Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.

Bokbörsens avgifter

2018-05-22

Detta dokument reglerar tillsammans med dokumenten "Bokbörsens användarvillkor för säljare" och "Integritetsspolicy" villkoren för registrerade säljares ("säljaren" eller "du" nedan) användande av tjänsterna på Bokbörsens webbplatser.

Den enda tvingande avgift som Bokbörsen debiterar sina användare är orderavgiften, som belastar säljarens "säljarsaldo" när säljaren fakturerar eller, om betalsättet är Förskott, när kunden betalat. Några andra tvingande avgifter - månadsavgifter, annonsavgifter, "osåltavgifter" etc. - finns inte.

För den frivilliga tjänsten "SMS-avisering" debiteras en avgift om 1 SEK per SMS. Även denna avgift dras från säljarens säljarsaldo.

Som säljare fyller du på ditt säljarsaldo med valfritt belopp på sidan Mitt säljarsaldo i ditt gränssnitt på Bokbörsen efter inloggning. Inbetalningen gör du med kontokort eller PayPal. På sidan Mitt säljarsaldo har du också tillgång till en sammanställning där dina inbetalningar och debiterade orderavgifter löpande noteras och summeras. För att du ska kunna bekräfta en nyinkommen order måste det finnas täckning för orderavgiften på säljarsaldot.

Orderavgiften beräknas på hela ordern, dvs det som en och samma kund beställt av dig vid ett och samma tillfälle, oavsett antal artiklar (böcker, skivor etc).

Avgiften har en fast och en rörlig del. Om orderns nettobelopp exklusive frakt är mindre än 100 SEK blir avgiften 5 SEK + 9 % av nettobeloppet. Om nettobeloppet är mer än 100 SEK blir avgiften i stället 9 SEK + 5 %. Frakten ingår således inte i det avgiftsgrundande beloppet.

Om du när du bekräftar en ny order väljer alternativet "Faktura med betalningsgaranti" tillkommer en avgift om 4 SEK + 4 % av orderbeloppet, som adderas till orderavgiften. Den totala orderavgiften blir därför i dessa fall, beroende på om orderbeloppet överstiger 100 SEK eller inte, 9 SEK + 13 %, eller 13 SEK + 9 %.

En bild ingår i orderavgiften. Om du laddar upp fler än en bild (max ytterligare fem bilder) ökar avgiften med 5 SEK.

I våra avgifter ingår 25% avdragsgill moms.

Om kunden ångrar köpet, helt eller delvis, återförs orderavgiften, helt eller delvis, på ditt säljarsaldo i och med att du bekräftar mottagen retur.

Dina inbetalningar till säljarsaldot hanteras av Bokbörsen som klientmedel på ett särskilt konto som hålls avskilt från Bokbörsens andra konton. I samband med månadsskifte görs en avräkning av den föregående månadens debiterade avgifter, och motsvarande belopp överförs till Bokbörsens eget bankkonto. Vi får således inte tillgång till dina inbetalade medel förrän efter debitering av orderavgiften. Om du säger upp ditt säljaravtal med oss (se under rubrik "Uppsägning av avtalet" i "Bokbörsens användarvillkor för säljare") återbetalar vi dina eventuellt kvarstående klientmedel.

När dina kunder väljer att betala förskott till dig med vår säkra betallösning för kontokort och PayPal tillkommer PayPals avgift för mottagen betalning. Denna avgift belastar inte heller säljarsaldot, utan dras direkt från betalningen till ditt PayPal-konto. För utförlig information om denna avgift hänvisar vi till PayPals webbplats www.paypal.com