Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.

Hur skickar jag - och vad kostar det?

Spårbar inrikes frakt med Schenker

Som säljare på Bokbörsen omfattas du av våra fördelaktiga fraktavtal med Schenker. Fraktbokningen är helt integrerad i orderhanteringen och extremt smidig. Du packar själv, och skriver ut adresslappen direkt från ordern med några klick. Samtidigt belastar vi ditt säljarsaldo med priset för fraktvikt under 1,5 kg för Schenker  - inget adressknappande och inget betalkrångel! Försändelsen lämnar du sedan in hos  resp. ombud. Om fraktvikten överstiger 1,5 kg efterdebiterar vi ditt saldo när vi fått återkoppling från transportören. Så här ser prislistan ut:

Schenker

1,5 kg: 62 SEK
3 kg: 69 SEK

5 kg: 98 SEK
10 kg: 140 SEK
20 kg: 180 SEK

Vårt avtal omfattar fraktvikter upp till 20 kg. Om du skickar försändelser över 20 kg efterdebiteras ditt säljarsaldo den kostnaden och dessutom en straffavgift, totalt 675 SEK.

Minsta tjocklek: 20 mm. Max längd: 1,4 meter. Max längd + omkrets: 3 meter. Max volym: 0,25 kubikmeter.

Generell ledtid från ett ombud till ett annat är 1-3 dagar, beroende på avståndet mellan orterna där ombuden finns. För vissa orter i glesbygden kan ledtiden bli 1-2 dagar längre, främst beroende på att alla orter inte trafikeras fem dagar i veckan. Risken finns alltså att ert paket blir kvar på avgående ombud eller mottagande Schenker terminal en dag extra.

Tjänsten är tillgänglig från det att ordern bekräftas och sju dagar framåt. Du kan bara boka en frakt per order. Det går därför inte att dela upp en order som omfattar flera artiklar i flera försändelser. 

Försäkring
När du skickar med Schenker ingår deras försäkring som täcker det fulla ordervärdet upp till max 5000 SEK.

Läs mer om försäkring och reklamation av frakter

Spårlösa alternativ om du inte skickar så ofta

Om du saknar skrivare kan du använda PostNords Blå Påse M för 59 SEK eller den något rymligare "Presentpåsen" för 65 SEK när du skickar normalstora böcker inom Sverige. Du köper dem på PostNords vanliga serviceställen. Maxvikten är 2 kg.

Skicka pocket, CD, DVD och vinylsinglar billigt men spårlöst

Om fraktvikten är under 0,5 kg är det billigaste alternativet ofta att skicka frankerat med PostNord. Men tänk på att 18 SEK, eller två valörlösa frimärken, i "skrymmandetillägg" tillkommer om paketet blir tjockare än 30 mm.

Utrikes

Normalstora böcker skickar du till hela världen i PostNords Blå Påse M för 99 SEK, eller i den något större "Presentpåsen" för 115 SEK. Maxvikten är 2 kg. Tilläggstjänsten "rekommenderat", som kostar 100 SEK till hela världen, gör försändelsen spårbar och försäkrar den upp till ett värde av 2000 SEK på en och samma gång. Vi rekommenderar att du rekommenderar!

Över 2 kg inom EU brukar DHL bli billigast.

Över 2 kg utanför EU brukar Postnords kartong XL vara det billigaste alternativet.

Observera att du fritt kan påföra "utrikes tilläggsfrakt" när du bekräftar en ny order med utrikes leveransadress. Det innebär att du alltid kan få full kostnadstäckning för utrikes leveranser.

Behöver du emballage?
Klicka för att beställa Bokbörsens eget packmaterial.