Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Att tänka sociologiskt

Att tänka sociologiskt

Häftad bok Bokförlaget Korpen. 1992. 297 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
917374610x
Titel
Att tänka sociologiskt
Författare
Zygmunt Bauman - Suzanne Almqvist
Förlag
Bokförlaget Korpen
Utgivningsår
1992
Omfång
297 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
128 x 198 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
290 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Alla har vi känt oss delaktiga i eller uteslutna ur en viss social gemenskap. Alla har vi stått inför svårigheter att välja hur vi ska leva våra liv. Genom diskussioner av sådana vardagliga upplevelser ger Zygmunt Bauman en klar, stimulerande och personlig introduktion till frågan: Vad innebär det att tänka sociologiskt?

Bauman ser sociologin som ett sätt att överskrida vardagstänkandets begränsningar, att se människors handlingar som aspekter av större helheter, att få ökad förståelse för andra människor och andra levnadsformer: som ett hjälpmedel att leva sitt liv på ett medvetet sätt.

Bauman är väl känd i den samhällsvetenskapliga världen, bl. a. för sina arbeten om modernitet och postmodernitet.

"Denna bok har skrivits i ett bestämt syfte: att hjälpa vanliga människor som du och jag att genomskåda våra erfarenheter, och att visa hur livets synbart välbekanta aspekter kan tolkas på ett nytt sätt och ses i ett annat ljus. Varje kapitel tar upp en aspekt av vardagslivet och diskuterar dilemman och val som vi regelmässigt ställs inför samtidigt som vi har föga tid eller möjlighet att ägna dem några djupare funderingar. Varje kapitel är avsett att uppmana till sådana funderingar; inte att "korrigera" din kunskap utan att utvidga den; inte att ersätta en villfarelse med en oantastlig ´sanning´ utan att uppmuntra till en kritisk granskning av övertygelser som hittills har omfattats på ett okritiskt sätt; att befrämja en vana att analysera dig själv och ifrågasätta de åsikter som utger sig för att vara vissheter." (Ur bokens inledning.)

ATT TÄNKA SOCIOLOGISKT finns nu även i en 2:a omarbetad och utvidgad upplaga författad av Zygmunt Bauman och Tim May. De två upplagorna är så pass olika att vi tillsvidare tillhandahåller båda.
Ytterligare författare: Bauman, Zygmunt
Ytterligare författare: Almqvist, Suzanne