-
SUPERTANTEN – För dig som redan är en och för...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 136 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Vad är egentligen en tant? Är det Tant Brun i Elsa Beskows saga som är så rund, god och snäll och som bakar kakor och bjuder alla barn? Eller är hon Tant Selma i Lilla Fridolf som barsk och sträng läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241501
- Titel
- Supertanten : för dig som redan är en och för dig som vill bli : sylt, småkakor, syjuntor och civilkurage
- Författare
- Ek, Elin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 676 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är egentligen en tant? Är det Tant Brun i Elsa Beskows saga som är så rund, god och snäll och som bakar kakor och bjuder alla barn? Eller är hon Tant Selma i Lilla Fridolf som barsk och sträng svingar en kavel över huvudet om någon skulle ställa till med oreda? Hon är naturligtvis både och. I den här boken möter du en hel arsenal av tanter, människor som alla förenas i en strävan efter ett bättre samhälle där en hemlagad mazarin går före tio pastellfärgade macarons, där hållbarhet går före slit-och-släng.Elin Ek berättar personligt och initierat om tanter som inspirerat henne, om sådant som hon fått av tanter, lärt av tanter eller beundrat tanter för. Praktiska tips om hur du får fåglarna att trivas utanför ditt fönster och hur du plockar det bästa ur allemansrätten, varvas med pålitliga huskurer och det bästa ur tanternas receptsamling.Saft, sylt, kräm och andra kompotter – Tanten är bärplockarnas motsvarighet till elitidrottarna skriver Elin – och visst är det så! Men bärplockning är till för alla! I det här kapitlet hittar du härliga och pålitliga recept som hjälper dig att ta till vara på skogens alla skatter. Tantiga kakor och karameller – ett kulturarv att vårda! Ett kapitel bestående av personliga favoritrecept, utrotningshotade kakor och typiskt tantiga kakor. Och så några recept så fenomenala att de bara måste delas med omvärlden! Här hittar du allt från mazariner och hallongrottor till wienerbrödsåttor och ostkaka. Husmanskost Mat som farmor bjöd på – billigt, näringsrikt och mättande. Syjuntan – ett rum för konstnärlig verksamhet, kvinnogemenskap och politik. Låt dig inspireras, brodera ditt eget monogram, virka en grytlapp eller varför inte sy dina egna tantkläder? Ett praktiskt och inspirerande kapitel! Tantens värld Återanvänder du paketpappret? Hur lägger du varorna på kassabandet? Kontrollerar du kvittot? Så mycket tant är du – gör Elins tantquizz och ta reda på svaret.
Bonnier Fakta 9789174241501 -
A FEAST OF ICE & FIRE – The Official Game Of...
Inbunden bok. Penguin USA. 2012.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Små kantmärken på pärmarna. – Se fler bilder! ––
Ever wonder what it s like to attend a feast at Winterfell? Wish you could split a lemon cake with Sansa Stark, scarf down a pork pie with the Night s Watch, o läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780345534491
- Titel
- A Feast of Ice and Fire
- Författare
- Monroe-Cassel, Chelsea
- Förlag
- Penguin USA
- Utgivningsår
- 2012
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 194 x 242 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 840 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Ever wonder what it s like to attend a feast at Winterfell? Wish you could split a lemon cake with Sansa Stark, scarf down a pork pie with the Night s Watch, or indulge in honeyfingers with Daenerys Targaryen? George R. R. Martin s bestselling saga A Song of Ice and Fire and the runaway hit HBO series "Game of Thrones "are renowned for bringing Westeros s sights and sounds to vivid life. But one important ingredient has always been missing: the mouthwatering dishes that form the backdrop of this extraordinary world. Now, fresh out of the series that redefined fantasy, comes the cookbook that may just redefine dinner . . . and lunch, and breakfast. A passion project from superfans and amateur chefs Chelsea Monroe-Cassel and Sariann Lehrer and endorsed by George R. R. Martin himself "A Feast of Ice and Fire "lovingly replicates a stunning range of cuisines from across the Seven Kingdoms and beyond. From the sumptuous delicacies enjoyed in the halls of power at King s Landing, to the warm and smoky comfort foods of the frozen North, to the rich, exotic fare of the mysterious lands east of Westeros, there s a flavor for every palate, and a treat for every chef. These easy-to-follow recipes have been refined for modern cooking techniques, but adventurous eaters can also attempt the authentic medieval meals that inspired them. The authors have also suggested substitutions for some of the more fantastical ingredients, so you won t have to stock your kitchen with camel, live doves, or dragon eggs to create meals fit for a king (or a "khaleesi"). In all, "A Feast of Ice and Fire" contains more than 100 recipes.
Penguin USA 9780345534491 -
VARJE DAG EN FEST! – Händelserik kokbok
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1999. 370 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, oläst! – Mindre ytmärken på pärmarna. – Format ca 21x27 cm. – Opaginerad, ca 370 sidor. – Se fler bilder!
En sida per dag, alltså drygt 365 sidor.
• Rolig och inspirerande kokbok med både kulturhistoriska och kulinaris läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146175636
- Titel
- Varje dag en fest! : händelserik kokbok
- Författare
- Meurling, Kim - Åhlin, Per
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Wahlström & Widstrand 9789146175636 -
KOKBOK FÖR VÄRLDENS VIKTIGASTE MATGÄSTER – Öv...
Inbunden bok. Bergkvist Publishing AB. 2015. 336 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Stort format! – Se fler bilder! ––
Över 200 recept på supergod skolmat med tillbehör, anpassade för 4 och 100 portioner, och den varvas med inspirerande bilder och matminnen.
• Recepten är inkomna från 36 olika kommuner läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187945014
- Titel
- Kokbok för världens viktigaste matgäster 1
- Författare
- Bergkvist, Pär - Back, David
- Förlag
- Bergkvist Publishing AB
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 217 x 293 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1569 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Kokbok för världens viktigaste matgäster #1 – den gröna boken – finns över 200 recept på supergod skolmat med tillbehör, anpassade för 4 och 100 portioner, och den varvas med inspirerande bilder och matminnen. Recepten är inkomna från 36 olika kommuner i Sverige. Därefter genomgångna och upplagade av matstylist Linda Dahl
Bergkvist Publishing AB 9789187945014 -
THE TASTE OF BLACK – A Book About Photo Art,...
Häftad bok. Rönnberg McCann. 1997.
Nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, förutom en svart etikett på den svarta försättssidan! – Häftad med kraftigt omslag med invikta flikar. Obet. kantmärken på omslaget. – Opaginerad, ca 60 sidor i stort format, 24x30 cm. – Se fler bilder! ––
"Om du undrar v läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRönnberg McCann -
Delia's HOW TO CHEAT AT COOKING
Inbunden bok. Ebury Press. 2018. 256 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst men de fyra första sidorna har märken (en obet. perforerad linje) från tillverkningen! – Kraftiga pärmar av halvtranparent plast. – Se fler bilder! ––
In How to Cheat at Cooking, Delia has sourced a range of pre-prepared foods läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780091922290
- Titel
- Delias how to cheat at cooking
- Författare
- Smith, Delia
- Utgivningsår
- 2018
- Språk
- English
Ebury Press 9780091922290 -
MIDDAGSAKUTEN – Snabbt, enkelt & billigt
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Ordalaget Bokförlag. 2017. 127 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Kokboken för alla i det hektiska arbetslivet, för småbarnsföräldrar, för studenter som vill att det ska gå snabbt mellan plugg, träning och kompisliv, för pensionärer som är lite handfall na i köket ... Här finns go läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174691887
- Titel
- Middagsakuten! : snabbt, enkelt & billigt
- Författare
- Gerhardsen, Hanna
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 225 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Middagar utan krångel!
Kokboken för alla i det hektiska arbetslivet, för småbarnsföräldrar, för studenter som vill att det ska gå snabbt mellan plugg, träning och kompisliv, för pensionärer som är lite handfallna i köket ... Här finns goda, enkla och snabba middagar för alla!
Att laga middag ska inte behöva vara svårt eller ta lång tid. Här finns recept med få ingredienser som går snabbt att laga. Enkla middagsrecept med kött, fisk och vegetariska alternativ. Soppor, sallader, pasta, husmanskost och mycket mer!
Tonfiskpasta Spenatsoppa Ugnspannkaka Korv stroganoff Wok Morotssoppa Korvgryta Bulgursallad Falukorv i ugn Laxpasta Pizza Pestokyckling Fisk i ugn på italienska Tomatröra Päronsallad
Det här är bok som du alltid kan vända dig till för en enkel och snabb middagslösning!
–– FÖRLAGSNY! –– Ordalaget Bokförlag 9789174691887 -
DECEMBER – Från adventspyssel till nyårsparta...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 199 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Stort format, ca 22x28 cm! – Se fler bilder! ––
DECEMBER är den alldeles för korta julmånaden som varje år är lika full av måsten! Följ då med i Jens och Johannas juliga förberedelser så kommer du att hinna med allt och lite till.
• läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242874
- Titel
- December : från adventspyssel till nyårspartaj
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1084 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- DECEMBER är den alldeles för korta julmånaden som varje år är lika full av måsten! Följ då med i Jens och Johannas juliga förberedelser så kommer du att hinna med allt och lite till. Här hittar du inspirationen till julens mest glittrande julpynt och får de bästa recepten på de knaprigaste pepparkakorna, den godaste julmaten och den segaste kolan. Njut av en mysig adventsmorgon, bjud in grannarna på glöggkalas, ordna uppesittarkväll med familjen och – förstås – duka fram julaftonens dignande julbord. Avsluta sedan december med att imponera på gästerna med en nyårsmeny som de sent ska glömma!
Bonnier Fakta 9789174242874 -
SOMMARMAT MED VICTORIA – Sött, sunt och grönt
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Mammas Matstudio. 2008. 144 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
Victorias sommarmat är fotograferad på Hovdala slott, som ligger i norra Skåne, några kilometer utanför Hässleholm. Där finns Mikkelsens restaurang och Fröknarnas café. Restaurangchefen heter Victoria Winberg och hon s läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163328985
- Titel
- Sommarmat med Victoria
- Författare
- Inger Grimlund - Christine Samuelson
- Förlag
- Mammas Matstudio
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Halvfranskt
- Mått
- 200 x 254 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Victorias sommarmat är fotograferad på Hovdala slott, som ligger i norra Skåne, några kilometer utanför Hässleholm. Där finns Mikkelsens restaurang och Fröknarnas café.
Restaurangchefen heter Victoria Winberg och hon står för de flesta recepten i denna bok. I köket finns också Victorias mamma Agneta Winberg och Conny Nyberg, gift med Agneta. De båda ha också bidragit med bakning, matlagning, arrangemang och recept.
Victorias sommarmat ger dig mängder av tips på hur du kan använda säsongens bär, frukter och grönsaker. Många av recepten kan användas året om, men ändå smaka sommar.
Vi tar dig också med på en rundtur på Hovdala slott, en unik miljö där det finns något att upptäcka för alla. Bilderna är bara ett smakprov, Hovdala måste upplevas!
Vi som skrivit och fotograferat vill tacka familjen Winberg-Nyberg för alla roliga arbetsdagar som vi haft tillsammans och för deras stora engagemang och generositet. Utan dem hade det aldrig blivit en bok.
Vi vill också tacka restaurangpersonalen för deras hjälpsamma och vänliga bemötande.
Konditor Jan Hedh, som är Victorias mentor, har haft vänligheten att granska recepten till kakor, bakverk och desserter. Han förtjänar ett särskilt tack.
Sist men inte minst vill vi tacka Inger Torebo, intendent på Hovdala slott, trädgårdsmästaren AnnMargret Lennartsson, guideansvariga Anette Åström, och Henrik Mårtensson, Victorias fästman och vaktmästare på slottet.
–– FÖRLAGSNY! –– Mammas Matstudio 9789163328985 -
DEN TEKNISKE KOCKENS experimentella kokbok –...
Inbunden bok. Jure Förlag. 2014. 91 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, oläst! – (Obet. ytmärken på pärmarna.) – Se fler bilder! ––
Den första ”Den tekniske kocken” beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan ”Den tekniske kocken 2” tar sin utgångspu läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172235892
- Titel
- Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
- Författare
- Hegg, Per-Olof
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 91 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 275 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den första ”Den tekniske kocken” beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan ”Den tekniske kocken 2” tar sin utgångspunkt i mera kemi och introducerar molekylbegreppet. Tillsammans ger de båda böckerna en komplett beskrivning av de tekniska, kemiska, historiska och biologiska egenskaperna hos livsmedel – ett livsmedelsteknologiskt uppslagsverk.
Syftet med denna tredje bok i serien är att:
● sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment
● introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och
● skapa nya och överraskande smaksensationer.
En viktig utgångspunkt för att skriva den nya ”experimentella kokboken” har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.
Ambitionen är att experimenten ska vara:
● enkla och lätta att utföra i köket
● kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser
● innehålla nytänkande.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
Jure Förlag 9789172235892 -
ADRIANS SKAFFERI – Familjens kokbok
Inbunden bok. Rubin Förlag. 2014. 153 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Stort format, ca 21x28 cm! – Se fler bilder! ––
Släpp in barnen i köket och laga mat tillsammans! Matlagning behöver inte vara så svårt eller komplicerat. Alla vuxna och barn, oavsett förkunskaper, kan tillsammans la läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163757105
- Titel
- Adrians skafferi : familjens kokbok
- Författare
- Larsson, Veronica
- Förlag
- Rubin Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 290 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 978 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Släpp in barnen i köket och laga mat tillsammans! Matlagning behöver inte vara så svårt eller komplicerat. Alla vuxna och barn, oavsett förkunskaper, kan tillsammans laga recepten med hjälp av anvisningarna. I "Adrians skafferi" är recepten baserade på mat och desserter som älskas av både stora och små.
Ett litet urval ur "Adrians skafferi": Fransk köttgryta, kokta blåmusslor och crème brulée. Italiensk lasagne, gourmetpizza och tiramisu. Amerikanska crab cakes, cheeseburgare och cheesecake. Japansk sushi och teriyakimarinerad laxfilé. Thailändsk pad thai, satay med jordnötssås och stekt banan med vaniljglass. Svenska köttbullar med potatismos och brunsås, kalops och frasig äppelpaj. Välkommen in i "Adrians skafferi"!
Rubin Förlag 9789163757105 -
MASTERCHEF – The Best of British Cooking
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Dealerfield. 1999. 256 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
This cookery book contains all of the recipes from both of the series of Masterchef. It should enable the reader to reproduce the same concoctions at home.
It also includes specially commissioned colour photographs läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK–– FÖRLAGSNY! –– Dealerfield -
MAT I SKÅNE
Inbunden bok. Signum. 1980. 153 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst men har ett ägarnamn på smutssidan! – Format ca 23x24 cm. – Se fler bilder! ––
Anna-Greta Persson var matskribent i Sydsvenska Dagbladet och Vagn Jakobsen, som har tecknat bilderna i boken, var tecknare i samma tidning. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185330310
- Titel
- Mat i Skåne
- Författare
- Persson, Anna Greta - Jakobsen, Vagn
- Förlag
- Lund : Signum
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Signum 9185330310 -
LAKRIDS I MADEN
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Politikens Forlag. 2013. 197 sidor.
ISBN 9788740011548
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Halvklotband, format ca 21x23 cm. – Se fler bilder! ––
Kogebogen Lakrids I Maden indeholder 72 opskrifter fordelt på områderne sødt køkken, salt køkken & diverse. Bogen er udviklet i samarbejde med venner af huset der blandt andet tæll läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK–– FÖRLAGSNY! –– Politikens Forlag 9788740011548 -
SMÖRGÅSBORD – Alla klassiska recept i modern...
Inbunden bok. Max Ström. 2009. 248 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Obet. små kantmärken på skyddsomslaget. – Se fler bilder! ––
Detta är den största och mest heltäckande bok om smörgåsbordet som någonsin har gjorts. Här finns alla de klassiska recepten serverade på ett helt nytt sätt.
• läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171261700
- Titel
- Smörgåsbord : alla klassiska recept i modern tappning
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 276 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1441 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »220 stycken mumsbitar«Sundsvalls TidningDetta är den största och mest heltäckande bok om smörgåsbordet som någonsin har gjorts. Här finns alla de klassiska recepten serverade på ett helt nytt sätt. De två prisbelönta kockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström har förnyat smörgåsbordet i grunden genom att servera rätterna i portionsbitar. Det gör smörgåsbordet ännu mer aptitligt och ger det en modern touch. Boken innehåller mer än 220 recept - allt som någonsin kan tänkas förekomma på ett smörgåsbord. Här finns det klassiska småvarma som är självklart på bordet, och över 30 olika inläggningar av sill, men också recept på helt nya smårätter och med fler vegetariska inslag än det traditionella. Här finns även recept på smörgåsbordets alla såser och sallader. Boken gör det lätt att skapa ditt eget personliga smörgåsbord som kanske är anpassat efter årstider, eller för ett speciellt sammanhang, exempelvis studentexamen eller femtioårsfest.Smörgåsbord är en svensk företeelse som har erövrat världen. Efter Gert Klötzkes och Niclas Wahlströms internationella framgångar har nu även det nya svenska smörgåsbordet börjat bli omtalat.Sagt om Smörgåsbord»Om det saknas uppslag till årets julbord finns det goda möjligheter till inspiration i nya boken Smörgåsbord [...] Boken är stilren och har potential att få många hundöron.«Restauratören»220 stycken mumsbitar«Sundsvalls Tidning»veritabelt praktverk«FRISK BRIS
Max Ström 9789171261700 -
SEHR GUT! – Den goda tyska maten
Inbunden bok. Massolit Förlag. 2015. 123 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Liten stämpel "Recensionsexemplar" på övre snittet. – Se fler bilder! ––
Låt dig inspireras av den goda tyska maten. Rustika rätter med friskhet från picklat och syrat.
• Här hittar du den härliga sauerkrauten och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176610084
- Titel
- Sehr gut! : den goda tyska maten
- Författare
- Andreas Froebrich - Tomas Tengby
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 273 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 652 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt dig inspireras av den goda tyska maten. Rustika rätter med friskhet från picklat och syrat. Här hittar du den härliga sauerkrauten och de tyska korvarna som bratwurst, weisswurst och currywurst. Och alla övriga läckerheter som det traditionella tyska köket bjuder: wienerschnitzel, kartoffelsalat, knödel, flammkuchen med mera. Men det moderna tyska köket innehåller även mycket grönt. Maten i de olika landsdelarna har mycket gemensamt men tysk mat har även påverkats av grannländernas kök: det tjeckiska, ungerska, italienska och franska. Öl är den självklara drycken därtill och ofta använd som ingrediens.
Massolit Förlag 9789176610084 -
EN BOK OM KÄRLEK – Människor, möten och mat
Inbunden bok. Footprint Production. 2014. 128 sidor.
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst men har en tillskrift på smutssidan! – Se fler bilder! –– Kärleken kan finnas där man minst anar. Ena dagen är allt som vanligt för att nästa dag förändras helt - och ibland genom ett sammanträffande. I boken varvas ins läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163747311
- Titel
- En bok om kärlek : människor, möten och mat
- Författare
- Bergman, Sara
- Förlag
- Footprint Production
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 247 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kärleken kan finnas där man minst anar. Ena dagen är allt som vanligt för att nästa dag förändras helt - och ibland genom ett sammanträffande. I boken varvas inspirerande berättelser om oväntade möten och matrecept med kärlekstema.
När Rikke cyklar hemifrån en regnig måndagsmorgon och kraschlandar i gatan vet hon inte att det leder till att hon träffar mannen i sitt liv. Ninnie anar inte att kärleken väntar på henne i tunnelbanan. Sara Bergman har intervjuat en rad personer som har mött den stora kärleken på helt oväntade sätt. Kärlek som fördjupas eller leder till nya vägval.
Hur ska vi kunna träffa någon med våra stressade och komplicerade liv? Det finns givetvis mötesplatser på internet, men det borde väl finnas andra tillfällen? Berättelserna i boken visar att om vi lyfter blicken och tar vara på de möjligheter som finns runt omkring oss varje dag så kan kärleken finnas där vi minst anar.
Kärlek och mat går hand i hand. I boken finns ett stort urval lättlagade recept så att alla ska kunna bjuda sin käraste på en romantisk måltid. Recepten kryddas med smaker, dofter, ord och anekdoter med kopplingar till kärlek, passion och romantik.
Ibland vill man ordna en romantisk överraskning, men idéerna tryter. Vad ska vi äta och dricka? Vilken musik ska strömma från högtalarna? Vad är en romantisk present? Som hjälp på vägen har personerna i boken fått svara på snabbfrågor gällande romantik. De verkar kunna det här med kärlek och har delat med sig av många bra tips.
Med fascinerande berättelser, frestande recept och romantiktips ges läsaren inspiration. Boken är rikt illustrerad med färgfotografier.
Footprint Production 9789163747311 -
ANNE'S KITCHEN • Barcelona • Istanbul • Berli...
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Editions Schortgen. 2014. 284 sidor.
ISBN 9789995936099
Nyskick. – FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– OVER 100 RECIPES INSPIRED BY THREE FASCINATING CITIES AND THEIR CUISINES. – Anne's Kitchen is back! For her second cookbook, food journalist Anne Faber took inspiration from three captivating cities - Barcelona, Istan läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK– FÖRLAGSNY! – Editions Schortgen 9789995936099 -
BISTRO BOHEME – Thøstesens Klassikere / Thøst...
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Kontrast. 2013. 333 sidor.
ISBN 9788799645633
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! – Stort format, ca 24x32x3 cm! Dansk och engelsk text. –– Ny bog om Bistro Boheme og Per Thøstesen. •
»Per er vel nok det største og mest oversete talent i sin generation af kokke,« skriver Bo Bech i forordet til bogen läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK– FÖRLAGSNY! – Kontrast 9788799645633 -
24 TIMMAR RECEPTBOK
Häftad bok. Watz Book. 2012. 294 sidor.
Nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – Men de mjuka pärmarna med invikta flikar, har längsgående mjuka veck mitt på. – Se fler bilder! ––
24 Timmar heter boken där Jureskog delar med sig av fina recept, han och hans vänner av fina, personliga, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198003703
- Titel
- 24 timmar receptbok
- Författare
- Jureskog, Johan
- Förlag
- Watz Book
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 294 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 205 x 270 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1110 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Jureskog, Johan
Watz Book 9789198003703 -
Till bords med ASTERIX – 40 recept inspirerad...
Inbunden bok. Egmont Story House. 2021. 143 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, oläst! – Obet. märken på pärmarna. – Stort format, ca 21x29 cm! – Se fler bilder! ––
I denna bok hittar du 40 recept till de klassiska rätterna du möter i Asterix-böckerna. Nu kan du själv laga, och inte minst sma läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176217368
- Titel
- Till bords med Asterix : 40 recept inspirerade av Asterix och Obelix resor
- Förlag
- Egmont Story House
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 295 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 882 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna bok hittar du 40 recept till de klassiska rätterna du möter i Asterix-böckerna. Nu kan du själv laga, och inte minst smaka, de läckra rätterna från bland annat Bretagne, Grekland, Belgien och Schweiz, som våra favoritfigurer Asterix och Obelix njuter av.
Egmont Story House 9789176217368 -
CAPELLAGÅRDENS KOKBOK – Platsen, människorna...
Häftad bok. Carlsson. 2017. 256 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst men har en tillskrift på smutssidan! – (Obet. märken på de mjuka pärmarna, med invikta flikar.) – Se fler bilder! ––
Capellagårdens kokbok presenterar recept för magen och för livet; en vacker volym om mat som b läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173318396
- Titel
- Capellagårdens kokbok : platsen, människorna och maten
- Författare
- Ekelund, Johan
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 220 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur, kategorin Livsstil!
Capellagårdens kokbok presenterar recept för magen och för livet; en vacker volym om mat som berättar om mycket mer än enbart receptens innehåll.
Capellagården i Vickleby på Öland är en magisk plats, en legendarisk skola för konsthantverk och trädgårdskunskap. De många husen ligger under vår och sommar inbäddade i de stora lövträdens och de rika odlingarnas grönska. Hit dras ungdomar från hela världen och studerar keramik, textil, snickeri och odling. De lever, bor och arbetar med lärare, konstnärer, konsthantverkare och trädgårdsmästare. Sedan skolan grundades 1958 har tusentals människor utbildats här och med sig i bagaget har de sedan haft en helhetssyn på tillvaron.
Capellagårdens kokbok skildrar denna helhet och det är ingen tillfällighet att boken skrivits, fotograferats och formgivits av personer som själva återfinns i denna unika miljö. Här odlas ekologiskt i imponerande skala. Grönsaker, sallad, rotfrukter, örter och frukter serveras helst i det egna köket och tillagas av skickliga kockar. Dagligen lagas och bakas uppskattade rätter till alla på skolan, även till hungriga gäster. Boken presenterar ett rikt och välsmakande utbud av recept, alltifrån kockarnas favoriter till de gästande konsthantverkarnas. Capellagårdens kokbok är en lika lockande som vacker bok att inspireras av.
I boken möter läsaren framstående lärare/konsthantverkare på Capellagården som berättar om sitt arbete och sin relation till skolan, därtill presenterar de något eget favoritrecept, som t.ex. Kennet Williamsson, berömd keramiker, maträtterna årstidsvis. Stina Lundén svarar för texten. Idé och form står Linda Zetterman och Johan Ekelund för. Skolans rektor Bodil Anjar har skrivit förordet.
Carlsson 9789173318396 -
DRAKAMÖLLANS MAGI
Inbunden bok. Drakamöllan förlag. 2013. 206 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Drakamöllans Magi är den tredje boken från Drakamöllan.
• Två tidigare kokböcker; Drakamöllans Kök och Drakamöllans Kök Höst & Vinter har belönats med utmärkelser som Best Local Cookery Book av läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163730399
- Titel
- Drakamöllans Magi
- Författare
- Thorsell, Ingalill
- Förlag
- Drakamöllan förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 210 x 340 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1184 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drakamöllans Magi är den tredje boken från Drakamöllan. Två tidigare kokböcker; Drakamöllans Kök och Drakamöllans Kök Höst & Vinter har belönats med utmärkelser som Best Local Cookery Book av World Gourmet Cookbook Awards och Svenska Publishing Priset. Drakamöllans Magi har 2013 nominerats till Svenska Desigh Priset och Svenska Publishing Priset.
Drakamöllan förlag 9789163730399 -
Evita's KOSSIE SIKELELA
Inbunden bok. Umuzi. 2010. 128 sidor.
ISBN 9781415200902
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, men den enfärgade smutssidan är utskuren! – Engelsk text. – Se fler bilder! ––
If the road to reconciliation run through a country's belly, Evita's cookbook provides it's recipe for peace. She invites the whole country, the whole wo läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKUmuzi 9781415200902 -
FERMENTERA – Mat med jäst, mögel & bakterier
Inbunden bok. Norstedts. 2016. 188 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
I alla tider har människan använt sig av fermentering för att konservera råvaror, förbättra smak och textur och göra maten mer hälsosam. Bröd, kaffe, vin, blåmögelost, surkål och smör är några exempel på läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071121
- Titel
- Fermentera : mat med jäst, mögel och bakterier
- Författare
- Neikell, Jenny
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 248 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 734 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I alla tider har människan använt sig av fermentering för att konservera råvaror, förbättra smak och textur och göra maten mer hälsosam. Bröd, kaffe, vin, blåmögelost, surkål och smör är några exempel på fermenterade livsmedel som i dag blivit vardagsmat.
Den här boken innehåller allt du behöver för att bli en fullfjädrad fermenterare. Lär dig hur du använder bakterier, jäst- och mögelsvampar för att förvandla enkla råvaror till smakrika delikatesser. Experimentera hemma med recept på olika nivåer och fyll skafferiet med allt från egengjord färskost och kimchi till tempeh och indiska dosas. Njut av hemmasyrat smör - eller ge bort en burk i present. Upptäck en värld av komplexa smaker och aromer, långt från industrins standardiserade livsmedel. Du kommer att fascineras av att det smakar olika från gång till gång, beroende på råvara, säsong och handlag.
Utrustningen är enkel, det mesta hittar man i ett vanligt kök. Allt du behöver för att komma igång är burkar och bunkar i några olika storlekar och ingredienser till det du vill göra.
Välkommen in i en värld av smakrik och levande mat!
Norstedts 9789113071121 -
KOKBOK FÖR VÄRLDENS VIKTIGASTE MATGÄSTER / 2...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Bergkvist Publishing AB. 2016. 184 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Klotband i stort format, ca 22x30 cm! – Se fler bilder! ––
I Kokbok för världens viktigaste matgäster #2 – den brandgula boken – finns över 100 recept på härliga middagar, desserter och mellanmål för våra seniorer, anpassade för 10 och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187945021
- Titel
- Kokbok för världens viktigaste matgäster 2
- Författare
- Bergkvist, Pär - Back, David
- Förlag
- Bergkvist Publishing AB
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 217 x 293 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 915 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Kokbok för världens viktigaste matgäster #2 – den brandgula boken – finns över 100 recept på härliga middagar, desserter och mellanmål för våra seniorer, anpassade för 10 och 100 portioner. Alla recept ligger 20 olika kommuner bakom och dessa är sedan genomgångna och upplagade av matstylist Malin Broman
–– FÖRLAGSNY! –– Bergkvist Publishing AB 9789187945021 -
TAREQ TAYLOR – KLASSIKER
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2012. 129 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
I boken bjuder Tareq på älskade husmanklassiker som kålpudding, dillkött och gravad lax, men han sträcker sig också utanför landets gränser och inkluderar klassiska rätter som fransk choucroute, italien läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437857
- Titel
- Tareq Taylor : klassiker
- Författare
- Tareq Taylor - Kristina Taylor
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 129 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 659 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I boken bjuder Tareq på älskade husmanklassiker som kålpudding, dillkött och gravad lax, men han sträcker sig också utanför landets gränser och inkluderar klassiska rätter som fransk choucroute, italiensk risotto och falafel ett måste för varje Malmöpåg. På engelska pratar man ibland om comfort food, och det är just vad det handlar om: god, ärlig mat som man blir trygg, varm och snäll av. Bättr
Ica Bokförlag 9789153437857 -
KORV – Utsökta korvar och recept från hela vä...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2012. 224 sidor.
Nära nyskick. –– NYSKICK, verkar oläst men har en lite x-markering i övre hörnet på ca 15 av receptsidorna! – Se fler bilder! ––
Wurst, salami, prinskorv, choritzo, naem moo och springbok boerewors – världen vimlar av delikata korvar!
• Upptäck över 300 korvar i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174014983
- Titel
- Korv - utsökta korvar och recept från hela världen
- Författare
- Nicola Fletcher
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 245 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 922 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En guide som presenterar korvfavoriter från världens alla hörn.
Wurst, salami, prinskorv, choritzo, naem moo och springbok boerewors - världen vimlar av delikata korvar!
Upptäck över 300 korvar i denna rikt illustrerade bok med de bästa sorterna från alla världsdelar.
Hitta en favoriträtt bland fler än 40 klassiska recept från hela världen. Förutom recept finns också en manual till hur du gör hemlagad korv med tydliga steg-för-steg-bilder och beskrivning av vilken utrustning som behövs.
Pröva på att göra egen korv hemma i köket - knubbig fläskkorv, lufttorkad chorizo eller kanske rentav blodkorv.
Med den här boken till hjälp slipper du stå vid charkdisken och grubbla över vad det är för skillnad mellan mortadella och chipolata.
Ett måste för alla korvälskare!
Tukan Förlag 9789174014983 -
SNABBT & LÄTT – De 100 bästa recepten
Inbunden bok. Läsförlaget. 2004. 176 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Den här inspirerande kokboken innehåller spännande och läckra recept som är både snabb- och lättla läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405433440
- Titel
- Snabb & lätt : de 100 bästa recepten
- Författare
- Linda Doeser
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 278 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 9781405433440 -
LANTLIG SPIS – Rustik och rejäl mat helt enke...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Kakao Förlag. 2010. 123 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
Rustika rätter, allt på ett fat. Pimpad husman från olika delar av världen som inbjuder till ett enklare sätt att umgås. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861347
- Titel
- Lantlig spis : rustik och rejäl mat helt enkelt
- Författare
- Forslin, Liselotte
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 433 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rustika rätter, allt på ett fat. Pimpad husman från olika delar av världen som inbjuder till ett enklare sätt att umgås. I Lantlig spis finner du allt från fransk bondsallad till fläsklägg med rotmos men på ett modernare sätt. Allt fotograferat i härliga lantliga miljöer.
Maten är enkel och ärlig, råvarorna de bästa ur säsong och resultatet blir gudagott. Liselotte Forslin och Ulrika Ekblom vurmar för det lantliga och vackra, här bjuder de på sagolika rätter utan krångel men med sinnlig finess.
Utk okt
Kapitel med exempelrecept:
Varmt och mättande
Bouef bourgignon
Grillade kycklingschnitzlar med citronsmörsky
Kornotto
Långsamt kokt bolognese
Lättgravad laxpytt med råa äggulor
Litet och gott
Grekisk sallad med vattenmelon och rostade fänkålsfrön
Grillad squash med sardellaioli
Fransk bondsallad
Sött och sinnligt
Jordgubbs-rabarberkompott
Färska fikon med mascarpone
Bärtiramisu
Nybakat
Knaprigt knäckebröd
Frukt och nötbröd
I skafferiet
Grov honungssenap
Lättsockrat klyftäppelmos med smak av kanel
Picklad rödlök
–– FÖRLAGSNY! –– Kakao Förlag 9789185861347
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn