-
All världens mat: Italienskt kök
Inbunden bok. Albert Bonniers förlag. 1968.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers förlag -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers förlag
-
All världens mat: Ryskt kök
Inbunden bok. Albert Bonniers förlag. 1969.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers förlag -
Lunchrätter
Inbunden bok. Grundels BOKTRYCKERI. 1950. 158 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Pärmens framsida skadad samt några fläckar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGrundels BOKTRYCKERI -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155269234
- Titel
- Vegofavoriter
- Författare
- Kristiansson, Mattias
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 122 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 619 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Mitt mål är att äta mat som är så god att jag börjar gråta av glädje.” Så lyder vegoprofilen Mattias Kristianssons matfilosofi. I den här maffiga boken har han samlat precis det – den allra godaste maten han någonsin ätit. Alla de bästa favoriterna, från frestande förrätter till imponerande huvudrätter, sallader, grytor och desserter. Den där oförglömliga pizzan från restaurangen i Los Angeles, moussakan på kvarterskrogen i Grekland, fransk löksoppa och barndomens bästa comfort food. Allt finns med!Här finns oemotståndlig pizza med mandelkräm och zucchini, superburgare med syrad rödkål, persisk valnötsgryta, frasiga vegobollar med nötter, de härligaste grytorna, gratängerna och mackorna. Dessutom såser, dipp, röror och smårätter som indiska samosas och världens godaste piroger. Och som kronan på verket: söta efterrätter som äppelmunkar, veganska chocolate chip cookies och glass med jordnötsfudgesås …Det här är maten som verkligen sätter guldkant på livet!
Bokförlaget Semic 9789155269234 -
White Guide. Sveriges bästa restauranger 2010
Häftad bok. White Guides. 2010. 448 sidor.
Mycket gott skick. Danskt band. Några mindre fläckar på pärmarna.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185759040
- Titel
- White Guide. Sveriges bästa restauranger 2010
- Förlag
- White Guides
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 448 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 115 x 194 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- HELA SVERIGES BÄSTA RESTAURANGGUIDE
Med White Guide 2010 i handen vet du allt om krogar och krogliv i Sverige just nu. Här presenteras landets främsta restauranger i olika prisklasser från Smygehamn till Riksgränsen.
Här hittar du de spännande nykomlingarna, de sympatiska klassikerna, de bästa kvarterskrogarna och de gemytliga värdshusen värda en omväg likaväl som de stora lyxkrogarna med en mat som överträffar det mesta.
Av närmare 800 restauranger i vår kartläggning presenterar vi 544 i årets upplaga. Här finns alla omdömen, fakta och vägbeskrivningar ort för ort. I vår kartdel hittar du alla restauranger på listor per landskap och markerade på kartor.
RÖSTER OM WHITE GUIDE
»Oumbärlig för den som vill äta bra i Sverige.«
Vi Bilägare
»Prestigefylld restaurangguide som hjälper matälskaren att hitta rätt bland Sveriges alla krogar«
Expressen
»Att bli rekommenderad i White Guides restaurangbibel är något av det finaste som finns för en restaurang.«
Gotlands tidningar
"White guide, Sveriges svar på Guide Michelin"
Aftonbladet
I samarbete med SHR
White Guides 9789185759040 -
Ullerich, Kathrin
ISBN 9783898831215
Nyskick. Zabert Sandmann 2005. 128 sid. Danskt band. Tysk text. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9783898831215 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9783898831208
-
The 7-Day GL Diet
Häftad bok.
ISBN 0007222157
Nyskick. Harper Thorsons 2005. 322 sid. Häftad. Engelsk text. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK0007222157 -
Vardagsfest : njutning hela veckan
Nyskick. Bokförlaget Semic 2010. 94 sid. Inb. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255879
- Titel
- Vardagsfest : njutning hela veckan
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 266 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 576 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skäm bort familjen, lär känna grannarna, höj romantikfaktorn, umgås med en kompis ... Det finns många bra anledningar att ställa till med fest. Framförallt gör en njutning mitt i veckan livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.Duka upp en picknick med en extra lyxig rostbiff och hemgjord potatissallad på vardagsrumsgolvet när vintern känns för lång. Ordna mitt-i-veckan-knytis med grannarna, dröm dig bort med filmkväll i amerikansk 50-talsanda och oemotståndlig biff, steak sauce och knickerbocker glory, fira namnsdagen högtidligt med både smörgås- och marängtårta eller överraska med att komma ihåg årsdagen av er första kyss med romantisk supé. En njutning mitt i veckan gör livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.Vardagsfest är en bok fylld av härliga och oväntade recept på mat som gör kalas av måltiden. Dessutom personliga tips på sätt att förhöja vardagen och fly verkligheten lite grann. Allt på Jens Linders karakteristiskt charmiga och medryckande vis.Jens Linder är en omtyckt och välkänd kokboksförfattare och kock samt regelbunden matskribent i bland annat Dagens Nyheter. Här lagar han mat för en njutbarare vardag i det egna köket. Detta är uppföljaren till succén Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag.
9789155255879 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9780754817918
-
Salads & dressings : simple recipes for delic...
Ryland Peters & Small. 2013. 144 sidor.
ISBN 9781849753760
Nyskick. Engelsk text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRyland Peters & Small 9781849753760 -
Lätt att njuta
Inbunden bok.
Nyskick. Semic. 2013. 126 s. Inbunden. 27x20cm. 620 gram. Förlagsny. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155260354
- Titel
- Lätt att njuta! : med Shirley Clamp och Viktväktarna
- Författare
- Clamp, Shirley - Kalén, Johan - Arosenius Ahlanzberg, Fia - Viktväktarna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 633 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det går inte att ta miste på den energi, sundhet och glädje som Shirley Clamp utstrålar! Med målmedvetenhet och med hjälp av Viktväktarna har hon hittat tillbaka till sig själv och samtidigt fått en nyvunnen styrka och självkänsla.Som för så många av oss fick Shirleys egna behov stå tillbaka för familjens och för yrkeslivets krav – det är helt enkelt svårt att hinna med att ta hand om sig! Med åren smög sig både kilon, värk och kraftlöshet på. Genom Viktväktarna fick Shirley redskapen att planera vardagen med måltider och motion – och att lyssna på sig själv. Idag trivs hon med tillvaron och känner sig glad när hon går upp på morgonen och möter sin blick i spegeln.Här får du läsa om Shirleys inspirerande resa, om barndomens konflikter som födde en vilja att vara alla till lags och en känsla av misslyckande. Hur den har bytts till en inre styrka som kommer av att ha lärt sig att prioritera sig själv och att inte söka bekräftelse hos alla. Här finns också alla de läckra recept som hjälpt Shirley att nå sina mål. God, välbalanserad och nyttig mat som du mår bra av, utformade enligt Viktväktarnas modell där du räknar points. Här hittar du också goda råd och inspiration som hjälper dig att hålla motivationen!Lycka till med din egen resa!
9789155260354 -
Lättlagade desserter
Inbunden bok.
Nyskick. Semic. 2011. 123 s. Inbunden. 23x20cm. 520 gram. Förlagsny. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155257316
- Titel
- Lättlagade desserter
- Författare
- Onnermark, Maud
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 231 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Desserten är kronan på verket, pricken över i – alla måltiders höjdpunkt! En middag är bara så lyckad som dess grand finale, det är smaken av den som dröjer sig kvar, på tungan och i minnet.Här bjuder Maud Onnermark, känd från bland annat Go'kväll, på förföriska och minnesvärda desserter, som kommer att få gästerna att be om mer – och om receptet. Här finns både drömgoda klassiker och ljuvliga nykomponerade smaksensationer, som alla är lätta att laga efter Mauds enkla och pålitliga recept.Missa inte kardemummaparfait med rabarberkompott, passionerad mangosoppa, marängtårta med mockagrädde, chokladkräm med romhallon, päronkaka med lingon eller den enastående chokladmoussetårtan. För att inte tala om äppelknyten med vaniljsås, cappuccinomousse eller citronyoghurtglass …
9789155257316 -
Smart mat för din hälsa De läckraste recepten...
Häftad bok.
Nyskick. Forum. 2001. 144 s. Häftad. 520 gram. Förlagsny. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137118048
- Titel
- Smart mat för din hälsa
- Författare
- Selby, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 196 x 260 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 532 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kosten spelar en avgörande roll för hur vi mår. Men vad ska man äta och hur väljer man rätt sorts mat för att hålla sig frisk och samtidigt förebygga sjukdomar? I denna innehållsrika bok beskrivs på ett lättillgängligt sätt hur man äter rätt, mår bättre, får mer energi och stärker sitt immmunförsvar. De födoämnen som ingår i Smart mat för din hälsa är särskilt utvalda för sina välgörande egenskaper. Bananer, till exempel, sänker kolesterolhalten och lindrar depressioner medan spenat minskar risken för hjärtsjukdomar och stärker skelettet. * Över 50 läckra recept på god och hälsosam mat för kropp och själ. * En överskådlig presentation av de viktigaste ingredienserna, bland annat äpplen, bananer, bönor, rödbetor, bär, broccoli, morötter, vitlök, honung, papaya, nötter, fet fisk, olivolja, paprika, alger, spenat och yoghurt. * Fyllig information om de olika livsmedelsgrupperna och vilka sjukdomar de anses förebygga, hur man maximalt utnyttjar deras särskilda fördelar, hur man tillagar dem på bästa vis och på ett enkelt sätt får in dem i sin egen kost. Låt dig inspireras till ett nytt och friskare liv!
9789137118048 -
Sommarmat Härliga lättlagade rätter för ledig...
Inbunden bok.
Nyskick. Ica. 2007. 63 s. Inbunden. 390 gram. Förlagsny. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429388
- Titel
- Sommarmat : härliga lättlagade rätter för lediga dagar
- Författare
- Forslin, Liselotte - Jardhammar, Kent
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 2007
- Språk
- Svenska
9789153429388 -
Vardagskök med svenska smaker. Enkelt, närodl...
Inbunden bok.
Nyskick. Semic. 2009. Inbunden. 490 gram. Förlagsny. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254858
- Titel
- Vardagskök med svenska smaker
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 497 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Har du lite tid men ändå lust att laga god, närodlad och klimatsmart mat till vardags? I denna inspirerande bok bjuder Eja Nilsson, journalist och författare, på mängder av enkla recept som bygger på svenska smaker. Här finns allt från läckert småplock medan maten blir klar till lättlagade bjudrätter som imponerar.Tänk på solvarma lingon och blåbär, knaprigt knäckebröd med Västerbottensost som biter på tungan, nystekt skogsvamp, hjortronsylt på pannkakorna, nyklippt dill på den varma potatisen, pepparrot till fisken För att inte tala om köttbullar med lingonsylt. Visst finns smaken av Sverige!Med enkla knep förnyas de klassiska rätterna. Woka färskpotatis med salladslök, bred dillpesto på laxen eller smaksätt köttbullarna med citron och parmesan. Och som pricken över i servera en ljuvlig efterrätt som inte tar många minuter att göra. Dessutom massor av praktiska tips om hur man sparar tid i köket. En härlig bok som förgyller och förenklar vardagen för dig som vill tänka på vårt klimat!
9789155254858 -
Montignacs bästa recept
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2003. 184 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137122940
- Titel
- Montignacs bästa recept
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 747 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen kommer en hel bok med recept för de stora skaror anhängare av Montignac-metoden som finns i världen. Följer man Montignacs matförslag, som är anpassade till de senaste rönen om hur maten påverkar blodsockerhalten, får man inte bara ett smalare utan också ett bättre och lättare liv. Bland de över 140 recepten finns smårätter, soppor, sallader, rätter med alla sorters fisk, skaldjur, kött, fågel och grönsaker. Dessutom bjuder han på ett rikt avsnitt med efterrätter. Recepten grundar sig på de kulinariska traditioner man finner i Provence, där inte bara den fräscha maten utan också trevnaden runt matbordet är viktig och stimulerande. Boken kompletteras med lunch- och middagsmenyer för tre månader vilka är enkla att följa för den som vill behålla sin vikt och få balans i livet. På menyn står bland andra läckerheter: avokadoröra med räkor, carpaccio, ostsufflé, dillmarinerade musslor, mimosaägg med tonfisk, krämig musselsoppa, grillad lax med soja, öring med mandel, piggvar med fänkål, kalvlever med basilika, lammstek med rosmarin, fläskfilé med curry, kyckling med citron, kyckling med äpple och cider, vitlöksfylld kyckling, ankbröst med oliver, kalkongryta, provensalska kronärtskockor, bräserad purjolök, fyllda tomater, lökgratäng, ratatouille, broccolisallad med mandel, maskrossallad med bacon och ost, rödkålssallad med valnötter, flamberad äppelsufflé. Chokladtryffel, körsbärspaj, citronmousse, äppelkaka, jordgubbar med apelsin och mynta.Michel Montignac var PR-ansvarig på ett multinationellt läkemedelsföretag i Paris när han beslöt sig för att gå ner i vikt. I samarbete med specialister och med tillgång till snart sagt all världens medicinska forskarrön om kost och hälsa, utarbetade han en metod som gjorde att han snart gick ner till sin idealvikt. Den har han sedan behållit. Hans tidigare böcker, Jag äter, alltså blir jag smal och Jag äter – och förblir smal, har sålts i stora upplagor runt hela världen.
Bokförlaget Forum 9137122940 -
Asian hot & spicy
Inbunden bok.
Gott skick. Lansdowne. 2000. 111 s. Inbunden. 610 gram Språk: engelska. Reva i skyddsomslag baktill
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 1863026851
- Titel
- Asian hot & spicy
- Författare
- Liley, Vicki
- Förlag
- Sydney : Lansdowne Publishing
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- English
1863026851 -
Ost
Inbunden bok. Norstedts. 1967. 169 sidor.
Mycket gott skick. Norstedts. 1967. 169 s. Inbunden. Vitt linne klotband. 600 gram. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i dåligt skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts -
Barnfamiljens bästa mat
Inbunden bok. Berghs. 1 uppl. 1999. 176 sidor.
Nyskick. Berghs. 1998. 171 s. Inbunden. 360 gram. Förlagsny. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9150211528
- Titel
- Barnfamiljens bästa mat
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Berghs
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 197 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 368 g
- Språk
- Svenska
Berghs 1 9150211528 -
Mat för få. Smått och gott för det lilla köke...
Inbunden bok.
Nyskick. Fagus. 2014. 64 s. Inbunden. 170 gram. INKL. FRAKT. Förlagsny. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198193411
- Titel
- Mat för få - smått och gott för det lilla köket
- Författare
- Sandström, Bosse
- Förlag
- Fagus Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 63 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 130 x 215 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 170 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bosse Sandström
var en av Aftonbladets bästa stilister under sina cirka 30 år som reporter på
tidningen. Han var en klassisk allmänreporter, skrev om allt. Och han
skrev om mat. Bosse älskar svensk husmanskost. Han känner matens historia och
kulturella rötter. Bosse skrev för tjugo år sedan veckokolumner med
vinjetten Mat för få i Aftonbladet Senior, en bilaga
för den som var 55+. Han berättade den historiska bakgrunden till våra
klassiska maträtter och han beskrev hur maten ska tillagas. Bosse
anpassade recepten till det lilla köket; till det äldre paret och den som åt
sina måltider ensam. Unga singlar hittade också till Bosses artiklar och lärde
sig laga svensk husmanskost. I den här boken har Bosse Sandström
samlat sina mattexter. De är lika aktuella i dag som då. Bosses gode vän
sedan Journalisthögskolan, filmaren Tom Alandh, beskriver deras restaurangbesök
i bokens förord: ”Och alltid var
det Bosse som var först med att gå igenom matsedeln. Det var han som ställde
frågor och som smakade av vinet, och det var han, inte vi, som möttes av
servitörens respekt. Självklart ska en sådan man ge ut en bok om mat. Och
här är den, Bosse Sandströms tankar om mat och hans recept. Och visst är
det en kulturgärning att rädda dessa rader ur glömskans gömmor, ty tillsammans
med Bosse och Balzac, Voltaire, Napoleon, Lord Byron och H C Andersen känner
man sig lite mer lärd när man läst boken, och sugen på något gott.”Ursula Wilby har gjort teckningarna till Bosses texter. Hon har
varit illustratör på Sydsvenskan i Malmö och givit ut nio böcker.
9789198193411 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155234102
- Titel
- Pasta
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 101 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 166 x 231 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 365 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla älskar pasta! Suverän till vardags och oslagbar vid festliga tillfällen.Att bjuda på pasta och ett glas vin i all enkelhet känns trevligt och opretentiöst. Pasta smaksatt med olivolja, fräscha färska örter, grönsaker, rotfrukter och frukt är både nyttigt och fantastiskt gott! Många av Lena Söderströms recept är vegetariska och går utmärkt att kombinera med kött, fågel eller fisk.Dessutom pastarecept från 10 av Sveriges bästa kockar. De som vunnit den mest prestigefyllda kocktävlingen Årets kock och fått Mejerimedalj: Markus Aujulay, Mikael Björklund, Stefan Eriksson, Fredrik Eriksson, Andreas Hedlund, Stefan Karlsson, Gert Klötzke, Christer Lingström, Roland Persson och Peter Skogström.
9789155234102 -
Lättlagad jutmat och julgodis
Inbunden bok.
Nyskick. Semic. 2010. 127 s. Inbunden. 660 gram. Förlagsny. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255831
- Titel
- Lättlagad julmat och julgodis
- Författare
- Onnermark, Maud
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 216 x 238 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 665 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Julen är här, och med den också all den mat vi längtat efter hela året! Nu ska det lagas, sillas, bakas, griljeras och inte minst avnjutas. Men tänk om man kunde göra det så lätt som möjligt för sig utan att göra avkall på tradition och smak!I Lättlagad julmat och julgodis bjuder Maud Onnermark på hela julens mat i lättlagad och läcker tappning. Här trängs julbordets alla klassiker med spännande nyheter och varianter på gamla beprövade recept. Devisen är att det ska gå lätt att laga, men ändå smaka precis lika bra!I bokens olika kapitel bjuds det på glöggfest med läckra tillbehör, sillar och strömmingar, skinka, köttbullar och andra varma favoriter, underbara lutfiskrecept och massor av goda bullar, kakor, desserter och godisar! Ingen kommer att gå hungrig från detta dignande julbord.Maud Onnermark är välkänd för sina pålitliga recept och är känd från både tv och som matskribent i olika tidningar.
9789155255831 -
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9171199063
- Titel
- Läcker vår- och sommarmat
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Malmberg, Magnus
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
9171199063 -
Såser, röror och andra till- och grillbehör
Nyskick. Bokförlaget Semic, 2013. 128 sid. Inb. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155259181
- Titel
- Såser, röror och andra till- och grillbehör
- Författare
- Hansson, Jon
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En härligt frestande bok om röror, såser och andra läckra tillbehör!Något gott att tugga på medan kolen börjar glöda, den där marinaden som förhöjer smakerna, en riktigt mumsig röra. Visst är tillbehören hela grejen?Här hittar du allt det godaste, det som gör grillkvällen till något alldeles extra. BeerBQ-såsen, gazpachosalsan, whiskymarinaden, rödbetssalladen med honung och pinjenötter, kryddsalten, drinkarna – och glass med varma körsbär till efterrätt. Läckerheterna som lyfter det grillade. Det där man egentligen vill äta mest av.Bästa boken med festens fullträffar!
9789155259181 -
Den nya amerikanska maten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nyskick. . Förlagsny. Rec ex. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9136013749
- Titel
- Premiär i köket : prat om mat med Siv & Key L. Nilson
- Författare
- Nilson, Siv - Nilson, Key L.
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1979
- Språk
- Svenska
9136013749 -
Matresa i Väst. Reportage och recept från väs...
Häftad bok.
Nära nyskick. Gullers. 2008. 143 s. Häftad. 530 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188238825
- Titel
- Matresa i väst : reportage och recept från västsvenska gårdar
- Författare
- Hamilton - Håkansson - Gotander
- Förlag
- Gullers förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 195 x 220 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 533 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Runt om i vårt land växer de fram: gårdsbutiker med lokala produkter. Och de ligger helt rätt i tiden - närproducerat, småskaligt och lokalt är begrepp som blivit allt viktigare för svenska konsumenter.
I "Matresa i väst - reportage och recept från västsvenska gårdar" får vi följa med Louise Hamilton och fotograferna Magnus Gotander och Bo Håkansson till tio gårdar i Halland, Bohuslän, Västergötland och Dalsland. Vi får möta unga entusiaster som bryter ny mark och erfarna odlare och uppfödare som förvaltar arvet efter generationer. Vi lär känna människorna bakom produkterna och får ta del av deras drömmar och visioner - men också deras hårda arbete. Alla delar de generöst med sig av sina egna recept.
"Matresa i väst - reportage och recept från västsvenska gårdar" är en matnyttig reportagebok och dessutom en inspirationskälla för var och en som vill botanisera i vårt lands många gårdsbutiker. Förslag på fler utflyktsmål samt övernattningstips inför matresor i väst finns i slutet av boken.
"Omsorgen om hälsan och miljön har de senaste åren drivit fram många småskaliga matproducenter. De är miljömedvetna, håller landskapet öppet och förkortar avståndet mellan jord och bord. I många bygder har de gett ny optimism och framtidstro ... Du möter några av dem i denna reportagebok. Läs - och gläd dig åt de löftesrika trender som redan gett oss godare och sundare mat!" Stefan Edman ur förordet
9789188238825
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn