
Här införs molekylbegreppet och ges nya fakta om livsmedelsstrukturer. Kokboken ger kunskaper om de kemiska aspekterna på matlagning och därmed en mer komplett bild av kökets tekniska mysterier – vi talar om molekylär gastronomi. Båda böckerna kan tillsammans användas som ett praktiskt livsmedelstekniskt uppslagsverk.
DEN TEKNISKE KOCKEN 2 är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Grundtanken är att på ett begripligt sätt förmedla en kombination av livsmedelskunskap och matlagningskonst. Här ges massor av praktiska råd och tips för att lyckas i köket. Boken innehåller allt från enkla recept till avancerade gourmetrecept.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
RIKARD NILSSON är en av våra första och mest folkkära TV-kockar. Han blev utnämnd till årets kock 1991 och har även varit medlem i kocklandslaget. Rikard Nilsson har även gjort experiment och övningar på NASA i Houston och undervisat på Lunds Tekniska Högskola.
PER-ANDERS JÖRGENSEN är prisbelönt stillbildsfotograf inom områden som mat, porträtt och reklam. Han har gedigen kunskap inom matområdet och har fotograferat nästan alla stilbildande kockar och deras kreationer.
"...kul läsning med idel aha-upplevelser."
Agneta Ullenius, Svenska Dagbladet
"Om inte detta blir årets julklapp för oss hemkockar lovar jag att bära kockmössa hela januari månad"
Kari Ruokonen Andersson, Receptomaten
"...riktigt roligt för den som trivs i köket..."
Karin Liliedahl, Helsingborgs Dagblad
Jure Förlag 1 9789172233256 -
Ciderrevolution! : Din diy-guide till cider &...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 159 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127157101
- Titel
- Ciderrevolution! : Din diy-guide till cider & pét-nat
- Författare
- Nypelius, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Sverige står vi varje höst med ett överflöd av frukt i villaträdgårdar och gamla fruktlundar. ”Vilket slöseri”, tänkte vi och startade vår ciderrevolution. Med enkel utrustning och ett öppet sinne kan vem som helst tillverka god och spännande cider jäst från våra äpplen, päron, plommon och bär.
Vår revolution grundar sig i inställningen att vår frukt är värd att hylla. För oss är inget är förbjudet, ciderns traditionella avgränsningar mot öl och vin egentligen bara är nonsens. Med lite kreativitet, lyhördhet inför naturen och en dos kunskap om naturliga jäsningsprocesser går det att skapa cider med ärliga smaker och härlig komplexitet. Genom att dra lärdomar från ölbryggare och vinmakare vill vi i denna bok visa dig hur du kan jäsa små och medelstora batcher cider som verkligen gör våra svenska frukter rättvisa.
"Ciderrevolution! fungerar främst som en introduktion och handbok för nybörjare. Huvudavsnitten behandlar grunderna i cidertillverkning, inklusive skörd, mustning, utrustning, jäsning samt lagring och jäsning på flaska. Fotografierna är ofta rent dokumentära och texterna jordnära och inspirerande med handfasta råd. (...) Boken riktar sig till alla som vill lära sig att ta hand om sin frukt och göra den drickbar året runt." BTJ
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127157101 -
Grön magi : grönsaker på nytt sätt och goda r...
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2016. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785795
- Titel
- Grön magi : grönsaker på nytt sätt och goda recept
- Författare
- Jidenholm, Mikael
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 991 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med på en upptäcktsresa i den gröna världen! Här bjuds det på både kunskap och nyskapande recept. Här finns tips på nya sätt att tillaga våra klassiska, odlade grönsaker, men även förslag på hur du tar tillvara sådana vilda ätliga växter som vi nästan glömt bort.
Vi får veta hur växternas olika delar - blad, blommor, stjälkar och rötter - och alla deras olika stadier och skepnader från grodd till färdig grönsak kan beredas till läckra rätter.
Mikael Jidenholm är stjärnkockarnas favoritleverantör. Han odlar ekologiskt på sin gård i Halland, och förser restauranger som Noma i Köpenhamn, Mattias Dahlgren, Operakällaren och många fler med grönsaker. Recepten är framtagna tillsammans med Lisa Lemke. Tomas Tengby står för text och Magnus Carlsson för foto.
Massolit Förlag 1 9789187785795 -
Adrians skafferi : familjens bakbok
Inbunden bok. Rubin Förlag. 1 uppl. 2015. 102 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163757112
- Titel
- Adrians skafferi : familjens bakbok
- Författare
- Larsson, Veronica
- Förlag
- Rubin Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 102 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 285 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 754 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Adrians skafferi - familjens bakbok" är uppföljaren till den prisbelönade kokboken. Denna bakbok bjuder på en massa härliga recept som uppskattas av både stora och små. Med enkla steg-för-steg anvisningar och underbara bilder bakas det bland annat hallongrottor, chocolate chip cookies, dammsugare, gräddbullar, sex lager chokladtårta, muffins, cup cakes, snickers, kexchoklad och lollipops och mycket mer av Adrian och hans gästbagare.
Rubin Förlag 1 9789163757112 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151905327
- Titel
- Jennies familjefavoriter
- Författare
- Kåreblom, Jennie
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
9789151905327 -
Vegetarian cooking for everyone, revised
Inbunden bok. Ten Speed Press. 2017. 655 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781607745532
- Titel
- Vegetarian cooking for everyone, revised
- Författare
- Madison, Deborah
- Utgivningsår
- 2017
- Språk
- English
Ten Speed Press 9781607745532 -
Prepp : vegorecept för en smartare vardag
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 183 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249521
- Titel
- Prepp : vegorecept för en smartare vardag
- Författare
- Bergqvist, Ylva
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 256 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 845 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Preppa på söndag och slipp stressen kring vardagsmiddagarna! Med den här boken behöver du inte tänka ut vad du ska äta och springa och handla varje dag. Om du ägnar lite tid åt att förbereda får du maten på bordet på nolltid. I "PREPP" finns menyer med vegetariska recept för ett helt kvartal. Bambatantens bästa, Franska fläktar, Waste no waste ... Vilken blir din favoritvecka? Många recept är veganska eller kan enkelt justeras så att de blir det.Precis som i Ylva Bergqvists senaste bok "Vego på 30 minuter" är rätterna lättlagade och smaksäkert komponerade med inspiration från hela världen. Så vänta inte! Ta fram kastrullerna och börja preppa. Livet blir så mycket enklare – och godare.
Bonnier Fakta 9789174249521 -
Gordon Ramsay's Ultimate Home Cooking
Inbunden bok. Hodder & Stoughton. 2013. 288 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781444780789
- Titel
- Gordon Ramsay's Ultimate Home Cooking
- Författare
- Ramsay, Gordon
- Förlag
- Hodder & Stoughton
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 272 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1440 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Delicious and simple recipes from one of Britain's greatest chefs.
'My rules are simple. Home cooking has to be easy. It got to be fast. It's got to be delicious. If you think you can't cook amazing food at home, think again. I'm going to prove that however busy you are it's still possible to cook stunning food. These are the only recipes you'll ever need.' GORDON RAMSAY Gordon Ramsay's Ultimate Home Cooking is a collection of over 120 delicious new recipes that are infused with Gordon's expertise and skill gleaned from his years in professional kitchens. Divided into chapters to see you through the whole day from weekday breakfasts through to Saturday night dinners, the book is all about the pleasure of cooking and sharing the very best home-cooked food with family and friends.
Hodder & Stoughton 9781444780789 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198495935
- Titel
- Vad ska vi äta? : om mat och etik
- Författare
- Höglund, Anna T.
- Förlag
- Appell Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 139 x 217 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 328 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur produceras vår mat, hur påverkar den hälsa, miljö och klimat och hur hanteras djuren i matproduktionen? Såväl produktion som konsumtion av mat aktualiserar en mängd etiska värden och därför uppstår det lätt konflikter i valen av vad vi ska äta och vår kosthållning. Är det till exempel viktigast att maten är ekologiskt producerad eller att jordarna ger så stora skördar som möjligt? Att maten är närproducerad eller billig? Hälsosam eller god?Som konsumenter behöver vi en viss etisk kompetens för att hantera dessa frågor, menar Anna T. Höglund. Hon ger läsaren kunskap och praktiska hjälpmedel, genom att visa vad vi bör tänka på vid val av mat och ger vägledning inför alla dessa beslut som gärna gör oss till filosofer, men som också präglar vår vardag.Hon berättar även om hur de etiska resonemangen om mat sett ut i den västerländska historien – från det antika Greklands måttlighetsideal, genom medeltidens syn på frosseri som en dödssynd och vidare till dagens hälsoideal och maten som verktyg för att skapa identitet. Anna T. Höglund är docent i etik och verksam vid Centrum för forsknings- och bioetik vid Uppsala universitet.
Appell Förlag 9789198495935 -
Home. made. - recipes & more : Ankarsrum
Inbunden bok. Ankarsrum. 2019. 262 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163994074
- Titel
- Home. made. - recipes & more : Ankarsrum
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 262 sidor
- Språk
- Svenska
Ankarsrum 9789163994074 -
Så handlägger vi födoämnesöverkänslighet : en...
Inbunden bok. Mölndal : Glaxo Wellcome. 2000. 176 sidor.
Mycket gott skick. Namnteckning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188286525
- Titel
- Så handlägger vi födoämnesöverkänslighet : en praktika
- Författare
- Eriksson, Nils E. - Glaxo Wellcome
- Förlag
- Mölndal : Glaxo Wellcome
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- Svenska
Mölndal : Glaxo Wellcome 9188286525
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn