-
Maten från Italien : en resa för matälskare
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 296 sidor.
Gott skick. namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848198
- Titel
- Maten från Italien : en resa för matälskare
- Författare
- Sophie Braimbridge - Jo Glynn
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 239 x 305 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1792 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi svenskar älskar italiensk mat! Vare sig vi lagar tisdagspasta eller planerar en stor buffé till festen. Pastan, tomatsåsen, parmesanosten, olivoljan, de härliga råvarorna, de goda kryddorna... Det är vår nya husmanskost som alla älskar. Och den är lika nyttig som härligt god!
Kokboken Maten från Italien är en billig resa till världens bästa matland! Sällan har så många goda rätter samlats i en så innehållsrik och prisvärd bok!
I Italien pratar man inte om vädret – i Italien berättar man vad man åt till middag eller just ätit till lunch. Denna italienska passion för mat genomsyrar boken.
Det är en resa från Siciliens gatumarknader, till Neapels ostar, Toscanas vingårdar och Bolognas restauranger. Boken innehåller: antipasto; sallad & soppor; fisk & skaldjur; fågel, vilt & kött; grönsaker; pizza & bröd; polenta, ris & pasta och desserter.
Speciella kapitel berättar mer om den italienska mattraditionen; det utsökta köttet (från slaktaren i Norcia), ost (de berömda ostarna i Parma), pizza (världens bästa pizza finns i Neapel!), pasta (konsten att laga riktig spaghetti), kaffe (från espresso till macchiato), vin (från de berömda Toscana-vinerna till marsala från Sicilien).
En ordbok reder också ut de italienska matbegreppen; från al dente till zucchini.
De utslitna begreppen ”inspirerande” och ”det vattnas i munnen” får en helt ny innebörd när man bläddrar i denna rikt illustrerade matbibel.
Prisma 1 9789151848198 -
Mat som stärker och tankar som inspirerar...
Inbunden bok. MOW. 1 uppl. 2008. 191 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197637787
- Titel
- Mat som stärker och tankar som inspirerar...
- Författare
- Isa Wallmyr - Carolina Welin
- Förlag
- MOW
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1055 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat som stärker och tankar som inspirerar
vill visa att det inte behöver vara svårt att äta rätt. Boken handlar om hur man kan komma igång och hitta tillbaka till energi och inspiration med hjälp av kosten, kroppen och tankarna. Den är fylld av vackra bilder, enkla recept och goda idéer.
Boken har en livsstil- och inspirationsdel på 46 sidor. Över 110 recept med allt från grötfrukost till mumsiga desserter. Recepten i boken är beräknade för två personer, är ni fyra gör du dubbel sats. Alla recept är fotade med fina färgbilder.
Isa Wallmyr, som ansvarat för kost- och kostrådgivning vid Alfta Rehab Center, står bakom recepten och kostrådgivningen i boken.
Carolina Welin arbetar som kommunikatör, författare och psykosyntesterapeut.
Tillsammans har Isa och Carolina utvecklat ett program för människor som vill hitta tillbaka till hälsa och energi. Välkommen att inspireras du också.
Lennart Durehed har fotograferat alla vackra bilder och art director Lars Ohlsson ansvarar för bokens formgivning.
75 kr/bok går till CTRF, Cancer- och Trafikskadades Riksförbund, för att hjälpa människor på väg tillbaka till ett aktivt liv.
MOW 1 9789197637787 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts 9789113043531
-
Förälskad i olivolja : [en bok av Fernando di...
Inbunden bok. Stockholm : Di Luca & Di Luca. 1999. 135 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163083108
- Titel
- Förälskad i olivolja : [en bok av Fernando di Luca om vägen till den goda olivoljan]
- Författare
- Di Luca, Fernando - Falk, Lars - Bylund, Lilian - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Stockholm : Di Luca & Di Luca
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Di Luca & Di Luca 9163083108 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151842416
- Titel
- Älg : från grangravad till tjälknöl
- Författare
- Reidemar, Anna
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm
- Vikt
- 711 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Norrlandsambassadören Staffan Ling skriver inledande om vår älskade älg, om älgen i historien och udda kunskap om skogens konung: från Karl den XI:s misslyckade försök med älgkavalleri till den luxuösa och kostbara älgosten.I Sverige har älgkött traditionellt tillagats med enbart salt och peppar som smaksättning. Recepten i boken vill inspirera till nytänkande runt älgen som råvara och ger nya tips om smaksättning, trender och servering. Älg lagas tillsammans med svenska råvaror och med influenser från andra matkulturer ? till exempel Thailand, Italien och Indien. Här finns nya smaker och ett stänk av crossover i lingonmarkerna.Och man ska inte bara använda stek och filé och göra färs av resten! Här finns attraktiva rätter av styckningsdelar som lägg, kållap och hals av älg.Innehåll: Hur man rimmar och marinerar, wokar och späckar; sedan kommer recepten samlade i menyer, grytor, färsrätter och tillbehör. Boken avslutas med förslag på buffér och grundrecept på fonder etc.Till varje recept finns experttips på lämpliga goda viner. Det finns också alternativ utan alkohol.Alla vet att Staffan Ling är från Norrland och att han är mycket känd från TV är en underdrift. Under senare år har han hållit i flera TV-program om mat m.m.Susanne Jonsson kommer från Gällivare, är utbildad kock och har arbetat på restauranger i Sverige och på trestjärnig restaurang i Frankrike. Hon är projektledare inom Gastro Botnia och arbetar med kompetensutveckling av kockar i Sverige och Finland.Anna Reidemar är kock och kallskänka och arbetar som restauranglärare på Hotell- och restaurangprogrammet i Bollnäs. Hon har tidigare arbetat som kock på St. Barths i Västindien.Anna och Susanne har inom det Gastronomiska programmet på Uminova i Umeå gjort det vetenskapliga arbete som ligger till grund för boken.
Prisma 1 9151842416 -
Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 230 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244786
- Titel
- Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 269 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För att leva ett långt och friskt liv är maten – och framför allt vardagsmaten – en viktig nyckel. Och om man frågar Tareq Taylor så ska maten inte bara vara nyttig utan den måste också vara god! För honom står njutningen likaväl som nyttigheten i fokus. Med hans hjälp är det lätt att laga läcker hälsosam mat som fungerar i vardagen.Boken innehåller flera verktyg för att ta det där klivet mot en hälsosammare matlagning. Våga ruska om dina matvanor med hjälp av Tareq Taylors 10 gyllene regler. Följ Tareqs råd om hur du bygger upp ett bra skafferi och det blir lätt att svänga ihop en måltid, även de där kvällarna när du inte har mer än en kvart till matlagning.Här hittar du rätter för hela dygnet och hela veckan. Från nyttiga och näringsrika frukostar, till matiga sallader, snabba måltider de där kvällarna när du inte har så mycket tid över, bra matsäck att skicka med barnen på utflykt, liksom enkla rätter att göra för många när det kommer gäster. Och inte att förglömma, maten som ger lite extra guldkant på vardagen och fredagsmyset inför helgen. Tareq rör sig mellan olika kök och influeras i sina rätter av smaker från hela världen.Boken gör också en djupdykning i grönsakslådan där vi får lära känna de verkliga superhjältarna bland grönsaker – de absolut mest nyttiga grönsakerna näringsmässigt och hur man bäst tar vara på dem. För man behöver faktiskt inte importera superfood-råvaror från andra sidan jordklotet, de nyttigaste grönsakerna växer i våra egna jordar.
Bonnier Fakta 9789174244786 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlen & Åkerlunds
-
Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2009. 280 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170374586
- Titel
- Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst
Den hemlige kocken det okända fusket med maten på din tallrik.
Boken har skakat om såväl tiotusentals konsumenter som stora delar av
livsmedelsindustrin och sålt i en kvarts miljon exemplar.
Idag talas det som aldrig förr om den fejkade maten. Vi konsumenter
inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud.
Rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan. Och hur hittar man
de genuina och oförfalskade livsmedlen? Vad döljer sig i burkarna med
barnmat? Hur får laxen och oliverna sin färg? Varifrån kommer gräddfils -
smaken i chipsen?
I sin nya bok bjuder Mats-Eric Nilsson på rader av nya avslöjanden,
men tipsar samtidigt om en mängd goda alternativ.
Äkta vara är en detaljerad genomgång av 150 livsmedel och förhoppningen
är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Ordfront Förlag 1 9789170374586 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9788840449067
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca Bokförlag
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStrömbergs
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts
-
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers
-
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153409744
- Titel
- Kokboken
- Författare
- Rasmusson, Birgitta - Eriksson, Hans B - Jardhammar, Kent
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9153409744 -
Vänner, vin och mat : tio festliga middagar m...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2003. 128 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197456101
- Titel
- Vänner, vin och mat : tio festliga middagar med goda viner
- Författare
- Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 771 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan du ha fest vilken fredagkväll som helst! I Vänner, vin & mat hittar du tio härliga festmiddagar, som är så pass lättlagade att du ska kunna ställa till med kalas en vanlig kväll efter jobbet. För, hur ofta händer det inte att du blir kvar i köket nästan hela kvällen när du har gäster? Glädjen över att få umgås själva anledningen till festen förbyts lätt i stress och bävan över att något ska bli fel.
Kakao Förlag 9197456101 -
Kryddor : historia och folktro : kryddgård oc...
Häftad bok. Stockholm : Prisma. 1984. 198 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151817756
- Titel
- Kryddor : historia och folktro : kryddgård och användning
- Författare
- Gréen, Sven - Jurdahl-Norberg, Lena
- Förlag
- Stockholm : Prisma
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Prisma 9151817756 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBantam
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBantam
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBantam
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBantam
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts
-
Norrmejerier
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153418948
- Titel
- Pasta & Co
- Författare
- Royen, Marieanne
- Förlag
- Västerås : ICA-förlaget
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Västerås : ICA-förlaget 9153418948 -
Kalv och lammkött : [god mat från hela världe...
Inbunden bok. Höganäs : Bokorama/Wiken. 1982. 141 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170240469
- Titel
- Kalv och lammkött : [god mat från hela världen]
- Författare
- Sensoli, Yvonne - Jersler, Monica
- Förlag
- Höganäs : Bokorama/Wiken
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bokorama/Wiken 9170240469 -
Mer smak på vardagsmaten : 101 olika sätt att...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1997. 112 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119711727
- Titel
- Mer smak på vardagsmaten : 101 olika sätt att variera vardagsmaten
- Författare
- Berit Paulsson - Fredrik Eriksson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 648 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9119711727
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn