-
Året om med skånsk mat & kultur
Inbunden bok. Stockholm : Arena. 2001. 191 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178431663
- Titel
- Året om med skånsk mat & kultur
- Författare
- Hellhager, Sam - Salomonsson, Anders - Eriksson, Leif, 1956-, kock
- Förlag
- Stockholm : Arena
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Stockholm : Arena 9789178431663 -
Una Bella spaghettata : pastarätter från Neap...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 168 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848723
- Titel
- Una Bella spaghettata : pastarätter från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 299 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”När man får höra en neapolitansk man säga att hans fru lagar godare mat än hans mamma, då vet man att han har hittat rätt i livet! I Neapel bör Amors pilar först passera magen innan de prickar hjärtat .”
I Neapel är alla experter på mat och framför allt på alla typer av pastarätter. Alla vet exakt hur en pasta con ragù ska lagas, fast man kanske inte är överens om hur. Det enda man är helt säker på är att utan en stadig tallrik pasta – una bella spaghettata – är dagen förlorad.
Följ med hem till Padre Pasquale i klostret Sant’ Angelo in Palco, fiskaren Vincenzo och hans familj i fiskeläget Licola utanför Neapel och till Signora Immacolata i de legendariska Spanska kvarteren mitt i Neapel och upptäck hur man lagar pasta i deras hem.
Och till Syditaliens store modeskapare Rocco Barocco, som trots att han varje dag styr ett helt modeimperium lagar sin lunch själv. Den ska vara enkel och sund – pasta! (Han berättar om det glada 80-talet när han ofta hade gäster hemma, dock aldrig fler än 4–5 ”annars förlorar man kontrollen över kastrullerna!”). Och alla de andra som lagar de äkta neapolitanska rätterna i sina hem!
Boken genomsyras av en stor passion för staden Neapel och dess kök. Här finns en blandning av gamla och nya recept, och det som är gemensamt för allihop är att de är enkla, att man använder säsongens råvaror, och framför allt att maten är fantastiskt god!
Ewa-Marie Rundquist har fångat Neapels fantastiska och myllrande gastronomiska liv med kameran.
Prisma 1 9789151848723 -
France : A Feast of Food and Wine
Inbunden bok. Marks & Spencer. 1993. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Text på engelska. Rikt illustrerad i färg. In English. Illustrated.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMarks & Spencer -
Niklas mitt i veckan : 60 favoritrecept för e...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2006. 96 sidor.
Gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137129872
- Titel
- Niklas mitt i veckan : 60 favoritrecept för en godare vardag från SVTs program Niklas mat
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I TV är han killen som svänger ihop den nya vardagsmaten med roliga och frestande smakkombinationer. För sex år sedan var han en kaxig 21-åring från Åre som trodde han kunde komma till Helsingborg och starta en krog med mat som ingen hade smakat tidigare och det kunde han. Sedan dess har han fått massor av utmärkelser och uppmärksamhet just för sin speciella annorlunda mat. Första säsongens vikarierande för Tina i SVT:s MAT fick väl godkänt. Med två säsongers MAT i bagaget och en hel del annat smått och gott har Niklas nu samlat ihop erfarenheterna till en kokbok, Niklas mitt i veckan. Han visar här att vardagsmaten kan bli lika god men nyttigare och med några enkla knep snabbare och enklare att tillreda. Och vem är inte intresserad av att veta mer om det? Boken innehåller det bästa och mest tilltalande av hans många recept. Bra ingredienser, som finns i närmaste matbutik, är utgångspunkten, och det behöver varken vara krångligt att laga till eller bli särskilt dyrt. Med grönsaker och rotfrukter, bra bröd, kött, fisk och kryddor kommer man långt. Fördelen med dessa recept är att de går fort att få färdiga under dagarna mitt i veckan. I boken finns en del klassiska recept som har fått en modernare utformning. Men också många nya som couscous på blomkål, makirullar med makrill och ett gott och spännande tomatbröd. Av de cirka 60 recepten kan också nämnas kycklingburgare, caesarsallad på varm macka, risotto med jordärtskockskräm, tortilla med paprika och korv, kycklingspett med brysselkålssoppa, saffranspannacotta med blåbär och rabarberpaj med mascarpone.Niklas Ekstedt är uppvuxen i Åre där han gick på restauranggymnasium. Därefter praktiserade han hos Charlie Trotter i Chicago och arbetade hos Alain Ducasse i Paris och hos Pierre André i Köpenhamn. När han var 21 flyttade han hem till Sverige och öppnade egen restaurang i Helsingborg. Endast ett år senare utsågs den till årets bästa affärskrog av tidningen Dagens Industri. På tidningen Gourmets årliga rankinglista har restaurangen fått topplacering under de senaste fyra åren. Niklas är i dag 27 år och bor med sin flickvän i Viken, där han för ett par år sedan även öppnade en sommarrestaurang, Niklas i Viken.
Bokförlaget Forum 1 9137129872 -
Couscous, pasta och paella : Matens väg runt...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 160 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835785
- Titel
- Couscous, pasta och paella
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 619 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Eja Nilsson, journalist och Sydsvenska Dagbladets matskribent, har länge intresserat sig för matens kulturhistoria och berättar här om matens vägar kring Medelhavet.
Ett hundratal recept från länderna runt Medelhavet ger handfast inspiration för läsare som vill känna dofter och smaker från Medelhavsköken i det egna köket. Här finns rätter från Mellanöstern till Madrik, från Istanbul till Palermo ...
Prisma 1 9789151835785 -
Berusad kyckling : mat & dryck från Kuba
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1996. 176 sidor.
Gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100561479
- Titel
- Berusad kyckling : mat & dryck från Kuba
- Författare
- Vázquez Díaz, René - Díaz, Merja
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9100561479 -
Sveriges nya landskapsrätter
Inbunden bok. Stockholm : ICA AB. 2010. 224 sidor.
Gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435228
- Titel
- Sveriges nya landskapsrätter
- Författare
- Gidgård, Anna - Wallin, Tony - Nilsson, Pepe - Andersson, Christina
- Förlag
- Stockholm : ICA AB
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm : ICA AB 9789153435228 -
Vetebröd - härligt nygräddat
Inbunden bok. Malmö : Bra böcker. 2001. 128 sidor.
Gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171337938
- Titel
- Vetebröd - härligt nygräddat
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt
- Förlag
- Malmö : Bra böcker
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Malmö : Bra böcker 9171337938 -
Fisk och skaldjur : till vardags och fest frå...
Häftad bok. Prisma. 2007. 199 sidor.
Gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848570
- Titel
- Fisk och skaldjur : till vardags och fest från Allt om Mat
- Författare
- Jenkinson, Marie-Charlotte - Abrahamsson, Astrid - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 178 x 228 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 673 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt om Mat har vid sidan av tidningen en stor utgivning av kokböcker som blivit stora bestsellers.
Gott & lätt, Gott & grönt, Slutet gott, Vardagsfavoriter samt Fisk & skaldjur är titlarna på de fem populära kokböcker till lågpris som nu släpps i två omgångar.
Vintern 2007 kommer så i första släppet smalmatsboken Gott & lätt, med över 100 recept på läckra måltider som inte lämnar trista spår i samvete och runt midjan. Här hittar du kött, fisk, fågel och grönt; alla recept på middagar under 450 kalorier. I januari kommer också nytrycket av den läckra dessertboken Slutet gott med de allra bästa efterrättsrecepten ur tidningen.
Våren 2007 släpps de tre övriga titlarna i serien:
Gott & grönt, där du hittar allt från sallader till hela menyer. Har du gäster som är vegetarianer kan du här hitta festmaten som du kan servera hela sällskapet, och om du bara vill kunna variera vardagsmaten hittar du ny inspiration.
Fisk & skaldjur med festmat likaväl som vardagsmat – och idag vet vi att det nästan alltid är hälsosam mat. I boken har vi samlat de bästa fiskrecepten från Allt om Mat.
Vardagsfavoriter är den tredje titeln i vårsläppet. Många tycker att vardagsmaten är den allra svåraste. Den bör gå snabbt att laga och samtidigt vara god, nyttig, varierad och prisvärd. Här hittar du våra bästa recept på vardagsmat från de senaste årens utgåvor av Allt om Mat. Klassiska smaker liksom nya, djärvare kombinationer med nya råvaror och kryddor från världens många länder.
Alla böckerna är genomillustrerade i färg och recepten är provlagade i Allt om Mats provkök vilket garanterar att de inte bara är möjliga att göra utan också att resultatet är välsmakande och välgörande
Prisma 9789151848570 -
Med smaker från Skåne
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 2005. 191 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178432028
- Titel
- Med smaker från Skåne
- Författare
- Eriksson, Leif - Schildt-Landgren, Margareta - Törnquist, Gunnar
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 255 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1038 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Med smaker från Skåne samlas de skånska smakerna, för dig att upptäcka och att njuta av. Låt dig inspireras av en matkultur som tar traditionella råvaror till nya höjder. Lägg sedan ihop det skånska landskapet och dess hängivna odlare och uppfödare med 26 av landets bästa kockar och du får hela skalan från råvara till maträtt.
Varje kapitel i boken tar hand om sin kategori av råvaror, berättar vilka de är, hur det kommer sig att de finns just i Skåne och något om dem som producerar. Råvarorna används sedan i runt 70 recept som visar upp vad du kan åstadkomma i köket när du får riktigt bra förutsättningar.
Bokförlaget Arena 9789178432028 -
Menu : En samling kulinariska anteckningar me...
Inbunden bok. Forum. 1966. 261 sidor.
Gott skick. Klotband. Illustrerad av Yngve Svalander. Illustrationerna består av 45 vinjetter och 8 helsidor tecknade efter naturen. Tillskrift och klistermärke med julmotiv på försättsbladet. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum -
Morberg grillar
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 108 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband med klotrygg. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241723
- Titel
- Morberg grillar
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 668 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna från varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Stekhällen är bra när han ska "steka upp sjuhundra kilo svamp eller utspisa fyrahundra ungar", annars duger en vanlig klotgrill.I den här boken bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör. Bland de trettiotal rätterna finns entrecôte med blomkål och bluecheesesås, stora köttbullar med fetaost, kycklingspett med chiliaioli, lax med sesamfrön och teriyakisås och sparris med parmesancrème. Det är mycket kött och fisk, men också en hel del grönsaker som enkelt kan läggas på grillen och utveckla nya smaker. Här finns även tips om hur man blandar ihop en perfekt marinad. Någonstans har också en filmjölkslunch smugit sig in: "Gud, vad gott med fil! De där djävla köttbitarna står mig upp i halsen." Även en grillentusiast kan få för mycket av det goda - men bara för stunden.Ny utgåva i större format och utökad med några fler recept.
Bonnier Fakta 9789174241723 -
Tofu
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. De bästa recepten uppl. 1991. 96 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137099523
- Titel
- Tofu
- Författare
- Jacobs, Jutta - Brauner, Michael - Strugstad, Anette
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1991
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum De bästa recepten 9137099523 -
Den svenska maten
Inbunden bok. Natur & Kultur. 3 uppl. 1991. 221 sidor.
Mycket gott skick. Jordbrukets Provkök i samarbete med Stina Algotson. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127028054
- Titel
- Algotson, S/Den svenska maten.3 rev upp
- Författare
- Algotson, S
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1991
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 768 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken innehåller modern svensk mat med traditioner sedan Cajsa Wargs tid. Här finns den fina svenska husmanskosten och den traditionella festmaten – moderniserade med varsam hand så att de har kvar sitt ursprung och sin karaktär. Recepten är framtagna med moderna råvaror, metoder och hjälpmedel och anpassade till moderna näringskrav med lägre fetthalt och mera grönsaker t ex. Boken innehåller också mat som vi nu har möjligheter att köpa färdig, men som många är roade av att ibland göra själva, för smakens skull förstås, men också för att bevara den svenska matkulturen och förvalta det svenska matarvet. Jordbrukets Provkök har i samarbete med matskribenten/hushållsläraren Stina Algotson valt ut, utarbetat och prövat recepten. Det garanterar att även den oerfarne matlagaren vågar pröva dem.
Natur & Kultur 3 9127028054 -
The Return of the Naked Chef
Inbunden bok. London : Michael Joseph. 2000. 288 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt illustrerad i färg. Text på engelska. Illustrated. In English.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0718144392
- Titel
- The return of the naked chef
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- London : Michael Joseph
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- English
London : Michael Joseph 0718144392 -
The Naked Chef
Inbunden bok. London : Michael Joseph. 1999. 250 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt illustrerad i färg. På engelska. Illustrated. In English.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0718143604
- Titel
- The naked chef
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- London : Michael Joseph
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- English
London : Michael Joseph 0718143604 -
Happy Days with the Naked Chef
Inbunden bok. London : Michael Joseph. 2001. 319 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt illustrerad i färg. Text på engelska. Illustrated. In English.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0718144848
- Titel
- Happy days with the naked chef
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- London : Michael Joseph
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- English
London : Michael Joseph 0718144848 -
La Cuisine
Inbunden bok. Bordas. 1965. 800 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Dekorerat helklotband med bevarat skyddsomslag. Illustrerad i färg och svartvitt. Text på franska. Namnteckning. Cloth. Illustrated in colour. In French. Good - used. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBordas -
Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinn...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 288 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100577200
- Titel
- Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, om att komma i balans och få mycket mer ork.Kärlek står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.Oliver står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.Timjan, som är en av de kryddor vi använt i hundratals år, står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. I boken finns dessutom några recept från Sydamerika och inte minst många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept ooch många läckra desserter.Kärlek, oliver och timjan är gjord av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Boken innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Albert Bonniers Förlag 9100577200 -
Maten som botar : minska risken för sjukdomar...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 190 sidor.
Gott skick. Dekorerat pappband med klotrygg. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151852164
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 198 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att äta rätt mat kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, blåbär, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Functional food är ett begrepp som oftast används i detta sammanhang.
Blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, kan även motverka cancer.
Broccoli bör du äta 3-4 ggr/ vecka. Bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen.
Baljväxter, som ärter, linser och bönor är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet.
Avocado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som exempelvis anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Författaren varvar näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Det här är en omarbetad utgåva av boken som utkom redan 2001. Boken är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.
Prisma 1 9789151852164 -
Peter Harryson och hans gäster. Nu ska det sm...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 235 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835096
- Titel
- Peter Harryson och hans gäster. Nu ska det smaka
- Författare
- Peter Harryson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1468 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu ska det smaka är kokboken där Peter Harryson, hans vänner och musikaliska gäster från det oerhört populära TV-programmet "Så ska det låta" bjuder på sina bästa rätter. Boken är indelad i tre delar. I den första och mest omfattande delen av boken presenterar Peter Harryson sina egna favoritrecept. Till varje recept finns personliga kommentarer, minnen och anekdotiska berättelser om egna erfarenheter som har samband med respektive rätt. I den andra delen är det Peter Harrysons gäster som bjuder till bords. Förutom artister från TV-programmet förekommer bland gästerna också privata vänner och några av våra främsta kockar, bl a Ulf Wagner, Richard Nilsson, Eric Lallerstedt, Gert Klötzke och Charlie Trotter. I den tredje delen av boken har Peter Harryson valt ut fyra dramatiska roller som han gestaltat på scenen och som har ett passionerat förhållande till mat. Inspirerad av pjäserna och rollerna komponerar och kommenterar han fyra fantastiska måltider.
Prisma 1 9151835096 -
Afternoon Tea
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2002. 72 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153421979
- Titel
- Afternoon Tea
- Författare
- Jan Gradvall - Liselotte Forslin
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Härligt engelskt! Härligt otidsenligt! Härligt onyttigt! Ta time out med "Afternoon Tea". Boken är gjord på den engelska landsbygden runt Bath, samma landskap som använts i flera Jane Austen-filmatiseringar. Förutom klassiska recept på scones och muffins, presenteras även mer udda brittiska läckerheter som crumpets, dinky cakes och boiled fruitcake. Du får även smaka på hemgjord marmelad och curd samt puddingar och desserter. Dessutom en teskola där vi lär oss göra världens godaste te! Ca 40 färgfoton, ca 30 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153421979 -
All världens tårtor : 101 festliga, enkla, kl...
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1994. 112 sidor.
Nära nyskick. Illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153415701
- Titel
- All världens tårtor : [101 festliga, enkla, klassiska och nya tårtor och pajer]
- Författare
- Rolf, Signe - Nilsson, Kjell
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153415701 -
Skånsk mat - Skånsk matkultur för nutida bruk
Häftad bok. Tredje upplagan uppl. 1979. 63 sidor.
Gott skick. Klammerhäftad. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTredje upplagan -
Italienska inviter
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 1995. 190 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad i färg. Spår av prislapp på främre omslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151828154
- Titel
- Italienska inviter
- Författare
- Key Nilson - Siv Key Nilson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9151828154 -
Orientens mat & kultur
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 238 sidor.
Gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425936
- Titel
- Orientens mat & kultur
- Författare
- Barbara Lutterbeck - Jürgen Christ
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 277 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1288 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här vackra boken som inte bara är en kokbok tar oss med på en spännande färd till Marocko, Tunisien och Algeriet och vidare genom Syrien, Egypten, Israel, Gulfstaterna, Jemen, Irak och Iran till Turkiet. Längs resan möter vi de olika ländernas kulturella traditioner: det hektiska stadslivet på marknader och i basarer, i snabbköp och vid falafelstånd, i hyddor, hus och tält i öknens stillhet. Stämningsfyllda färgbilder och intressanta reportage om traditioner, fester och typiska produkter ger en fascinerande inblick i en uråldrig kultur.
Bokens över 180 klassiska och moderna recept på både vardagsrätter och festliga specialiteter är lättlagade och lika variationsrika som de orientaliska länderna själva. Det finns dock många gemensamma drag och därför är boken inte indelad i kapitel efter respektive land utan följer i stället den röda tråd som förenar de olika kulturerna.
Författarna har medvetet uteslutit rätter som lagas i stora satser och kräver specialutrustning. En viss anpassning till europeiska förhållanden har varit nödvändig, men rätterna har inte förvanskats.
Ica Bokförlag 1 9153425936 -
Frankrike à la carte : en gourmetresa med Siv...
Inbunden bok. Stockholm : LT. 1986. 156 sidor.
Gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136024910
- Titel
- Frankrike à la carte : en gourmetresa med Siv och Key L Nilson
- Författare
- Nilson, Siv - Nilson, Key L.
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT 9136024910 -
Ninas bok om olivolja
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1998. 143 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9113003852
- Titel
- Ninas bok om olivolja
- Författare
- Yunkers, Nina
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9113003852 -
Stora boken om vitlök : med över 100 recept!
Inbunden bok. Stockholm : Informationsförlaget. 1988. 128 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Rikt illustrerad i färg. .
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177362136
- Titel
- Stora boken om vitlök : [med över 100 recept!]
- Författare
- Hale, Sophie - Petersson, Britt
- Förlag
- Stockholm : Informationsförl
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Stockholm : Informationsförlaget 9177362136 -
Spännande mat från när & fjärran
Inbunden bok. Malmö : Bra böcker. 2000. 127 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171337153
- Titel
- Spännande mat från när & fjärran
- Författare
- Eagle, Lillemor - Hagbohm, Jan-Erik - Afrikagrupperna i Sverige
- Förlag
- Malmö : Bra böcker
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- Svenska
Malmö : Bra böcker 9789171337153
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn